СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 095
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Направо ме е яд, че няма да идем тази година - всички около мен ще отидат и вие тука ме дразните Laughing И на мен ми се иска на море, но не смея - не понасям жегата в момента - пътуването е немислимо ! Ще ходим на Банско и в околията на прохладно, но август никакво мърдане!

# 241
  • Sofia
И на мен много ми се иска да поплувам на морето, но имам чувството, че пътуването ще ми дойде много тегаво. Запазили сме си за 4 дни в Сопот, поне малко разнообразие ще е, разходки в планината. Не е същото, но пак е нещо.

# 242
Абе я да ви питам - тези от вас, които вече сте си вкъщи- какво правите по цял ден? Аз бачкам от нас иж, ама няма мн работа и се чудя как да си уплътнявам времето. Бях решила юли да си пусна цялата отпуска за годината и вече да почивам до 45-дневния болничен, но вече се чудя дали да го правя.

# 243
  • София
И на мен много ми се иска да поплувам на морето, но имам чувството, че пътуването ще ми дойде много тегаво. Запазили сме си за 4 дни в Сопот, поне малко разнообразие ще е, разходки в планината. Не е същото, но пак е нещо.
В градчето ли (питам, защото има и село с това име в северна България)?

Абе я да ви питам - тези от вас, които вече сте си вкъщи- какво правите по цял ден? Аз бачкам от нас иж, ама няма мн работа и се чудя как да си уплътнявам времето. Бях решила юли да си пусна цялата отпуска за годината и вече да почивам до 45-дневния болничен, но вече се чудя дали да го правя.
И аз работя от вкъщи 2 дни седмично, обаче си имам доста работа, даже сроковете са ми такива, че няма да си взема отпуска целия юли, както мислех, а засега само 2 седмици и няколко дни. Simple Smile
А вкъщи постоянно има какво да се прави. Ако можеш да си работиш от вкъщи и не ти е натоварено, отпуската за тази година може да я запазиш - тя не се губи, а след майчинството ще ти трябва със сигурност. Отпуска се трупа по време на майчинството също. Имаш право да я изхабиш до края на втората календарна година след годината, в която си се върнала на работа - тоест ако се върнем на работа септември 2021г, ще трябва да изчистим старата отпуска до декември 2023-та.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 14:18 от katya_pk

# 244
Здравейте момичета да споделя и моите преживявания около бременноста , утре влизам в 28 седмица тръгнах от 48 кг. а сега съм 66 кг. Но съм доста висока и ми стоят добре , бях прочела за тежест в корема при някой мами аз също я имам и коремът ми е по твърд през цялата бременност вчера бях на консултация и ми изписаха допълнителен магнезий , относно секс аз нямам никакво желание а и с тези болки около кръста и опашката още по малко , краят на месеца ще заминем за няколко дни на море , имам намерение да се пазя и по обед да се прибирам да почивам а при вечер отново да съм на плажа . За самото раждане което възнамерявам да е секцио първоначално мислех да платя колко е нужно за да съм в Щереви или някое от този клас родилно после се отказах и при положение ,че всичко е наред около мен и бебчо мисля да се доверя на наблюдаващата ме през цялата бременност гинеколкошка . Хубави летни емоции на всички Септемврийски мами

# 245
  • София
...За самото раждане което възнамерявам да е секцио...
Аз ще вляза малко остро, за което предварително се извинявам Simple Smile Ти възнамеряваш да е секцио, а лекарят какво мисли по въпроса? Има ли предпоставки за такова, обсъждали ли сте го?

# 246
Аз бачкам от нас иж, ама няма мн работа и се чудя как да си уплътнявам времето. Бях решила юли да си пусна цялата отпуска за годината и вече да почивам до 45-дневния болничен, но вече се чудя дали да го правя.
Аз също работя от вкъщи и съм решила до средата на август да редувам седмица работа със седмица отпуска.

# 247
Аз бачкам от нас иж, ама няма мн работа и се чудя как да си уплътнявам времето. Бях решила юли да си пусна цялата отпуска за годината и вече да почивам до 45-дневния болничен, но вече се чудя дали да го правя.
Аз също работя от вкъщи и съм решила до средата на август да редувам седмица работа със седмица отпуска.

Аз още работя, но мисля от 1ви Юли да излизам в болничен(20тина дни преди официалния 45 дневен болничен). За тези два месеца до термин съм запланувала да довърша ученето за един сертификат и да се явя на изпит. Записали сме се и на училище за родители с мъжа ми. Другото с което мисля да уплътнявам времето е довършване на пазаренето за бебока, ще викам фирма за пране на мебели да освежи малко и някакви такива подготовки за бебчо. Разбира се това са само планове, ще видим на практика какво ще свърша от всичко това, но и аз не си представям да просто да седя в нас без някакви задачки, ако разбира се не се налага. Това ще ни е първо дете, така че нямам грижи около друго дете, готвенето няма как да ми запълни цял ден, за чистене ползваме една жена и за това гледам да си направя план, пък според това как се чувствам ще видим до къде ще стигна с него.

# 248
  • Sofia

Града, не селото. Ще обикаляме и из близките местенца - Калофер, Хисаря. Иска ми се на басейн там, но май не се препоръчва, така че ще мина с разходки и ресторанти.

# 249
Привет сладурки. На морето... е страхотно сега. Водата е топла, няма много хора и ако сте близо до плажа, няма никаъв проблем, дори за момичета, които като мен трябва предимно да лежат. Разходките са ми бавни, къси... но все пак разходки. Под чадър е прекрасно. Така, че... приятна почивка на всички.
Относно какво правя у дома— много ми е хубаво. Имала съм нужда от почивка и прекрасните могове на бременността. Моят работодател не ми изплати миналогодишните дни отпуска, нито всичките от тази която ми се полагаше. Така, че с кеф си взех последната „заплата” и определеное търся нещо друго, дори от дома. Повярвайте, служителите сме заменими, независимо какво ни говорят работодателите,все пак за тях сме си разходно перо.

# 250
Аз съм вече в болничен и много се радвам, че взех това решение. В това топло време нямаше да издържа на работа и щях да съм изнервена всеки ден. А сега - наслаждавам се на времето, правя всичко, което не съм могла докато ходя на работа, малко по малко купувам неща за бебчо, вкъщи е винаги чисто, има храна и си домакинствам с кеф а не по задъжение! Абе, нов живот е и съм много по-щастлива Simple Smile Но все пак има жени, които без да работят не издържат, така че всеки трябва да прецени за себе си. Аз също се чудех какво ще правя, а сега всеки ден правя различни неща и то на пълно спокойствие далеч от офисната лудница Simple Smile))

# 251
  • София

Града, не селото. Ще обикаляме и из близките местенца - Калофер, Хисаря. Иска ми се на басейн там, но май не се препоръчва, така че ще мина с разходки и ресторанти.

Аз съм от Сопот (но не живея там вече от над 15 години). Simple Smile Родителите и роднините ми са там и мисля, че това лято ще ходя до там 2 пъти - средата на юли (след морето) за около 3-4 дни и началото на август планирам да пътувам до там два поредни уикенда, защото мисля да оставя децата на гости на роднините за една седмица и после да си ги взема Smiley

Там не е лошо, има приятни пътеки в планината за разходка, които не натоварват. В Хисаря басейните са добри (водата е минерална), обаче има много хора. В Сопот също има два открити басейна - единия е на лифта, а другия на околовръстното на изхода за Карлово. Аз съм била само на този на околовръстното миналото лято и останах с доста добри впечатления, беше чисто, но водата не е минерална. Ходехме само сутрин и на обяд се прибирахме заради децата, затова ми направи впечатление, че през седмицата е много спокойно и особено сутрин има буквално 5-6 човека. Аз нямах проблем миналата година, пуснах и децата там, обаче тази година сме бременни и е по-различно Simple Smile

Приятно изкарване и дано почивката да е пълноценна и зареждаща с положителни емоции Simple Smile

# 252
Добре де, какво правите, дайте идеи. Аз се чудя какво да правя

# 253
...За самото раждане което възнамерявам да е секцио...
Аз ще вляза малко остро, за което предварително се извинявам Simple Smile Ти възнамеряваш да е секцио, а лекарят какво мисли по въпроса? Има ли предпоставки за такова, обсъждали ли сте го?

Незнам как и дали изопщо да отоговоря на този въпрос Simple Smile не съм тук за да слагам под съмнениет решението на бъдещите мами мисля , че всеки може да се информира достатъчно и да вземе адекватно решение за себе си Simple Smile

# 254
  • София
Добре де, какво правите, дайте идеи. Аз се чудя какво да правя
Аз ако можех, щях да се разхождам в някой парк, да чета книги и да погледам някой хубав филм (защото като изключим разходките в парка, другите неща после стават много трудни, поне според мен).
Иначе по-практично е записването на някой курс, или хоби, за които все няма време. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт