СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 090
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета.
Никога досега не съм се замисляла какви са ми зърната, но от вчера се заглеждам по тях... Установявих, че май са плоски или както там ги наричат. Не са ми някакви щръкнали.
Дали да се посъветвам с АГ или с някой друг, за да съм сигурна?
Ще мога ли да кърмя с такива зърна или трябва да си купя силиконови?
Извинете, ако въпросът ви се струва глупав.

# 496
Има време за зърната. След като родите и започнете да кърмите бебето зърната ще се променят с времето и може изобщо да нямате проблеми. Сега нищо не значи, но и ако се окажат наистина плоски с хубави протектори ще решите проблема. Не го мисли толкова рано.

# 497
  • София
Здравейте. Днес на мен ми е доста отпаднало цял ден. Преди няколко дни пак имах подобен ден. Направо само гледам да полегна, не знам наистина какво ми става. И леко гадене имам. Пак се чудех дали да го отдам на бременността и жегите или да търся по-сериозна причина. Успокоявам се с това, че не всеки ден съм така.

За зърната, аз съм пробвала силиконови накрайници и не се справях добре с тях, но една приятелка май си ги ползваше успешно. Те предпазват и от разраняване в началото. Бебето издърпва зърната много добре с течение на времето и кърменето става по-лесно. При мен забелязах, че не си върнаха първоначалния вид.

Нещо важно, което ми казваха е болницата при първите кърмения - да не държа бебето на една гърда по повече от 5 минути, за да не се разраняват зърната. Естествено не ги послушах първия път и гледах максимално дълго да задържа бебето на всяка от гърдите, за да стимулирам повече кърмата. И се разраниха, въпреки мазането с ланолин, а това боли ужасно. При второто изпълнявах това, което ми кажат и всичко си минаваше много по-леко.

# 498
.. аз към всичкото това ще добавя и киселини - жестоки!
Само сода и лимон ме оправя, но ще питам АГ-то в петък!
Може да пробваш Гавискон. Аз го хрускам като бонбонки на всеки 5 часа, заради ужасяващи киселини и съм една идея по-добре с него.

# 499
Имали ли сте подут лимфен възел на челюстта? Преди ми се случвало като ми е било възпалено гърлото, а сега не е. Имам само леко възпален венец, дали може да е от него? Утре съм на лекар.

# 500
Имали ли сте подут лимфен възел на челюстта? Преди ми се случвало като ми е било възпалено гърлото, а сега не е. Имам само леко възпален венец, дали може да е от него? Утре съм на лекар.
Не се притеснявай, напълно е възможно да се подуе от възпален венец, както и от пъпка, раничка или афта в областта.

# 501
  • Стара Загора
Здравейте момичета. Събота бях на третата ФМ и ми казаха, че бебчо върви с около седмица по-малък Sad. В 30+1 седмица е 1230 гр. Та по този повод мъжа ми ми се накара, че не ям достатъчно месо и започна да ме "тъпче" с пържоли. Иначе добре се развива малкия, с околоплодните води, кръвотока, плацента и шийката всичко е ок. Но лекарката си ме посъветва вече по-начесто да ходя на прегледи за да се следи качването на грамчета. Вие някакви съвети как да спомогна процеса?

# 502
Здравейте момичета. Събота бях на третата ФМ и ми казаха, че бебчо върви с около седмица по-малък Sad. В 30+1 седмица е 1230 гр. Та по този повод мъжа ми ми се накара, че не ям достатъчно месо и започна да ме "тъпче" с пържоли. Иначе добре се развива малкия, с околоплодните води, кръвотока, плацента и шийката всичко е ок. Но лекарката си ме посъветва вече по-начесто да ходя на прегледи за да се следи качването на грамчета. Вие някакви съвети как да спомогна процеса?

Мила, това, че ти ще се тъпчеш, не е гаранция, че бебето ще започне главоломно да качва. Затова не се притеснявай, бъди спокойна и просто гледай да хапваш хубави храни, богати на витамини, минерали и белтъчини 😊.  Също така на много места ще прочетеш, че тези грамове всъщност влизат в интервала за нормално тегло на бебето, на доста места пише различно. Радвай се на бременността, хапвай си нормално и всичко ще бъде наред!
П.С. Приемаш ли някакви витамини допълнително?

# 503
Аз през цялата бременност пия витамини, предписани от доктора. На последния преглед ми каза да допия последните и да спирам, защото бебо се развива добре и може би няма да са необходими повече. Мисля, че е важен допълнителния прием на витанини, защото с храната не съм сигурна какво си набавяме.

# 504
Аз през цялата бременност пия витамини, предписани от доктора. На последния преглед ми каза да допия последните и да спирам, защото бебо се развива добре и може би няма да са необходими повече. Мисля, че е важен допълнителния прием на витанини, защото с храната не съм сигурна какво си набавяме.
Аз пия пренаталните витамини на NOW foods. Много съм доволна, всичко е ок, за сега си ги пия, не ми е казвал док да ги спра, та продължавам 😁. Аз също съм на мнение , че са много в полза на бебчето.

# 505
Оххх, беля да е голямо, беля да е малко... Чак да се чуди човек!!!
Моето, според следящата ме е голямо, защото ям много тесто. Според мен е от всичките витамини, дето изпивам.
Та може да пробваш и с двете... Те витаминки не са излишни, поне няма да навредят.
Аз да питам и тук, някой знае ли в коя седмица се определя вида раждане? И къде- там, където ни е ЖК или там, където ще раждаме? Питам, понеже аз се следя в Щерев, но май май ще раждам в МД.

# 506
Здравей, всичко ще бъде наред. 🤗 Всяко едно бебче се развива различно. Бях чела тук за протеин на прах , но хапвай месце, салатки и нещата, които обичаш. Важното е , че е здравичък и че ти си добре. 🤰🏻👶🏻

# 507
Мами, винаги съм била с ниско кръвно, но май вече няма да е така! Днеска ми е зле - главоболие силно. Мерих го 120 на 55. Сутринта ми падна захарта- хапнах шоколад, но после една глава ме заболя и не мога да мръдна от дивана. Sad с какво се сваля- освен че пия вода ...

# 508
  • Sofia
А колко ти е ниско обикновено? Моето също е ниско, но долната граница рядко пада под 60. Ако бях с 55 щеше да ми е лошо със сигурност.

# 509
80/60 съм била винаги, сега обаче за мене си е високо Sad .. не смея да звъня на АГ-то,но  ако стане  много зле разбира се ще я потърся !

Общи условия

Активация на акаунт