СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 098
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Съжалявам, ако съм обидила някоя с въпроса си. Бях споменала, че доста време ме нямаше и не съм видяла коментари относно теглого, просто ми беше интересно как вървя спрямо останалите за съответната седмица... 🙂

Нашето легълце също е от ИКЕА, изключително здрава дървена кошарка. Взехме тази с шкафчетата отдолу, препоръчвам я. 😊

# 436
От къде купихте легълца?
Аз също мисля да заложа на бг продукти. Нищо не съм взимала , но от юли малко по малко започвам. Американските пелени са си повивалки за сън, но по—модерни.Допаднаха ми на снимката, дано са и качествени.
http://kasida.bg/product/54485/detsko-transformirashto-se-leglo- … -severen-dab.html ето на такъв модел съм се спряла аз.

# 437
 и аз съм се спряла на същия модел! Искам да си има шкафчета.. Simple Smile

# 438
Да, и аз на този. Много е хубава и на добра цена.От баткото имам бе страничните шкафчета, но се чудя как съм го повивала инсега този младеж къде да оправям, преобличам и т.н. ако.ползвам нея?
И с въпрос към мамите които лежат, че и бебоците веча са им обърнати. Днес имам по—силен натиск ниско долу, вие как сте?

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 20:53 от Meri_Mar

# 439
Аз нямаше да бързам с покупките, но се радвам, че започнах от предния месец, защото в тази жега изобщо не мога да издържам навън. Също не знам какво ще е времето септември и с какво се облича едно бебе, но това което взех е: бодита с къс и дълъг ръкав, гащеризончета, ританки, камизолки и разбира се тънки пеленки. Тъй като съм от Русе и тук доста шият, та заложих на българско и памучно. Миналата седмица си поръчахме и леглото да дойде август и ни остана май само количката.

Другата седмица съм в Русе, ако може да препоръчаш магазин да разгледаме, че ние още сме съвсем в началото с покупките. Имаме количка и бебефон Grinning

Иначе при мен бебка последните 2 прегледа си беше с главичката надолу. Има още време за обръщане, така че не се притеснявайте Simple Smile

Но да ви се оплача апетита ми въобще не намалява в жегите, даже напротив. Когато си работя от вкъщи изпразвам хладилника, просто не знам след няколко седмици, когато изляза в 45-дневния болничен как ще сварва ММ да зарежда хладилника ахахах Grinning

# 440
Аз нямаше да бързам с покупките, но се радвам, че започнах от предния месец, защото в тази жега изобщо не мога да издържам навън. Също не знам какво ще е времето септември и с какво се облича едно бебе, но това което взех е: бодита с къс и дълъг ръкав, гащеризончета, ританки, камизолки и разбира се тънки пеленки. Тъй като съм от Русе и тук доста шият, та заложих на българско и памучно. Миналата седмица си поръчахме и леглото да дойде август и ни остана май само количката.

Другата седмица съм в Русе, ако може да препоръчаш магазин да разгледаме, че ние още сме съвсем в началото с покупките. Имаме количка и бебефон Grinning

Иначе при мен бебка последните 2 прегледа си беше с главичката надолу. Има още време за обръщане, така че не се притеснявайте Simple Smile

Но да ви се оплача апетита ми въобще не намалява в жегите, даже напротив. Когато си работя от вкъщи изпразвам хладилника, просто не знам след няколко седмици, когато изляза в 45-дневния болничен как ще сварва ММ да зарежда хладилника ахахах Grinning
Ами ако ти говори нещо "Макаронената"... Има един магазин, който се казва "Браз". То е и нещо като склад на едро. От там накупувах дрешки, хавлийки. Има и комплекти спално бельо. Общо взето всичко от там. Също и от магазини "Доналд Дък" има хубави неща.

# 441
  • Sliven, Bulgaria
Ако за някой да си със 115 120 пулс е ок незнам.

# 442
Вие спрели ли сте се на козметика?

# 443
Здравейте, дами! Моят термин е 07.09, поне според обичайното пресмятане- последен ден на МЦ. Т.е., сега съм 30 г.с. и наближава втората ми морфология. Следя и едни други темички, свързани с проблемно забременяване, ин витро клиники, тромбофилия и т.н., но ми се иска да се включа и в малко по-ведри темички като тази тук.
Записвам се да ви следя и с един въпрос: вашите бебчета колко ги измерват? Днес моята беба я измериха 1500 гр. и докторката ме не беше много ОК. Иначе е симетрична, всичко останало е в норми, аз нямам оплаквания, но ми пусна обременяване с глюкоза и аз малко се притесних.
Та ако не ви притеснява, моля споделете колко грама са ви бебетата в 30 г.с., може и на лични.
Благодаря!

# 444
Вие спрели ли сте се на козметика?
Аз мисля Mustela. Това ми препоръчаха приятелки.

# 445
Аз имам доста алергии и не изключвам бебка да има проблемна кожа, та се чудя дали да не заложа на медицинска козметика директно. Чудя се за Ла рош позе, но не са ми познати продуктите им за бебета. Ако някой ги е ползвал и може да препоръча конкретни продукти за къпане на главичка + тяло, хидратиране и подсичане, моля да сподели Simple Smile

# 446
Днес за пореден път четох етикетите на козметиката различните марки в Ремедиум... всичко е еднакво, само цените и ароматите са различни. А за новородено не трябва да се използва козметика с парфюм, за да няма алергична реакция. Аз все още не съм се спряла на козметика за къпане. За хидратиране сигурно ще ползвам кокосово масло в началото.

# 447
Училищата за бременни много рекламират Sebamed. Мисля, че си заслужава да се прочете повече. За хидратиране и масаж- бадемово олио- чисто.

# 448
Здравейте, дами! Моят термин е 07.09, поне според обичайното пресмятане- последен ден на МЦ. Т.е., сега съм 30 г.с. и наближава втората ми морфология. Следя и едни други темички, свързани с проблемно забременяване, ин витро клиники, тромбофилия и т.н., но ми се иска да се включа и в малко по-ведри темички като тази тук.
Записвам се да ви следя и с един въпрос: вашите бебчета колко ги измерват? Днес моята беба я измериха 1500 гр. и докторката ме не беше много ОК. Иначе е симетрична, всичко останало е в норми, аз нямам оплаквания, но ми пусна обременяване с глюкоза и аз малко се притесних.
Та ако не ви притеснява, моля споделете колко грама са ви бебетата в 30 г.с., може и на лични.
Благодаря!

Моя термин също е 07.09. и миналата седмица на прегледа(20.06.) беше 1280 грама. От тогава все пак е минала една седмица, в този период мисля че поне 100 грама на седмица качват бебоците. На мен не са ми казали да има нещо притеснително в теглото, а и тези мерки са приблизителни, няма как да го измерят с точност. По принцип при гестационен диабет освен бурно наддаване при бебето, се наблюдава такова и при майката, мисля че ако се качва повече от 1.5 кг. на седмица и то поредни седмици, а не инцидентно. Няма лошо да направиш обременяване, но ако подозренията са единствено на база теглото на бебчо, не мисля че има за какво да се притесняваш, изглежда ми нормално.

# 449
Ако за някой да си със 115 120 пулс е ок незнам.

Аз също съм с постоянен пулс между 100 и 120 удара, като от 2 седмици в допълнение със задух. Посетих кардиолог, хормонален и какви ли не изследвания. Всичко е ОК. Просто при някои жени има такива оплаквания. Нямаме избор освен да стискаме зъби.

Общи условия

Активация на акаунт