Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 690
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
За Ципрофлокасацина-по принцип на повечето лекарства пише,че са противопоказани за бременни,но знам че има някои ,които се допускат,защото се преценява че риска е по-голям ако не се излекува инфекцията-в случая.А има и лекарства,които не са тествани за безвредност,но компаниите пишат на листовките да не се употребяват-за да се застраховат,а в практиката се доказва,че не са вредни.Така че лекаря преценява какво и колко да предпише.Аз съм чувала ,че за бременни антибиотиците от групата на пеницилините са най-малко вредни.Доника,добре е да направиш посявка,за да не се стреля напосоки с антибиотика,макар че този е баш за пикочни инфекции.Мен поне така ме посъветва д-ра,когато се появиха бактерии,но те се оказаха "фалшиви"-от шишето Mr. Green

# 76
Здравейте момичета
Аз пак късно се включвам но трябваше да изгладя дрехите на Дари и сега така ме боли кръста Хвърлям си един душ и в леглото че утре 8 без 20 трябва да съм на лекар
Никол честит рожден ден на патерица Желая ти радост щастие и здраво и красиво бебче на есен
Мила честит ти рожденник На теб желая да те обича все така силно и да те прави все по - щастлива и по-щастлива
Аз това лекарство не бих го пила Няма значение че сме голям месец Според мен трябва да се направи консултация и с друг лекар  newsm78
Либра чудесни новини Дано и занапред всичко е така
Зях и аз от страх никъде няма да ходя но не се гордея с това Тръгвай и не му мисли че ще съжаляваш И без това от другата година почивките ще те изтощават и като се върнеш ще си почиваш Wink
Доника и на мен 4 седмици ми се виждат много Та това си е цял месец  newsm78 Аз бих отишла при Мазнейкова или Димитрова или някой такъв за съвет
Успех
Поздрави и лека нощ

# 77
nikol5 , честит рожден ден  smile3525, Мила , честит ти рожденик  newsm51. Желая ви много здраве , щастие и здрави бебчовци .
За пътуването - аз постоянно пътувм , ходя на работа и изкарвам повече от 10 часа на крака . Нямам болезнени контракции , само подготвителни. Понякога ме заболява коремчето докато бебчо се намести , но за мен това не е болка за умиране . Понеже съм на морети и всеки ден виждам из плажа бременни , които се плицикат във водата или си почиват кативно . Наскоро  четох , че морската вода крие по-,малки рискове от вагинални инфекции спрямо сладката вода , само дето морската много изсушава кожата .
Относно имената - аз съм избрала Тодор и Теодора . Баща ми се казва Тодор и реших да го кръстя на него с едно чисто българско име .
За папмерсите - Мими винаги докато се хранеше изпускаше излишното  Joy . При нас си беше режим и това много ме улесняваше , защото като се накърмехме , миехме дупето , уригаше и после в леглото да нани или на разходка Simple Smile .
Доника , на мен ми бяха казали почти същото , но аз оправдавам моята акушерка , понеже ми установи порастването само с шивашки метър , а на УЗ се оказа , че бебчо си отговаря на термина Simple Smile . Сигурно е грешка , провери другаде .
Относно бактериите - за мен са болезнена тема . През първата ми бременност имах бактерии и никой нищо не ми каза какво да правя , информация нямаше както сега и резултата бе , че направих адската бъбречна криза с 39,9 t  и напъни . Добре , че се случи два дни след термина ми . Оперираха ме и после лекуваха бебето с анибиотик . Сега от самото начало имам е-коли и много внимателно я наблюдавам . До 4 месец пих само чайове и билкови таблетки , а в 4-ти пих и зинат 500 . Знам от лекарите , че за да се назначи лечение за бактерии трябва да се направи антибиограма , всичко друго е гадаене . После се избира подходящ антибиотик . Сега едни месец я имам - един не , но вече е под контрол . Мога да ви препоръчам едни страхотни хомеопатични капки , които ми изчистват бактерията - фармалит нео . Освен тях пия и неоренал и мисля сега да пробвам Уринал . Никак не е майтап тази бактерия , особено за онези , които ще раждат вагинално , защото в повечето случаи се предава на бебето . Shocked Shocked Shocked , а една такава бактерия в бебешко стомахче множе да направи мноооооого поражения . За ципрофлуксацинса - наистина не се изписва на бременни , но е по-добре в тези месеци да се изпие една опаковка ( само ако няма по-подходящ антибиотик , който да влияе на бактерията ) , отколкото да се чака да направите преждевременно раждане .
От нещата на бебчо съм купила само дрешки и една бибка от едно списание - подарък . Ядосвам се , че не знам какво е бебето , а  толкова много ми се иска да му купя нещо синичко  Rolling Eyes . .. Днес мисля да се разходя из магазините и да поогледам , но ще разарувам по-сериозно през август . Още е рано . От мен толкова .До скоро  Hug

# 78
Момичета, провокирана от престоя си в Шейново, реших да издиря още инфо за хемолитичния стрептокок група Б.
Изчетох 2 тона литература в нета.
Накратко - 30% от беременните жени по цял свят носят тази бактерия. Това,че я носят не означава задължително, че ще развият болест, свързана с нея. Тя е изключително опасна за новороденото и единственият начин да се превантира заразяването му е по време на раждането на майката да се влива венозно антибиотик от пеницилиновата група /. Ако не се открие навреме и не се вземат мерки по време на раждането новороденото най-вероятно ще се зарази и за съжаление стават следните усложнения при бебето - възпаление на околомозъчната течност /менингит/, пневмония и инфекция на кръвта /сепсис/. Понякога последствията са фатални. /няма да цитирам статистика, че Shocked Sad/
Задължително на майката се прави изследване за стрептокок грБ след 35 г.с. В повечето статии пише, че се изследва кръвта или спинален флуид, !!! ShockedВ българия обикновено по това време се взима вагинален и анален секрет. Трябва задължително да настояваме и те да бъдат изследвани за тази бактерия.
Изчитането на тази информация не ме успокои изобщо. Напротив. Но поне ще поговоря по-подробно с доктора си.
Това препоръчвам да направи всяка бременна.
Важно е преди раждането да имаме обективна информация за това дали сме носители на тази бактерия./тя се хваща страшно лесно, затова дори веднъж да сме дали отрицателен резултат, после може за кратко време да я прихванем отново. Живее в чревната среда/
В този ред на мисли, утре в 8 съм извикала в къщи лаборанти от Цибалаб да ми вземат стерилна урина и кръв за ПКК и за да се види дали я имма тази батерия в кръвта. Следващия етап е като отида в Шейново да настоявам за нов вагинален секрет.

# 79
Здравейте момичета

Какви витамини приемате?

Поздрави на всички

# 80
Здравейте момичета

Какви витамини приемате?

Поздрави на всички

Пия Пре-натал - по 1 хапче през ден.

# 81
Ириини тази бактерия звучи ужасно
Не е свързана с оплаквания така ли
При секцио детето може ли да се зарази
Станимира аз пия Хип натал и калций отделно Освен това малтофер, неоренал , но-шпа и зимафлоур Никога не съм пила толкова лекарства през живота си  Embarassed
Днес съм щастлива защото бяхме на лекар и бебчо е добре Въпреки моите скромни +3 кг той дори е с една седмица по - голям Взеха ми изследвания и утре ще са ми готови
Иначе главичка 7,7 , краче 5,4 Кръвно 80:60 , обиколка на корем 78 височина на матка 25 тегло 48 И май това е всичко Утре се надявам да имам хемоглобин над 100 Praynig
Някой има ли тази табличка в която по размер на главичка и краче се изчислява приблизително тегло на бебо
Днес мойто майче има РД и черпя всички виртуално без картинка на някой нещо да не му се дояде
Купих и страхотно костюмче дано да и  стане  Praynig
Поздрави и лек ден Hug

# 82
Аз също пия пренатал,но от време на време,често забравям.
Вие боядисвате ли си косите често?Аз по едно време правих разни промени в цвета,четох че не било вредно и че нямало някакви данни за влияние върху плода...само при експерименти с животни и то в много големи дози.. newsm78
Сега се стих за теглото на плода,което излиза според размерите.Д-ра ми обясняваше,че това е малко ала-бала и че различните тегла са въведени като са използвани теглата на бебета родени през различни периоди на бремеността-от аборти,преждевременно раждане...т.е,не е съвсем точно.Нещо такова беше..малко объркано:)

Последна редакция: вт, 11 юли 2006, 16:44 от Vessselka

# 83
Здравейте на всички!  Hug
Първо да кажа, че темата ни отново е чудесна - irinii, благодаря и се радвам, че отново си при нас! Аз бях изчела доста за б-стрептококите още в началото на бременността и наистина изглеждаше доста плашещо и бях изненадана, че по принцип не се правят изследвания за тях Thinking, та и аз мисля да си поискам
Честито на всички рожденици   Gift - оказва се, че рачешкия период е доста наситен със събития Wink
Днес се обадих за изследванията - урината ми е чиста, а хемоглобина - 137 - как го правя? newsm78 много се чудя, госпожицата по последни данни тежи около 1600гр., вече е обърната с главата надолу и често-често се подпира с крачета на ребрата ми Crazy. Като повечето от вас и аз имам контракции, които понякога са болезнени, трудно ми е да се обръщам докато спя боли ме срамната кост (имате ли някакво решение на този проблем?) и не ми е много удобно по гръб  ooooh!
sta_nimira, аз пия сиропа на Хип
Доника, и аз мисля, че 4 седмици са много, но най-вероятно е грешка - при мен Савова твърди, че главата на бебето е с около седмица назад, а бедрото - с две напред; на всички УЗ прегледи при Марков обаче, тези разлики са дни - та май две еднакви мнения няма, но за да не се тревожиш излишно - иди при още някой, както вече са те посъветвали Hug
walentin, аз съм +15кг и се хващам за главата, но определено не смятам да се ограничавам, защото далеч не се тъпча, просто организма ми май е решил да си понатрупа запаси... ooooh!
LIBBRA, браво на вас   bouquet, аз едното още не съм го докарала до 1700гр. Simple Smile много ви се радвам Hug
ziyah, според мен няма от какво да се притесняваш  bouquet пожелавам ти много приятна почивка! Всичко ще е наред!
Ави, информацията от лекцията е много полезна, аз като начинаещ чета и препрочитам каквото ми попадне и само се паникьосвам как нищо не съм запомнила и как ще има да търча до компютъра за справка след някой друг месец... ooooh!
Поздрави на всички!   bouquet

# 84
Привет и от мен!
Тази сутрин в 4.15 се събудих от адски силни родилни контракции,помислих си,че това ще е деня на нашата среща с бебка,беше много страшно,почувствах се страшно безпомощна,през цялото време комрема ми беше твърд като топка,режещи болки ниско долу като при цикъл и отзад кръстта ме цепеше на две #Crazy.Припомних си усещането от това какво е да раждаш,слава богу към 5-5.30 часа нещата отихнаха,след изпитата шепа  лекарства,но днес ще се зареда с Гинипрал и при следваща такава криза да пия  и от него ако се наложи,обадих се сутринта на док и той ми каза да увелича на 6 табл. Магне на ден и 3 бр. Но-шпа и ми каза да пазя легло до края на месеца.Вече със сигурност имам разкритие при тези болки,които изпитах нощеска,в момента усещам страшно напрежение във влагалището и усетих,че бебка вече е с главата на долу,готова за старт-горкото ми бебче,снощи доста неспокойно беше и то,при всяко стягане на корема,започваше да шава и тя.Когато раждах Нели,точно по този начин ми започнаха комнтракциите,през нощта в 2.30,толкова бяха силни,че ме събудиха и повече не мигнах,докато не родих,така от опит знам,че тези работи започват обикновено докато си в покой-през нощта.

# 85
Здравейте, момичета!

Валентин, ужасно съжалявам за преживяното от теб. Хайде да стискаме крачетата и да си износим бебчетата!

Зия, приятна почивка и от мен!

Мари_анка, ако позволиш, моите поздравления за името Василена! Аз също не съм привърженик на чуждите имена, освен в редките случаи, когато таткото е чужденец и името на детенцето е благозвучно с фамилията. Имена от рода на Мелъди Живкова, Стивън Ботев и Джордан Цеков (все реални имена на малки дечица), честно казано ме хвърлят в музиката. Модата е много преходно нещо! Пък и нали сме си българки!

В интерес на истината ми допадат всички имена, които вие, мили септемврийки, сте си избрали досега. Не, че това има някакво значение!  Wink Grinning

Ста_нимира, и аз пия Пренатал всеки ден по едно. След седмица съм на консултация и ще видя дали са ми повлияли витамините на кръвната картина, особено на нивото на хемоглобина.

Яни, надявам се все по-добре да се чувстваш! Ще ходим ли в четвъртък до борсата, както се уговорихме?

# 86
Момичета, мога ли сама да си купя витамини или задължително е предписание на лекар?

# 87
Здравейте момичета , току що се връщам от повторен преглед, ходихме с LIBBRA при нейната лекарка да изкаже и тя мнение по въпроса относно размерите на бебо и изписания ми антибиотик. При първото замерване на главичката показа същото като вчера, но после замери пак и се оказа , че главичката е 8.1, което отговаря на 31г.с, по размера на бедрото -56.6- 29-30г.с., което вече по- ми харесва като размери. Надявам се в петък при следващия преглед при лекаря по касата  да се потвърди. Много съм се притеснила честно казано, добре че беше LIBBRA да ме убеди да тидем за още едно мнение.  Hug Hug HugОсвен това споделих за проблема с урината и тя ми изписа някакво хомеопатично -Stophysagria, и Neorenal, мисля че това вече е друго. Благодаряв ви много за отговорите.   bouquet

# 88
 Flutter Привет мами и от мен и малкият бебок!

walentin пази леглото и кажи на бебка да потрае още малко за къде се е забързала,после ще иска да няма отговорности и да си е на уютничко в мама ,а няма връщане.
irinii зловещички са ми тези бактерийки.Предполагам за всичко това са прочели и лекарите ни и знаят да ни пазят и затова са всичките  тези изследвания и лекарства колкото и да ни е неприятно
Зия, приятна почивка и дано всичко мине без тревоги!
donikagg добре си направила ,че си потърсила и друго мнение.Дано се потвърди това и на следващият преглед.Успех! Peace
За витаминките sta_nimira аз не пия никакви.Само зимафлуора за зъбите иначе хапвам разнообразна храна и плодове,заленчуци.Пия и тотема заради по-ниското желязо
При нас с бебока всичко за сега е ок.По цял ден обикалям града и магазините,приятели,ходих да се боядисам и подстрижа,ходих на маникюр,пазарувах за бебочето и въобще гледам да си доставям удоволствия и положителни емоции и не слушам никакви негативни неща пресичам ги само да отвори някой уста  Peace Единствената мъка си остава нощният сън който съм свела до минимум както и това ,че ям по-малко от когато и да било в живота ми,защото няма вместимост.Но това никак не пречи на кг да се покачват с бясна скорост и аз съм + 16 кг от началото до сега,а има още време до края ,но спрях да се тревожа,защото това е извън моят контрол в момента.
  bouquet много преградки от мен и без лоши мисли!

# 89
Здравейте отново!
Валентин, приеми една топла прегръдка от мен. Направо съпреживях всичко, което си изпитала. Дано в близкия месец не ти се случват повече такива "инфарктни" нощи. Как издържа да не хукнеш към болницата? Боже -боже... Аз доколкото разбрах - за да получим разкритие първо трябва да имаме скъсена шийка newsm78  Гиниприла по каква схема се пие?
е.т.Поздравления за добрите резултати!!!Да болките в срамната кост - аз още нямам, но доколкото знам няма какво дасе направи.
Яни, честит празник мила. Доколкото разбрах за тази бактерия няма значение по какъв начин раждаш Sad Сайтът,за който питаш е http://babymed.com/pregnancy-tools/calendar/calendar.asp#Calendar
Доника, браво и на теб, и на Либра. В сайта по-горе може да си видиш размерите на бебока на какви седмици отговарят. Вярвам, че твоят бузанчо е добре.
Ста-нимира, не е нужно лекарско предписание ако искаш да пиеш витамини. Все пак аз ти препоръчвам умерено да ги приемаш - т.е. не всеки ден, защото сега сезонът е благоприятен и повечето неща можем да си ги наваксваме с хапване.
Денис, пълниш ми душата, сладка! Точно така си представях и аз моите последни 2 месеца от бременността, а виж как се подредих Sad Аз също нямам кой знае какъв апетит, но си хапвам малко поне по 5 пъти на ден  Shocked - никога не ми се е случвало преди. Килограмките са ми окло 11-12 +.

Забелязах нещо странно - когато се къпя бебокът ми става ужасно неспокоен, матката ми също започва да контрахира. Винаги след баня трябва веднага да полегна поне за 20минути. Преди малко като се изкъпах и се попрегънах да си дооформя педикюра - ТАКОВА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО! Резултатът беше доста продължителни контракции Sad На вас действа ли ви душът по някакъв подобен начин?

Общи условия

Активация на акаунт