Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 654
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета!

Толкова отдавна не бях влизала, че голям зор видях докато ви изчета! Толкова много неща исках да напиша, но сега всичко ми излезе от главата. Съпреживявам всяка радост и болка с вас и ви подкрепям най-искрено. Пожелавам на момичетата, които се налага да полежават повече търпение и мислете си след има няма два месеца няма да имате тази възможност, опитайте се да се насладите на почивката, доколкото това е възможно и не се притеснявайте - малко време остана!

Сега за мен - въпреки огромните ми опасения и страхове отидохме на море, пътуването се оказа доста мъчително, непрекъснато имах контракции , повечето неболезнени, а корема почти непрекъснато ми беше на топка. Там обаче нещата се промениха, чувствах се страхотно, имах повече енергия отколкото обикновено и най-важното - таза спря да ме боли! Явно почивката си оказва влияние;
Като се върнах проблемите отново започнаха, незнам може би вкъщи винаги има някаква работа и колкото и да се стараеш да не се натоварваш, оказва се неизбежно.

Иначе моята беба продължава да изостава с около 2 седмици, сутринта в Шейново ми казаха, че тежи 1707гр.  , а след обяд при прегледа във Фемина 1617гр., но това е техника и тези отклонения са нормални. В началото много се притеснявах за това изоставане, но д-р Марков доста ме успокои. Най-вероятно терминът ми не е изчислен правилно и забременяването е станало  по-късно. По-важното е, че кръвоснабдяването и плацентата са добре. Също така пъпната връв е омотана около вратленцето, което за сега не е проблем, но трябва да се има впредвид при раждането.   
Доста дълъг пост стана, поздравявам ви всички и ви пожелавам леко и изпълнено само с приятни емоции бременеене!

# 61
Доника -малко ме съмнява факта ,че за един месец твоят бебо е изпеварил развитието си с 4 седмици.Защо не отидеш и при друг гинеколог да сравниш мненията.Нали знаеш, че ехографите определят теглото винаги плюс/минус така,че не се притеснявай.
И на тебе( като на мен ) за жалост са ти изписали лекарство без да ти изследват влагалищния секрет.Големи немарливци са някой доктори.Само за твое сведение -аз си поставях влагалищно Polygenax 6 вечери и на неговата листовка пишеше,че не е подходящ за бременни.След лечението препоръчано от доктора ,все още си имам течение.

# 62
Здравейте мами  bouquet

Мила Иринии, както винаги прекрасно оформление на теми4ката ни   bouquetдано и настроението ти да е добро, да си по4иваШ и да си мислиШ за хубави неЩа.

4естит рожден ден със закъснение  на мамакапи  bouquet 4естит рожден ден и на Никол  bouquet много здраве, Щастие, радост и сбъднати ме4ти през септември. Hug

Ние днес бяхме на док. добре сме и растем Heart Eyes Както и другите мами с тия "пусти" скъсени Шийки, аз съЩо продължавам оЩе месец с по4ивката Crazy Моми4ета дайте да държим пе4ено  оЩе 4/5 седмици Praynig

А ина4е за запис на тоновете каза, 4е се прави след 36та седмица всяка седмица.

Мария Ф, Лесси говори напълно сериозно, заЩото за съжаление не вси4ки моми4ета имат лека и бепроблемна бременност Sad ТЪй 4е в името на беб4ета, някои от нас не само са се отказали от някои удоволствия, но и мн. моми4ета по лек.препоръки не излизат дори от къЩи. Така 4е вси4ко е много индивидуално.
Естествено, мамите, които са без оплаквания могат да се отдадат на вси4ко, доставяЩо им удоволствие. Но има и други, за които това е рисковано. Все пак всеки споделя собствения си опит Peace

Доника, за да си спокойна, потърси второ мнение и дано вси4ко е наред с теб и бебо baby_neutral
Целувки на вси4ки мам4ета  bouquet

# 63
Ста_нимира,за тонове все още има време. По принцип е нормално да започнат да ни ги слушат, когато влезнем 9ти месец. По тях се съди за кондицията на бебето. Нормално пулсът на бебоците ни трябва да е между 140 и 160. Когато е под 130, обикновено бебето е напът да се роди.
Валентин, на мен Габриел също ми харесва. Други идеи - Георги, Григор...
Казо, на мен ми се наложи да ми направят вагинален преглед, защото бях със силно болезнена и контрахирала матка. Ваг.преглед не бива да се прави без ясна причина!
Зия,вярвам, че ще си изкарате чудесно на морето. Какви са резултатите от урината ти?
ЦветеМ, честити ти покупки!  bouquet
Desssy,мисля, че трябваха 20 памперса и пакет мокри кърпички /май 25 бр/
Доникая, ципрофлоксацинът се предписва точно за различни уринални инфекции и бактерии. До колкот оси спомням се предписва на бременни. А това, че на листовката пише, че не е за бременни - пише го за да не си го самопредписваш. /на аугментина, с който аз се лекувах също го пишеше/ Много е важно да се излекуваш, защото понякога стават големи бели при вътреутробно заразяване на бебето. Какви точно са бактериите ти? Кога за предпоследен път са те гледали на ехограф? Ако е преди месец - на мен ми звучи абсурдно за един месец толкова да е порастнал бебешора ти. При видеозоните често пъти ак обебето се движи се получават размествания. Виж размерите и на бедрото и ги сравни в таблицата, която скоро някой беше пускал newsm78 Задължително отиди на друг ехографист!
МарияФ, всеки си има свое усещане за нещата. Ние също отложихме няколко пътешествия. Когато имаш изгубена бременност, уверявам те, оценката  ти за всеки потенциален риск драстично се променя.
Стес, и моят дребчо в Шейново го изкарват малко по-голям, отколкото във Фемина /където д-р Марков и мен ме предупреди, че май сме с увита пъпна връв/

# 64
Никол, ЧРД и от мен. Пожелавам ти здраво детенце, а до тогава повече никакви проблеми.  Hug

Зия, много се надявам да изкараш страхотно моренце и да починете наистина добре. Опитай се да забравиш всички проблеми.

Момичета, благодаря ви че споделихте с мен за коластрата. Бях се притеснила, че доста момичета споделиха, че им тече вече коластра. Мислех, че това е показател за наличието й. Явно и на много още не тече.

МарияФ, съжалявам, че съм те стресирала с историята си, но както са ти казали и други момичета всяка бременност е индивидуална не само физически, но и психически. За детенце съм се борила години, едно бях изгубила само 2 месеца по-рано. Бременността ми бе не само много рискова, но и да не беше, всичко бих направила за да избегна всеки риск. Пътуването носи риск винаги, а аз не можех да си го позволя. Можеш само да се радваш, че си имала безпроблемна бременност  Peace И аз обичам ските, хубавото им е, че догодина пак ще ги има и ще е още по-сладко.

поздрави на всички   bouquet

# 65
Момичета, съгласна съм, че когато има застращена беменност и лекарска забрана, или най=малка опастност за бебето, пътуване да не се предприема. Но когато всичко върви наред = защо не? Бременната жена не е болна по подразбиране ...  Heart Eyes

# 66
Здравейте и то мен, сладурани!
Нашето момиченце решихме да се казва Василена. Аз дълго се колебах между Ванеса и Василена, но накрая се спрях на второто. Ще си има имен ден, звучи по български (нашият тати не харесва чужди имена), нашият тати се казва Васил, а моята майка е Василка. А ако има изненада (нищо против, че си имаме една щерка красавица Мария) ще се казва Димитър.
И на мен до скоро зверски ми се схващаха мускулите на краката. Ревала съм от болка. Случвало се е през нощта да се събудя с писък (голям стрес изживяваше нашето тате). Гинеколога ми каза, че било от липса на магнезий и ми предписа Магнерот. И действително от тогава не ми се е случвало. Но как ме боли гърба...

# 67
Леси, направо ти се възхищавам за това, че си се  отказала от такова едно пътешествие  за доброто  на  бебо   bouquet
Аз сигурно щях да се  изкуша и да  отида, както сега с  кой акъл тръгвам и аз незнам  Rolling Eyes
Малко се чуствам гузна, все едно не съм добра  майка,  моята бременност е далеч от  най-безпроблемните бременности на света ... Явно още  ме  "вее вятър  на бял кон'", както се  казва , защото наивно си мисля , че  няма  какво толкова  лошо да  ми се случи , ако пътувам. Като си  помисля само да се  откажа  от  почивката и да си  остана  в  къщи направо сърцето  ми се свива от  мъка , че ще  пропусна забавлението. Rolling Eyes Embarassed
Доста силна  воля , себеотрицание и майчина  любов се  иска , за да постъпи човек като теб , Леси ! Наистина ти се  възхищавам, както и на Ирини,защото още  от  началото си каза, че няма да  пътува никъде , заради нейния  бебо   bouquet

Терзая се защото знам , че трябва да  откажем пътуването, а  нямам сили да  го направя  #Crazy

Ирини, за  резултатите  от  урината още  не са  ми готови , утре ...

# 68
Ziyah, няма нищо лошо в това, че ти се ходи на почивка. Аз като мама с опит вече (нали си имам едно детенце) ще ти кажа, че сега ти се е паднало. И да знаеш от мен, че това ще е последната почивка в, която ще се съобразяваш само със себе си и ще си спокойна. Не, че с децата е лошо да си на почивка, но винаги те са на първо място и си готов да се лишиш от много удоволствия, но те да са добре. Ако пък ги оставиш на баба им (примерно) и отидеш някъде без тях, умът ти все ще е при детенце и пак няма да си спокойна. Моят съвет е - отивай спокойно, без никакви угризения. Дано всичко е наред, всъщност сигурна съм, че ще е така. Успех, мила!
Исках да ви питам, дали получавате киселини и как се справяте с тях? Аз не мога да спя вечер от тях и прибягвам често до содата, нищо друго не ми помага, но незнам дали няма да навредя на бебо?

# 69
  • София
Ципрофлоксацин не се изписва на бременни, категорично. Мъжо е фармацевт и е абсолютно сигурен.

Последна редакция: пн, 10 юли 2006, 23:16 от Cveti

# 70
Добър вечер!
Аз се включвам,за да ви се оплача отново-нещо ми блокира крака,не мога да вървя,особено седя ли известно време седнала,след това е абсурдно да ходя,какво става с мен... ooooh!все едно съм някаква развалина,всеки ден по нещо ново.Имам чувството,че съм притиснала някакъв нерв,боли ме точно отгоре над левия крак и при всяко стъпване полагам големи усилия,с една дума-куцам!Сега искам не искам ще трябва да лежа,а в петък ще ходя за последни изследвания преди раждането(васерман,чревни,вагинални и др.)тогава ще излезна и в майчинство.Между другото съм станала 82 кг.,до момента съм качила 17 кг. от самото начало на бременността #Crazy-свинята майка Animal Pig,страшен апетит ми се е отворил,ако не хапна ми става лошо и постояно набивам нещо,ту сладко после солено,после пак сладко и така... eatцял ден.
Ирини и Ави,благодаря ви,че си дадохте мнение по отношение на името и на мен ми харесва Габриел и евентуално Георги.

# 71
Здравейте,момичета!
Днес бях на фетална при доцент Балев.Каза ми че 100% са момиче и момче(да са живи и здрави пък ще видим дали е прав).И той каза едното седалишно другото напречно,отговарят си на седмиците ,момичето е по малко 3 дни а момчето по голямо 2 дни от седмиците си(то всичко е приблизително при видеозоните но все пак).Каза че трябва да тежат 1.700/1.800(много се надявам),тоест щом отговарят на седмиците са големи ,понеже близнаците вървят по принцип по малки (поне за сега)дано да са ми живи и здрави!
Това което ви бях споделила че моята лекарка ми каза че ми трябвало една по силна контркция и един шут и това дето е седалишно щяло да си изкара крачето между моите....на доцента му се стори странно,той е май-добрия ехографист,но не е тясна спецялност гинекология,и той каза че дупето на малкия е долу а крачетата му са нагоре към мен ....
НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКО ДА Е НАРЕД С ВСИЧКИ НАС И С БЕБЧЕТАТА НИ
Аз смятам да продължа с лежането понеже ,като лежа не ми се подуват краката ,а и още си имам контракции,знам че на някои момичета им е странно колко се пазим,но аз например се пазя и съм суеверна  за покупките понеже:
ние не сме пробвали с мъжа ми да си имаме деца,но от 7 години слушам разни лекари как не било сигурно че ще имам,понеже имах едни водни кисти преди 7 години...когато ти смачкат психиката всичко се срива,още почвече ако си като мен,доста силен характер но ,адски обожавам децата ,и същевременно като отидеш при лекр ти му се доверяваш понеже е учил за това...а то какво излиза че не трябва напълно да се доверяваш на преценката само на един лека ,пък дори и на двама. Не упреквам никой че се чуди защо лежим по собствено желание(по принцип),не пожелавам такива проблеми на никого,ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА С ЛЕКА БРЕМЕННОСТ ,ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ИМАТ ТОЗИ КЪСМЕТ, НА ТЕЗИ КОИТО НИ Е ПО-ТРУДНИЧКО ПОЖЕЛАВАМ ДА УСТИСКАМЕ И СЪЩО ВСИЧКО ДА Е НАРЕД  newsm51
ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ НА ВСИЧКИ smile3525

# 72
  • София
Това е листовката:

CHT Co.
Alkaloid: Citeral (Цитерал) ширикоспектърно антимикробно средство
Количествен и качествен състав
Всяка таблетка съдържа 250 мг или 500 мг Ciprofloxacin под формата на хидрохлорид монохидрат / ciprofloxacine, INN /.
Лекарствена форма
Филм-таблетки.
Клинични данни
Показания
   Инфекции, причинени от Грам-положителни и Грам-отрицателни микроорга-низми,чувствителни към ципрофлоксацин и резистентни към други данни антибактериални средства.
   Инфекции на дихателните пътища: трахеобронхити, бронхити, бронхиектазии, пневмонии, бронхопневмонии и емпием.
   Инфекции на ушите и носа: възпаление на средното ухо /otitis media/, на околоносните кухини /sinuitus/, мастоидити - особено ако са от Грам-негативни микроорганизми.
   Инфекции на пикочополовата система: уретрити, цистити, пиелонефрити, простатити, епидидимити, включително гонорея.
   Инфекции на коремните органи - например бактериални инфекции на стомашно-чревния тракт и на жлъчните пътища.
   Инфекции на кожата и меките тъкани: инфектирани рани, изгаряния, абсцеси, еризипел и др.
   Инфекции на костите и ставите: остеомиелити, периостити и др.
Дозировка и начин на приложение
Дозировката и начинът на приложение на Цитерал зависи от тежестта и вида на инфекцията, чувствителността на причинителите на инфекцията, възрастта на пациента и състоянието на бъбречната функция.
Таблетките Цитерал се прилагат в дози от 250 до 750 мг два пъти дневно.
Таблетките се приемат с повече течности и най-добре преди хранене.
   При неусложнени инфекции - по 250 мг два пъти дневно на 12 часа.
   При остра гонорея - еднократно 250-500 мг.
   При инфекции на дихателните пътища, на стомашночревния тракт, при коремен тиф и тежки урогенитални инфекции -2 пъти по 250-500 мг.
   Цитерал не се разглежда като лекарство от първа необходимост при лечението на доказана и потвърдена вторична стрептококова пневмония.
   При тежки инфекции в областта на ушите, носа и гърлото, половите органи, костите и ставите, перитонит и при заплашващи инфекции при хора с намалени защитни сили - 2 пъти дневно по 500 мг.
   При много тежки инфекции - чести пристъпи от муковисцидоза, тежки инфекции на коремната кухина, костния мозък, инфектирани изкуствени стави, много тежки инфекции на ухото или при по-слабочувствителни микроорганизми - 2 пъти дневно по 750 мг.
   Профилактично прилагане в хирургията: еднократна доза от 750 мг, 60-90 минути преди започване на операцията.
Дозата се намалява при пациенти с креатининов клирънс по-нисък от 20 мл/мин., включително и при възрастни хора с намалена бъбречна функция.
Продължителността на лечението обикновено е от 3-10 дни в зависимост от вида на причинителя, клиничния отговор и тежестта на инфекцията.
Противопоказания
   Свръхчувствителност към ципрофлоксацин и други химиотерапевтици от групата на хинолоните,
   Бременност и кърмене,
   Деца с незавършен растеж.

Предупреждения и предпазни мерки
Да се прилага внимателно на болни в напреднала възраст или с тежки уврежда-ния на ЦНС /епилепсия, гърчове в анамнезата, нарушения в мозъчното оросяване или мозъчен инсулт /. Цитерал може да се прилага само след внимателна преценка на отношението риск - полза, тъй като тези пациенти са особено застрашени от поява на нежелани реакции от страна на Ц.Н.С.
При пациенти с дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа /могат да настъпят хемолитични реакции/.
Лекарствени взаимодействия
Препарати, влияещи на стомашната киселинност /Antiacida/, които съдържат алуминиев или магнезиев хидроксид, както и лекарства, съдържащи желязо намаляват резорбцията на Цитерал. Поради това препаратът трябва да се приема или 1-2 часа преди или най-малко 4 часа след употребата на антиацидни препарати /това не се отнася за Н2-рецепторни блокери/.
Едновременното прилагане на Цитерал и Теофилин може да доведе до нежелано повишаване на концентрацията на теофилин в серума и да се появят страничните действия на теофилин. Ако лечението с двата препарата не може да бъде избегнато, дозата на теофилина трябва да се намали.
Ципрофлоксацин засилва действието на антикоагулантите и може да се появи кървене.
Комбинацията на много високи дози хинолини и някои нестероидни противовъзпалителни средства могат да предизвикат конвулсии.
Хинолоните засилват действието на глибенкламида /хипогликемия/.
Пробенецид оказва влияние върху елиминирането на Цитерал чрез бъбреците.
Едновременно приложение на пробенецид и Цитерал увеличава серумната концентрация на Цитерал.
Метоклопрамид ускорява абсорбцията на Цитерал, поради което максималните плазмени концентрации се постигат за по-кратко време. Това не се отразява върхубионаличността на Цитерал.
Бременност и кърмене
Лекарството е противопоказно при бременност и кърмене.

Ефект върху способността за шофиране и работа с машини
Ципрофлоксацин във всички дози може значително да наруши рефлексите, което трябва да се има предвид при предписването му на водачи на моторни средства и на работещи с машини.
Нежелани лекарствени реакции
Ципрофлоксацин се понася добре. Рядко могат да се наблюдават някои от следните странични дийствия:
   стомашночревни смущения /гадене, повръщане, диария, болки и подуване на корема, липса на апетит /.
   прояви на невротоксичност /световъртеж, главоболие, лесна уморяемост, безсъние, лесна възбудимост, страхови състояния, тремор, нарушения в периферната чувствителност и много рядко двойно виждане, промени в цветоусещането, гърчове/.
   реакции на свръхчувствителност - сърбеж, екзантем, еритем, лекарствена треска, оток на лицето.
   сърдечносъдови смущения - хипотония, тахикардия.
   преходни промени в лабораторните показатели - увеличение на трансаминазите, алкалната фосфатоза, билирубина, уреята, креатинина, кристалурия /ако не се приемат достатъчно по количество течности/ и хематурия.
   в единични случаи са възможни нежелани реакции - псевдомембранозен колит, промени в кръвната картина, оток на езика, затруднение при гълтането, задух, заплашващ шок, петехии, папули, хеморагични були, васкулит, фоточувствителност.
Предозиране
При масивна абсорбция на Ципрофлоксацин /1000-2000 мг/кг/ не са забелязани токсични ефекти. С хемодиализа и перитонеална диализа от организма могат да се отстранят само малки количества от лекарството.
Фармакологични данни
Фармакодинамични свойства
Цитерал /ципрофлоксацин/ е синтетичен химиотерапевтичен препарат от групата на 4-хинолоните с широк спектър на действие. Лекарството е флуорирано на 6 и 7 позиция на пиперидиновия пръстен, което засилва неговото действие в сравнение с останалите хинолони /нелидиксова киселина, пефлоксацин/, аминогликозиди /гентамицин/ и цефалоспорините /цефотаксим/. Действа бактерицидно като потиска репликацията на бактериалната ДНК и протеиновата синтеза, с което се прекратява размножителната способност на микроорганизмите.
Механизмът на неговото действие се различава от действието на пеницилина, цефалоспорините и аминогликозидите, така че Цитерал е ефективен и спрямо бактериите, които са резистентни към тези лекарства.
Ципрофлоксацин е лекарство, което се прилага за лечение на: тежки системни инфекции, инфекции при пациенти с имунодефицитни и малигнени заболявания, както и инфекции при пациенти, нуждаещи си от интензивна терапия /инфектирани изгаряния/ .
Антибактериалният спектър на Цитерал /Ципрофлоксацин/ обхваща голям брой микроорганизми, които са причинители на много и тежкопротичащи инфекции.
Приет вътрешно има изразено антимикробно действие, към Грам-положителни и Грам-отрицателни микроорганизми /Esherichia coli, Klebsiella spp, Entero-bacter spp, Citobacter spp, Salmonella spp, Shigella spp, Proteus spp, P rovidentia spp, Morganella morganii, Serratia spp, Yersinia enterocolitica, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp, Haemophilus spp, Neisseria gonorrhea and Neisseria meningitidis, Moraxella catarrhalis, Campylobacter spp, Aeromonas spp, Vibrio spp, Brucella melitensis, Pasturella multocida, Legionella spp, Staphylococcus aureus и Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes и Streptococcus pneumoniae/ Mycobacterium tuberculosis, Chlamydia trachomadis са умерено чувствителни и се повлияват добре от ципрофлоксацина.
Повечето анаеробни бактерии, като Pseudomonas cepacia и някои видове Pseudomonas maltophilia, както и Ureaplasma urealyticum са устойчиви на ципрофлоксацин.
Фармакологични свойства
Абсорбция
Ципрофлоксацин се абсорбира добре от гастро-интестиналния тракт. След орално приложение на 50-1000 мг, максималната плазмена концентрация се достига между 60 и 90-та минута.
Многократното прилагане на препарата - през устата и венозно, на здрави добро-волци за 8 дни не доведе до кумулиране на лекарството в организма, докато плаз-мената концентрация е пропорционална на приетата доза.
Абсолютната бионаличност е приблизително 70 до 80%. Плазменият полуживот е 3,5-4,5 часа, той е удължен на 8 часа при тежки бъбречни увреждания.
Разпределение
Обемът на разпределението на ципрофлоксацина е 2-3 л/кг, а 16-40% от приетата доза се свързва със серумните протеини. Лекарството много добре се разпространява в организма и прониква в тъканите и телесните течности. Установени са кон-центрации, по-високи от тези на серума в жлъчката, черния дроб, бъбреците, белите дробове, овариумите, простатата, перитонеалната течност, костната и мускулната тъкан. В кожата, мастната тъкан, бронхиалния секрет и цероброспи-налния ликвор концентрацията на ципрофлоксацин се приближава до тази на плазмата.
Биотрансформация
Ципрофлоксацин в малък процент /10-20%/ се метаболизира до метаболити, които имат по-слабо антибактериално действие от самото лекарство. След орално приложение той се излъчва непроменен чрез урината 45% и фекалиите 25%.
Елиминиране
Полуживотът на плазменото елиминиране след орално приложение е 3,5-6,9 часа, а при бъбречна недостатъчност е удължен в зависимост от степента на уврежда-нето. Бъбречният клирънс е 60-70% от общия серумен клирънс. При пациенти с бъбречна дисфункция, пикът на ципрофлоксацин в плазмата е по-висок, а полуживотът на елиминирането е удължен, затова е необходимо дозировката на лекарството да бъде съобразена със състоянието на пациента.
Предклинични данни за безопасност
Изследванията за токсичност показаха, че ципрофлоксацин не е токсична субстанция.
Остра токсичност
LD50 при мишки и плъхове е няколко хиляди пъти по-висока от терапевтичната доза /5000 мг/кг/. При венозно приложение LD50 при мишки е 300 мг/кг.
Субакутна токсичност
Изпитванията са проведени на плъхове /300 мг/кг/, кучета /80 мг/кг/ и маймуни /15 мг/кг/ в продължение на 30 дни. Резултатите показаха добра поносимост без някакви промени, освен явления на стомашночревна непоносимост при кучета с доза 80 мг/кг. При Rhesus маймуни дори при доза от 30 мг/кг /1път дневно за 120дни/ се наблюдава повишаване на уреята в кръвта, серумния креатинин и кристалурия.
Хронична токсичност
Изпитванията на плъхове, кучета и маймуни с дози 20, 100 и 500 мг/кг за 6 месеца, не показаха никакви промени, освен кристалурия.
Тератогенност
Ципрофлоксацин няма тератогенно, карциногенно и мутагенно действие.
Физикохимични несъвместимости
Ципрофлоксацин е синтетичен бактерициден химиотерапевтичен препарат от групата на флуорираните хинолони. Разтворим е във вода и разтворът е стабилен 14 дни. Ципрофлоксацин хидрохлорид е светложълт прах, с молекулна маса 385,8.
Срок на годност
3 години.
Специални условия на съхранение
Да се съхранява на сухо и защитено от светлина място при температура от 10-25о С.
Данни за опаковката
Тъмнокафява банка от неутрално стъкло с широко гърло, алуминиева капачка на винт.
Съдържание:
   10 таблети от 250 мг.
   10 таблети от 500 мг.
Препоръки за употреба
Само по лекарско предписание. Да се съблюдава срока на годност, обозначен на опаковката.
Име и адрес на производителя
АЛКАЛОИД АД, Република Македония, бул. ”Александър Македонски” №12, 91 000 Скопие.
Страни, в които е регистрирано лекарственото средство
Албания, Русия, Украйна.
Номер на регистрацията
   Цитерал 250 мг - 09-4157-94
   Цитерал 500 мг - 09-4158-94
Последна редакция на текста
Този текст беше написан през месец декември 1999 г.

# 73
  • Варна
4естит рожден ден на всички, които празнуват днес. newsm59 newsm67 Малко късно ,но чак сега влизам във форума.
Libra , искам да питам записването при доц. Балев все така само в петък ли става, в колко часа и на кои телефони. Колко време продължава прегледа ? Мен миналия месец ме гледаха на 4D в Майчин дом, но искам да отида и на фетална при Балев.
От около 10 дни и мен контракциите не ме оставят на мира. Но така като ви чета май почти всички ги имаме. При мен още от начало всеки път при преглед ми слушат тоновете на бебето, даже последните 2 пъти му правиха и запис- прилича на кардиограма, но е по - къса. Гледам, че на повечето от вас не правят още ?  newsm78

# 74
При мен още от начало всеки път при преглед ми слушат тоновете на бебето, даже последните 2 пъти му правиха и запис- прилича на кардиограма, но е по - къса. Гледам, че на повечето от вас не правят още ?  newsm78
Моите също ги слушат от началото на бременността. А кардиограмката я правиха преди месец май  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт