Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 693
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да, и това го има - копирането също е с пари, да не говорим, че е все тая дали ще купя помагалото и ще му откъсна листата или ще е лист по лист копиран.
Карат ги да носят, защото децата забравят, не записват, и ако учителката каже да носят утре, половината ще са забравили. Затова учителят се застрахова, за да имат всички да работят.

# 316
  • София
Нали е ясно, че копирането на книги и учебници, вкл. помагала, нарушава авторските права и заради това е голямата проблемация? На никого не му пука за чантите на децата, за пари става въпрос.

# 317
При нас поне така изглежда подреждането (по азбучен ред), но може и да е съвпадение. Нямам идея кой въвежда данните за потребителите и дали редът на въвеждане има значение. Аз, като потребител-родител, нямам функция да променям основен/неосновен. Дори не знаех, че има подобно означение. Не е отбелязано.

Ние за първа година ползваме Школо. Класната ни каза - Въвела съм имена и телефони на всички майки, може да влезете вече и да се регистрирате.

# 318
  • пак там
Не зная къде е истината, но смятам, че всички допълнителни помагала  и подобни са абсолютно излишни.

Първо, вече упоменатата тежест на раницата. Хайде, моят е висок колкото мен, и достатъчно силен. Но въпреки всичко ходи приведен от тежестта й.

Второ, всичките материали са с картинки, с тестови отговори (или както там се казват). Тоест вариантът децата да мислят, да отговарят разширено - е нулев. Защо? Кому е нужно? Децата затъпяват!

Моят син през ден чете по 15 минути. Вчера го накарах да разкаже прочетеното. Той каза: "Оня решил да тролне приятелите си и им пратил мобове да ги килнат." Това е описанието на 5 страници! Изборът на думи също ме убива.

Иначе пари имам. И ги платих още на родителската среща. Ама какво от това...

# 319
Оффтопик (къде е спойлера в мобилното??? Нали го пуснаха?)
Рися сина ти разказва страхотно, паднах от смях от подбора на думи! Да не би случайно да играе Уаркрафт 😂

# 320
Друго ми прави впечатление. Избор на текстовете. 4 клас: Текст за гъсеничка, която се превърнала в пеперуда. Краднала писателката темата от  Грозното патенце-дори не и запомних името. Него да бяха дали, поне класика. Ама за 4 клас...Не им са интересни.

# 321
  • София
"Грозното патенце" се учи в 5 клас. Mr. Green

# 322
Според мен зависи просто от поредността, с която ги е вкарал преподавателят. При нас аз съм Родител №1, съпругът ми е №2

# 323
Здравейте,  бихте ли ми казали в Школо къде се вижда брой деца в класа?  Предварително благодаря!

# 324
  • София
Аз поне не съм видяла някъде да го пише. Има класация на кое място в класа е, но ако не е последно детето Simple Smile, не помага много.

# 325
В Класация...ако има оценки.

# 326
В Администриране Потребители също се вижда броя на учениците, както и имената на родител 1 /основен/ и родител 2.

# 327
Добро утро, моят въпрос е към тези, които използвате shkolo в  две различни училища и използвате мобилното приложение. Получавате ли известия едновременно от двете училища или само от това, чийто профил в момента е зареден/активен?

# 328
На едното дете виждам съучениците и родителите, даже личен лекар.  На другото не.
Не получавам никакви известия, само мейл ежедневно или ако вляза. Sad
Мисля, че трябва отделна тема за школо и най добре и те да се включват! Навсякъде се дискутират проблеми с тях

# 329
Определено би била полезна отделна тема.
За известията в мобилното приложение мога да споделя моят опит, че зависи от марката на телефона. С определени китайски марки нищо не се получава. Сега съм с нов телефон и получавам редовно, но май според заредения профил, че даже и по три пъти получавам едно известие Grin

Общи условия

Активация на акаунт