СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 124
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Аз мисля в седмиците отпуска да си подредя къщата, един по един започвам шкафовете във всички стаи (нещо ме влече минимализма напоследък и ще е удобен момент да прочистя и да се отърва от ненужното).
Ще си уча език, може и да прегледам безплатни онлайн курсове за нещо.
Друго не мога да измисля. Grinning Спортът ми е хоби, но в момента няма как да ходя да спортувам.

# 256
Аз мисля в седмиците отпуска да си подредя къщата, един по един започвам шкафовете във всички стаи (нещо ме влече минимализма напоследък и ще е удобен момент да прочистя и да се отърва от ненужното).
Ще си уча език, може и да прегледам безплатни онлайн курсове за нещо.
Друго не мога да измисля. Grinning Спортът ми е хоби, но в момента няма как да ходя да спортувам.
И аз съм на вълна - минимализъм. Приготвила съм 2 чувала с дрехи за размяна, ако някой иска. 🤩

# 257
Аз съм в болничен от самото начало. В началото откачах  още повече, че ММ не ми даваше да върша нищо, но след като разбра, че всичко е Ок набързо забрави за помощта. Сега сутрин съм като Шива-ставане рано, гладене, закуска, после 1 час с кучето на разходка. Поизчиствам, като все откривам, че мога да свърша нещо по апартамента за което не бих се сетила докато ходих на работа. Заради диабета и диетата не бих казала, че се скъсвам от готвене, но и в тези жеги съм като парцал м/у 14-18 часа.

# 258
Аз ще си работя почти плътно до средата на Август, като в края на юли имам няколко дни отпуска, защото с ММ ще подписваме гражданския брак и ми се полагат около 5 дни почивка от компанията за брак.  Смятам от началото или средата на Август да приготвям за бебка нещата (пране, гладене и т.н.) и да почистя в новата квартира основно за идването и (свекито щяла да помага и ще е доста лека задача, та може би и за половин ден ще сме готови). Общо взето си знам и графика, та вече съм си разпределила всички домашни и външни задачи по дни и часове, за да няма пропуснато нещо. Когато ММ е почивка - няма задачи, за да може да ходим на море или да правим други неща (в момента почивните ни дни не съвпадат, заради това). Иначе се наслаждавам на бременността си всеки ден, не ми пречи това, че времето ми е пълно със работа. Дори ми е по-приятно. Изпитвам емоции и случки, които не биха станали, ако си седя вкъщи.

Със сигурност аз лично не бих излязла 50-100 дни преди термин в болничен, без да имам нужда от такъв наистина - ще се побъркам от скука най-малкото.. Ако има здравословни причини - с две ръце съм ЗА и ще стоя вкъщи или ако бременната жена има нужда от почивка по други нейни причини. Всеки е различен в този аспект и няма как да сме на едно мнение за това, кое е по-добре.

След 2 седмици мисля да започна и с упражнения 1 път на ден(като се преместим на новото място). Надявам се и да намеря някакви курсове и лекции за раждане и бебета за Август (за момента нямам късмет), за да мога да се разхождам напред назад и да си запълвам деня с тях. Сигурно ще си дам 3 дни почивка от работа още първите дни, ще изгледам един сериал и всичко ще бъде по старо му, докато малката не се роди.

Все пак ще пусна идеи за нещоправене на момичетата, на които им е скучно:
~ Разходка в парка / упражнения
~ Четене на книги/списания/вестници
~ Писане на личен блог за нещо по ваш интерес
~ Рисуване/писане/филми/судоку/кръстословици и т.н.
~ Градинарство (не говорим да се копае градината в 1 декар двор Grinning )
~ Готвене на рецепти, които отлагате от 6 месеца

За друго не се сещам в момента, предимно това са ми любимите занимания (градинарство - не, тука нищо освен кактуси не вирее хубаво Grinning ), може да допълвате.

# 259
Между другото ако някой си е харесал някакъв последователен курс за бременни ( а не откъслечни лекции), моля препоръчайте. Засега за предпочитане е да е през уикенда, но по-натам може и през седмицата

# 260
Искрено ви се радвам, че може да ходите на море и ви пожелавам приятно изкарване. Аз ще си полежа още два месеца, но поне му се вижда края вече. Макар че в началото ми беше трудно да стоя вкъщи и да пазя леглото, защото преди да забременея бях супер активна, но така ми било писано. Аз не готвя, не чистя, никаква домакинска работа. Само стоя и командоря от леглото. Simple Smile Спасявам се от скуката като спя до късно, гледам филми и се забавлявам тук с вас.

# 261
Привет от мен Мами.
В 30-та г.с. и от няколко дена се чувствам зле. Имам задух и покрай този задух и сърцебиене. Постоянно се уморявам и искам само да лежа. Някоя от вас чувства ли се така?

# 262
Относно стоенето вкъщи - аз целия май бях в болничен, работата ми е доста напрегната и имах нужда от почивка.  Какво правех - занимавах се с дъщеря ми, пътувахме, ходех на йога, правехме си дълги разходки, четях книги, гледах филми, виждах се с приятели, ангажирах се с ремонта на един апартамент, който ще даваме под наем и т.н. За секунда не ми е било скучно. Сега през юни се върнах на работа, за да помогна с един проект. Разнообразих се, беше ми приятно, но и доста уморително. Доволна съм, че приключи и ще си почивам малко, след няколко дни отиваме на море, а после може би най-после ще се престраша да се заема с пазаруване за новия човек.

Monnikaa, вероятно от жегите и тежестта на бебето ти е зле. Мери ли си кръвното? Ако продължи така, консултирай се с АГ-то си.

# 263
  • Sofia
Между другото ако някой си е харесал някакъв последователен курс за бременни ( а не откъслечни лекции), моля препоръчайте. Засега за предпочитане е да е през уикенда, но по-натам може и през седмицата
Този е в делнични дни, но е вечер. Много беше полезен за мен и мъжа ми:
http://zebramidwives.com/kursove/

# 264
Супер, това изглежда много добре!

# 265
Да, винаги се намира какво да правим у дома. Курсове за език онлайн и аз приемам предложения. Имач един въпрос с пустото море, хапнах малко миди, добре сварени естествено и пресни. Малко се приреснявах, тъй като има противоречиви мнения за морски дарове и бремвнност.Вие хапвали ли сте предишните бремености? Аз за моята първа нямам спомен 😕

# 266
  • София
Аз не съм яла миди по време на бременност, просто защото не са ми любима храна и не ги ям особено и през другото време (максимум веднъж годишно ако опитам, но може и да пропусна). Обаче когато четох за витамин Б12, те бяха на първо място в списъка с храни за съдържанието му и май го имаше този списък и в някое от приложенията за бременни. Не се притеснявай, всичко ще е наред Simple Smile
И аз ям от забранените храни - от сурово сушените деликатеси си взимам. Дано всичко да е наред, все пак не са домашно приготвени а от магазин с етикет и трябва да са минали 100 проверки ...

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 01:35 от katya_pk

# 267
  • Sofia
Да, винаги се намира какво да правим у дома. Курсове за език онлайн и аз приемам предложения. Имач един въпрос с пустото море, хапнах малко миди, добре сварени естествено и пресни. Малко се приреснявах, тъй като има противоречиви мнения за морски дарове и бремвнност.Вие хапвали ли сте предишните бремености? Аз за моята първа нямам спомен 😕

По принцип не трябва да се ядат, но вероятността нещо да стане е много малка. От веднъж едва ли има чак такъв риск, особено ако си сигурна, че са пресни.

# 268
  • Sliven, Bulgaria
момичета вчера си пуснах изследвания моля за коментар.Ходих на кардиолог,който ме отпрати с думите ще те наблюдав заповядай в частния ми кабинет постоянно се задушавам става ми.зле пулса ми е 120

# 269
Здравейте дружина,
Днес бях на една лекция—грижи за  бебето през първата му годинка. Интересна бе, хареса ми.
Искам да ви попитам пиете ли кафе все още и някоя от вас ползвала ли е или сега да ползва колан за бременни?

Пия си 3в1,но аз попринцип на това казвам кафе.Другото никога не ми е влиаело добре.🤪😀
Относно колана съм носела 2-3седмици след като родих,сега ще е същото.Апък и не ми се струва удобно както за нас,така и за бебето.
Апък и в тези жегиии....само колан ни трябва 😂😂🌹

Общи условия

Активация на акаунт