Аз подкрепям думите и, че хората трябва да следват мечтите си и че много често останалите хора те разубеждават с доводи, касаещи тях, а не теб. Но... За мен не е признак на упражняване на свободата да си непостоянен и вятърничав човек, който днес се захваща с едно, утре с друго, следващата седмица с трето, пето, десето. Това винаги те оставя в ролята на лаика, на този, на когото му се иска да може, но всъщност нищо не може като хората освен да теоретизира. Постоянството, упоритостта, ангажираността, задълбоченото внимание са нещата, които в дългосрочен план те водят напред. Да не довеждаш нищо до край и да се отказваш, понеже ти е писнало и ти е хрумнала новата брилянтна идея може и да е готино и приемливо като си на 14, 16, 19 или 25, когато си независим, самостоятелен, светът те чака, но да, когато си майка и носиш отговорност за други човешки същества, които трябва да възпиташ и на които трябва да дадеш някакви ценности, вече не си нито толкова независим, нито толкова свободен. Тогава вече дължиш нещо някому. Напълно свободни може би са само аскетите и монасите, отказали се от всички земни и материални блага, отдали се на Бога си.
Интересно е, че самата Пепе казва, че не довършва нищо до край във видеото за 50-те факта, Узила немски, френски, английски, испански, датски... И? Е, така изглеждат и останалите и начинания. Все някога трябва пораснем, да поемем отгорност и да се загрижим за обществото, което се грижило за нас. Видеата и напоследък кънтят от егоцентризъм и "АЗ, АЗ, АЗ"!
И съвсем последно: видеото изглежда толкова режисирано, че няма накъде. Жестове, интонация, какво казва, как го казва... Заприлича ми на Джеймс Чарлз в последното си видео по случай скандала.