СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 081
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
80/60 съм била винаги, сега обаче за мене си е високо Sad .. не смея да звъня на АГ-то,но  ако стане  много зле разбира се ще я потърся !

Не разбирам много от кръвно, но съм чувала, че може да ти стане зле от раздалечаването на границите. Аз бих се обадила да кажа за всеки случай, притеснително ми се струва толкова голям скок, а пък долната граница още надолу. А може и да не е нещо страшно, но все пак...

# 511
Напълно възможно е и да не си усетила, че вече е променено. Моето зимно време беше 90/60, лятно - 80/40. Към трети месец някъде започнах да го вдигам на 110/70 - 120/80 и в началото ми беше доста лошо от това, защото въпреки, че бяха нормални стойности за останалите хора, на мен ми идваха високи. Посетих кардиоложката доц. Христова и тя ми обясни, че е нормално при някои бременни да се урегулира налягането с нови стойности, които да осигурят необходимия кръвоток към бебчето и съответно да отговорят на повишения обем кръв. Препоръча ми да си измервам редовно кръвното и ако забележа по-резки покачвания, да я потърся отново. За щастие по-високо не съм вдигала, а постоянното ми в момента е 110/70. Поинтересувах се повече по темата и специално тук във форума, открих доста мами, които преди забременяване са си поддържали ниски стойности, по време на бременността са били с около 120/80, а след раждането са се върнали към нормалните за тях стойности. Притеснителното е ако започне да се вдига към 140 или нагоре.

# 512
Здравейте момичета. Събота бях на третата ФМ и ми казаха, че бебчо върви с около седмица по-малък Sad. В 30+1 седмица е 1230 гр. Та по този повод мъжа ми ми се накара, че не ям достатъчно месо и започна да ме "тъпче" с пържоли. Иначе добре се развива малкия, с околоплодните води, кръвотока, плацента и шийката всичко е ок. Но лекарката си ме посъветва вече по-начесто да ходя на прегледи за да се следи качването на грамчета. Вие някакви съвети как да спомогна процеса?

Не се притеснявай толкова, всичко ще е наред. Ако на няколко прегледа бебето е малко или не се развива, тогава е повод за притеснение.
И аз бях в 30+0 на гинеколог, и уж и при мен бебето е в долна граница (1300гр). Изпрати ме по спешност в болница на следващия ден. И в болницата в 30+1 (о чудо!) бебето изведнъж беше 1500гр.така че различни ехографи, различни измервания.
Просто ние трябва да сме спокойни!

# 513
Благодаря ви много! Пак го мерих 120/80 е! Но определено за мен е високо!

# 514
Аз имах няколко случая рязко да ми “запари” главата, някак усещах цялото лице и длани как ми изсъхват (всъщност не бях по-топла, нямах темп.) , прималяваше ми рязко и повръщах. Доста се бях притеснила и последните два пъти хванах веднага да си измеря кръвното и двата пъти беше 110/54. Казаха ми само да пия айрянче или нещо сладичко и наистина айрянът веднага ме пооправи. Но защо само долната граница е толкова ниска никой не ми обясни...

# 515
Да айрянчето е най—добрия и бърз помощник, подсолен. Момичета, пазете се в жегите, трябва още повече да пием течности и да стоим на хладно.

# 516
Да, пийте течности и не излизайте при възможност между 11 и 16ч. , имало код жълто в България. И сухата жега доста се усеща в някои краища на България, та почивайте и пийте течности. (Пак да спомена, не само вода, смесвайте със сокове и ако имате прахчета за дехидратация, те са окей за бременни и само спомагат хидратацията - не навреждат на бебетата по никакъв начин. Питайте си АГ-то ако не сте сигурни все пак Simple Smile )

Аз минах и си взех днес нови витамини днес с DHA или т.нар. Омега–3 киселина, защото старите ми вече ги няма по аптеките. Няма магнезий в тях, затова ще си взема опаковкаотделно, за да продължа същия прием, както при предишните витамини.

Преместихме се вчера, вече мога да нареждам новия апартамент и да се подготвям бавно за малката щипка радост. Heart Нямам вече търпение да идва август за малко почивка и после да излиза когато желае. Grinning

# 517
Здравейте, момичета! Днес пусках кръв и урина (престраших се най-накрая). Гледам, че СУЕ-то ми е увеличено, което мисля че е нормално да е така при бременност. Това, което ме притесни повече, че в седимента на урината пише, че има бактерии, но няма посочена референтна стойност.  На някоя от вас да е излизало нещо такова?

# 518
Пусни си стерилна урина утре сутрин. Първа сутрешна урина, сресна струя след тоалет на гениталите

# 519
Здравейте отново от мен. Днес минах поредната женска консултация и за съжаление докторката само не ме наби. Бебчо е.едва 30г.с и то от утре влизаме, а вече се е смъкнал надолу 😕 Движенията трябва да огранича wc  и обратно... Та стискам палци поне да влезнем седмица две.в девети.месец, нищо ,че ще се схвана на дивана. Очаквам все още ако имате предложения за онлайн пазаруване на дрешки. Благодаря 🌞

# 520
Още месец ще издържим по диваните, няма страшно. Аз лежа много още от януари. Все си позволявам да изляза по малко и после се чувствам виновна.

# 521
Как се разбира, че бебето е слязло надолу?
Извинете за глупавия въпрос, но нали ми е за 1 път....

# 522
Ами лекарите виждат, а и започва да се усеща..поне при мен. Болка ниско долу и отзад в кръста. Чудя се ако пия но шпа ще помогне ли поне за болката.

# 523
Мери, би трябвало да помогне, ако не си пила много преди това(организма свиква и не винаги има ефект). Опитай да видиш, ако не минава говори с АГ по-добре, за да те съветват правилно. Стискаме палци, а ти си почивай. Харесай си някой дълъг сериал или дълга книга и се наслаждавай на лятото.

# 524
Мери, би трябвало да помогне, ако не си пила много преди това(организма свиква и не винаги има ефект). Опитай да видиш, ако не минава говори с АГ по-добре, за да те съветват правилно. Стискаме палци, а ти си почивай. Харесай си някой дълъг сериал или дълга книга и се наслаждавай на лятото.
Благодаря 🙏🌞 Взела съм две дебели книги, на Ребека Рейзин, свързани с любимия ми Париж. Не съм пила но шпа, тъй като.ми ставаше лошо от тях. Сега чета дали да не почна някакви витамини... Само зная, че трябва да стискам до края на август, за да се развият белите дробове на малкия принц ❤

Общи условия

Активация на акаунт