Слънце весело навън пече, ЮНСКОТО ни бебче бързичко расте

• 11 575
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте и от мен и Криси  bouquet Hug!
Tabby, и аз се бях позапушила и си носех столче в банята, сядах под топлия душ и цедях докато свърши топлата вода...другите неща които правех са ги написали момичетата. Дано се оправиш скоро!
Peppita, и ние бяхме така с акането и пръцкането, но от три дни спрях какпките против колики и сме много по-добре. Според мен, това от което е ревял моя син не са били толкова колики, колкото запичането от капките. Даваш ли нещо? Аз опитах без химии и съм доволна от резултата. Сега сме само на чай "Хип" и то по 30-40 гр. на ден.
 А по повод всички неща, които накупих в последно време...като чуят, че е за бебе и избухват в цени тия хора...много ме е яд  #2gunfire.  Ето например отивам преди няколко дни в аптеката да търся крем "Бочко" -бяхме с леко зачервено дупе. Нямаше и веднага ми препоръчаха Мустела -за скромната цена  от 18лв. Знам, че е много добър, но нямах толкова пари в себе си тогава и взех цинкова паста. Тя спаси положението. А аптекарката се опита да ми пробута още няколко такива скъпички междувременно. Хората гледат да печелят, това е...
Nushinka аз слагам винаги чорапки. От педиатърката знам, че ръцете може да са леко хладнички, но крачетата на бебето трябва да са топли.
Аз отивам да гладя.  Чао и  Hug

# 76
  • в стаята
Здравейте, майчета!
Ние след малко тръгваме на разходка ще минем и през педито да ни сложат имонизацията, и да видим колко сме пораснали.
Искам да ви попитам как държите облечени бебчовците си?Обувате ли им чорапки?

А я обличам само по боди, но винаги слагам чорапки, защото знам, че е много важно крачетата да са топли винаги.

Лек ден от нас Hug

# 77
Здравейте и от нас Simple Smile
Момичета може ли някойда ми даде информация за отбиването на кърмата, дали е нужно да се пият хапчета или да се изчаква сама да си спре.
Моята кърма е недостатъчна и бебка не иска да я пие, цедя се и я смесвам с АМ, така успявам да я излъжа да  я изпие, но достатъчно кърма събирам по 2 пъти на денонощие. Педиатърката ми каза че ако спре и това количество да приема да започвам да цедя по-нарядко докатоспре. Но все пак ми се ще да попитам някой от вас ако знае нещо повече или вече има опит....че се страхувам от мастит.
Благодаря предварително и ..... Hug

# 78
Да ви се похваля, за 20 дена сме качили над килограм и вече сме 4400 кг.  bowuu
Доки малко ни се скара, защо сме отишли да се мерим като нямаме месец, но аз исках да видя какво е положението.
Исках да ви питам който дава капки Саб Симплекс, понеже днес ми казаха че коликите започват следобед, вечер и нощем предимно, кога ги давате. Може ли 3 пъти по 15 като ги почна да речем от 18 часа, после в 24 и после към 03.00?

# 79
Привет от нас /от решилата да не прави ниша мама и решилият да спи цял ден Ивчо/!!!
Ние вчера станахме на 40 дни,но ни се размина ходенето на църква/остана за утре,когато тати не е на работа/ и питата/тя пък е за почевните дни,че ако бяхме я направили вчера,щяха само баби да дойдат/
Иначе нашето момче си е все така кротко,с изключение на случаите в които много хора му висят на главата и го мачкат...valkiria ,от опита ми със Сами мога да ти кажа,че има деца които плачат от рева на други деца-ние бяхме пословични с тази си солидарност...не ме питайте как сме ходили на детската кухня и на други подобни бебешки сборища,дето все някой ще "надуе гайдата".Между другото и досега сме така-и затова като се двамата с Иво вкъщи си е доста сериозно изпитание за нервите /и ушите,естествено/
За обличането-при нас е топло,а и Ивчо е топлокръвен и чорапи слагаме само за да допълним тоалета/както и обувки/,иначе по цял ден махаме с боси крачета.А това,че са студении крачетата,мен не ме притеснява-аз пипам нослето,ако то е студено-тогава обличам още...моята теария е,че децата трябва да се закаляват от малки,за да са здрави/засега  действа/...а и при това необличане сме все с пъпки от претопляне-представям си ако го обличах
Mashenka,не вога да ти дам съвети за отбиването,но ще ти кажа,че е добре да го обсъдиш с лекар,но преди това прочети в кърмаческия форум и ако трябва пусни тема,предполагам,че ще ти помогнат да не приключваш толкова рано с кърменето,а и ако все пак не искаш да продължаваш,ще ти дадат съвети как да спреш.
anita_s,това за цените си е баш тъй.И аз много се ядосвам,защото като е бебе,повечето търговци знаят,че хората са склонни да дават пари и гледат всячески да ими ги измъкнат.Нямам нищо против,когато съм решила да купя нещо...но като почнат да ме убеждават,че еди какво си е много по-добро,`щити е по-скъпо и рекламирано.... #2gunfireЕ, и аз съм на мнение,че Бочко и Здраве са страхотни кремове,нищо,че са по левче.....Същото е и с лекарствата..но да не я захващам и тая тема...а само ще ви кажа,че оня ден заради едно прехвалено шише на Др.Браун се наложи да пера и пелена и дюшече  и количка-щото беше протекло...

# 80
Здравейте сладурки!

На милимунда съм да си пребия мъжа.... чака беба да заспи и си намира работа я с бормашина я с нещо друго по- шумно .... лелееее направо ме побърква #Cussing out

Mashenka, люлката ще я кача ей сега в албумчето на Борислава да я видиш.... снимчици от погачата ще сложа да ни видите вече в рокля Joy
Обличам бебата с боди и чорапки ... и си взимам едно поларенко одеалце , ако застудее да й го метна .... иначе си шава с крачка даже има разлика от чорапките Laughing

Единственото ни проблемче е , че бебка е запечена доста ... нямам идея дали е от АМ ( Нутрилион Омнео) или е от Инфакола но факт е , че на беба акото е нова формула в циментопроизводството. Разтварям й АМ в овесена водичка и я захраних със сок от круша.  Та с тия две екстри по веднъж на ден успява да се облекчи... в редки случаи и по често.
Дайте идеи за нещо което да помогне на запеченото коремче на Боби ... Моля

Лек ден от нас двечките ... целувки

# 81
  • София
Здравейте и от нас!

emsy, аз давам Саб Симплекс по 15 капки с лъжичка преди всяко кърмене. Ако пък се храните от шише, тогава 15 капки вътре в шишето. Така пишеше в листовката. И да чукна на дърво има ефект. Е, в следобедните часове промрънква по малко, но това е нищо в сравнение с големия рев миналата седмица.

Нушинка, тези дни Ени я обличам с боди с къс ръкав и чорапки. Завивам я само с пелена. Иначе лекарката ни каза да не се притеснявам, ако крачетата и ръчичките били леко хладни. Това било нормално за бебетата. По-опасно било да се претоплят, отколкото да истинат.

Целувки и хубава вечер!

# 82
здравейте и от нас с Мартин   bouquet Хайде и ние да се отчетем с консултацията-качили сме 1,150кг и сме пораснали с 5,5см  Party Ние сме само на кърма и чайче бебезан вместо водичка.от 2 дни насам бебо не иска да яде следобед-гладен е, но когато го сложа на гърда,започва да пищи  #Crazy това е само в 15 и 18 ч-изобщо не мога да си го обясня newsm78
относно бебезана Мартин го харесва и пие доста-стигали сме до 2 шишета на ден,но не смятам че му помага за коликите.То ние почти нямаме колики-много рядко(пу-пу). Иначе като излизаме го обличам само по боди и понякога слагам чорапки.
Искам да ви питам за питата,която правите-кажете по-подробно че не знам какво се прави точно  newsm78 задължително ли е да точно на 40-я ден. а ходенето на църква  newsm78 моля ви кажете ми   bouquet

# 83
  • София
adella, ние направихме питата преди 40-я ден, защото така трябвало. А на самия 40-ти ден се ходи в църква и попа чете молитва.
На самата пита се канят само жени. Обикновено се прави следобяд, за да могат гостите да си тръгнат преди залез слънце. Погачата, която трябва да е леко сладка (за да е сладко бебето) се замесва от жена, която има живи родители. После върху главите на майката и бебето се слага пелена и върху нея се разчупва питата. Отново тези, които разчупват трябва да са с живи родители. На майката се дава да изяде залък от питата с мед. Трохите, които са паднали в пелената не се изхвърлят и в нея всеки гост оставя паричка. После пелената с трохите и парите се завързват на вързопче и се слагат на високо, заедно с парче от питата. Има и една тънкост - ако е много стегнат възела детето ще е стиснато, ако пък е хлабав, то детето щяло да бъде с широки пръсти. Така че прецени какво искаш и така го завържете Simple Smile Остатъкът от погачата се изяжда от гостите заедно с мед - пак за да е сладко бебето Simple Smile Обикновено на трапезата е хубаво да има и солено и сладко. Друго важно нещо е нищо от храната да не се раздава, трябва да си остане вкъщи.
В общи линии това е, което аз знам за този ритуал и така го направихме и ние миналата събота.

# 84
  • Ямбол
valkiria, разгледах люлката.Пу-пу много сте сладки с рокличката.
emsy, Саб Симплекс ги давам по 15 капки преди всяко ядене.

# 85
as sam mama Petja moeto bebe se kasva Julia i se rodi 3150 gr,50 sm

# 86
А защо, на мен ми казаха само 3-пъти на ден за тия капки Thinking
И си мъча детето, да не би да го предозирам. То не, че е гаранция че ще му мине от капките, ама все пак... Whistling

# 87
Добре дошла на мама Петя и бебка Джулия!
За питането -на 40ден се ходи на църква за да се пречисти майката от злите/нечисти/ сили дето са я обсебили покрай раждането-чете и се т.нар."чиста молитва",а покрай нея могат да опеят и бебето.Но аз например ще ходя утре-т.е. на 42рия ден,защото така си го решихме...а и знам,че може по-късно,но по-рано не.По нашия край пък има обичай,след тази процедура да се ходи на гости в три къщи.Миналия път го правихме,но тоя едва ли ще имам нерви...А за питата-Tatalina ви го е разказаала много точно,но аз знам,че тя пък се прави на 40тия ден или след него.Но още веднъж да кажа,че навсякъде са различни обичаите и ако не искате да се карате с бабите-питайте ги...а пък има и вариант дето да си го направите както вие искате-важното е да са здрави децата...

# 88
Добре дошли и от нас на мама Петя и бебе Джулия!
На нас вече ни почнаха коликите и ще видим как ще я караме... досега си беше добре като си спинкахме по цяла нощ. Сега вече да му мисля. И аз давам капките за колики по 15 преди всяко кърмене пък дано помогнат... направих и чайче и тази нощ ще се види дали помагат. Лека вечер на всички  bouquet!

# 89
  • Бургас
Здравейте и от нас с бебе Йоанна,
и на нас ни почнаха коликите въпреки че давах Инфакол и еспумизан преди всяко хранене.Снощи милото се мъчи от 5 сутринта до 10часа направо ми се плачеше с нея, накрая я изаках с термометъра и то милото заспа.Купих и едно чайче на Милупа казаха ми че било по-хубаво от тези на Хипи и сега ще пробваме с него а Бебезана защо го давате вместо вода на опаковката пише 3-4 лъжички на ден.
За обличането маика ми и мъжа ми я обличат като ескимос немога да се преборя с тях малка била студени и ставало глупости само и им казах , че ако я навлекат още веднъж така в тая жега ще ги накарам и те да се облекат със същото количество дрехи.

Спокойна нощ ви пожелавам и гледайте да поспите
Чао и целувки

Общи условия

Активация на акаунт