Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 720
 • Мнения: 2 099
Моят иска апартамент.Не ще в къща,далече му било от центъра.Тя и сестра му на неговите години се сърдеше,че не живеем в апартамент,ама сега иска да си купи къща в нашият квартал.
    Иска да му викаме Архимед,защото има 6 на входното по математика.За това по история мълчи,ама аз нали пия кафе сутрин с мамите,си мълча информирано.Да видим докъде ще му стигне на Архимед наглостта.

# 721
 • София
 • Мнения: 1 962
"мълча информирано" Joy Joy  Joy влиза ми в топ-10 на култовите реплики! де да можех и аз така да мълча, ама знам ли нещо, боде ми езика да го изрека, барабар с "казах ли ти"!
Сблъска(хме) се с комбинаториката. Снощи решава задачи, които сам си изрови от сборника на Архимед, щото много му се били оплели тези ми ти комбинации и вариации. Вика ме да помагам, ама аз тоя раздел никога не съм го долюбвала и пак с неприязън се захванах и след 5 мин зарязах - ми да се оправя сам. Гледа уча.се, решава и заключи, че като гледа решени примери - лесно приравнява новите задачи към някоя от решените, ама оставен пред белия лист нямало сигурност, че ще "уцели решението".
Извод номер 1 - не е схванал текущия материал по математика
Извод номер 2 - не мога да повярвам, че го казвам, но...пука му от това Flushed
Дали е светлина в тунела на безхаберието?

# 722
 • София
 • Мнения: 2 423
"ама оставен пред белия лист нямало сигурност, че ще "уцели решението"" на мен това ми става любимо! Joy
И е съвсем по материала, каква е вероятността да уцели? хахахаха
И аз не мога да мълча! По същия начин изстрелвам всичко, без да мисля и задължително върви с "аз ти казах, ама кой да слуша".

У наше село, по-скоро той мълчи информирано. JoyJoy
Мълча информирано за половината входни, които минаха, мълчи информирано за подробности от училищния живот...
Всъщност, като се замисля, съм му благодарна! С какво щях да променя живота, ако знаех, че има входно по философия или БЕЛ? Спестил ми е няколко нервни часа.Joy

# 723
 • Мнения: 1 422
Ох, сетих се и аз за разни изцепки от онзи период. Хубав спомен ще ми остане, въпреки зора.
Моята пък чака да стане на 18 и да се изнася от вкъщи. Вече са се насочили и към университет, град, та чакам и аз да я видя.
Вкъщи и без това е като съквартирант, само яде и спи, и с едната ръка държи телефона. Каквото и да кажа трябва да потретя и да викна, иначе не става. И в повечето случаи когато се сдържам думите остават във въздуха, не можела, трябва да учи. Free Agent, не си сама.....


 А беше такова кротко и добро дете...

Вие как се справяте с постоянните отвръщания, всяка втора дума е на въпреки, стаята е хаос, аз леко не я издържам вече?!

# 724
 • София
 • Мнения: 2 423
На отвръщането и мрънкането издържам лесно. Просто не го отразявам. Говоря си, повтарям си, потретвам си... По принцип съм спокоен и търпелив човек и той чудесно знае това. Отношенията ни никога не са били строги, говоря с него на неговия език, шегувам се на различни теми... НО! Когато търпението мине граница, само докато поема въздух и той се е строил в 5 редици и става по-нисък от тревата. Вече е със собствена стая и въобще не ме интересува какво става в нея! Подобрихме отношенията, че преди това ходех след него и само дуднех, че си е разхвърлял нещата из цялата къща.
Онзи ден отворих гардероба му, за да прибера неговото пране. Направих се, че не съм го отваряла и не съм го видяла. Joy
Оставих прането на леглото и не съм питала къде и как го е прибрал!

Еее, ето, замълчала съм информирано! Сега се сетих! Joy

# 725
 • София
 • Мнения: 3 530
Не отвръща, не мрънка и не вика. Говори спокойно, държи се уравновесено и слуша с разбиране. И сега се чудя дали това означава, че вече излиза от пубертета, или това е някаква хитра стратегия за заблуда. Joy
Обаче много се смея с нея напоследък. Помните ли, че преди време, май в темата за МОН, обсъждахме новите нормативи по физическо и в частност, безумните 30м. бягане. Е, днес ми светна в дневника 5-ца по физическо /туй много рядко се случва/ на 30м. Питам: "Що, бе?" "Е, аз докато се засиля и те свършват." Joy
А онзи ден се очакваше да им върнат входните по история и получавам от нея sms със снимка на резултата от онлайн теста по испански, който са правили - резултат 100%, 0 грешки и отдолу ми пише: "По история ще разберем по-късно. Ама се сети за това!!!" Joy 'Ми, предвидливо ми е детето, със стратегическо мислене и с чувство за хумор. Умрях от гордост! Joy
ПП. Входното по история е с възнаградено с 4-ка.

# 726
 • София
 • Мнения: 2 423
Днес и мен ме информираха за новите нормативи на 30 м. Каза, че 30 м трябва да избяга за 4 сек и 34 стотни, но това било невъзможно, а който успее да се справи, трябва да го картотекират в нац.отбор. Joy
За протокола, винаги е бил бърз и подвижен, дори повече, отколкото ми се иска. Joy

# 727
 • Мнения: 2 433
Има сериозна връзка, подплатена с чувства откъм стр.на момчето, нейните - някак са ми неясни. Оттам леко се отчужди, изживява ми се като по- голяма, по - самостоятелна, "по-решавам си сама", аз й връщам реалността, но сега соц. й кръг се разшири - не насмогва и с приятелки, и с гаджето да излиза, а пък за мен време все няма. Не смее да се кара с мен, защото аз съм доброто ченге в семейството, усещам, че ми спестява някои факти, аз си намирам начини да науча каква е хавата и така, чувствам се като въжеиграч.

# 728
 • Мнения: 407
Санака, +1. Същата работа: 5 по физическо и 4 по история. Само 100-те % й бягат, ама поне е хванала за 6-ца. Шашнал я формата на теста по испански-на телефон и си мислела, че има по 30 секунди на въпрос, което не било така 😂 . Не ми отговори на въпроса, когато я попитах ако имаше телефон с копчета, как щеше да направи теста...😀

# 729
 • София
 • Мнения: 228
Ееее, и аз един път да имам повод да похваля набора - 2 поредни 6-ци по ФВС😂, едната от които за покрит норматив на 30 м.
Иначе, 4-ката по история ми стана известна по схемата на Санака-младша - съобщение в следобеден час за небивалия (за него) успех по испански 5,20 и вечерта - ами по история така и така.

# 730
 • Варна
 • Мнения: 1 890
Я, колко интересно, че тестовете по езика при вас са computer-based. Това е много хубаво, най-вече защото така или иначе сертификатите по езиците и без това се държат на компютър, та подготовката си е направо супер! При сина ми още ползват добрата стара хартия, като освен това събират телефони и смарт часовници в кутия да не би някой да шмекерува и препише.

По физическо и история нямаше късмета да направи входни, защото беше на антибиотик за седмица у дома и след като се върна отново на училище, точно по тези предмети все още не са го изпитвали. Историята по принцип му е стихия, в  5 и 6 клас спечели първо и второ място на областните кръгове на олимпиадата по история и съжаляваше, че няма национален, а в 7-ми когато вече имаше национален, аз не давах да се разсейва с допълнителни състезания, защото той имаше навика да се записва за всички възможни. И сега е много впечатлен от учителката от история, разказвала много увлекателно, използвала карти и т.н. По принцип, тази година случи (по негови думи, още сме нямали РС) на интересни и мотивирани преподаватели по разказвателните предмети. Уж предричаха трудна година, а аз имам чувството, че нещата му се случват с особена лекота, при това като гледам статистиките на останалите деца в класа му. По АЕ, физика и БЕЛ закова абсолютни пълни шестици при среден успех на тестовете около 4 и нещо за класа. По Биология още чака да му върнат контролното /правили тази седмица върху тъкани и клетка), по философия очаква също 6, по останалите предмети е между 5 и 5,40. Всички входни са с отворени отговори  и това ме радва, защото очевидно е запазил някакви знания от 7 клас. По математика се ядосва, че 2 точки не му достигнали за 6, а пък аз му обяснявам, че вместо да се ядосва  за това, трябва да се радва, че оценката показва трайни знания и така целта на училищното образование изглежда съвсем достижима Simple Smile. В крайна сметка, след време никой няма да го пита каква оценка е имал, а какво знае и как да го приложи.

# 731
 • София
 • Мнения: 3 530
Ееее, и аз един път да имам повод да похваля набора - 2 поредни 6-ци по ФВС😂, едната от които за покрит норматив на 30 м.

Спешно го записвай за олимпиадата! Astonished Laughing

# 732
 • София
 • Мнения: 1 962
Ха, Мишо каза, че в целия випуск май само 1 момче покрило норматива на 30м за 6, пък то наш'то момче било Kissing Heart
Наш'те правили някакви "совалки" - 200м около колчета. Бягали с 10 клас. Пак за петица се класирал (явно тази година 6 по ФВС е трудно постижимо). Единственото успокоително за него било, че всеки деветокласник надбягал съответния си десетокласник, с който бил разпределен да бяга. Някакви странни постижения. Казах му да сметне вероятността най-бавния бегач от неговия клас да се е паднал с най-бързия от въпросния десети клас. Погледна ме, все едно съм току-що пусната от лудницата, въртна се и се прибра в стаята си да чати настървено. Понякога се чудя как е оцеляла клавиатурата при такова блъскане. (Клавиатурата е някаква геймърска, клавишите са големи, високи, щракат беузмно и това явно не е достатъчно, ами и светкат с различни цветове  Close )
По история явно ще се похваля с 4,50 Joy (аз му се накарах, че беше хубаво някой да преговори, история е това, забравя се). География - 5, защото на последния въпрос бил отговорил на БГ. Ако бил на ИЕ щял да носи повече точки и да има над 5,50. Казах, че очевидно езика куца, там да очаквам явно 3. Е, не е точно три, но на въпросното контролно по ИЕ е с 5,40, но това били "само 3 грешки" - всяка грешка се наказвала с 20 стотни. Явно испанския има остър недостиг на лексика, все още.
Санака, какво стана с вашия АЕ? Спрягате ли глагола "съм" или все пак има концепция за по-адекватен на нивото на класа материал за преподаване?

# 733
 • София
 • Мнения: 5 845
Мандаринка, хаха, като гледам и ти си се заимала с "нагиздена" "снаха" (като мен и ТМ).
Аз няма да се хваля (а и не мога) с оценки, гледам да съм Ом (не че ми се получава) ....
... но съм настъпала младежа с математиката и немския..., ако не се справя с математиката, ще се обърна към една договорена форумска девойка - уроци по математика срещу уроци по химия Joy

# 734
 • София
 • Мнения: 3 530
Санака, какво стана с вашия АЕ? Спрягате ли глагола "съм" или все пак има концепция за по-адекватен на нивото на класа материал за преподаване?
О, не, не, никакви азбуки, никакви спрягания на глаголи. Имат си концепция хората, както обеща директорката миналата година. Пуснали са им един тест в началото, установили са, че няма нито един ученик с ниво под В1 и всъщност часовете протичат доста интересно и дори полезно - пишат есета, правят дискусии. Само ще ги изпитват на А1, за да изпълнят "образователните изисквания" на МОН. Smirk Очаквам среден успех на класа 6,00. Joy Но часовете не са загуба на време. Всъщност са доста приятни. Само дето купихме едни излишни учебници за А1, които дори и третокласникът ми не може да ползва, защото и той е на по-високо ниво. Joy Догодина изобщо няма да купувам учебник.

Общи условия

Активация на акаунт