Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 701
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Ирини, тази лаборатория работи ли със здравната каса?

# 106
включвам се съвсем на бързо. Ирини вчера забравих да ти пиша за банята. Единственото което се сештам е да не използваш много топла или студена вода за душа, защото и двете в напреднала бременност дразнят матката, а и бебето. Бебоците реагират винаги на топло и студено, било то прието вътрешно, или външно - душ например. Може от това да са ти контракциите в банята. използвай температура като на тялото ти или по-хладка - 30-36С градуса.
Поздрави  bouquet

# 107
Какво вредно има в Зимафлуора??Ще ми е интересно някой да сподели.

# 108
Валентин, надявам се, че си добре и, че вече си се консултирала с лекаря си! Чакаме да се обадиш!

Спарки, съжалявам, че и ти си лежала в болница, но май това е по-малкото зло. Трябва да устискаме и да изчакаме, доколкото зависи от нас  Wink, края на термините си.

На всички майчета пожелавам лек и безпроблемен ден!   bouquet  bouquet

# 109
Здравейте милички!
Оф наистина много тревоги ни се събират нещо... важен е финала все пак. Снощи пак бях много притеснена от хипер чреагиращата на литници матка. На моменти чувството е все есно ще се напишкам. Днес в 8.00 една много симпатична младажена дойде в къщи и ми взе кръв за изследванията, които си самоназначих - пълна кръвна картина, хемокултура, рх антитела, стерилна урина - микробиология. Повечето неща ще са готови до събота. Само хемокултурата /дали имам стрептококи в кръвта/ ще е готова след около 10 дни. За найс особено важни са вагиналните и анални секрети, но засъжаление те могат да се вземат само в болнична обстановка от аг специалист. Дано всичко, което съм си пуснала е с добър резултат, пък следващата седмица и влагалищен секрет ще си пусна.
Ася, съжалявам за хемороидите ти. Знам, че са адски неприятни и болезнени. От какво се провокираха сега? За бактериите и антибиотика - може би не са направили антибиограма, за да се види точно от какво ще се повлияят тези гадини. Моят съвет ее да си пуснеш такава!
Зия, хубаво е, че все пак са ти открили инфекцията и сега ще вземеш мерки и ще се оправиш. Пиши какви са бактериите.
Ех Спарки!!! HugНаистина как не сме се видяли. Ти на кой етаж беше? Аз бях на трети... Състоянието, в което ме изписаха е същото, в което си и ти.  Confused Сега лежане, мътене и силна храна, за да порастнат максимално бебешорите ни. Дано нямаш много кризи! Praynig Шийката ти казаха ли с колко е скъсена?
Сесилия, честит момък! Ама наистина е голям бебока ти. Само да ти кажа - не Катнадийн, а Доника я бяха изкарали с 4 седмици напред.
Ста-нимира, мисля, че лабораторията работи със здравната каса, но най-добре си звънни и провери.
Мари-анка, оф наистина ли има такава тъжна новина при юлките... И аз си ги чета Cry Cry Горкат амама. Да не дава господ повече никомут акива неща.
За зимафлуора - за мен определянето на това лекарство като отрова е супер смешно. Не може на добре дозиран медицински препарат, да се приписват качествата на основаната му съставка. Флуорът в чистия му вид и необработените количества може да е отровен, но това не значи че 1/4 микрограм има същата вреда.
Лесси, мерси за съвета, миличка. Аз точно с такава вода се старая да се къпя... и пак ми реагира корема Confused
Валентин, чакаме новини от теб!

# 110
Здравейте и от мен!
Спарки много съжалявам за това ,което си преживяла,напълно те разбирам през какво си минала и дано нещата се овладеят до термин.
Момичета на всички много благодаря за подкрепата и съветите,които ми дадохте,наистина това много ми помага,тази нощ мина спокойно,нещата за сега са под контрол,чувствам се по-добре от вчера,днес почти нямам контракции,а относно лекаря ,снощи се обадих на този,който ходя на частно и той ми каза,че може да ме види чак другата седмица,а на държавното ме чака в петък и сега незнам къде да отида,само на тези двама доктора имам доверие,също и на тази която ще ме изражда,но тя е извън града в момента-ужасен късмет.Все пак и аз мисля,че трябва да бъда прегледана и да не чакам до петък,но ще видя къде.

# 111
Vesselka, ако те интересува за флуора (в това число и Зимафлуор) погледни темата ФЛУОР от nano. Намира се в Здравословни проблеми, здравна каса, здравеопазване. Опитах се да ти я изпратя, ама нещо не успях. Пусни търсачката и тя веднага ще ти я открие, че не зная точно на коя страница в Здравословните проблеми е.
Irinii, тъжната новина при юлките за жалост е истина. Господ да ни пази всички, че то Божа работа...
Аз така съм се притеснила, че моят гинеколог отскоро не работи в Окръжна в Пловдив (където смятах да раждам). Отишъл е в някаква частна клиника в Пазарджик. Но си води консултациите в Пловдив. И аз сега при кого ще раждам, каквато съм и страхлива (защото ми е за втори път)?

# 112
Бързам да отговоря.irinii и аз бях на 3 етаж,но с тази система почти не излизах от стаята освен да ходя до тоалетна.Иначе съм страшно доволна от персонала,акушерките бяха много мили и внимателни.Ами не ми казаха точно колко е скъсена шийката т.к ме преглеждаха с ръка а не с вагинален ехограф.Е ще стискаме макар че май много не зависи от това.Много съжалявам и за бактериите които са ти открили,наистина по важно е че взимаш всички мерки навреме,а и доктор Велев си знае работата бъди по-спокойно поне заради това,че той следи бременността ти.А как се е разположил бебчо?Питам, защото при мен крачетата са непрекъснато в пикочния мехур и също имам усещане че ще се напишкам.Бях се притеснила и че я усещам само от пъпа надолу,но ми обясниха че това е така,защото все още е седалищно.А за хиперчувствителната матка уви нищо не помага и при мен когато бебка се поразмърда рязко контрахира,но ми казаха че това не са гадните контракции които могат да предизвикат разкритие дори да са леко болезнени.Стискам палци резултатите да са отлични,поне да премахнеш един товар и да се успокоиш в името на бебчо.
Ави благодаря за подкрепата наистина така беше най-добре за бебка и моето спокойствие.
 Валентин пиши как си много ме развълнува.
зия дано не са много сериозни гадините и бързо да ги пребориш.

# 113
Спарки, то и аз бях на същия режим - само до тоалетната и то със системката. Персоналът е страхотен наистина!  bouquet На мен скъсяването ми го установиха само с вагинален преглед. За последно бебокът ми беше с главата на долу /обърна се още преди повече от весе и така си стои/. Мисля, че продължава да е така, защото движението е най-активно над пъпа към ребрата, но знае ли човек...
Марианка, като ти е втори път не трябва ли да те е страх по-малко, мила? Поне не ти е ново всичко...
Валентин, все някъде трябва да има дежурни доктори - поне да те видят на видеозон, за а знаеш как е застанал бебчо, ниско долу ли е...

# 114
Irinii, точно защото ми е за втори път, ме е страх повече. Знам какво ме чака и за това Laughing.

# 115
Благодаря на всички за пожеланията!
walentin   съжалявам много за това което си преживяла и се радвам че вече сте по-добре.Сигурна съм,че ако отидеш в някоя частна клиника няма да те върнат.Така само за твое успокоение независимо,че ти си предприела доста адекватни мерки.
sparki за съжаление ти си поредната септемврийка която има преждевременна среща с болницата,но важното е ,че всичко е стабилизирано и без фатални последствия.Стискам палци на всички и повече никакви болници.
mari_anka  и аз съм чувала от няколко мами които им е за втори път,че повече се притесняват особено ако първия път е имало някакви усложнения.
От както контракциите ми намаляха драстично ми е едно леко на душата.Вчера цял ден обикаяхме да разглеждаме апартаменти,защото в момента живеем в гарсониера и преценихме,че ще ни е тясно с още един член на семейството,но така и не си харесахме нищо.
Сега ще отскоча да прочета за  флуора,че много ме притеснихте.от 4 месец всеки ден си взимам по едно хапченце.Не бях чувала,че е вредно,а и на самата листовка не се сещам да съм прочела такова нещо.
За положението на бебо,преди няколко дена беше застанал напречно и когато започнеше да си прави гимнастиката явно опъваше крачета и изкачаха някакви малки бабунки които толкова много боляха.Дори и да спреше да рита болката оставаше.Имах чувството,че имам рани на корема.Някой беше споменал,че щом е слезнал бебо надолу и е малка вероятноста да се обърне главично и аз се разочаровах.Но преди няколко дена явно се е обърнал и сега ме рита над пъпа.Така ми е много по-добре,защото не ме боли.

# 116
Здравейте момичета
Марианка и аз знма какво е но не мисля за това Смятам да се притеснявам чак като ме приемат за раждане Сега просто се абстрахирам от тази тема и не я допускам в главата си Гледам да си намирам постоянно занимания Вече приклчих с ученето така че смятам да пощия малко чаршафки на малкия
Момичета днес ходих до света софия пеша / отне ми 3 часа с едно кафе и един обяд/ но пък вязох във всички бебешки магазини Толкова е вълнуващо да разглеждаш бебешки дрешки Харесах и страхотно столче люлка Още не съм се спряла на комплект за изписване но и без това те повечето сега са много летни а на мен ми се ще по-плътничък - особено портото държа да е дебело за да се разхождаме после с него
Хубавата новина е че нямам албумин в урината в урината  newsm44 и хемоглобинът ми е 116  smile3521 newsm68 Направо как се радвам от 86 е голям скок   jumpuu
Ириини стискам палци всичко да е наред с изледванията Аз малко се пообърках но с кое точно се откриват тези бактерии Например ако си пусна вагинален секрет и хемокултура това ок ли  е
Спарки стискам палци на теб и на Валентин а и на Ириини да ви отпуснат тия контракции и да покрутуват още малките разбойници във вече големите ни коремчета  preggo
Ави утре ще се видим нали
Сесилия на теб кога ти беше Последната менструация защото и мен планират да ми правят секцио на 26.09
Никол и мен ми е подобре като рита горе Когато е с дупето надолу се побърквам и от страх и от неприятни болки в слабините #Crazy
Поздрави и много усмивки

# 117
Oooo Катнадийн извинявам се за объркването,благодаря Ирини 4е ми каза,напоследьк сьм разсеяна.
Яни,за6то секцио?Pосл.менстурация на 20.12,2005-термина ми е за 26.09.Сега съм  в 30 седмица.Колко тежи твойто Беб4е?
E,priqten den  желая na wsi4ki Mами Simple Smile

# 118
  • Munich
Здравейте момичета! Walentin, sparki, irinii, много съжалявам за проблемите, които имате с контракциите, дано не се повтори и удържите до 40а седмица, дай боже. При нас са страшни жеги, по пътя към работа ми стана лошо, отодох дотам, проснах се на стола и след половин час си тръгнах и едва се дотътрих до нас, много зле ми беше. Но полежах и ми мина. Може обаче и утре да се скатая  Simple Smile
Аз в желанието си да съм полезна ще засегна една тема, която въобще не е приятна (а може и да сте я разисквали, но да съм пропуснала), но мисля, че е важно да сме запознати с рисковете и да направим всичко възможно да ги предотвратим. Та гледах преди половин час по една немска програма репортаж за внезапната детска смърт, че в Германия е все още причина номер едно за смъртността на децата до една година. И разни педиатри ходеха заедно с репортерите по къщите на пациентите си да проверяват при какви условия се гледат новородените и казваха какво да се избягва: та изхвърляха от леглата всякакви плюшени играчки, възглавнички, обиколници, махаха даже и това висящото нещо отгоре, не знам как се казва, май балдахин беше... Казаха, че в леглото на детето трябва да има матрак, чаршафче и спално чувалче, нищо друго. Трябва да спят на твърдо матраче, по гръб, стайна температура до 20°. Преди това бях си сейвнала и едни линкове по темата, информацията е на английски, ето ги и тях:
http://sids-network.org/risk.htm
http://kidshealth.org/parent/general/sleep/sids.html
http://www.nichd.nih.gov/sids/reduce_infant_risk.htm
И друго се сетих: днес бях и аз на профилактичен, всичко ок, вървим с две-три седмици напред засега уж. И понеже лекарят ми винаги мери главичката, бедрото, доста обстойно гледа, но тегло никога не е споменал, реших да го питам. Казах му, че в България на много от моите съфорумки им дават и такава информация и че и аз искам да знам колко е тежко бебчето. Той каза, че и в Германия много лекари го дават като информация, защото за родителите е интересно да знаят, но той избягва, понеже това са средни стойности: т.е. гледа се в някаква таблица, а действителното тегло може да варира доста заради различната тежест на костите при различните бебета.  Имал е много случаи, когато малко преди термина се измерва по тази таблица тегло 3.800, а след това детето се ражда 3.200 и родителите се учудвали и притеснявали. Но все пак видях, че моят бебчо тежи 1.800.  Mr. Green Според таблицата.
Много целувки и поздрави на всички!!!

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 16:56 от дилИпилИ

# 119
Здравейте! Как сте днес?

Аз малко повечко се натоварих вчера - цял ден бях в движение, а вечерта ходихме да избираме някои нещица за бебчо. Днес се чувствам много отпаднала, а бебко ме ритка с пълна сила. Затова взех най-доброто решение - пред компютъра и целодневна почивка в седнало положение (тъй като по принцип не обичам да лежа).

Общи условия

Активация на акаунт