ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 231
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
И аз вече даже малко взех да се ядосвам. Корема всеки ден ме боли, я от ляво, я от дясно... понякога отдолу... и не ги разпознавам тия болки, контракции ли са, не са ли... опасни ли са...и това си е... и доки само вика "Всичко е наред" и си пия магнерот и това е....

# 136
Мен също ме опъва вече корема(с близначета съм,в 22 г.с.) ,като се изправя и усещам как от тежеста ми се смъква надолу.Като повървя 10 минутки и много започва да ми тежи,чак ми става страшно,да не стане нещо и иска да сядам 😁.По принцип обичам лятото,жегите и слънцето но този път ми е адски топло,вечер се събуждам усещайки как от всяка гънка от мен се стичат вадички пот😆😆😆.Май всички сме в едно и също положение.

# 137
Здравейте и от мен. Като заговорихте за опъване и болки, да споделя какво ми се случи през нощта Simple Smile събуждам се в 00:00 да ходя до тоалетна, ставам и усещам една остра болка като дърпане на ляво от пъпа... отивам в тоалетната болката става непоносима, връщам се лягам и в легнало положение почти я няма, заспала съм... в 3:30 пак се събуждам за да ходя до тоалетна, ставам от леглото болката я има същата, остра и дърпаща като все едно имам тежка топчица там :/ взимам нош па и лягам. Минават се около 15-20 мин. болката изчезна, съмнявам се за тези 15 мин нош па да ми е подействало. Събудих се сутринта към 8 и вече не ме боли, няма я. На някой случвало ли му се е подобно нещо Sad беше ужасно... паника ме обвзе, защото я усетих за първи път такава болка, да вметна че съм в 22 г.с .

# 138
Охх и аз вече много взех да се оплаквам, да охкам, да оффкам. 23 седмица - спането вечер ми става все по-трудно, по-точно самото намесване, голямо върнете пада, топло ми е, неудобно. Немога да си представя след още няколко месеца как ще се чувсвтвам, май на закачалка ще трябва да спя. Тук ме боли, там ме боли, незнам какво ми се яде.... Мрън мрън 😁
Хубав ден на всички 🌞

# 139
Ужас и аз незнам, как ще издържим в жегите. Аз по принцип не понасям топлото, с ниско кръвно съм и от топлото много често съм го сваляла още повече. Почвам да се плаша сега как ще е. Дано това лято няма големи горещини.

# 140
  • София
Излезе ми МБ. Все още имам Стептокок. АГто ми изписа пробиотик Астарте и глобули Макмирор 7 дни. Писах и на Христов и чакам да видя и той какво ще каже.

# 141
и аз имам стрептокок Sad

# 142
  • София
Как го лекуваш?

# 143
ще пиша на лични

# 144
А на мен пък на ФМ при взимане на цервикален секрет ми казаха, че имам бактерия Уреаплазма и ми изписаха антибиотици. Отидох да се допитам до АГ, която ми води бременността и тя ми каза преди да пия каквото и да е да направим Антибиограма. Направихме АБ, отивам днес и тя ми казва, че нямам никаква бактерия......... попитах я сега на коя лаборатория да вярвам и какво да правя, тя ми обясни, че във всеки организъм си живеят бактерии и че не отчитат фатална или завишена стойност на тази...  не знам дали да и се доверя или да обикалям за 3-то мнение (много се уморих от тези изследвания вече)

# 145
3 то мнение! Нама какво да се чудиш.

# 146
И аз постоянно усещам някакви придърпвания, болки... Изобщо нямам спомен да е било така с първата бременност. Тогава си спомням, че една нощ получих чревен спазъм и реших, че са контракции и станах да си чия зъбите да ходим в спешното 😅 Добре, че ми дойде акъла и се отказах!

И аз имах стрептокок, пих антибиотик и сега четвъртък ще пускаме контролна МБ. Искрено се надявам да го няма вече. На 23ти заминаваме на море живот и здраве, дано сега четвъртък на ЖК всичко е наред и после другия четвъртък на ФМ, че нещо много се притесних, че няма застраховка за чужбина за бременни.

Магнолия, какво беше излязло на първата МБ? Има бактерии, които нормално населяват тялото - примерно Staphilococcus aureus може да го има, но да не изисква лечение. От друга страна, бета хемолитичните стрептококи трябва да се лекуват 🙂

# 147
peril_girl, надявам се болката ти да не се повтаря. На мен ми се "случват" всякакви болки, ама такава точно май не съм имала. Но ако се появи веднага ще се консултирам с моя АГ - дали по телефона, или ще го причакам някъде, тормоза над него е гарантиран с оглед на собственото ми спокойствие. Последно му звънях да го питам дали на бебето не му достига кислород, след като ден и нощ не спира да се върти и скача - е, каза ми че нямам повод за притеснение. Друго си е, като си кажеш Laughing . В твоя случай може бебока да е бутал някой орган, което да ти е причинило този дискомфорт. Успех!

# 148
И аз постоянно усещам някакви придърпвания, болки... Изобщо нямам спомен да е било така с първата бременност. Тогава си спомням, че една нощ получих чревен спазъм и реших, че са контракции и станах да си чия зъбите да ходим в спешното 😅 Добре, че ми дойде акъла и се отказах!

И аз имах стрептокок, пих антибиотик и сега четвъртък ще пускаме контролна МБ. Искрено се надявам да го няма вече. На 23ти заминаваме на море живот и здраве, дано сега четвъртък на ЖК всичко е наред и после другия четвъртък на ФМ, че нещо много се притесних, че няма застраховка за чужбина за бременни.

Магнолия, какво беше излязло на първата МБ? Има бактерии, които нормално населяват тялото - примерно Staphilococcus aureus може да го има, но да не изисква лечение. От друга страна, бета хемолитичните стрептококи трябва да се лекуват 🙂

На МБ излиза, че няма открити патогенни микроорганизми - правила съм си 3 пъти - излиза така. Реших да си направя това изследване за уреаплазма, микоплазма и хламидия, което не минава по ЗК и ми струва 100 лв. Единия лекар каза, че имам уреаплазма, след 3 дни отидох уж на антибиограма (пак 100лв) и ми казаха,ами няма какъв антибиотик да ви изпишем, защото нямате уреаплазма. И това разминаване ме ядосва...не че ми е за парите, ама този месец съм взела 400лв. и 300 съм дала за ФМ и тези изследвания.... И дори сега да отида на 3-то мнение и да дам още 100 лв,каквото и да ми кажат, все ще се чудя защо другия е видял или не е видял бактерията......

# 149
Случвало ли ви се ,ако направите някое по рязко движение на места по корема да усетите нещо като.. как да го обясня изтръпване за секунди?

Общи условия

Активация на акаунт