Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 894
  • 663
  •   1
Отговори
# 195
Хм, не знам колко трябва да си нищ духом, че да завиждаш на кучета затова, че имало кой да се погрижи за тях, за приютите, за обичта на други хора, които нито познаваш, нито обичаш. Както и очаквах, случаят с въпросните кучета-убийци стана поредния повод за истерии срещу кучетата изобщо. Все едно някой садист като извърши зверско убийство, да намразим цялото човечество заради него. Или все едно като не ме кефят озъбената физиономия и злият нрав на съседката, да се разлая на всеослушание: "Абе какви са тия идиоти, които живеят с нея, спят с нея в едно легло, че даже я обичат! "
Разбирам да сме деца в 3ти клас, че да не можем да разграничаваме частното от общото, а то...зрели и изучени хора.

# 196
Олд_берман, точно така! В България правилата винаги се отнасят за някой друг, но не и за нас самите, те (правилата) имат пожелателен характер и всеки използва собствената си преценка, вътрешно желание и интуиция затова как да действа,  а няма да се излъже да погледне правилник, закон или табела. Затова саморазправата е единственият начин. Ако някой беше гръмнал тези канекорсота след като бяха убили овчарката, нямаше да се стигне до тук. Вместо това хората са писали полаквания и жалби, опитвали са се да говорят с Пенчо Канекорсото, който никак не се свенял от действията на кучетата си. Полиция и община не са реагирали.

# 197
Не ми пречат /на други в темата също/, стига да ги водите на повод!

Кое не е ясно?

# 198
  • Насред хаоса
Добре де, дори в темата пишат жени, които си пускат кучетата на свобода без каишка, в необозначени за това места. Писа се за убито чихуахуа от някакво уж дресирано куче. Но въпреки това се извърта, че проблемът са децата, които идвали да галят кучето и да го дърпат за опашката. Вие си водете кучетата на каишка и предупреждавайте да не идват при вас деца
Въпреки повода децата идват. Аз нося отговорност за кучето. За детето носи отговорност родителят му и нека бъде така добър да не хвърля тази отговорност на мен, аз вече си имам такава. Вместо това да обясни едно-друго и да контролира какво става. Проблемът не се извърта, а си е точно на място. Затова и писах, че след предупреждение реагирам грубо. Проблемът не са само кучетата, а и поведението на хората - с кой акъл ще идеш да пипаш нечие куче или да искаш детето да си играе с него?! Че и ще правят муцуни, задето не можело "детето да си поиграе".

# 199
... ами вържете си кучето и го дръжте далеч от мен и няма да го ритам. 
Това е много грешно поведение. Дори кучето добронамерено да е подходило към вас, вие го наранявате и от там насетне не е ясно какво ще стане.
Най добре е стопаните да си ги водят на каишка, но пък да ритнеш примерно един яростно лаещ пинчер ...

# 200
Нали е на повод...дръпни го .

И аз така като теб - два пъти предупредих бабето, после действам...ама пък лоша съм била, казахте Sunglasses

# 201
Ла Сомбра, добре де, а какво да правим с мнозинството от кучета, които не са на каишка? Нали за това говорим. Какво да се направи за тези 90% пуснати свободно кучета, на които винаги може да им щукне да ухапят дете? Какво да правим с кучетата, разхождани в училищни дворове и детски площадки и на места, на които е забранено? Можем ли да ги трепем, защото за мен това е единственото решение?
Аз моето дете си го държа и към вързани несерящи кучета, които са далеч, нямам претенции. Но тези са много много малко.

Мама_Нана, ще го ритам като стой та гледай. Не не е най-добре стопанинът да си го води на каишка. Задължително е стопанинът да си го води на каишка и да взима мерки кучето му да не ми е в краката и да ме лае. И ще ритам и него и стопанина, ако трябва, докато в главите им не увре какво значи "задължително"! Пак обяснявам бавно. Стопанинът е длъжен да се погрижи кучето му да не притеснява околните, да не ги лае, да не е до тях, да не ги притеснява. Това е задължително. Аз не съм длъжна да се съобразявам, че някой бил пинчер, пък друг бил чихуахуа., а трети померан. Пък малките кучета били понякога лаели. Ами лаят, защото са злобни. Малките кучета са най-злобни, просто не са опасни. И лаят им е именно от агресия и страх. Като лае, да си седи при стопанина на безопасна дистанция.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 12:53 от almablanca

# 202
... ами вържете си кучето и го дръжте далеч от мен и няма да го ритам. 
Това е много грешно поведение. Дори кучето добронамерено да е подходило към вас, вие го наранявате и от там насетне не е ясно какво ще стане.
Най добре е стопаните да си ги водят на каишка, но пък да ритнеш примерно един яростно лаещ пинчер ...

Аз как да разбирам, дали е добронамерено подходило или не. Имам инстинкт, страх ме е от кучета, защото съм нападан от глутница. Не, бих казал, че вашето мислене е много грешно. Не трябва да бъдат пускани въобще кучетата да тичат до други хора. Може да се случи всичко.

# 203
  • София
Аз много рядко тръгвам изобщо да пипам чуждо куче по простата причина, че освен породата на моята кучка, други почти не харесвам. Съответно нямам нужда да ги пипам. Веднъж питах за един голдън, казаха ми Да, може, и той едва не ми отнесе ръката. Детето се размина от ухапване от един тъп померан. И двете породи са много разпространени из нашите ширини.

Всяка порода може да изтрещи - познавам питбули като котки и зли пекинези. Но и аз съм за забрана на породи като кане корсо - твърде големи рискове се поемат с тях.

ПП Не, пускам я да тича свободно когато преценя. Да, събирам винаги лайната.

Ако това на снимката ти е кучето и както казваш не обича да бъде пипано и го пускаш да тича свободно, си доста безотговорен човек. За второто поне - браво.
Хаха, на снимката изглежда по-едра от реалността. Средна порода се води, по-малка от голдъните и лабовете.

Когато сме навън, по алеи и поляни, където търчат основно кучета, я пускам, да. Ако това е безотговорно - значи съм такава. Общо взето това са поляните в Борисовата и крайната алея на Заимов, до булеварда. В Докторската градинка винаги е вързана, там не я пускам да тича.

Кажете каква е породата и колко тежи, преди дадох пример какво видях точно в борисовата градина. Понеже аз живея до докторската градина - тя е обградена цялата с табели, че кучетата са забранени - това пропуснали ли сте го или не сте го видели? В градината играят по 100тина малки деца всяка минута. Ако не спазваме правила и закони, няма общество а джунгла, затова и ще обобщаваме и ще има саморазправи. Поне Ви прави чест, че си признавате, че сте безотговорна.

Аз също живея в района, близо до парка Заимов. Тъй като в Докторската не мога да я пускам да тича, ходим в Заимов. През градинката понякога минаваме защото освен куче, имам и дете, което обича да се заиграва на катерушките и я изчаквам, с кучето на повод. Има и пуснати свободно, да.

Каква е породата и колко тежи? Унгарска визла, 27 кила Simple Smile
http://sylvester.snimka.bg/animals/lora.907760.38037749

# 204
Елунария, напротив. много от активистите и природозащитници са агресивни и жестоки към местните бедни хорица из Африка и прочее. и това е традиционно. Онази жена с маймуните и онези с лъвовете и двете са били много жестоки и расисти към местните. За това, че WWF е плащала огромни суми на местни бандити да убиват по жесток начин, измъчват и изнасилват бракониерите, също се писа. Много то хората, които защитават животните, вкл вегани и прочее, са изключително безразлични към човешките страдания в бедните части на света. Не само безразлични, ами понякога и активно жестоки, както се разбра. Хитлер също е бил вегетарианец, а в Германия в разните тиршуц партии (партиите за права на животни) също има много неонацисти.  За поне един от нацистите по концлагери, също е писано с каква любов си гледа кучетата, докато изтребва невинни по най-жесток начин.

Ако ще си даваме примери за най-долните хора, от всяка група, добре. Да започвам ли и аз да говоря за всички  ненормалници, които си влачат кучетата, вързани за коли, режат им уши, лапи, давят малките им в чували в реката и т.н. и т.н. Това ли е представителната извадка за всички, които не искат да имат животни?

# 205
  • Другата България
Хм, не знам колко трябва да си нищ духом, че да завиждаш на кучета затова, че имало кой да се погрижи за тях, за приютите, за обичта на други хора, които нито познаваш, нито обичаш.
Хм, аз пък се чудя как прочетено нещо може да не се разбере по начина и в смисъла, който влага написалия го, а да се изкриви през собствената си призма и светоусещане.
Кой кога и къде е "завидил" на кучета? ooooh!
Кой кога и къде е написал, че е против приютите, грижите - адекватните такива, разбира се?
Би ли цитирала?
Аз, четейки само тук в темата наистина виждам едно неглижиране на човешкия фактор и една защита на четириногите, от която оставаш някак с впечатление, че животното е по-важно от човека. Да, и според мен някои хора прекаляват в криворазбраната си "грижа" за домашния любимец, дори и на бездомни животни също. И четейки оставаш с впечатление, че се пренебрегва човешкия фактор. Но това не значи, че всички стопани са такива и следва да ги поставяме под общ знаменател. Както и не следва от нещо, написано като мнение да се правят генерални изводи за това колко е "нищ" /низш е думата/ или висш написалия го.

# 206
  • Насред хаоса
Ла Сомбра, добре де, а какво да правим с мнозинството от кучета, които не са на каишка? Нали за това говорим. Какво да се направи за тези 90% пуснати свободно кучета, на които винаги може да им щукне да ухапят дете? Какво да правим с кучетата, разхождани в училищни дворове и детски площадки и на места, които е забранено? Можем ли да ги трепем, защото за мен това е единственото решение?
Ще избиеш едната партида, без значение, че животните вина нямат, но на нейно място ще дойде друга - познай защо. Така че това не е никакво решение. Проблемът с моя големия съм го решила - пускам го в дворовете на нашите и свекърите и в гориста местност близо до нас, където няма хора и коли. За останалите не мога да отговарям.

# 207
Постът ми със случката в борисовата градина е изтрит. Модератора да отговаря защо. Накратко - спринтиращ лабрадор, който мисля, че тежи там някъде - 30 кг блъсна момченце на около година и половина, което стоеше право. По-точно казано, блъсна го странично - обърса го само и въпреки това, момченцето тупна на два метра от там където стоеше и се разплака. Ако го беше ударило централно, без съмнение щеше да го убие или поне да го инвалидизира. Това е риска, който не осъзнавате. За това се стига до такива случаи, като този, който обсъждаме.
Сега един човек е мъртав. За него всичко свърши. Край. А ние може да си обсъждаме и т.н.

п.п. Табелите на докторската градина са със зачертани кучета. Изобщо е забранено влизането на кучета в нея с каишка или не. И понеже след обяд ще ходя там, ще направя снимки ако не забравя и ще кача тук. Имате ли представа, понеже аз ходя там с различни хора от които никой не гледа домашен любимец, какво възмущение предизвикват хората с кучетата в тези хора? Как се възпитава в децата да спазват правила и закони? Не са виновни политиците, както обичаме да казваме. Народа не става тук - политиците са просто част от този народ. Които и произволни 250 човека да сложим там, пак ще е същото.

# 208
Ла Сомбра, добре де, а какво да правим с мнозинството от кучета, които не са на каишка? Нали за това говорим. Какво да се направи за тези 90% пуснати свободно кучета, на които винаги може да им щукне да ухапят дете? Какво да правим с кучетата, разхождани в училищни дворове и детски площадки и на места, които е забранено? Можем ли да ги трепем, защото за мен това е единственото решение?
Ще избиеш едната партида, без значение, че животните вина нямат, но на нейно място ще дойде друга - познай защо. Така че това не е никакво решение. Проблемът с моя големия съм го решила - пускам го в дворовете на нашите и свекърите и в гориста местност близо до нас, където няма хора и коли. За останалите не мога да отговарям.

Сомбра, аз Ви вярвам. Не мразя кучетата, въпреки, че имам ужасен спомен от глутница, която ме е нападала. Просто не ги харесвам. Няма предубеденост в мен. Правете същото и с другите си кучета. Имам предвид, ако ги извеждате в градска среда, просто ги дръжте на каишка и чистете след тях. Това е достатъчно поне за мен. Никога не бих си помислил за човек, който виждам, че прави това, че е олигофрен.

# 209

Добре де, не отговаряш, но някакъв коментар можеш да дадеш, нали така? Какво да правим ние, кучехейтърите, с мнозинството нахални кучкари, които не спазват правилата и не са като теб? Как да принудим кучкарите да се съобразяват?

Общи условия

Активация на акаунт