Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 680
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Цитат
Уважаеми колеги, родители, ученици,

съгласно писмо с Изх.№ РУО1-30629/29.10.2019 г. и Заповед №243/29.10.2019 г. на Директора на училището, 4.11.2019 г. (понеделник) е редовен учебен ден.
Това е от сайта на 18-то училище, София.На страницата на РУО не е качено още или поне аз не видях.
На нашите вчера им казаха за организирано  мероприятие за понеделник, сега ако им съобщат, че се учи, ще бъде голямо разочарование.

# 526
Оффф, просто да се вземе едно решение навреме и да има яснота.

# 527
  • София
При нас е неучебен и няма да пишат отсъствия, ще ходят по музеи - които отидат. Часове от - до още не се знаят.

# 528
  • София
По повод тази проверка на РЗИ в столичните училища за въшки и препоръката:
"От РЗИ препоръчват да се прилагат противоепидемичните мерки, които включват:
 – учениците, при които са открити въшки и/или гниди, да се отстраняват своевременно от училище."
Как ще се извинят отсъствията? Това означава ли, че личните лекари могат да дадат бележка?
https://teacher.bg/%D0%B2%D1%8A%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D … 0%B8%D1%89%D0%B0/

# 529
  • София
Хехей, при нас 31ви се оказа също получебен. Въпреки че 1ви е неучебен и неприсъствен, на 31ви децата трябва да се приберат в 15 ч. Акълът не ми го побира...

Вие пак сте добре, че сте до 15 часа. Ние сме до 14 часа:)

# 530
Ей, не е истина как успяха да направят суматоха покрай изборите.
Нещата са такива, каквито са от години. Този път, от нищо нещо направиха.
И мен ме дразнят почивните дни и намалените часове заради избори. Винаги са ме дразнили. За учителите е неприятно, когато с клас имата час само в понеделник и губят два поредни понеделника.
Тази година се знаеше, че ще има избори. Какво попречи да си се направи 15 септември нормален учебен ден, различен само за първокласниците, но не и за останалите класове.

# 531
Законът.
Учебната година е с продължителност 12 месеца и започва на 15 септември, а в спортните училища - на 1 септември. В случай че 15 септември, съответно 1 септември е почивен ден, тя започва на първия следващ работен ден.

# 532
На някои места се раздадоха учебниците по-рано (навреме). Децата знаеха и програма.
Никой не ги кара да викат децата по-рано.
Законът е написан от тези, които правят тези бъркотии.

До 4 ноември има загубени 4 понеделника (ЧЕТИРИ). Като дойдат и грипните ваканции. - един или два понеделника. По даден предмет за някои деца срокът ще се яви чувствително скъсен процентно.

# 533
  • Варна
Аз отдавна казвам, че учебната година трябва да започва на 1,а не 15 септември. Така ще се елиминират вопли, че материала се губи и не знам си какво, а децата могат да имат по - чести ваканции или да приключват учебната година по-рано.

# 534
  • София
Направо от 1 юли....
И от тогава да започне - 01.07, ако деня, който се губи, е все един и същ от седмицата все тая.

# 535
Направо от 1 юли....
И от тогава да започне - 01.07, ако деня, който се губи, е все един и същ от седмицата все тая.

Именно  Peace

При нас класната винаги прави програмата съобразно това, оглежда кога има празници и обикновено точно понеделниците са често почивни и прави програмата по възможност да е най-лека - физическо, ЗИП, музика/рисуване...неща които няма да пострадат драматично при загуба на часове.

# 536
  • Варна
Не мислите ли, че е по - добре да се почва на 1 септември, а да се учи до края на май за 4 клас, съответно 15 юни за по - големите? Юни месец вече никой не му се учи.

# 537
Mibobo, не класната прави програмата. Дори и да става въпрос за начален етап и да няма нито един час с друг учител освен нея. Отделно, има наредба и там има зададени параметри за изготвянето на програмата. Физическо, музика и прочие се разпределят равномерно в дните през седмицата.
Давам пример - Предмет с 18 часа за срока, в който е са изтървани 6 от тях (а може и повече, ако учителят се разболее). Да, нищо фатално не става, ще се сбутат нещата, ще се мине през учебника, ама това си е отбиване на номера.

# 538
Хубаво си почват на 15.09. Просто съм против децата да губят учебни дни заради избори, НВО-та и прочие.
Когато аз ходех на училище, матурите бяха в неделя. Не съм губила часове заради тях.

# 539
  • Варна
Значи моето мнение е доста по - различно от повечето..Да разбирам, че повечето хора предпочитат да почват на 15 септември, вместо вече началото на лятото да са свободни. Добре.
И никакъв материал не се губи или няма да остане неразбран от учениците. Убедена съм в това. Деца ходят по състезания, боледуват, има дървени ваканции... е, нищо фатално не се случва после. Да не говорим, че уж часовете в училище трябва да са достатъчни за усвояване на материала плюс купищата домашни, пък 80 % от децата ходят по уроци, че и от 1 и 2 клас - то български, то математила, то школи, чудесии. Та не виждам как ще остане неусвоен или неразбран материал от цели 2 дни избори Simple Smile. Ужас. А децата от спортните училища? Дето толкова отсъстват?

Общи условия

Активация на акаунт