Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 539
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз имам 3 трансфера с по 2 всеки път и само една бременност с едно бебе от тях. Имаме си дете от преди това.
Но така или иначе искахме да имаме три, та и да бяха се хванали и двете, нямаше да е проблем.
Говори с лекаря си щом, те притеснява и връщайте по 1. По-малки шансове има, но пък няма да се налага да правите редукция, което ми се струва по-кофти след продължителна борба за дете.

# 106
Мами, знаете ли каква е цената на Progestan 50 mg?

Около 15лв е кутията с 5 ампули вътре.

# 107
Момичета по колко ембриона слагате, аз другия мес ще искам трансфер, но не искам 2 деца искам 1, като се има в предвид че вече имам 1 дете, а сега искам 2- ро и съм на 40+. Зная че предпочитат да слагат по 2 ембриона за по добра имплантация, ами ако се хванат и 2-та. Какъв е шанса с поставяне на 1 и колко момичета са успели.

Здравей,
През октомври миналата година, когато бях на 42 г., ми върнаха един балансиран ембрион след направен ПИД (другите 3, които имах, бяха с хромозомни аномалии заради възрастта ми). Дори и да имах два здрави ембриона, пак щях да върна един, за да избегна максимално възможността за близнаци.
Резултатът - лека бременност, вече в 39 г. с.
Това ми беше първи (и последен Simple Smile ) трансфер при доктор Персенска.
Желая ти успех! 🍀🍀🍀

# 108
  • София
Миличка супер много се радвам за теб, желая ти и безпроблемно раждане и кротко бебче. Направо ми вдъхна доверие и аз съм при др. Персенска миналата година правих ПИД и 2 та бяха небалансирани, но случайно открихме къде е проблема и защо е станало така. Сега вече всичко е на ред. Аз днес правя 43г.  ще те послушам не искам да рискувам с 2, ще сложим 1. Дано господ ми помогне, че вече нямам време годините напредват. Първото ми дете е от нормално зачеване и много лека бременност беше и много кротко дете да е жива и здрава.

# 109
Благодаря ти, pepita! Simple Smile
Стискам ти палци на теб. Обсъди си го пак с докторката. При мен нямаше никакви други съпътстващи пречки/заболявания и използвах донор, което не мога да кажа до каква степен повиши вероятността за успех.
Вярвай, мисли позитивно, бъди максимално спокойна и се пази.
За добро или лошо, не всичко зависи само от нас. 🍀🍀🍀

# 110
миналата година правих ПИД и 2 та бяха небалансирани, но случайно открихме къде е проблема и защо е станало така.
И къде беше проблема?

# 111
И мен ме интересува, че моя ембрион беше с 3 дефекта. То всички сме различни случаи, но все пак ще е полезно за нас.

# 112
  • София
В материала на ММ, висока захар - фруктозата влияе добре на подвижността, а глюкозата уврежда ембриона.

# 113
На ММ никога не са му пускани никакви изследвания на хормони. Само спермограма. Концентрация и подвижност са супер, но морфологията последно беше 4%. Някой доктор ли предложи да го проверите или вие сами се решихте да правите изследвания?

# 114
  • София
Там е проблема на мъжете пускат по 1 спермограма и толкова, ние сами пуснахме изследванията. Иначе и при нас беше същата картинка като при вас в спермограмата 41 мил. подвижни с лоша морфология 8%, след свалянето на захарта след 4мес. с прием на лекарства 21 мил. подвижни и 14% морфология. Виж каква роля играе подвижността пада на половината при нормална захар. И още нещо с високата захар бяха много с дефекти опашки, мустаци и т.н., а нормалните в малко количество, но за сметка на това бързо подвижни.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 20:23 от pepita5

# 115
Какво ще ме посъветваш да пуснем? Само глюкоза, глюкоза + инсулин или трябва да се прави обременяване с глюкоза? Не знам има ли общо, но моя мъж яде много сладко. Уж го понамали напоследък, но знае ли човек дали наистина няма проблем.

# 116
Момичета имам нужда от съвет защото се чудя да продължавам ли в Надежда... Март месец правихме опит по къс протокол и на 7ми ден ЛХто беше 21 а естрадиола 600 и нещо. Бихме веднага цетротид и ЛХто падна рязко, но и естрадиола започна да пада, продължихме с цетротид и ЛХто го задържахме ниско, но и естрадиола преди пункцията падна още и беше стигнал към 250, съответно от 5 фоликула извадихне 4 яйцеклетки и нито една не оцеля на края, но при това рязко скачане и падане на хормоните не очаквах нищо... Този месец почнахме нов опит, но стимулация само с фемара и на 5ти ден от цикъла Естрадиола беше 67, а ЛХто 7.9 (видяхме по 1 голям и 1 малък фоликул и в двата яйчника). Изрично попитах Цветков дали не е добре да сложим цетротид за да не изпуснех пак ЛХто и той ми каза, че ше преценим като излязат хормоните. Като излязоха хормоните се обадих в клиниката да попитам дали няма да трябва инжекция, но отговора беше, че хормоните ми са ниски и на 8ми ден да ги пусна пак и да отида на преглед... Притеснява ме, че ЛХто пак ще скочи много и ще прецака яйцеклетките и се чудя до колко е добре да бъде това ЛХ преди пункция, защото мога да откажа пункцията. И въобще да се откажа от клиниката. Това ми е втори опит по фонда като този път кандидатствахме за спонтанен цикъл защото съм с доста намален яйчников резерв и нямам време нито за губене нито за експерименти... Нещо не ми харесва тази комунукация и това препредаване... Като правех опити при Шефкетова преди години и имах даже личния телефон и се чувахме когато имах някакви сериозни притеснения, а сега трябва да звъня по 10 пъти за да чуя мнението на лекаря ми (даже не мога да съм сигурна, че го коментират с него)... Започвам да губя доверие вече, че всичко се взема под внимание при протичане на една процедура... Объркана съм как да продължа... Ако в понеделник пак ЛХ то е скочило вече незнам какви да правя...

# 117
  • София
Ще видя точно какво пуснахме и ще ти пиша на лични да не занимаваме другите с тези неща

# 118
Ами не, напротив, занимавайте ни. За всички е важно опитът и на други момичета, защото не е нужно всяка от нас да изживее едни и същи грешки.

# 119
  • София
Сега видях изследванията първо пуснахме глюкоза, холестерол hdl, холестерол ldl и триглицериди. После с направление от личния ПКК и трикратен профил за захарта той се дава сутринта, към 14ч. и в 18ч.
После с направление при кардиолог и ендокринолог.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 00:26 от pepita5

Общи условия

Активация на акаунт