ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 230
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
И на мен ми предстоят 12 дни на море в края на Юли-аз попринцип не понасям да се пържа,така че под чадърчето с 50ти фактор.😊 И не забравяйте задължително слънцезащита за лице - много е важна,сега сме склонни към образуването на пигментни петна.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 23:18 от Fireee

# 121
И аз съм на море следващата седмица и не знам как ще издържа жегата. Купих си цял бански за една почивка миналия месец, но сега май ще ми е вече малък, а така не ми се купува нов Grinning май ще съм с половинки и няма да си пека корема ...

Аз започнах да усещам леки движения на бебка още в 15-16 седмица и като казах на лекарката на ЖК и тя само ми се подсмихна и каза, че не било възможно ... Все едно не знам  какво усещам ... Иначе сега съм в 24 седмица вече и се усеща доста, особено когато си почивам или съм в офиса - дори корема ми се мърда Grinning

Вчера имах доста силни болки в стомаха, не можах да преценя дали е от храна или бебето ме рита на кофти място, но по-скоро е първото, защото цял ден не спряха. В такъв случай някаква идея какво може да се пие, за да се облекчи болката. Преди пиех Фамотидин, но не знам сега дали може. Писах на АГ-то, но още не ми е отговорил.

# 122
Мами, иска ми се да отида на консултация при Сигридов, обаче не мога да намеря телефон да си запиша час при него... може ли някой да ми прати номер на който да се свържа с него?

# 123
Здравейте, водя си консултацията си в Пловдив, но ще раждам в София. Какво ви е мнението за др Валери Гергов Мбал Сердика ?

# 124
И аз наскоро търсих и не намерих. Единственият ти шанс е чрез регистратурата. Звъниш там, но най вероятно ще има след много време. Помоли им се ако е спешно.

# 125
Здравейте момичета, все нямам време да пиша. Минахме ФМ в 20 г.с. , д-р каза че бебчето е добре- от показателите обиколката на главата била с 3дни назад, а бедрената няколко дни напред, но били в граници. При вас имаше ли такива разминавания? И най-накрая видяхме и потвърдихме пола- мъж ще е Blue Heart( може ли синьо щъркелче)
Имаме си кака на 3г , която е много щастлива и си го чака с нетърпение.
Малко ми е завишено ТСХ- 3.8 ,но не съм с Хашимото и другите хормони са ми ок и не ми назначиха корекция. Има ли мами с по-високо ТСХ?

# 126
Моето беше по високо но го поддържам по ниско, от преди бременността е състоянието ми, мисля че съм с хипофункция.

# 127
Аз винаги съм била с нормално ТСХ, но от бременността се вдигна на 3.00, което е нормално да се вдигне, за това сега го поддържам с еутирокс от 25мг., не трябва да е над 2 при бременност ( с хапчето ми е около 1.00 и го следя контролно всеки месец, док.каза, ако се повиши над 2.00 да се чуем да ми повиши дозата ), не ти ли изписаха нещо или да те пратят на ендокринолог....важно е да е в граници...вземи мнение от ендокринолог , макар че и АГ трябва да е наясно

# 128
Здравейте, водя си консултацията си в Пловдив, но ще раждам в София. Какво ви е мнението за др Валери Гергов Мбал Сердика ?
Била съм на консултации при него и съм с много добри впечатления. В коя болница мислиш да раждаш при него? За мен лично самата болница е от по-голямо значение от лекаря- база, дежурни АГ, неонатолози и тнт.

# 129
Ahinora 1995,
Първото си дете родих при него.При него се следих през цялата бременност на частен прием.С течение на времето си давам сметка, , че този избор е бил грешка.По време на проследяването не беше кой знае колко стриктен. Нито веднъж не премери кръвното ми налягане,нито веднъж не изкоменгира теглото / а аз качих 35 кг,престъпно ,нали?, не направи отбременяване с глюкоза.Аз имах безпроблемна бременност и не обръщаха внимание на тези неща , тогава. Раждах с избор на екип /той/ .Платих каквото беше нужно. Напъвам 13! Часа.Той дойде след 8 мия. През др време беше наричтия персонар в 1 Аг Детето се заклещи , наложи се секцио.Той беше нервен и нетърпелив през цялото време.Неприято поведение. Касапско секцио.10г по- късно , в САЩ където живея,не смеят да ме пробват естествено.Преди изписването ми заяви,че това което съм пратила е за болницата и му държа още 400 лв.
Нямам думи. Дано съм била полезна☺успех 

# 130
Горното звучи ужасно. Дано не попадаме на такива лекари!

# 131
Извинявам се за безбройните грешки , с които съм написала предходния пост,но имам ужасен редактор на телефона, който не мога да отстраня.Надявам се смисълът да се разбира ☺.
Да,към оня момент не си давах сметка за това , което ми се случва,но към днешна дата , мисля , че това е безотговорност.

# 132
Аз от много време съм в чуденка така ли се процедира с плащането,от много хора чувам че отделно на ръка давали на лекарите пари освен това което се плаща в болницата,не ме разбирайте грешно разбирам че става въпрос за сложни неща но все пак нали това им е работата ,аз лично ще платя 1000 лева на болницата които не ми се струват никак малко..но и така да си искат пари си е направо нагло....

# 133
Здравейте и от мен!
От доста отдавна не съм ви чела и докато наваксам си мина време 🙂
И за мен може ли синьо щъркелче с термин 15.10 💙

# 134
Темата с раждането много ме плаши, чак не ми се мисли за това още...ама времето наближава все повече ииии...не знам Cry   Grinning

Ох да ви се оплача, корема започва да ми тежи, опъва ми, мисля че кожата ми се разширява, усещането е като претрито...много странно. Усещам го като придърпване, разтягане..доста от пъпа на горе. Тежко ми е, горещо ми е... мисля че дойде момента,в който мразиш света и всичко те дразни. Weary

Общи условия

Активация на акаунт