СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 060
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
На мен само през корема ми я мерят. А и някак си в такива седмици мисля, че не е много удачно с вагинален всеки път.

# 196
  • Sofia
При мен на ЖК ми я мерят винаги с вагинален, но докторката е толкова нежна, че едва ли нещо може да стане. На ФМ ми я гледат само през корема, след огледа на бебето.

# 197
  • Стара Загора
Един бисер от фейсбук по въпроса за свекървите.
"Скъпа свекърво, моля те не ме учи как да възпитавам детето си. Живея с твоето дете, и повярвай ми въое не съм доволна от резултата." Joy
Аз бях на консултация и в 27 седмица малкия е 900 гр. Лекарката каза, че върви дребничък, и стои ниско та да си почивам повече.  След 2 седмици съм на третата ФМ та ще видим по подробно дали всичко е наред.

# 198
На мен и на ЖК и на ФМ винаги ми мерят шийката с вагинален ехограф.
Как ви се отразява жегата? На мен за сега зле - изгубих тотално апетит, само студена вода ми се пие, на два пъти ми прилошава навън, краката ми отичат, а и нощем се будя често. Не ми се мисли как ще е в третия триместър, при положение, че хващаме най-голямата жега :/

# 199
  • София
Относно физическото състояние - ходя на  Боуен терапия, от която гърбът и тазът ми са много по-добре.

Вече спя с голяма възглавница между краката и на една страна.

Краката ми се подуват ужасно, но тази седмица сме на море и всички отоци изчезнаха☺☺☺.

Моля моля.. за повече инфо и така да кажем цени за Боуен терапия - заинтригувах се какво е що е ?
Благодаря

Боуен не е нова терапия, но не бях я пробвала. Действа добре както физически, така и психически. Хубаво е да подбереш специалиста, въпреки че те са сертифицирани и ги има публикувани даже като имена. Аз ходя при препоръчан. Към 40 лв е. Натискат се определени точки, но не е силово. Интересно е, че имат специална секция за бременни в обучението си. Та, ако някой има проблем с обръщане или слизане на бебето, Боуен може да помогне. За деца или жени, които искат да заченат също помага.

# 200

Имам силни болки в гърба и кръста - работя в офис...но си ги имам от доста време, а сега вече е ад! Боуен студио има на 5 мин от работата ми и за това се заинтригувах!

# 201
На мен и на ЖК и на ФМ винаги ми мерят шийката с вагинален ехограф.
Как ви се отразява жегата? На мен за сега зле - изгубих тотално апетит, само студена вода ми се пие, на два пъти ми прилошава навън, краката ми отичат, а и нощем се будя често. Не ми се мисли как ще е в третия триместър, при положение, че хващаме най-голямата жега :/
И аз съм така.. апетита ми липсва. Хапва ми се само салатка или нещо сладко. Пия много вода, но трудно заспивам, после се будя, жега ми е , потна съм.

# 202
Шийката е мерена само с коремен ехограф. Затова съм и малко обнадеждена, че реално може и повече да е. Simple Smile
Иначе апетит имам голям. Постоянно се тъпча с плодове, ядки, разни други вкусотийки между храненията. Странно е, но преди да забременея пиех много вода. Сега не ми се пие... Може би от повръщането първите месеци е останало това.

# 203
И на мен ми става зле от жегите, на няколко пъти ми прилошава и лошото беше, че бях сама с малкия, много е неприятно всичко ти причернява и трябва веднага да седнеш някъде(ако има къде). Спасението ми е вкъщи на климатика, но отвреме навреме няма как да не се излиза, но ще гледам вече да е само сутрин по хладното. Вечер също се въртя постоянно и ставам по 10 пъти да пишкам.

# 204
И при мен имаше съмнения за скъсяване на шийката, следящата ме АГ ми я мери винаги с вагинален ехограф и на два поредни прегледа я измери 29мм, после 27мм. В същото време между тези два прегледа ми беше втората фетална и измерена през корема шийката беше 35мм и според доктора си бях идеална, можело да спортувам, дори за презокеански полети съм ставала, както той се изрази. Въпреки това се вслушах в съветите на АГ-то, което си ми води ЖК за повече почивка, без йога и упражнения, само разходки и да си спазвам строго диетатата. ( имах кръвна захар 5.3 и още в 10-та г.с ме сложи на диета, после каза че и околоплодните води са в повече и трябва да съм по-стриктна с храненето, а и отделно те като били повече, притискали шийката и така измерването показвало по-малък резултат). Сега последния път докато лежах за болничен като ми я измери, беше около 33мм и вече сме една идея по-спокойни. Дано нямам проблеми с нея до края .. Hands Pray Имам предишна загуба, освен че адски трудно забременях и реших да се подсигуря, колкото и да ми се искаше да съм по-активна..
Относно жегите и на мен не ми понасят. Не знам от хормоните ли е, но сега хора, на които винаги им е топло се чувстват добре, а аз имам чувството, че ще се стопя направо, обикновено съм по-зиморничава.
Коментираше се и обезкосмяването, аз ходех на лазерна епилация от доста години и вече бях на етап една поддържаща процедура на година, понеже косми просто вече не растяха ..Е сега от бременноста пак почнаха да се появяват, не като преди, в никакъв случай, но ги има. Четох различни мнения дали може да се прави процедура по време на бременност и уж нямало доказани вреди, но мисля да не рискувам. Hands V

# 205
Веднъж само са ми мерили шийката - с вагинален ехограф, с абдоминалния не може да даде достоверни измервания.
ПО време на предишната бременност ходех на кола маска на триъгълника до края на 9-тия месец за ужас на козметичката ми. След като спрях с кърмеето си направих лазерна епилация и сега има някакви 5 косъма, за които не ме много грижа, но за морето ще отида на кола, не съм фен ан бръсненето.

# 206
С първата си бременност и аз ходех на кола маска до последно. Сега съм с лазерна епилация, но и мен ми пораснаха косъмчета тук-там и по-скоро с бръсначката ще ги махна, защото не ми се търси добра козметичка. Там, където ходя на лазерна епилация ми казаха, че не се препоръчва при бременност и кърмене, та ще почакам.

# 207
А боли ли лазерната епилация? За след раждането вече питам.

# 208
Аз усещам само леко боцкане, но много зависи от настройките и от самия лазер. За мен лично е несравнимо усещането с кола маска или епилатор, които не издържам въобще.

# 209
Аз усещам само леко боцкане, но много зависи от настройките и от самия лазер. За мен лично е несравнимо усещането с кола маска или епилатор, които не издържам въобще.
Къде ходите, ако е в София и каква е цената?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт