Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 897
  • 663
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Мама_Нана, ще го ритам като стой та гледай. Не не е най-добре стопанинът да си го води на каишка. Задължително е стопанинът да си го води на каишка и да взима мерки кучето му да не ми е в краката и да ме лае. И ще ритам и него и стопанина, ако трябва, докато в главите им не увре какво значи "задължително"! Пак обяснявам бавно. Стопанинът е длъжен да се погрижи кучето му да не притеснява околните, да не ги лае, да не е до тях, да не ги притеснява. Това е задължително. Аз не съм длъжна да се съобразявам, че някой бил пинчер, пък друг бил чихуахуа., а трети померан. Пък малките кучета били понякога лаели. Ами лаят, защото са злобни. Малките кучета са най-злобни, просто не са опасни. И лаят им е именно от агресия и страх. Като лае, да си седи при стопанина на безопасна дистанция.

Разбирам те прекрасно, въпреки че написаното клони към хумор. Мисля, че трябва да има разбиране от двете страни. Не можеш да предположиш, кое куче ще тръгне да те лае, дори да е на каишка /доста дълги са каишките на дребните породи/. Случвало ми се е и на мен, обикновено му казвам - не с лошо. Някой гадняри стопани - не те харесва. Ами аз не искам да ме харесва. Така, че хората и кучетата са различни, но не мисля, че трябва да се води война.

Old_Behrman,
И ти си прав. Лабрадорите са наистина любвеобилни. Кучето не е блъснало детето, защото е лошо/зло куче, но инцидентите стават така.

Въпреки всичко, нужно е да има законови изисквания, за отглеждане на определени породи, за начин и място за разходки. Отглеждането от любовта към животните не ми кореспондира с породисти кучета. Този, който обича животните, обича всички, дори грозните помиярчета.

# 211
Мама Нана,
аз това се опитам да кажа на кучкарите.
Че рискът с тези животни е голям. Че трябва да се спазват закони. Алмабланка го е написала прекрасно. Те трябва да разберат, че техните домашни любимци ни тормозят когато са пуснати, когато си вършат работите по градините, когато ни лаят когато минаваме. И хайде за лаенето трудно може да се направи нещо, но за другите неща може.
Мен не ме интересува, имат ли тези хора психични отклонения, умни ли са или не, мислят ли повече за животните си, отколкото за близките си. Мен ме интересува да не ми влизат те и техните любимци в личното пространство и да спазват законите. Защото иначе ето - трагедия след трагедия.

# 212
  • Другата България
п.п. Табелите на докторската градина са със зачертани кучета. Изобщо е забранено влизането на кучета в нея с каишка или не. И понеже след обяд ще ходя там, ще направя снимки ако не забравя и ще кача тук. Имате ли представа, понеже аз ходя там с различни хора от които никой не гледа домашен любимец, какво възмущение предизвикват хората с кучетата в тези хора? Как се възпитава в децата да спазват правила и закони? Не са виновни политиците, както обичаме да казваме. Народа не става тук - политиците са просто част от този народ. Които и произволни 250 човека да сложим там, пак ще е същото.
Не съм от София, нямам представа дали това, което пишеш е истина, но ако е и не се спазва то наистина е грубо нарушение на правила, наредби и закони. И начинът е да се подават сигнали, да се пише, постоянно, и не само за там. А за навсякъде, където се случва. Дано след този трагичен инцидент нещо се промени, да започнат да се вземат по-адекватни мерки, да се налагат по-строги санкции, самите стопани да станат по-отговорни.
Въпреки че ако на този "стопанин" му се размине, нещата ще си останат каквито са. Ние ще си дращим по форумите, "керванът" ще си върви и така до следващия инцидент.

# 213
Да де, но аз до този момент чета само как "кучкарите" трябва да са съобразителни и толерантни.
За каква толерантност може да се говори от ваша страна?

Ето примери: Имало магазини за кучешки храни, имало приюти, това е проблем. Имало градинки само за кучета, и това е проблем, "то за децата нямало" (което не е вярно, по-скоро няма достатъчно места само за кучета). Някакви хора се били грижили за животните, повече от отколкото за хората (или така го виждате вие), това явно също е проблем.

И още глупости се изприказваха в темата. Та... къде е вашият толеранс и защо смятате, че всички трябва да живеят според вашите изисквания?

Искането кучетата да се водят с каишка, са разумни. Точка. Останалото е наглост.

# 214
  • Насред хаоса
Коментарите ги дадох - основният проблем е липсата на контрол. Друга част от проблема е насочването на яда на доста хора към кучкари, които не заслужават това. Пример - изкарала съм ги, вървя от едната страна на улицата. На срещуположната една баба се засилва да пресича към мен и към тях (те не могат да идат при нея), за да ми набие канчето колко я е страх. В същото време тази баба като види двамцата комшии бабаити с ротвайлерите, изчезва яко дим - ни гък, ни мък. Разбирам я, ама аз какво съм крива? Значи на мен с лигнята голдън и онова дребното на поводи може да дойде да се репчи, а там, където трябва, мълчи?
Трета част от проблема е, че места за разходки и тичане на кучета почти няма. А трябва да има такива. И друга част - и да има, някои решават, че ще пуснат ротвайлера или добермана сред хората, защото така искат. И кръгът се затваря с първото ми изречение.

# 215
Мери Ан,
истина е, ходя почти всеки ден в докторската градина. При това, това не са единични нарушители. Масово има кучета вътре във всеки един момент. Жалби са подавани многократно. Да, керванът си върви. Но това е прозрение, което аз съм направил одавна. Дори потребителката тук със снимката на кучето си призна, че и тя ходи с кучето си там.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 13:46 от Old_Behrman

# 216
Elunaria, кучкарите са длъжни ПО ЗАКОН да спазват правилата и техните кучета да не ме притесняват. А аз не съм длъжна да им се кефя, имам право да коментирам колкото си искам и приюти и фризьори и стари моми с кучета и всякакви прояви на болна психика у кучкарите. Това не променя задълженията на кучкарите към мен. Те, от своя страна, могат да ме обсъждат колкото си искат.
Под притесняване имам предвид да не са на дистанция от мен по-малко от няколко метра, да са на каишка, да им почистват след акане. Кучкарите, също така, нямат право да разхождат кучетата си на места, на които изрично е забранено. Но кучкарите го правят. Не говорим за толерантност, а ЗА СПАЗВАНЕ НА ЗАКОН.  И понеже това не става, а вие продължавате да не схващате, си личи, че оправия няма да има. Кучкарите са нагли същества и с думи и логика с тях не можеш да се разбереш. Кучкарите са длъжни да не притесняват некучкарите, длъжни не в моралния, а в законовия смисъл на думата. Без бой няма да стане работата, май.

# 217
  • Другата България
Ето примери: Имало магазини за кучешки храни, имало приюти, това е проблем. Имало градинки само за кучета, и това е проблем, "то за децата нямало" (което не е вярно, по-скоро няма достатъчно места само за кучета). Някакви хора се били грижили за животните, повече от отколкото за хората (или така го виждате вие), това явно също е проблем.
Хайде и теб да попитам - цитати на твърденията си можеш ли да посочиш? Където някой казва, че тези неща са проблем?

# 218
Да де, но аз до този момент чета само как "кучкарите" трябва да са съобразителни и толерантни.
За каква толерантност може да се говори от ваша страна?

И още глупости се изприказваха в темата. Та... къде е вашият толеранс и защо смятате, че всички трябва да живеят според вашите изисквания?

Искането кучетата да се водят с каишка, са разумни. Точка. Останалото е наглост.

Това разбира се, не е истина. На мен лично ми пречат единствено горните неща, които съм написал. Какво ми пречат на мен градинки за кучета и магазини за кучета. Дреме ми. Не смятам, че на другите потребители от моя отбор също им пречат. Бяха споменати, като артефакти на начина на живот на любителите на домашни любимци.
На кой човек със здрав разум би му попречил кучешки магазин или градинка за кучета !?

# 219
  • София
Какво означава лабрадорите са добри? Вземете един лаб, третирайте го като изверг, и после елате да ми се обадите колко е мил и добродушен.

Най-фрапантни разлики съм виждала при доберманите. Познавала съм кучета от породата, които бяха по-кротки от хамстера ми, лека му пръст, познавала съм и зверове, покрай които съм минавала на пръсти. Разликата е била единствено и само в стопаните и начина на отглеждане, липса на адекватна ранна социализация.

Хората няма да спрат да водят кучета в Докторската, съжалявам - повечето имаме и кучета и деца, а съоръженията там са чудесни. Моят съвет е да се примирите. Радвайте се, че някои не ги пускаме свободно, а са на повод.

# 220
Ами, мога да коментирам, че не е морално за фризурата на едно куче да се дава повече от нечия пенсия, но дебатът не е за това. Разберете, това как да се държат кучкарите не е пожелателно и не е въпрос на избор. Не е свързано с това как се чувствате, какво искате и какво ви нашепва сърцето. Всеки е длъжен да спазва правилата на обществото, в което живеем.

# 221
almablanca, защо не слезеш вече от високият си кон? Никой не е длъжен да те заобикаля специално, защото води куче. Отношенията между хората са двустранен процес.

И постът ми изобщо не беше в защита "нарушаване на законите", а срещу наглостта да искаш и изискваш неща, щот' не ти харесват. Удобно пропускаш този факт.

На кой човек със здрав разум би му попречил кучешки магазин или градинка за кучета !?

И аз това се чудя. Но беше дадено като пример.

# 222
almablanca, защо не слезеш вече от високият си кон? Никой не е длъжен да те заобикаля специално, защото води куче.
Аз заобикалям, Елунария, но говорим за кучета, които не се дърпат от човека, а му лаят и ходят по него. Заради това освен бой по кучето, друго не се сещам.  Аз лично страх от кучета нямам и ще взимам крути мерки без да ми мигне окото. Ама после да няма оплакване при ритане и насилие над кучета и наглите собственици.

Таис, а след като е забранено с табели, какво означава, че хората трябва да се примирят? Тоест, вие сте по-важни от правилата, така ли? Ами ние, тези с децата без кучета, защо трябва да ви търпим? С добро наистина не става с хора като вас.

Извод, който вадя за себе си е, че  диалог с кучкари е просто безсмислен и трябва да се действа. Това е. Като застрелят едно -две кучета и няма да има после "трябва да се примирите". По принцип, всяко пуснато куче може да бъде убивано, защото човек е в правото си да каже, че е действал от страх.  Така, че поне за пуснатите кучета проблем няма.

# 223
Как ще реагираш си е твоя отговорност, almablanca, последствията също. Едва ли имаш нужда да ти се каже, че тръгне ли веднъж насилието, работата става "я камилата, я камиларя".

# 224
  • Другата България
Хайде и теб да попитам - цитати на твърденията си можеш ли да посочиш? Където някой казва, че тези неща са проблем?
Самоцитирам се, защото предполагам, че въпросът ми не е видян.
Или просто няма отговор на него?

Общи условия

Активация на акаунт