ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 219
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Е, аз под изолирам от бебето имам предвид да не се катери по леглото му, по вещите му, да не го ближе и така. За педиатъра не се бях замисляла, но сега няма как да я махна заради едно домашно посещение.

# 661
Някоя мама ходила ли е на тези безплатни лекции за родители,утре има една в моя град та се чудя дали са полезни Thinking
Между другото има намаления в хиполенд,аз отдавна дебна един комплект шишета антиколик на Chicco с биба,дали са хубави:thinking:

# 662
Живея в чужбина, в 24 +седмица съм и досега съм била 3 пъти само. 1 на частно в самото начало и 2 пъти с Касата за морфолофиите . Тук се ходи от време на време на акушерка, което е чиста загуба на време.
  Чувствам се много добре засега, усещам бебето и не мисля че трябва да ходя на видеозон  нон стоп. Естествено, ако им кажа че не усещам бебето, те веднага ще ме видят.

# 663
Някоя мама ходила ли е на тези безплатни лекции за родители,утре има една в моя град та се чудя дали са полезни Thinking
Скрит текст:
Между другото има намаления в хиполенд,аз отдавна дебна един комплект шишета антиколик на Chicco с биба,дали са хубави:thinking:
[/spoiler]

Някои от лекциите са полезни, други не чак толкова... повечето са рекламни... при всички случаи, ако е на тема, която ми е интересна и е в събота - ходя Simple Smile

Някой ходил ли е на лекции/ беседи в Токуда?

# 664
И аз съм с тромбофилия, ходя през две седмици и следя кръвни. Мисля 7,8 да разредя малко.
Животните са неизменна част от семейството и не мога да си представя живота без тях. Просто ще трябва по сериозно чистене и повече ред вкъщи.

# 665
  • Пловдив
Да и аз ходя през месец два на лекар, защото съм в чужбина. Само в Бг е това адско следене и нон стоп ходене. И аз така правех преди, а сега ми е малко тъпо, но от друга страна не всяват паника и го дават по-спокойно лекарите. Тъпо ми е , че изследването за гестационен диабет е задължително. В тези жеги искат още 6 пъти да ми вземат кръв. Има едни паспорти и на тях пише кога какво и като минеш слагаш печат. Без събрани печати ,не взимам майчинство, искат да се представи в касата, като се роди детето. Иначе пък не слагат ваксина в родилния дом, поне така разбрах от всичката информация навред. А ние имаме ваксина още на 1вия ден в Бг. Аз като цяло не съм против, слагала съм наред на дъщеря ми. Тук каквото кажат. Явно двете деца ще имат различни ваксини.
И ние имаме един хубосник у нас, но е антиалергенно куче, не се скубе, тип йорки. Хах Бишон се води, не можем вече без него , та той е толкова обичлив. Сигурно ще реве, яде и спи с бебето. Simple Smile)

# 666
И аз пускам кръвни всеки месец,но нямам идеята за тромбофилията какво да пускам.То нали всяка е различна и там терапията си зависи на колко често да се следи.

# 667
Тук се ходи от време на време на акушерка, което е чиста загуба на време.

Защо смяташ, че е загуба на време? В България практиката е същата.
Мери се кръвно, тегло, изследва се урината, слушат се тоновете на бебето, за разлика от ехографа акушерката хваща пълните мерки на бебето с точност (там вече се виждат само отделни части и се мери според това доколко лекарят може да захване начало и край на бедро или обиколка на главата и на тази база са прогнозни изчисления на машината), перфектно може да ти каже къде е матката, има ли контракции дори без ти самата да ги усещаш и още куп подробности. Акушерките често са по-точни от ехографа и хващат проблеми, които лекарите пропускат на екран.

До сега бях веднъж месечно, от другата седмица почвам на 3 седмици, а от 34 - на всеки 2 седмици.

# 668
И аз пускам кръвни всеки месец,но нямам идеята за тромбофилията какво да пускам.То нали всяка е различна и там терапията си зависи на колко често да се следи.
Всяка е различна, защото всеки има различен брой увредени гени. Пускат се кръвосъсирване, по нагоре са ги написали и по това се следи.
Терапията при някой е една, при др се променя. Ако в терапията има Аспирин е хубаво да се махне приема между 25 и 30 гс.
Задължително е при махането да се проследи как се отразява на кръвосъсирването.

# 669
Имаше мами, които бяха споменали за проблеми с дишането...аз от 2 дни имам някакви моменти периоди на задух през нощта, но днес още от сутринта съм така и не отминава. Можете ли да споделите дали и при вас това е целодневно? аз съм в 27ма г.с ако има значение това

На мен отскоро ми се случва през деня, но винаги като си измеря пулса виждам, че е висок(днес беше 95), а кръвното Ок.
АГто ми казва, че до 100 може, но над 85 ми става трудно да си поемам въздух и ми е замаяно.
Забелязах, че като изпия 1л вода за кратко време пулса ми се регулира.
Аз съм в 26+4.

# 670
И аз съм с тромбофилия , но не са ми казали да пускам изследвания по-често.
Сега съм си пуснала и чакам резултати, на 23 съм при Сигридов и ще ги коментираме  . Но той ми каза, че при мен тромбофилията е в една от най-леките форми. Явно е различно...

# 671
Ти следвай Сигридов, др не ти трябва. Аз съм на 18 ще махаме Аспирина и навярно ще слагаме повече Клексанче.......
Не остана, ще издържим.

# 672
И аз съм на терапия за тромбофилия, следя я на 4 седмици, а на АГ ходя 2 пъти месечно .....
Малко се притисних, до колкото разбирам има 4-5дни изоставане на УЗ преглед....би трябвало да съм 23г.с.+7дни, а по размери пише, че отговаря на 23г.с. и 2 дни.....иначе като кг.беше 568гр., което пък за началото на 24г.с.мисля, че е добре, но явно в размерите някъде върви по-мъничко....
Лекарят не каза нищо притеснително, всичко било наред, но въпреки това съм леко обезпокоена 5 дни разлика ми се вижда доста....при вас получават ли се такива отклонения ?!

# 673
При мен също има такова разминаване.  Аз съм с близначета  23сед.+2 едното бебче е 640гр. , а другото 700гр. и ги водят 24седмица. Доколкото разбрах има известно разминаване при измерването и може да има отклонения. Щом са видяли,че всичко е наред недей да се притесняваш.

# 674
  • София
И ние имаме котка и дори няма как да я изолираме. Той спи в леглото при нас. Изобщо не мисля да си докарвам стрес. Котката ти ни е детенце-това е. Изобщо не подлежи на коментар. А, отнотно педиатърката според мен изобщо не е нейна работа имате ли/нямате ли домашен любимец. Никъде няма забрава да се отглежда дете/животно. Дори смея да твърдя, че за децата е много по-добре да растат с животни.
Сина ми от малък има страх от кучета. Не знам от къде. Никога не го е нападало куче или плашило. Сега като, чели с годините не си показва така първично страха, но като малък и пищял от куче по-малко от котка така, че целия квартал да го чуе и се е катерил по мен и ММ. Наистина няма причина за страха му. Все си мисля, че ако живееше от малък с куче нямаше да го има този страх.
Сестра ми също много я е страх от кучета, но ние като бяхме деца и по цял ден по улиците на игри имаше страшно много бездомни глутници, които нападаха. И мен ме е било страх, но нея и до сега я е страх и лошото е, че се опитва тази нейн страх да го предаде и на племенницата ми. Тя се радва на животни и като реши да гали куче сестра ми изпада в нервна крица и започва "Не, не-ще те ухапе".
Много се отплеснах, но мисълта ми е, че за мен първо котката е член на семейството и второ е полезна зя детето.

Общи условия

Активация на акаунт