Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 897
  • 663
  •   1
Отговори
# 180
Василена, ти се грижи за каквото сметнеш за добре и остави останалите да се погрижат за каквото сметнат за добре. Не познавам природозащитник, който ако трябва да избира дали да нахрани дете или животно, ще избере животното.
Създавате конфликт, там където няма конфликт.

Ма ко, разбира се, че реакцията на детето ще е преди твоята в този случай. Не ти казвам какво да правиш, но те питам как се опита да промениш нещата след това? Или вярваш, че случилото се е необратимо?

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 12:06 от Elunaria

# 181
Защо обаче толкова ви вади очите, че се помага и на животни? Нито е ваша работа, нито пък отнема от грижата за хората.

Чувствам се дискриминирана , защото ако кажа цялата истина каквато я мисля
ще ме изкарат изрод . По меко от това не мога -
защото за мен не е нормално цялата тази мания по кучетата , всички тези песове които са навсякъде
приютите, защитниците на кучетата , гледам и едно кулинарно предаване и там кучкари и техните любимци в специален ресторант и специална храна им сервираха , песове по 30 кг да лежат по креватите ., кучета по детски градинки ..и още и още..Изтрещяла работа

Simple Smile Василена, на мен не ми пречи да ме мислят за изрод. За това си я казвам. Изтрещяло общество от 10ти век в което хора и животни живеят под един покрив. Разликата е, че днес животните имат повече права от хората. Проблема не е, че ще ме мислят за психопат изобщо. Проблема е, че аз по-голяма цензура на словото никога не съм виждал през живота си. Нито един човек не обиждам лично, модераторите на тези форуми, както и разбира се навсякъде в момента в Интернет трият и прокарват само правилните линии. Иначе не става. Парите от рекламите ще намалеят. Абсолютни роби.

# 182
Таис, и аз съм много против това да пипаш чуждо куче без да попиташ. Тогава си навлезнал в територията на кучето и не можеш да се оплакваш.  ол бетс ар оф. Но в крайна сметка, 0.001% от хората се оплакват, че някое куче ги е ухапало, докато те са се опитвали да го погалят. мен лично куче никога не ме е хапало, но и аз избягвам да ги галя. Само при голяма радост и активна симпатия от страна на кучето, съм си позволявала да погаля някое, но и това избягвам откакто съм с дете, защото не искам да подстрекавам общуване с болестоносители.
Пред мен е ставало това, куче да ухапе някого, който тръгва да го гали, при това вързано куче, и съм била на страната на кучето в такъв момент. Особено, защото е ставало дума за голям човек.  Но не това са проблемите на хората с кучета и кучкари...

Елунария, напротив. много от активистите и природозащитници са агресивни и жестоки към местните бедни хорица из Африка и прочее. и това е традиционно. Онази жена с маймуните и онези с лъвовете и двете са били много жестоки и расисти към местните. За това, че WWF е плащала огромни суми на местни бандити да убиват по жесток начин, измъчват и изнасилват бракониерите, също се писа. Много то хората, които защитават животните, вкл вегани и прочее, са изключително безразлични към човешките страдания в бедните части на света. Не само безразлични, ами понякога и активно жестоки, както се разбра. Хитлер също е бил вегетарианец, а в Германия в разните тиршуц партии (партиите за права на животни) също има много неонацисти.  За поне един от нацистите по концлагери, също е писано с каква любов си гледа кучетата, докато изтребва невинни по най-жесток начин.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 12:16 от almablanca

# 183
Намордник се слага на агресивните песове, не на всички кучета. Моето е без.

Понякога ми се иска да сложа каишка на всички хора, които се струпват да ахкат и да я галят, тя не обича да я пипат непознати. Някои питат може ли, но повечето директно посягат. И ако ухапе някой, ще я обявят за лошо куче. Интересно ми е, ако тръгна да дърпам ушите и да галя същите тези хора ей така, изневиделица, щото са ми "сладки," как ще реагират? Българите имат отчайваща липса на елементарна култура по отношение на кучетата - често пътуваме навън с песката и разликата с чужденците веднага се забелязва. 
Много добър опит за мисъл. А сега по аналогия помисли какво е на всички хора (особено такива, които имат страх от кучета), които са доближени (няма да споменавам въобще за други неща) от свободно пуснати кучета?

Питах и други тук и не отговориха. Ти на каишка ли държиш винаги твоето куче и събираш ли му отпадъците?

# 184
  • София
Аз много рядко тръгвам изобщо да пипам чуждо куче по простата причина, че освен породата на моята кучка, други почти не харесвам. Съответно нямам нужда да ги пипам. Веднъж питах за един голдън, казаха ми Да, може, и той едва не ми отнесе ръката. Детето се размина от ухапване от един тъп померан. И двете породи са много разпространени из нашите ширини.

Всяка порода може да изтрещи - познавам питбули като котки и зли пекинези. Но и аз съм за забрана на породи като кане корсо - твърде големи рискове се поемат с тях.

ПП Не, пускам я да тича свободно когато преценя. Да, събирам винаги лайната.

# 185
Аз много рядко тръгвам изобщо да пипам чуждо куче по простата причина, че освен породата на моята кучка, други почти не харесвам. Съответно нямам нужда да ги пипам. Веднъж питах за един голдън, казаха ми Да, може, и той едва не ми отнесе ръката. Детето се размина от ухапване от един тъп померан. И двете породи са много разпространени из нашите ширини.

Всяка порода може да изтрещи - познавам питбули като котки и зли пекинези. Но и аз съм за забрана на породи като кане корсо - твърде големи рискове се поемат с тях.

Ако това на снимката ти е кучето и както казваш не обича да бъде пипано и го пускаш да тича свободно, си доста безотговорен човек. За второто поне - браво.

# 186
Аз не се страхувам, или по-скоро си удържам страха, когато се разминавам с куче -едро или дребно, което е на повод. Или минавам на отсрещен тротоар, заради моя си страх...но в тези случаи не се сърдя на стопаните - извели са си животното, то е на повод...чувствам се спокойна.

Проблемът е, че МАСОВО ги разхождат БЕЗ поводи ицвън местата, опр.за кучета...

# 187
  • Насред хаоса
Намордник се слага на агресивните песове, не на всички кучета. Моето е без.

Понякога ми се иска да сложа каишка на всички хора, които се струпват да ахкат и да я галят, тя не обича да я пипат непознати. Някои питат може ли, но повечето директно посягат. И ако ухапе някой, ще я обявят за лошо куче.
Именно заради това започнах вече след нормално предупреждение да им отказвам грубо. Защото не разбират по друг начин, особено майки, на които детето е решило, че трябва да си поиграе с кучето, като го скубе, дърпа за опашката или ушите, или му бърка в устата и очите. Нищо против детето, то не разбира, но майките са тези, които трябва да му обяснят какво бива и не бива. А не "еее, кво па толкова, само да си поиграе малко". Ами съжалявам, първо кучето не е играчка, и второ, ако реагира на тази "игра", което е нормално, същата тази майка ще писне срещу гадните кучета и кучкари да ги обвини колко са лоши и безотговорни. Затова режа и не ми пука.
Чувствам се дискриминирана , защото ако кажа цялата истина каквато я мисля
ще ме изкарат изрод . По меко от това не мога -
защото за мен не е нормално цялата тази мания по кучетата , всички тези песове които са навсякъде
приютите, защитниците на кучетата , гледам и едно кулинарно предаване и там кучкари и техните любимци в специален ресторант и специална храна им сервираха , песове по 30 кг да лежат по креватите ., кучета по детски градинки ..и още и още..Изтрещяла работа
Като изключим кулинарията и подобни, с първото не съм съгласна. И обяснявам защо - ако някой подхвърли бебе някъде, се задейства машината и се тръгва по следите му - да бъде хванат и наказан. Същото обаче не действа, когато масово новородени котки или кучета се откъсват от майката и я се мятат във вода, я се заравят, я се убиват директно. И никой не търси отговорност, а трябва, защото това ще е една крачка към принудата на собствениците или да кастрират животните, или да се грижат за поколението им. Както и трябва да бъде, а не да се мислят за Господ и да решават дали животното да живее или да умре, след като се е появило на света благодарение на тяхната безотговорност.

# 188
Аз не се страхувам, или по-скоро си удържам страха, когато се разминавам с куче -едро или дребно, което е на повод. Или минавам на отсрещен тротоар, заради моя си страх...но в тези случаи не се сърдя на стопаните - извели са си животното, то е на повод...чувствам се спокойна.

Проблемът е, че МАСОВО ги разхождат БЕЗ поводи ицвън местата, опр.за кучета...

Ами Тета, ето прекрасен пример. Вижда се, че кучето на снимката е доста голямо. Ако това куче бива пускано без каишка, както казва потребителката и не обича да бъде галено и пипано, дори самото то да не напада хора при други обстоятелства, какво гарантира, че някое дете няма да го пипне случайно, когато например кучето е изтичало до него и да му отхапе ръката ?

# 189
А сега по аналогия помисли какво е на всички хора (особено такива, които имат страх от кучета), които са доближени (няма да споменавам въобще за други неща) от свободно пуснати кучета?
Колкото и да си смел, когато едно по големичко куче, пожелае да те поздрави /обикновено затова се приближават към непознати/, просто заковаваш на място и чакаш. Усещаш как пулса ти се ускорява, особено ако е по големичко куче.  Wink

# 190
Законът е ЯСЕН...ВСЯКО куче се извежда С ПОВОД! Дори това с размерите на въшка. Без повод...само в местата, оградени за целта.
НЕ ГО СПАЗВАТ закона. Това е.

# 191
Просто не проумявам как хората с кучетата въобще не си дават сметка колко висок е риска и как белята може да стане всеки един момент. Впрочем разбирам де, той модератора може да ме изтрие но няма да ми промени мнението за тези хора.

# 192
  • София

Ако това на снимката ти е кучето и както казваш не обича да бъде пипано и го пускаш да тича свободно, си доста безотговорен човек. За второто поне - браво.
Хаха, на снимката изглежда по-едра от реалността. Средна порода се води, по-малка от голдъните и лабовете.

Когато сме навън, по алеи и поляни, където търчат основно кучета, я пускам, да. Ако това е безотговорно - значи съм такава. Общо взето това са поляните в Борисовата и крайната алея на Заимов, до булеварда. В Докторската градинка винаги е вързана, там не я пускам да тича.

# 193
Добре де, дори в темата пишат жени, които си пускат кучетата на свобода без каишка, в необозначени за това места. Писа се за убито чихуахуа от някакво уж дресирано куче. Но въпреки това се извърта, че проблемът са децата, които идвали да галят кучето и да го дърпат за опашката. Вие си водете кучетата на каишка и предупреждавайте да не идват при вас деца, събирайте си лайната, и така няма да имаме проблеми с вас. Но 99% от кучетата са на свобода, без каишка, потенциална опасност са за деца и възрастни, дори обучените, серат където им падне, и всички ние трябва да ви търпим. Аняма да стане.
А това, че лаят не бил сигнал за агресия, ами вържете си кучето и го дръжте далеч от мен и няма да го ритам.  Никой не би проявил агресивност към куче, което е на 100 метра от него. Каишката и събирането на лайната, голямата дистанция между чужд човек и куче са предпоставка за едно по-хармонично съжителстване между кучкари и куче-хейтъри като мен!

# 194

Хаха, на снимката изглежда по-едра от реалността. Средна порода се води, по-малка от голдъните и лабовете.

Когато сме навън, по алеи и поляни, където търчат основно кучета, я пускам, да. Ако това е безотговорно - значи съм такава. Общо взето това са поляните в Борисовата и крайната алея на Заимов, до булеварда. В Докторската градинка винаги е вързана, там не я пускам да тича.

Кажете каква е породата и колко тежи, преди дадох пример какво видях точно в борисовата градина. Понеже аз живея до докторската градина - тя е обградена цялата с табели, че кучетата са забранени - това пропуснали ли сте го или не сте го видели? В градината играят по 100тина малки деца всяка минута. Ако не спазваме правила и закони, няма общество а джунгла, затова и ще обобщаваме и ще има саморазправи. Поне Ви прави чест, че си признавате, че сте безотговорна.

Общи условия

Активация на акаунт