Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 29 694
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Ирини,на косъм бях да тръгнем към болницата и в този момент нахлуха едни мисли в главата ми за дъщеря ми,как ще я оставим сама-нали мъжа ми трябва да ме закара до родилното,а пък да е мъкна и нея по нощите с нас-не върви и разни ей такива,а Гинипрала се пие 3-4 пъти по 1 табл. дневно,но аз смятам само при криза да ги пия ако се наложи,току-що мъжа ми ми донесе една опаковка и се надявам тази нощ да няма подобни преживявания,чак ме е страх да заспя.Днес си имах цял ден контракции,но не болезнени и не като снощните.Наистина,за да имаш разкритие,трябва да е скъсена шийката,а аз съм 100 % сигурна,че след тази нощ имам и двете,но в петък ще разбера по точно,тогава съм на преглед.Моята кума ми се обади преди малко и нея тази нощ са е приели за задържане,тъй като имала контракции,днес са й сложили 2 системи магнезий и отново се появили контракциите,освен това тя пиеше и Гинипрал, нейния термин е 15.08.,на всичкото отгоре нямало места в родилното и я сложили в някаква мизерна стая при ромките(без ток и вода),едва е издържала.За малко да се засечем заедно.
Ирини на мен  ми се е случвало да имам контракция след баня,но мисля,че при чувствителна матка е логично това да се получи!

Последна редакция: вт, 11 юли 2006, 19:56 от walentin

# 91
леле валентин, пак чета и пак настръхвам. Рано ни е още мила. Кумата ти - горката... ама все пак вечее почти в деветия. /Веднъж да влезнем и ние/ А защо си толкова сигурна, че имашразкритие? Какво е усещането. Аз отвреме-навреме имам едно странно чувство във влагалището... затова питам.

# 92
Имам страхотно напрежение отдолу и натиск ,от снощните контакции ми се появи и някакво обилно течение,постоянно ми е мокро от долу,сутринта имах чувството,че всеки момент ще потече кръв от мен,но само това ми оставаше.Бебето го усещам много ниско долу,трябва да се разкрача,за да седна,иначе ми опира корема в краката горе.

# 93
валентин, ужасно съжалявам, за това което си преживяла. Ти знаеш добре как да се пазиш, говори и с лекар какви мерки да вземеш, но от това което пишеш виждам, че отлично знаеш каво да правиш. Моля се тази нощ да не се повтаря  Praynig

ирини, благодаря ти за страшно полезната информация, от която ми настръхнаха косите. Ще започна много по-чести изследвания. В тази връзка искам да те попитам как и къде си поръча лаборанти вкъщи. На мен ми прилошава до припадък от глад като се изследвам и е истинско предизвикателство да стигна успешно до лабораторията. Имам хипогликимични пристъпи. Ако е възможно да идват по домовете, направо ще ме спасиш от адски мъки.

Зия, благодаря ти за страхотните думи. Аз както и много мами от форума правим повече от нужното, за да сме спокойни. Както писа Либра, понякога носиш тежък емоционален товар от миналото и си готов на всичко. Ти не се чувствай виновна, щом си решила - забавлявай се. Сигурно нищо няма да се случи, не си позволявай да се тормозиш.

МарияФ
, разбира се, че ако нямаш проблеми и предходни аборти, можеш в общи линии да правиш каквото и да е. Е, с едно на ум естествено.

Поздрави на всички септемврийки   bouquet

# 94
  • Бургас
Здравейте, момичета!
walentin , дано, дано да устискаш ! Твоята беба поне е добре на килограми - едричка, но нека си стои по-дълго в мама  Simple Smile
Дано всички устискаме да влезнем поне в деветия, оттам - нека излизат, ако са по-нетърпеливи  Wink
irinii , във връзка с предишната ми бременност и аз доста съм прочела за тези стрептококи.  Те си се съдаржат в ануса в голям процент от хората, затова е сравнително лесно да преминат или в урината, или във влагалището. Всъщност тези във влагалището са най-опасни за нас, защото може да предизвикат преждевременно раждане, както и да инфектират бебето. Те затова и се изследват след 35 г.с., когато потенциално може да започне раждането. Аз като питах преди време, ми бяха казали, че при обикновенно изследване на влагалищен секрет могат да се открият, не е специално изследване. по същия начин и при обикновенно изследване на урина. Но страх лозе пази - ще попитам пак на консултацията и аз  Rolling Eyes
Сетих се, че тези стрептококи се лекуват успешно с пеницилинови препарати, повечето от които няма проблем да се ползват през този период от бременността.

# 95
www.cibalab.comЛесси, това е лабораторията, която ще ползвам утре.
Алина, наистина тези бактерии се повлияват от пеницилин. Проблемът е в това, че се прихващат  отново и отново изключитело лесно. Затова трябва регулярни изследвания. Със сигурност ти казвам, че не могат да се открият в обикновена урина и обикновен акръвна картина. Правят се отделни изследвания /които аз ще си правя утре/. Отново казвам - има разлика между това да си носител на тази бактерия и това да си активн оболедуващ от нея. Тя се проявява при бременни, при новородени, при болни от различни видове рак и диабет.

# 96
  • sofia
Здравейте отново!
Аз доколкото разбрах - за да получим разкритие първо трябва да имаме скъсена шийка newsm78 
за първескините е така само че за второ и последващо раждане не е  Sad
мами пазете се много.
иначе да ви се оплача и аз си имам проблеми  Sad , контракции, кървящи хемороиди, някакви гадости в урината, въпреки лечението с антибиотика. Оплаках ви се.
и за да не завършваме песимистично честит празник на всички които празнуваха последните дни както и днес да сте/са живи и здрави много късмет и любов.
Браво на добре развиващите се юначета пазете се много мили мами, бебчовците вече са достатъчно големи и ще оцелеят, но нека поседят още малко вътре в нас.
Целувки на всички. newsm51

# 97
  • София, "Младост 3"
Имам страхотно напрежение отдолу и натиск ,от снощните контакции ми се появи и някакво обилно течение,постоянно ми е мокро от долу,сутринта имах чувството,че всеки момент ще потече кръв от мен,но само това ми оставаше.Бебето го усещам много ниско долу,трябва да се разкрача,за да седна,иначе ми опира корема в краката горе.

аз не бих чакала петък за преглед!
но ид ате успокоя - моето бебе е седалищно и аз не мога почти да седя нормално - трябва да се разкрача иначе ме боли - много е ниско долу
имам и напрежение на влагалището - често особено при малка нужда - но нямам никакво разкритие
Та сега съвет - утре рано - на лекар, и без предварително да си поставяш диагнози, защото може всичко да е от стреса и напрежението и в действителност да няма нищо заплашващо бебето
Но преди да  естанало късно - иди на доктор и не си лежи просто така в къщи - да не съжаляваш после!

Успех, прегръдки и надявам се да ни пишеш добри резултати скоро

# 98
Здравейте момичета ,

За съжаление  и аз се  присъединявам към отбора с  бактериите в  урината  Cry
Изолирали са  ми някакви бактерии в  стерилната  урина , която дадох в  петък , не разбрах каква точно по телефона , утре  съм на  преглед при  уролога , който ми назначи пробата за  консултация. сигурно и на  мен ще ми изпише  някакви антибиотици, направо ужас, как точно сега ми се  изсипа  това на  главата  ooooh!
Като слушам за тези стрептококи и ми става  лошо, май ще  ида  утре да си изследвам  и влагалищен секрет ...

Валентин, стискам палци, да се успокои матката и бебо да  не избързва да  излиза !!! Съгласна съм с  Катнадиин, недей да си поставяш сама  диагнози и иди да  те  прегледа доки утре  Hug
Ася  и на  теб кураж  Hug

Още  какво ли ни очаква за  напред, вече май започвам  да  притръпвам  Rolling Eyes по малко се  шашкам при нов  проблем и така  Wink
Денис, браво на  тебе    bouquet  и само така , няма  какво да се сдухваме с черни мисли  Wink

# 99
Здравейте сладурки   love001
Честито на патерици на всички рожденници  baloni  bdbaloni  hbday 
Ремонтът ни уж беше малък, а още има работа  smile3511 , остана блажна боя за прозорци и врати  newsm61 , много съм уморена от тези подреждания. Мъжът ми много ми помага, но не може всичко той да прави, има си и женски неща, и честно казано за тези 10 дена направо съм разглобена, мислех че ще свършим по-рано ама другата седмица ще има продължение. Нямам време да се обърна, вие сте изписали толкова много, не успях да изчета всичко, но съм грохнала  smile3507
Ирини , страничката е страхотна!!!  smile3525
Сега започваме да събираме багажа, че сутринта заминаваме на моренце   car003   grinning039 Няма да уцелим супер време май като гледам новините   umbrella ама не се знае нищо. В неделя се прибираме и ще опитам да ви пиша. Дано нямам проблеми там, стискайте ми палци  newsm10
Много целувки на всички, пазете се и погаллете коремките   love001  pregnant

# 100
Момичета, на мен не ми правят никакви изследвания. Направиха ми изследвания на кръв и урина, когато ходих да си регистрирам бременността и край. От тогава до сега нищо. А аз съм с едно обилно бяло течение, което знам че се дължи на някакви бактерии ( бяха ме изследвали преди да забременея, но то така и не се повлия от никакво лечение)...
Тук във форума попаднах на една тема за флуорните таблетки (включително Зимафлуор) и ми настръхна косата. Жалко, че не мога да се сетя къде точно я открих (дали не беше в Здравеопазване, здравна каса... newsm78), но пишеше, че е ужасно вредно за нашите зъби и за бъдещите зъбки на бебоците, които носим. Аз и друг път бях чувала за това и сега се въздържам да пия флуор. Страх ме е.
Благодаря ти Ави, че ти е харесало името на което сме се спрели. И аз мисля, че е по-добрия вариант. И много ми харесва. Само живо и здраво да е бебочето и вашите също. Че днес отворих темичката на юлските мамчета, за да видя раждат ли вече. И на едно от майчетата бебчето се е родило мъртво smile3518. Нека Бог да ни закриля и ни дари на есен със живи и здрави бебчета.

# 101
mari_anka, аз също съм чела доста неща за флуора и Зимафлуора и за това не го пия. Пише и в Здравния форум, с търсачката може да се открие, чела съм и по доста други места. Разбрах за вредното му действие, когато сина ми беше на 2-3 месеца, а бях му дала вече няколко пъти, но спрях и го изхвърлих.

# 102
Момичета здравейте отново след дълго отсъствие,поне на мен ми се струва така.
Пиша набързо и в леглото.Искам да знаете че съпреживявам с вас всички неприятни преживявания,болежки и проблеми,само колко добре ви разбирам и ми емъчно че толкова много хора вече страдаме,но така е третият триместър е най-ткруден и единственото което може да направим е ние самите да се щадим повече.Радвам се и за всички които се чувстват добре и изживяват една лека и изпълнена с емоции бременност.
Сега малко за мен.На 30 юни вече наистина нямаше на къде и постъпих в Шейново(незнам как не сме се видели с Иринии)контракциите бяха такива каквито Валентин е описала,но започнаха от 15 часа по 4-5 на час,не се повлияваха от нищо и така до сутринта,вече приличах на вампир,когато отидох при моята докторка и тя веднага ми даде направление за постъпване в болница.6 дни ми вливаха магнезий и ми биха папаверин и те намаляха до 15-20 ден,то иаз вече не виждах голям смисъл(е поне болезнените намаляха) и помолих да ме изпишат.Първите 2-3 дни матката ми беше по-спокойна дори отколкото в болницата,но сега отново съм си с всякакви контракции въпреки шепата хапчета и спартанския режим.Иначе разкритие нямам,а шийката е леко скъсена.Бебка поне расте и си наваксва в 30г.с беше 1 500 което за нас си е постижение, тя милата толкова дискретно ме подритва и ми е толкова мързеливичка вече,че няма и намерение да се обръща,удобно си и е надупе и това е.
 Вече ще приключвам,че много се застоях,ще гледам ако е възможно да се включвам по-често за да не пренебрегна тревогите и радостите ви.Дръжте се момичета не остана,поне бебчовците ни вече са жизнеспособни,мен само това ме успокоява.

# 103
Здравейте Мам4ета  Simple Smile
От доста време не сьм писала,но Ви 4етях редовно.Имам няколко изпита и се дипломирам та затова 4етях здраво.
Много хубава страни4ка Ирини,старае6 се много,радвам се 4е си добре сега,дано и за напред да е така,септември да гу6каме здрави беб4овци.
А сега да споделя в4ера как бях изненадана:Ходих на редовната си консултация за месеца/за сега все о6те 1 пьт в месеца,a след 4 седмици по 2 пьти/Слу6аха тоновете,мериха ме ,ехограв,вси4ки прегледи и да 4укам е ок,но така и не ми казаха отново пола на Бебо,любопитна сьм ве4е.Моят лекар който ми следи бременността не можа да дойде,за6тото имал раждане и аз хоп,ре6их да отида на триизмерен ехограф   Simple Smile
Отивам аз в една 4астна клиника,успях да си взема 4ас вьпреки 4е ставало сьс записване,но някой се отказал.
Така......толкова ясно си видях бебо и се радвах доста/ehografa w Mezdra e стари4ьк,но и в Мюнхен не можаха да видят пола/Маха6е с едната рь4и4ка и я вдигна кьм главата си,а след това я сви в юмрук   Grinning и взе да разтяга усни аз помислих 4е 6те се усмихне,а лекарят каза 4е преживя  Simple Smile
Разгледахме в детайли цялото бебе и в един момен доктора се 4уди и пита,кога ти е термина?/ 27.09.06 /и продьлжава 4е то голямо бебе тежи 2042г.Аз ахнах и пьрвата ми мисьл бе6е това добре ли е  и как 6те раждам като доки препорь4е секцио ,за6ото 6тяло да порасне на 4 кг. ShockedА сьм едва в 7-я месец!!На ехографа дава6е термин 09.09.2006г. о доки каза 4е според теглото.Убедена сьм 4е аз с ни6то не сьм обуркала лекарите Thinkingв смисьл,дата на последна менсторация.....
Олеее Ирини, забравих важна подробност  Grinning Бебо показа 4е е МЬЖ,доктора ми показа 2 тестиси Grinning,но аз нямам много вяра за6тото насестра ми през цялата бременност 3 -ма лекари твьрдяха моми4е,а накрая се роди мом4е Михаил,не 4е този факт е много важен,но все пак....
Е,аз се отнесох в писането,много се радвам 4е 6те имамем Син Grinning и в4ера му купих хавлийка,боди и едно албум4е за снимки,по кьсно 6те ка4а в албума на сепотемврийки.
Е,приятен ден на вси4ки мами!

# 104
catnadeen  ,пропуснах да те попитам,колко тежи твоя бебо като е 4 седмици напред??A koлко е на дьлжина?Ние сме дьлги 34. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт