Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 161 243
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 3 450
Няма за к'во да ми се извиняваш. Много е забавно как решавате от някакъв пост кой се бил ядосал. Тъпотиите на блоговлогърите са последното, което ще предизвика емоции в мен.
И да, нищо смислено не е направила Кухалери до момента, със или без стереотипи. Ако имаш съмнения за това-sorry for you.
Никъде не съм написала, че се ядосваш.
И я ми кажи ти, ти какво толкова имаш, което е смислено, че да съдиш друг? Ясно ми е, че няма да ми кажеш никога, защото каквото е смислено за теб, няма да е смислено за трети, пети и т.н.

# 3 451
  • София
Само да намеря време и ще изглеждам видеото за новия дом. Много ми е интересно, защото и аз минах по този път съвсем скоро и знам колко много финанси са необходими.

# 3 452
Няма за к'во да ми се извиняваш. Много е забавно как решавате от някакъв пост кой се бил ядосал. Тъпотиите на блоговлогърите са последното, което ще предизвика емоции в мен.
И да, нищо смислено не е направила Кухалери до момента, със или без стереотипи. Ако имаш съмнения за това-sorry for you.
И я ми кажи ти, ти какво толкова имаш, което е смислено, че да съдиш друг? Ясно ми е, че няма да ми кажеш никога, защото каквото е смислено за теб, няма да е смислено за трети, пети и т.н.
Само едно питане имам аз-ти на колко години си? Не нападам, просто питам.
И да, няма да го захващам тоя ферман с обяснения. Споменах за стереотипите, на Валери ценностите и нагласата за нещата си личат от всичко. На всяка една от тях, впрочем. Да се задълбочавам защо намирам за малоумен човек с безмислен живот някой, който се лендзи ухилен пред Аушвиц и живее за ядене и Инстаграм, е напълно излишно. Колкото до мен-имам претенции за повече от това, да.

# 3 453
Ама много се дразня някой като каже,че е евтинко и си има "хакове" да пести .....да пестиш от 2к заплата и да пестиш от 700-800лв колкото вземат масово наборите ти е много различно.
Как една не излезе и не показа реалността, а все розови балони и перфектни животи?

Извинявай, но тук с пълна сила важи "Реалността е каквато си я направиш". Mintstories е на 24, кое му е нормалното и реалното да взима 700-800 лв? Напротив, реалността е, че с един келяв английски в кол център или друг аутсорсинг ще взимаш 1500 лв. В някой по-добър, с по-интересни партньорства (съпортът на Амазон, например, има екип от 500 човека в България) - повече. Стартова заплата за човек с немски и английски в Telus e 2300. И е далеч от изключение, има немалко такива компании. Дори за тези, които не са от София - в Jobs има remote позиции постоянно, а jobs-ът като цяло е най-ниската летва. И да не забравяме - в момента говоря за позиции, за които единствените изисквания са да знаеш език и да не си идиот. При технически умения от какъвто и да е сорт - опциите, съответно заплащането се вдигат.
За да изкарваш 700-800 лв на 20-30 години, трябва крайно да те мързи. (За по-възрастните - по друг начин стои въпросът, за тях не говоря.) Това е реалността. А не парите сами по себе си.

Да, мацката не работи "нормална" работа, но от самото начало се разграничава. Видимо и снимките, и концепцията й са в пъти по-високо ниво от на повечето, имала е по-големи партньори, съответно и по-големи комисионни.

# 3 454
Не винаги е до мързел, маса фактори са.Ако си в Елхово и не можеш да дойдеш в Сф например, ще взимаш 2 бона на найци.

# 3 455
М., и аз минах през това съвсем скоро. Нищо общо с "реалността" на Звезди. За разлика от Зорница и нейното земно и откровено "бюджетът ни свърши" при кредит и повече трудов стаж. Плюс, че във Варна жилищата са по-евтини, отколкото в София.
Пълни абсурди и превземки от mint stories. Клишета за мечтите. Все пак - прекрасен дом.

И не, не хейтя Звезди. Оценявам стила й, интелигентността й. Но кой прави салата от моркови с толкова хайлайтер? И коя жена си влиза в къщата уж за първи път, а къщата след основен ремонт е лъсната до блясък, очевидно и за това се плаща на фирма. Хубаво. Ама само от спестяванията за под 10 год трудов стаж при висок стандарт (брънчове и маркови дрехи/козметика/обувки) НЕ става.

# 3 456
Дом като на  Mint Stories се прави с адски много пари, сигурна съм в това, което казвам защото мъжа ми се занимава със строителство.

# 3 457
  • София
Бамбина, често съм съгласна с теб, ама и ти трябва да слезеш от облаците. Не всички работят в кол-центрове и технически съпорт в София. Има и други професии с много различно заплащане. Класически пример са медицинските специалности - много висока квалификация, много години учене и... в колцентър ли да работят?

# 3 458
Само едно питане имам аз-ти на колко години си? Не нападам, просто питам.
И да, няма да го захващам тоя ферман с обяснения. Споменах за стереотипите, на Валери ценностите и нагласата за нещата си личат от всичко. На всяка една от тях, впрочем. Да се задълбочавам защо намирам за малоумен човек с безмислен живот някой, който се лендзи ухилен пред Аушвиц и живее за ядене и Инстаграм, е напълно излишно. Колкото до мен-имам претенции за повече от това, да.
На 27 години съм и единственото смислено при мен, което имам е едно висше. Накарай ми се, моля те. 😂

# 3 459
  • София
Скъп изглежда несъмнено. На 30 год. влязох в собствено жилище, но преди това съм цепила стотинката на две както се казва. Реално нищо не съм си позволявала, за да пестя.

# 3 460
Дом като на  Mint Stories се прави с адски много пари, сигурна съм в това, което казвам защото мъжа ми се занимава със строителство.
Подкрепям. Заплатата ми е далеч от 800 лв, както и на партньора ми, малко по-големи сме като възраст от Звезди. Не успяхме да сътворим чаак такъв дом с продадено жилище и помощ от родители при това.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 14:41 от MiaBri

# 3 461
Имам приятелско семейство, което си направи подобен дом, но преди това продадоха голям имот, наследствен от едната баба. Иначе жената е аптекарка, мъжът - нещо с IT, не е като да нямат пари.

# 3 462
  • Русе
Да, реалността е такава,че една продавачка в София взема повече от един младши юрист в малка община  някъде у нас (минималната работна заплата, като за чиновник); както и лаборант/лекар/сестра от частния сектор и примерно болницата в Ловеч ,примери много, плюсове и минуси също.

# 3 463
Бамбина, често съм съгласна с теб, ама и ти трябва да слезеш от облаците. Не всички работят в кол-центрове и технически съпорт в София. Има и други професии с много различно заплащане. Класически пример са медицинските специалности - много висока квалификация, много години учене и... в колцентър ли да работят?

И да не забравяме - в момента говоря за позиции, за които единствените изисквания са да знаеш език и да не си идиот.

Жалко е, ако квалификацията се изчерпва само с акъл на академично ниво. Малко акъл на житейско ниво и търсене на НАЧИН (не на извинения и "щом аз не мога, и тя не може", тоест гроздето е кисело) често върши доста повече работа.
Виждала съм наживо, така да се каже, подобно постижение от хора под 30-годишна възраст - начинът на мислене определено е различен. Затова и не на всеки му се получава.

Звезди има желание да направи видео за бюджета - зададох й няколко доста детайлни въпроса още първия път, когато спомена, че са се справили сами и тя каза, че е получила такива от много хора и че не е очаквала да има такъв интерес. И за практическата част я питах, и за начина на мислене, как успява в индустрия като нейната да не отказва покани, да не се чувства "изоставаща", да не губи от поглед голямата цел в името на дребни удоволствия, които обаче също струват пари и се натрупват... Ще видим, много ми е интересно какво ще каже.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 14:55 от bambinnah

# 3 464
Може ли линк към това представление на Пепа с младока.Нищо не мога да намеря нито във Инстаграм нито в youtube. .....да не го е свалила ?

Общи условия

Активация на акаунт