СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 166
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Ние само харесахме количката и ще е Bebetto. Легла не сме гледали още. Иначе аз си накупувах доста дрешки, имам и от приятелки. Шишетата и комплекта с ножичка, нокторезачка, четка и т.н. са ми на Авент. Поръчах ги, когато бяха намаленията на Хиполенд. Сестра ми и всички приятелки са използвали Авент и са много доволни, затова изобщо не съм се замисляла и не съм гледала други.

# 286
Здравейте. Днес правя пълни 28 седмици и бях на преглед. Притеснява ме, че бебка върви малко дребна. То и коремът ми не е мн голям. Измериха я към 1050 гр. Вашите бебета (особено момичета) как вървят в този гестационен срок?

# 287
Des, на мен ми се струва ок грамажът на бебето за тази седмица. Утре съм на преглед и ще докладвам моята госпожица колко тежи Simple Smile Имай предвид, че това измерване дава не малки отклонения.

Иначе моето бебе също обикновено е спокойно нощем и не шава много. Буди се след 8,30, което се надявам да запази като режим и след това Simple Smile

# 288
Не знам. Доктора каза, че била дребничка и изоставала с 3-4 дни. Честно казано за първи път ходя при този доктор, защото моята я нямаше и не знам дали правилно е мерил, но ме стресира

# 289
  • София
Здравейте, да се включа и аз по 2-3 въпроса:

-   Относно тежест, отпадналост и сърцебиене, установих че при мен е от задържането на вода. В момента, в който отидох на морето, започнах да изкачвам спълби без задъхване и това е само, защото солта извади задържаната вода от мен. Сега, разбира се, пак се връщам към старото състояние и за мое съжаление май така ще функционирам до края, особено ако не се захлади.
-   Аз имам доста работа и май няма да почивам, така че нямам дилема с времето, но и аз не мога да скучая, но пък и не мога вкъщи да стоя, така че сигурно е по-добре, че съм заета.
-   Имам драма днес със следящия ни лекар – отново иска да ме праща на обременяване с глюкоза, защото водата му се виждала малко повече. Обмислям дали да не го сменя, изобщо много ми писва от тези изследвания, а това е изключително гадно. Ще взема да се сложа на диета за диабетици и поне да не се занимавам повече. Мамите от София, при кой се следите по ЗК?
-   Също така има ли някоя, която се е ориентирала към Дяволов за раждането?

# 290
  • Пловдив
Аз да попитам има ли някоя с болки в слабините отстрани на свивките на краката горе долу се пада и има ли начин за някакво облекчение. Вече почти цяла седмица съм така и ако ще продължава до края не знам как ще издържа ужасно е. Доктора миналата седмица не ми обърна внимание на болежките, сигурно е нормално при някои кой знае ама е много зле особено при въртене в леглото или ставане...

# 291
За шишетата -взех по 1бр. 120мл и 1бр. 260мл. на Авент полипропиленови. Доста четох и така реших. Имаше промоция на Classic и Anti-colic сериите, та взех различни. Доколкото разбрах важен е биберонът-с една дупка за новородени колко да тече? Simple Smile
Иначе на 14.06 бях на преглед. В 27-мс г.с. бях тогава( но вървя със седмица и 3дни напред). Та бебо тежи 1,010г.И ми казаха,че е по-големичко. Така че тези килограми явно са нормални.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 00:09 от Rosalinda_M

# 292
Не знам. Доктора каза, че била дребничка и изоставала с 3-4 дни. Честно казано за първи път ходя при този доктор, защото моята я нямаше и не знам дали правилно е мерил, но ме стресира
аз съм в 27г.с и 4 дни и също имам леко изоставане в растежа (3 дни). Доктора каза, че може просто да си върви по мъничка, няма нищо страшно. Проследи дали кръвоотока към беба е добре. За мое успокоение ще ходя на 2 седмици за прегледи за да я следим как расте.

# 293
  • Пловдив
И с възглавница пробвам вече няколко дена и нищо не помага.

# 294
Аз пък си мисля, че няма как с точност да се измери и е доста голяма вероятността да се сбърка. Тук говорим за грамове, не за 3-4- килограма все пак. Как точно измерват теглото?
Моята девойка беше 780 в 24+6.

# 295
Моята вчера на ЖК (26 г.с. + 3 дни) я измериха 916 грама, но не са правили никакъв коментар за теглото. Аз също мисля, че тези размери са ориентировъчни и няма как да кажат с точност, така че не се притеснявайте. Hands V

# 296
Здравейте, ние още не сме купували нищо (освен боди и ромпър за настроение), обаче другия месец ще взимаме количка - харесахме на БУБА и легло тип люлка, но другия ми въпрос към вас е - ШИШЕТАТА? какви сте взели или какви мислите? Чудя се за Д-р Браунс, но само се чудя... препоръча ми го туко-що родила, че тече капка по капка, а на АВЕНТ е като "река"...

За първото си септемврийско бебе 2014година се бях омотала с тези шишета тотално....Унас имаше “медела”,”авент” има и няколко на Чико и за капак на всичко си харесах комплект от малко и голямо на “НУК” /заради картинката 😂
Две седмици след като родих ми спря кърмата/няма да изпадам в гадни подробности/ и се наложи да преминем на адаптирано мляко...
И това е лично мое мнение или внушение,но шишетата миришеха ужасно с каквото и да ги миех,каквото и да ги правех от адаптираното мляко беше ужасно,но само НУК издържаха.
До ден днешен мечо Пух си е на тях,само бибките сменям,но той вече е на 4г и отгоре...таа малко си огриза едната и така си стой с нея.Идеална е за кисело мляко😂😂😂
Със сокчетата също нямат проблеми за оцветяване или дъх след това.
Евтини са,но според мен са доста качествени и най-вече издръжливи

Аз да попитам има ли някоя с болки в слабините отстрани на свивките на краката горе долу се пада и има ли начин за някакво облекчение. Вече почти цяла седмица съм така и ако ще продължава до края не знам как ще издържа ужасно е. Доктора миналата седмица не ми обърна внимание на болежките, сигурно е нормално при някои кой знае ама е много зле особено при въртене в леглото или ставане...
На мен ми се случва на в седмицата един,два дни подред..и найстина е ужасно,ноо като започнах да се движа повече и се случва моментно,например сутрин когато съм спала повече време в една поза.
Дори да не ти се ходи навън се раздвижвай увас,аз го правя с прането,събера малко и го нося в стаята за гладене,после пак малко и пак в стаята.Гладя и за на всеки купчинката правя отделен курс,даже и за чорапите Blush

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 17:46 от AnMary

# 297
  • София
Шишета на Нук и аз съм ползвала, една приятелка, която е логопед, ми каза да взема от тях. Което според мен изобщо не означава, че другите са лоши. От помпата за кърма обаче на нук не бях доволна, но може просто при мен така да не се получиха нещата с това цедене. Най-добре си беше бебето като си суче Simple Smile Обаче с първото все си мислех, че не й стига и цедях след кърмене, а то почти нищо нямаше и много се чудех дали изобщо има какво да яде това дете Grinning. С второто не си го причиних това и бях много по-спокойна. Според мен ако не изцеждате или не давате АМ, не ви трябват много шишета, особено в началото.

# 298
Мамчета, как се подготвяте за гледането на бебето след раждането - най-вече хранене, къпане, режим на бебето? Книги, курсове?

# 299
Мамчета, как се подготвяте за гледането на бебето след раждането - най-вече хранене, къпане, режим на бебето? Книги, курсове?

Гледане на видеа, лекции, четене на книги и всякакви източници в интернет пространството, следене на блогъри, които не рекламират безкрайно различни марки всеки ден, а действително споделят смислени и полезни съвети за бременност, раждане, новородено, колики, ЗВБ и т.н. Simple Smile Важно е какви са ти източниците, за да получиш най-правилната информация за себе си, все пак бебе се гледа по много начини и няма най-правилен Simple Smile

На мен ми е отнело адски много време (2 години) за да си набавя всичката информация, която имам в главата си днес, а дори не се чувствам напълно готова. Просто трябва адски много четене и разбиране кое как и защо се случва и какво да направим в конкретната ситуация. Аз съм на мнение, че ако човек е поне малко подготвен за нещата които ще му се случат, то всичко ще мине много по-леко и без излишен стрес.

Относно гледането на бебе, аз съм отгледала сестра ми и съм й била като втора майка денем, нощем и постоянно, така че съм видяла кое как се прави. Сега ми е притеснено защото е лесно някой да роди бебето и после да го гледаш, но сега като ми предстои раждане и ... имам нужда от още подготовка преди да се почувствам готова Joy

Общи условия

Активация на акаунт