Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 545
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Относно изследвания на мъжете, аз му назначих половите и щитовидни хормони, като излезе нисък тестостерон и хашимото, после ендокринолог изиска обременяване, но пък не провери трикратно инсулин. Всичко това се отразява на резултатите, както при жените и трябва лечение.

# 121
Слънце87, естрадиола ти е нисък заради фемарата. Това е и нейната функция-да намаля естрогените. Лх не ти е високо, нали трябва да подпомогне все пак да узрее тази яйцеклетка на ец. Като се види хормоните следващия път ще се прецени. Аз не бих се притеснявала.

# 122
  • София
Слънце 87 и аз съм на същото мнение, не го мисли този път с тези показатели всичко ще е на ред. Горе главата и не казвай че си закъсняла с годините не си права тук има много момичета на 40 и 40+, които се борят да се сдобият с дечица и не се отказват. Мисли позитивно и всичко ще се нареди.
Ако това в ника ти е набора разбира се.

# 123
Слънце 87 и аз съм на същото мнение, не го мисли този път с тези показатели всичко ще е на ред. Горе главата и не казвай че си закъсняла с годините не си права тук има много момичета на 40 и 40+, които се борят да се сдобият с дечица и не се отказват. Мисли позитивно и всичко ще се нареди.

Много благодаря дано този път всичко да е наред. За годините да на 31г съм, но вече втори репродуктивен лекар ми го казва, че за възрастта ми съм с доста намалял яйчников резерв. АМХ вече падна под, а антралните фоликули на 4-5 общо в двата яйчника, а и ФСХ почна да върви около и над 12, което и според мен си говори за НЯР... Дано да успеем този път и да се получат нещата. Моят успешен опит преди няколко години беше точно на ЕЦ и се надявам и сега да успеем... И благодаря за инфото за фемарата😉Не знаех, че понижава естрадиола... След 2 седмици почвам и нова работа и се притеснявам дали ще мога да съчетавам процедурите с работата въпреки, че Цветков каза, че за прегледите поне ще го измислим да са рано сутринта, но може и да пропусна един месец докато вляза в ритъм в работата, а и защото пункцията може да ми се падне на първата седмица като почна работа и няма да е добре още първите дни да почна с болничните... Вие как се справяте и в това отношение? Благодаря за всичко😘

# 124
  • София
Миличка успокой се, напрежението не влияе добре на организма точно в този момент. Аз лично или си записвам час сутрин или вечер към 18ч. За да не ми пречи на работата или казвам, че ще закъснея малко или ще трябва да тръгна малко преди края на работния ден, но винаги съм си на работа. Провери си витамин Д как ти е, може от там да ти е паднало АМХ-то и затова антралните Ф да са ти малко.

# 125
Здравейте,момичета! Искам да попитам,дали това,че д-р Стаменов се връща на 8ми август от летен отпуск означава,че веднага може да се започне да се прави ин витро? Защото в една процедура участват още много други хора и дали и те ще са се върнали от отпуск? В смисъл,само на доктора ли отпускът свършва на 8ми или и на цялата клиника?

# 126
  • София
Веднага можеш да започнеш, това неозначава, че затварят болницата. Всички си работят лаборатория, манипулационна, ембриолози, андролози и т.н. Просто се редуват с отпуските и винаги има хора

# 127
Миличка успокой се, напрежението не влияе добре на организма точно в този момент. Аз лично или си записвам час сутрин или вечер към 18ч. За да не ми пречи на работата или казвам, че ще закъснея малко или ще трябва да тръгна малко преди края на работния ден, но винаги съм си на работа. Провери си витамин Д как ти е, може от там да ти е паднало АМХ-то и затова антралните Ф да са ти малко.

Явно напрежението от всичко ми идва в повече, а и честно казано от тази фемара сякаш се чувствам по зле отколкото като съм на инжекции... Витамин Д съм го изследвала няколко пъти и нямам проблем с него. Антралните ги следим вече няколко месеца и заедно с тях и хормоните, а и АМХ с времето постепенно си пада и всичко това съвкупно си говори за НЯР за съжаление, но все пак лекаря възлага големи надежди да извадим читави яйцеклетки именно заради възрастта ми. Благодаря много😘🤗

# 128

Много благодаря дано този път всичко да е наред. За годините да на 31г съм, но вече втори репродуктивен лекар ми го казва, че за възрастта ми съм с доста намалял яйчников резерв. АМХ вече падна под, а антралните фоликули на 4-5 общо в двата яйчника, а и ФСХ почна да върви около и над 12, което и според мен си говори за НЯР... Дано да успеем този път и да се получат нещата. Моят успешен опит преди няколко години беше точно на ЕЦ и се надявам и сега да успеем... И благодаря за инфото за фемарата😉Не знаех, че понижава естрадиола... След 2 седмици почвам и нова работа и се притеснявам дали ще мога да съчетавам процедурите с работата въпреки, че Цветков каза, че за прегледите поне ще го измислим да са рано сутринта, но може и да пропусна един месец докато вляза в ритъм в работата, а и защото пункцията може да ми се падне на първата седмица като почна работа и няма да е добре още първите дни да почна с болничните... Вие как се справяте и в това отношение? Благодаря за всичко😘
не се притеснявай толкова и аз съм на 34 и аз имам по 3/4 антрални фоликула,хормоните ми са в референдните стойности на менопауза,но на ЕЦ,само с клостил извадиха 2 яйчеклетки,станаха хубави бластоциста

# 129
  • София
Слънце, знаеш, че щом си на ЕЦ, имаш 4 опита с една заповед, нали?
Аз също не виждам причина за паника при тези хормони.
Иначе на предния опит щом са се оплодили яйцеклетките и в последствие не са оцелели, проблемът е друг, а не вариращите хормони, според мен.
Успех ти желая!

# 130
В месеца, в който е взета биопсия възможно ли е да се зебременее? Не сме се пазили и май ми закъснява вече с няколко дни, та се чудя ... то нали надеждата умира последна 😂

# 131
  • София
Тя биопсията не пречи на забременяването, ако сте си имали контакти.

# 132
Аз си мисля, че пречи - нали все пак се взимат клетки от матката, вероятно това пречи на имплантацията на емриона. Ще изчакам още ден два и ако не ми дойде ще направя тест.

# 133
След моята биопсия ми дойде 3/4 дни по-рано, което било нормално. Може и да е възможно забременяване. Успех 😊

# 134
Слънце, знаеш, че щом си на ЕЦ, имаш 4 опита с една заповед, нали?
Аз също не виждам причина за паника при тези хормони.
Иначе на предния опит щом са се оплодили яйцеклетките и в последствие не са оцелели, проблемът е друг, а не вариращите хормони, според мен.
Успех ти желая!

При предния опит от 4те извадени яйцеклетки само една се оплоди и тя спря  да се развива на 4тия ден, но и като цяло по бавно се делеше и от нея не очаквах нищо... Да знам, че имам право на 4 пункции лекаря ми обясни накратко как ще процедираме... Надявам се да успеем да извадим добри яйцеклетки и да се оплодят този път и развиват нормално. Цветков каза, че този път ще приложим МАКС+ИКСИ (нямам идея какво значи МАКС) и защо при положение че спермограмите са ни супер и нямаме проблрм там, но щом така е преценил слушаме и изпълняваме и дано успеем... 😊🤗

Общи условия

Активация на акаунт