Отговори
# 135
Как сте? Нещо ново и някой минал му задуха и трудното поемане на въздух? 9ти месец съм така....

# 136
Аз мога да кажа, че съм добре…. Особено, когато не мисля за него,  не го получавам… сетя ли се и получавам леки кризи.
Вие постоянно ли мислите за това, пробвали ли сте да обърнете внимание, когато правите нещо и мисълта ви е заета с друго… получавате ли този задух и недостиг на въздух?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 01:43 от Rusi_be

# 137
Моят задух си е траен от години, не зависи от това дали мисля, или не мисля. Днес пак имах спазъм на дробовете с пристъп на задух и кашлица. Но с астмата и с намален капацитет на дробовете е така. Свикнала съм, не го мисля. А и пуша. Преди месец бях на диспансерен преглед, след спирометрията попитах доктора как е положението, а той каза, че е учудващо добре за моето пушене. Laughing

# 138
аз 2-3 сни бях добре, вече година не намирам изход! Много ме стяга гърлото, и едва поемам въздух дълбоко и не мига до край... и това си е.

# 139
някой намери ли решение на проблема. Вече съм отчаяна!

# 140
Какво ти каза алерголога?
Направи ли си INR и другите за кръвосъсирване?
Не зная какво да те посъветвам, намери добър пулмолог, има и неалергична астма, която се провокира от влага, движение, замърсен въздух.
Евентуално ангиография.

# 141
INR не съм пускала.
Алерголога ми направи тестове-нищо.
Изписа ми ефира, без резултат.
Имам изследване за тромбофилия-нямам.

# 142
Lovedogs, пробвай с обикновен антихистамин. Кларитин, зенаро. Антихистамините намаляват отока и имат леко успокояващо действие за нервната система.

# 143
изписаха ми и билегрия-без резултат

# 144
Здравейте,мили хора и се извинявам,ако вече съм писала тук,но писах на толкова места,че вече не помня.
От около два месеца дишам трудно особенно през носа,постоянно имам нужда да си поемам дълбоко въздух.Първо започна като схващане в носа и челюстта,сега вече се усеща всякаш съм си стегнала корема постоянно,физически се чувствам добре,като изключим,че постоянно ме болят ребрата и гърба(казаха ми ,че е междуребрена невралгия),най-мъчително е,че не мога да ям и да пия ,буквално на втората секунда трябва да спра да си поема въздух.Ходих на УНГ ,уж нямало нищо,след това н аНевролог,исписаха ми Грандаксин,но не виждам ефект,ще ходя и на Пулмолог,но все пак,ако някой ме подсети за още някоя възможност ще съм благодарна.Пушач съм по принцип и забелязвам,че когато трябва да издишам дима все едно го правя на няколко пъти,защото не мога на веднъж..За сега всички казват,че е на Нервна почва,но аз искам първо да изключа здравословните причини за да не се окаже късно после.

# 145
Като начало спри цигарите и си пусни кръвни изследвания

# 146
Като начало спри цигарите и си пусни кръвни изследвания

Кръвните -всичко наред,пулмоложката каза,че оплакванията ми нямат нищо общо с дробовете,само че заради цигарите се чуват леки хрипчета,което по нейни думи е при всички пушачи,кислород в кръвта 99%,което каза че е идеално..Не знам от тук накъде да ходя вече...

# 147
Щам всичко е наред и си посетил няколко различни специалисти и всички са на мнение, че физически си здрав, значи те тресе тревожност и вероятно хипохондрия. Трябва да се успокоиш и да спреш да обръщаш внимание и ще изчезнат и физическите симптоми.

# 148
лесно е са се каже, че е от стрес и хипохондрия, но аз съм така вече повече от година. Обиколих какви ли не лекари и нищо! Не мога и не мига да поема до край въздух...

# 149
Ако ви имаше нещо, за една година щеше да се развие и да се влошите драстично

Общи условия

Активация на акаунт