Коремче вече ни тежи, АВГУСТ бебчо до мен ще си лежи!

• 15 871
  • 302
  •   2
Отговори
# 255
Честита принцеска на Лорекса! HugДа е жиа и здрава и много да радва мама и татко.А на Лорекса- бързо възстановяване ...Чакаме те с нетърпение да се приберете вкъщи!
ЛЕлее- 2 дни не съм влизала и....ето 4е ве4е беб4е имаме!.ПОчна се...... SickОх- а мен яко ме тресе шубето.В4ера мъжът ми се наложи да пътува за Плевен ,аз категори4но отказах,и....в момента в който тръгна и  се скри зада блока,като му ревнах......... CrazyИ му звъня и клипам,....абе- луда работа.ТОй се пщащка ,милия и тръгна д асе връща.Казах му да продължо все пак,и говорихме по4ти през целия път по телефона( не искам да виждам телефонните сметки този месец ooooh!).Както и да е .Приклю4их с прането и гладенето на дрешките.Не мисля 4е е необходимо да са стерилни NaughtyНе с тази цел се перат и гладят.Аз ги подредих в скрин4ето,а по-големите неща- като одеалца и олекотени завивки,тъй като няма да се използват веднага,ги прибрах в наелонови пликове.Няма да застилам леглото още.Няма смисъл да прашасва няколко седмици.Това ве4е и мъжът ми може да го направи като се роди бебка Wink
Остава ми да купя коритце и мисля утре да взема.Спряла съм се на обикновено и евентуално от хавлиените шезлонги в него.КОзметика също трябва да купя.МИсля да е Бюбхен.Аз самата съм алерги4на от НИвея и съм полу4авала страшни обриви именно от бебешката НИвея Sick,така 4е..дори и не се замислям за този вариант.Тази марка за мен не съществува NaughtyОтносно другите марки( като Мустела,например),вижда ми се скъпи4ка.Абе- ще пробвам с Бщбхена,пък..ще видим в движение кое и как понася на бебка.Аз по време на бременността си тествах в/у себе си млякото и слънцезащитния крем на Бюбхен и съм доволна. newsm10
И багажа за болницата ми е приготвен вече,но..дано не се наложи да го използвам скоро. Praynig
Сега 4акам мъжът ми да си дойде.Ще доведе и сестра си и племенника ( 3г) да ни погостуват няколко дни,4е ги виждаме по веднъж в годината като и дойдат в България,а тази година- може съвсем да ни се размине.Така 4е- ще свиквам с лудница вкъщи  Crazy
Относно у4илището на "9 месеца"- имам желание да дойда тази седмица .Ще видим до кога ще ни гостуват и..може да се вклю4а поне в 4етвъртъка LaughingЩе се радвам да се видим с тези от вас,които ще ходят.
Искам да ви попитам- някоя избрала ли е ве4е педиатър newsm78Май и това трябва да свърша идната седмица.Но- нямма никаква идея при кой да запиша беба ooooh!Ако някой има някакви мнения или препоръки относно педиатър в района на Южния парк или околията- нека сподели PraynigНе ми се иска да отида като по обява  и да се наредя пред някой кабинет и хей-така да  избера първия срещнат.
Ами - това е засега от мен! КАзвам ви 4ао засега! До писане!  bouquetПОздрави на вси4ки Laughing

# 256
Здравейте,момичета отново!
Току-що идвам от родилния дом ,където се видях с Лорекса,направихме снимки и качих 3 от тях ,тя ме помоли първо да ви поздравя всички и да ви съобщя името на дъщеричката й- Кари.С нетърпение очаква да се прибере вкъщи и да ви разкаже всичко как е преминало.

# 257
walentin Благодаря че ни информираш как е Lorexa. Много е сладка малката Кари! Пу-пу да не и е уроки. newsm51 Чакаме с нетърпение да разкаже как е минало раждането. Поздрави я когато се видите следващия път. Hug

# 258
                                          Честита Кари на мама Лорекса!!! newsm32 passifier
 Много хубаво бебенце , радвам се за теб и с нетърпение очаквам да разкажеш  подробности!
Скорошно прибиране в къщи при кака и тате !!! baby_neutral

# 259
Здравейте момичета,
Spinki, хубаво е да си купите стойка за коритцето, но когато я избирате трябва така да напаснете двата компонента, че да не се налага да се навеждаш въобще. Кръста не бива да се пречупва дори и малко, защото много бързо ще омалееш с детето на ръце. А за вълните в морето, наистина могат да бъдат опасни, освен ако не влизаш заднишком за да се удрят в дупето. Но все пак не се препоръчва да влизаш в бурно море. По същата причина сега ни е забранено и джакузито. Wink
Eliona, аз не смятам да си купувам бейбифон, тъй като за сега го смятам за излишна вещ. Може би ако се наложи по-нататък ще си купим и такава екстра.
Emelle, избора ви на количка е много добър. И на мен ми хареса този модел, когато ходихме в Малечко, но ние настоявахме за триколка. За спането и изтръпването, наистина е гадно това което изпитваш. Съчувствам ти Sad Но би трябвало ти сама да си намериш най-удобната поза за спане пробвайки различни варианти. Единственото с което мога да те успокоя е че скоро коремчето ти ще се смъкне на долу и тогава всичките тези неразположения горе ще се облекчат.
Netty, наистина най-добрите кърпички за новородено са на Nivea, но Nivea Soft Creme - те са не само навлажнени, но и съдържат лек крем, който е много подходящ за нежното бебешко дупе. Pampers не ги хвалят толкова. И между другото, когато си избирате кърпички, гледайте пликчето да е с капаче или да са в кутия, защото така се съхраняват влажни за по-дълго време и са по-удобни за вадене. Wink
Kristianna, ако под лоши тонове имаш предвид слаби тонове, то това означава, че бебето страда за кислород и сърдечната му дейност се забавя. Но твоите явно не са били толкова лоши, а бебчо просто си е бил заспал дълбоко и затова сърчицето му е биело по-бавно, иначе доктора нямаше да те пусне да си ходиш. А за омотаването на пъпната връв, това се случва при почти всяко бебе, но не е повод за притеснение. Опасно е когато пъпната връв е омотана не само около врата, но и около ръцете, че и краката. Тогава бебето излизайки може да затегне връвта в ръцете и краката и така да предизвика задушаване. Това се вижда при ехографския преглед в пред-родилна зала и се предприема секцио. Но когато връвта е омотана само около вратлето (пак ти казвам, че почти всички бебета се раждат така), то тя е достатъчно дълга и акушерката спокойно си я премята за да я освободи, когато главичката вече е излезнала.
Лелее, пак много писах ... последно ... Velmar, аз ти препоръчвам горещо д-р Галина Цветкова от 13 поликлиника, горе на бул. Черни връх до Кемпински. Тя ми е GP, но си е детски педиатър. Има само един проблем - и тя е бременна-августинка, но смята да се върне на работа още през октомври. Въпреки това ти я препоръчвам, защото е истинско съкровище и професионалист със съвременни знания. Ако те интересува драсни ми на лични.
Ох, тази снимка "Мама и Кари" е толкова мила, че ми се насълзиха очите. Нямам търпение вече и аз да усетя тази радост и щастие. Много здраве и скорошно изписване ви пожелавам, Lorexa.
Целувки и чао Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 юли 2006, 21:17 от Kabiv

# 260
  • София
Да ви се оплача малко - освен отоците и прорязванията във влагалището (които вече приемам за нещо нормално), почти от седмица незнам как да спя. По гръб и по корем не мога, а като легна на страни така ме болят ръцете - че не е истина. Ръцете изобщо не ме слушат вече изтървам всичко което хвана. Пръстите ми са изтръпнали. Днес чак се разплаках от болки и безсилие. Така ми се спи, а незнам как да си легна. Снощи спах с 5 възглавници - три под главата за да е полулегнала позата и по една под всяка от ръцете. Не е много удобно, но... Има ли някоя от вас такъв проблем и ако да как се справяте с него?  newsm78
Лек ден и целувки!  Heart Eyes

Аз съм с абсолютно същите проблеми. Няма ден в който да не строша поне една чаша...вече ще минем на пластмасови....Интересното е, че пръстите ми изтръпват само горе, но пък целите са като наденички подути. Наложи се да си сваля халката, а пръстен който нося от години беше срязан, защото почна да ми се впива.  За безсилието няма да говоря...понеже ми писна да рева почнах да крещя...Simple Smile
Относно спинкането...аз си намерих една поза, на страни. Като под краката слагам възглавница и ръцете си ги опъвам напред. Мъжа ми казва, че била доста смешна, но за мен е важно да е удобна. Киселините са  вече част от мен, отоците не спадат, но се успокоявам че съм на финалната права вече. Макар, че нямам направена нито една покупка за бебка...т.е. имам една камизолка, една шапчица и едни сладки терлички  и това е...  А май е време да си подготвя чантата, а?

Mомичета, мисля че в книгата на д-р Спок бях чела нещо подобно. Наричаше се китков синдром. От увеличените телесни течности се  подуваме и те притискат кръвоносните съдове. Между другото на мен също ми се наложои да сваля пръстените и аз доста изтръпвам докато спя. По гръб и по корем е ясно защо не мога, но като легна за по-дълго на лявата страна получавам пронизващи болки в ребрата, точно под гърдите. Така че ми остава само дясната страна. Не е никак приятно, но няма лек. Трябва да чакаме бебета да се родят, тогава ще се оправят нещата.

# 261
  • Канада
Честита Рожба на Лорекса.Много здраве,щастие и любов на цялото семейство!!!
Ех, най-хубави са дните, когато се раждат дечица.

Момичета, нас ни изписват утре, станахме по 2 кг и се храним добре и според докторите няма причина да стоим в болницата.

Стискайте палци да сме все така спокойни бебета.

Пепинка ти си направо героиня, с тези големи бебоци.Браво.

На всички други мами с малко проблеми , само спокойно, скоро всичко ще мине, най -хубавото тепърва предстои.

Целувки на бебенцата
 baby_neutral baby_neutral Heart Eyes Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 17 юли 2006, 02:34 от ema_

# 262
  • София
Честито на Лорекса! Да са зрави, щастливи и скоро да идва да раправя.

Честито изписване и на бебтата на Ема! Много приятни мигове утре като се приберат им пожелавам, пък и по-нататък разбира се Simple Smile

За гинопеварила 3 глобули, не че има някакво значение, но наистина явно има и 2-те опаковки, защото аз за гинодоктарин от вас чувам, та.. както и да е.

За кърпичките - на мен лично Нивеа ми се струват малко сухи. Ползвала съм най-различни досега и единственото, което ме интересува е дали няма алергична реакция към тях от страна на бебето. Либеро са много хубави и мекички, но ги няма навсякъде и са малко по-скъпи, но са отличен избор. Аз в момента за по-голямото дете ползвам На Джонсън или Памперс. Ще тествам дали се понасят добре, ако няма грижи с тях ще си продължа.

И аз на лигнина не съм слагала никакви памуци, той си е нагънат в плика и не виждам за какво да слагам памук в него, така си върши чудесно работа.

Kristianna, не се ядосвай, никой няма право да ви се бърка за каквото и да било... Ехх значи колко са неприятни такива спорове с близки роднини, все някой недоволен. Гледай ти да си добре и да си се разбирате с таткото, а другите да си гледат работата.

# 263
Добро утро!ие станаьме рано ,имам едни леки контракции мен пронизва от врвмв на врвмв.Лореха страьотна си  bouquet и малката е такава сладурана Flutter.Ема много се радвам 4е ви изписват Simple Smile и вси4ко е наред.Кристиана мила не се ядосваи 6те види6 бебо като се роди и 6те се оправят н6тата Peace и при нас е по45ти са6тото добре 4е сам надале4е от тяь.&те види6 бебо като се роди и смаи 6те се пре4упят.Целувки и лек ден днеска о4аквам вклу4ване от Тплети с добри новини,Val_stef дано вси4ко да е наред мила Peace при вас.

# 264
  • Sofia
Лорекса и Кари, много сте сладки!
ema_ , радвам се, че ще ви изпишат и всички сте ОК.
gabi32 и аз спя само на дясната страна и се майтапя, че от дясно вече съм сплескана и плоска. В интерес на истината понякога малко ме боли десния крак от лежане само на тази страна.
Emelle, количката е страхотна!!
Kristianna, ако можеш се успокой и мисли по-позитивно. Имай предвид, че и татковците са много изнервени, а и ги е страх малко, нищо че не го показват. Така, че понякога и те мога да се изкажат "неподготвени".  За родителите и др. роднини не се притеснявай - като се роди бебо всичко ще си дойде на мястото. А сега просто се опитай да си "пускаш покрай ушите" някой реплики от страна на роднините.
Освен мебели в детската стая друго нищо си нямам(е, изключвам двете шишета на Авент и залъгалките, които събрах от Училището). Все се успокоявам, че има време....Смятам в началото на август да направим покупките, защото вече ме сърбят ръчичките.
Хайде лека седмица от мен, а утре се надявам да се видим с някои от вас на училището.

# 265
Здравейте мамчета!
Първо искам да поздравя Lorexa. Пожелавам от все сърце детенцето да е здраво, щастливо и многооо усмихнато. Да радва и двамата си родители и им носи само щастливи емоции.
Аз току що се връщам от болницата. Бях до Онкология на преглед, бях доста притеснена, защото октомври месец ми правиха операция и извадиха един фиброаденом /доброкачествен/  Praynig, а от скоро усещам напрежение в тази гърда. Но лекаря каза че всичко е наред, само да гледам да кърмя по-дълго време.
 Тази седмица ще ходя да чуят тоновете на бебето. А следващата ще се консултирам за лекар който да води раждането - т.е. да прави секциото.
От сносщи имам киселини, за първи път в живота ми се случва такова нещо. Спала съм с бонбон в устата, защото не знаех какво ми е. Олееееееее ужасно нещо.  Sick
Но такава ще е до момента в който бебчо се появи.
Аз доста се увлякох, съжалявам Blush.
Пожелавам ви усмихнат и спокоен ден! Grinning

# 266
  • по света
честито бебче и от мен на Лорекса!!Да са живи и здрави и скоро у дома!  bouquet

# 267
Честито Lorexa, да ви е жива и здрава малката красавица, много да радва мама, тати  и кака!

# 268
  • София
Здравейте мами,
иска ми се да ви попитам нещо.Купихме количка Chipolino Eleganza, с 5 положения на гръбчето.В магазина казаха,че става за новородено.Когато се прибрахме отврихме упътването за употреба и там пише,че се ползва от деца над 6 мес. възраст.Дали на всички комбинирани колички това е условието? Ние така или иначе сме я купили,аз мисля да постеля нещо отгоре и ми се струва,че няма да има проблем.Как мислите?

Желая ви лек и весел ден. Hug

# 269
  • София
Честито и от мен Lorexa!!! Желая ти здравичко, спокойно и усмихнато бебче !!! Чакаме да ни напишеш едно голямо писмо като ви изпишат с беба и да кажеш как е минало всичко   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт