Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 40 071
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
[video][/video]ще я попитам,на теб кога горе долу ще ти се падне пункцията,има още около 37 дни до отпуската и

# 271
  • София
Лятото целия репродуктивен сектор излиза за около месец отпуск и процедури не се правят

# 272
Лятото целия репродуктивен сектор излиза за около месец отпуск и процедури не се правят
и аз така знам,че всички излизат в отпуск по ено и също време

# 273
Мерси много! Пункцията се пада в периода 24.07-26.07. За съжаление и  юни месец изпускам, че имам вече резервирана почивка.

[video][/video]ще я попитам,на теб кога горе долу ще ти се падне пункцията,има още около 37 дни до отпуската и

# 274
А относно летния отпуск на Доктор Стаменов някой има ли информация?

# 275
Здравей, за Стаменов ми се стори, че казаха от 15.07 до 05.08, но не съм 100% сигурна.

# 276
и аз така знам,че всички излизат в отпуск по ено и също време
Персенска преди 2 седмици ми каза,че няма да излизат всички по едно и също време-това беше отговор на въпрос-ако изпусна юни значи отиваме в края на август.(моят цикъл също е в края на месеца),което предполага заменяемост на репродуктивните,не и спиране според мен,но най-добре някой лично да я пита.

# 277
И на мен са ми правили ПКК вечер. Последния път имах отклонение в един от показателите, не знам дали това е била причината.

Момичета, някоя от вас правила ли е лапароскопия за махане на външна миома, расте от външната страна на матката? Интересува ме дали като при другите миоми не може да се забременява 6 месеца след това? Не стои на дневен план при ходенията ми при доктора, обаче се замислих че може би е по-добре отсега да я махам, за да не чакам после 6 месеца за евентуален трансфер. Ще го питам и него естествено, но ми е влязло в главата и ме мъчи. Д-р Стаменов ми каза, че е голяма почти колкото матката ми и това ми се вижда сериозен проблем.  Crazy

Аз също повисях около 1 час, когато чаках Румяна Караджова. Освен това беше казала, че ще ми звънне като подготви едни документи, но от тогава минаха 2 седмици и не ми се е обаждала все още. Може би ще трябва и аз да я притесня.
Инвитро след миомектомия 3-4мес. На мен февруари месец д-р Стаменов ми извади лапароскопски 2 миоми интрамурални/ознава че са в стените на матката/, от които голямата 6-9см😮 отиваща към субсерозна т.е растяща навън. Първо ми каза 3мес после на контролния  каза 4мес може би за по сигурно. Незнам, но сега чакам трансфер в събота 🙂 Ако твоята миома е извън матката, висяща "на краче" това е най-безобидния вид. Няма да се налага да ти режат и дълбаят матката и да се налага да се възстановява матката дълго. А що се отнася до големината те ги кълцат на малки парченца и ги вадят през една от дупките примерно от пъпа. Все  пак мисля, че е най-добре да не се отлага такава операция😉

Момичета някоя от вас в момента да е в стимулация?
С какво ви стимулират?На мен ми дадоха някакви FGP инжекции,които са някакъв миш-маш от гонал,пурегон,фостимон,ама нещо хич не ми харесват.Някоя от вас със същите?
Аз бях стимулирана с този "коктейл" на д-р Стаменов и още други работи де 🤪 Реагирах много добре, фоликулите растяха доста равномерно и в понеделник имах пункция. Единствения проблем на това FGP (фостимон, гонал, пурегон) е че понеже си ги правят в Надежда, спринцовките са "насипни"и ако си ги взимаш вкъщи може да ги натиснеш и изпръскаш при транспортирането както на мен ми се случи. Втория път носих кутийка от разтворими витамини да ги затворя в нея.
 Но да си кажа цялата стимулация де:
1 Елонва
след не нея 1 ден почивка
3 дни FGP /от трите по 75, общо 225 единици
2 дни Менопур 225 +Цитродит 250
Последен ден Цитродит 250 + Овитрел
 Изглежда много богат коктейл, но наистина беше много добре проведена стимулация✌ или поне мен ме улучи доктора🙂 Пожелавам успех 🤞

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 17:54 от AnMary

# 278
SeaandRoses, благодаря ти за информацията. Hug Наистина мисля да не отлагам. По-добре да махам проблемите навреме, че така изчаках с ендометриозната киста и сега засегнатия ми яйчник не функционира.

# 279
Аз съм FGP 75-2дни
FGP+FOSTIMON150-1ден
FGP+FOSTIMON225-2 дни
FGP+BEFOLA375 2дни
---не знам с какво-беше в бо.ницата
FGP+MENOPUR225 1ден
MENOPUR375 1 ден
По дълъг пр-л съм .Започнах на 10,но ми се струва че вървят много бавно нещата.Преди 3 дни Ф-бяха по10,11мм и само 3-по 13 или нещо такова Е2 ми е 444.Много ми притиснено

# 280
Здравейте, искам да попитам за мнения за клиника "Надежда", понеже ми предстои да се насоча към друга клиника след 3 неуспешни ЕТ  в "Щерев" и много се чудя към къде да се насоча

# 281
Аз съм с 7 ли 8 ли неуспешни в Надежда,така че незнам какво да ти кажа.Много зависи от проблема и от това просто да извадиш късмет.Успех

# 282
Аз съм FGP 75-2дни
FGP+FOSTIMON150-1ден
FGP+FOSTIMON225-2 дни
FGP+BEFOLA375 2дни
---не знам с какво-беше в бо.ницата
FGP+MENOPUR225 1ден
MENOPUR375 1 ден
По дълъг пр-л съм .Започнах на 10,но ми се струва че вървят много бавно нещата.Преди 3 дни Ф-бяха по10,11мм и само 3-по 13 или нещо такова Е2 ми е 444.Много ми притиснено
Е недей така с притесненията. Знам че звучи банално, но от притеснения само вреда има.
Може и да греша, но от разговорите с някои момичета, мисля , че тези по дълъг протокол по-бавно им протича стимулацията. Аз бях по къс. Казват, че преди всичко е индивидуално. Наскоро четох едно момиче, че била на пункция на 8ми ден и беше много притеснена, че било много бързо.. нали тия яйца трябва да зреят🤔
Е2 трябва да е висок, моя от предпоследния преглед до последния скочи от 200 на 900.

# 283
Момичета, много ми е мъчно вече, направо съм отчаяна. От половин година, всеки месец се опитвам да събера някакви ембриончета и все нещо не става. След стимулациите ми ми вадят яйцеклетки, но те спират да се развиват на 2, 3 или 4-ти ден. Сега последното което се случи е една яйцеклетка, но не годна за оплождане. Какво пък сега е това? На някой случвало ли му се е и какво е обяснението, как така не годна за оплождане?

# 284
  • София
На мен ми се е случвало. Заради ендометриозата или не вадехме нищо, или не се оплождаха в редките случаи, когато вадехме. И така много месеци подред.
Вие на ЕЦ ли пробвате?
Правила ли си симулации?
Съветът ми е да опиташ на ЕЦ, ако не си или обратно - стимулиран, ако степравили ЕЦ до сега.
Това, което помогна при мен е стимулация, след това веднага още една и после ЕЦ в три поредни месеца, защото от първата стимулация яйчниците живват и дават по-добър резултат при следващата и при ЕЦ. Има остатъчен ефект някакъв.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт