Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 897
  • 663
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Има хора, които ги е страх и от гълъби, за тях какво трябва да се направи?
Има ситуации и проблеми, които и сами трябва да си решавате. Вместо да се подстрекава такъв страх в детето... ами вземете му едно малко куче. Ще научи повече от него за тези неща. От истерични възрастни, какво ще научи?

Малките кучета обикновено винаги са на каишка, прекалено крехки са и всичко може да се случи. Та хора, които ги пускат да тичат волно между колите, са ми странни...
Ще ми обясниш ли как аз съм подстрекавала страха на детето ми към кучета, като то се наплаши от ухапване? Уж не си кучкар и не защитаваш никоя от групите, но доста спомагаш към негативизма към тях. Мислиш, ли че втълпяване на нещо от родител може да е по-силно от лично преживяване? Не, не може да е по-силно. А страх, породен от лично преживяване на 2 годишна възраст (защото беше толкова голям когато го ухапа кучета) е много по-вероятно да остане за цял живот, отколкото да се преодолее, пък който иска да ти подстрекава безстрашие към кучетата. Искаш ли да се пробваш да му обясниш защо не трябва да се страхува от кучета? И в темата се наблюдава, че само защитниците на кучкарите и самите те, си пеят някакви заучени фрази, без изобщо да мислят, чисто машинално. Това отива на фанатизъм, а към такива групи няма толеранс. Само трябва да спрат да се оплакват от отношението и нагласата към тях

# 166
Свършиха доводите и започнаха глупостите. Миналата седмица за 2 дни се събраха 500 000 лева за бебе в нужда от лечение. Помага се на хората и то много. Защо обаче толкова ви вади очите, че се помага и на животни? Нито е ваша работа, нито пък отнема от грижата за хората.

Тук в темата никой не е писал законите. Разбира се, че 5 години в този случай са малко.

ма ко, ти може да нямаш вина за случилото се, но твоята реакция след това е най-важна, като майка. Ако всеки път дърпаш детето, когато се разминавате с куче, по-малко от котка, това също подхранва страха. И не говоря само за теб, а за общият случай. Най-вече реакцията на родителят учи децата.
Нали ги виждам навън, дърпат си децата и от врабчета. Къде и кога ще се научат тези деца, и какво по-точно ще научат, освен да се страхуват?

# 167
Какви са тези смешни сравнения със страха от гълъби...
Страх изпитваш към нещо което би те наранило жестоко. Кой е умрял от нападение на гълъби...много смешни опорки. И инфантилни. Изсмукани от пръстите.

Ти му казваш че трябва да сложи намордник на едрото си куче. То отсреща ти говори за гълъби.....неадекватно поведение. Ами такова е отношението към кучкарите...неслучайно.

# 168
  • Насред хаоса

Тъкмо дебна един такъв тук и ще му разкатая фамилията, ако го хвана. Ама иначе животните били гадни.
А би ли дебнала престъпник, който застрашава хора, или куче, което застрашава хора и стопанина му, или дебнеш само отровителите на кучета? отново слагаш приоритет на животните над хората и това е, което ме дразни в кучкарите. пак не отговори къде са подписките, петициите и вниманието към убитата 80 годишна жена, чиято смърт струва условна присъда и глоба 800 лева?
Ето пак предубеденост. Как реши, че дебна и бих сигнализирала само за едно, а не за друго? А в случая въпросният застрашава не само кучета, котки и всякакви животни, а и хората и децата им, и то не от вчера.
Относно подписки, петиции и внимание - защо трябва да отговарям, сякаш аз съм отговорна и за случая, и за калпавата присъда? Освен това всеки сам решава в какво да се включи и защо. За условни присъди за убийство или катастрофа с причинена смърт на хора от хора е същото - малко внимание и малко подписки и петиции. Самото ни общество е такова, не кучкарите го правят това. На кого ще давам приоритет, също е мой избор.
Свършиха доводите и започнаха глупостите. Миналата седмица за 2 дни се събраха 500 000 лева за бебе в нужда от лечение. Помага се на хората и то много. Защо обаче толкова ви вади очите, че се помага и на животни? Нито е ваша работа, нито пък отнема от грижата за хората.
И аз това се чудя - какво толкова пречи грижата за животни и това, че има защита и за тях?

# 169
Какви са тези смешни сравнения със страха от гълъби...
Страх изпитваш към нещо което би те наранило жестоко. Кой е умрял от нападение на гълъби...много смешни опорки. И инфантилни. Изсмукани от пръстите.

Ти му казваш че трябва да сложи намордник на едрото си куче. То отсреща ти говори за гълъби.....неадекватно поведение. Ами такова е отношението към кучкарите...неслучайно.

За мен няма разлика между страх от гълъби и страх от кучета, които можеш да си носиш в чантата. Неразбирането на проблема си е твоя работа, аз питам, докога някой друг все ще ви е виновен? Като всичко друго и това трябва да има някакви граници, говорите за толеранс в обществото, но нещо не виждам вашият.

# 170
Ми грижете се за кучетата си. Но в рамките на закона. Иначе става слободия вашето. Сложете му намордник и се грижете...друго не искаме.

Елунария..още на 1стр съм писала че иде реч за едри агресивни кучета. Които могат да те умъртвят с един скок.
Но то е ясно това...кристално ясно. Правиш се само на неразбрала...

# 171
Не знам кой се прави на неразбрал. Ти обясняваше вчера как ще риташ малко куче, което лаело. Какви изводи очакваш да си направят хората?

# 172
  • при късмета

Тук в темата никой не е писал законите. Разбира се, че 5 години в този случай са малко.

ма ко, ти може да нямаш вина за случилото се, но твоята реакция след това е най-важна, като майка. Ако всеки път дърпаш детето, когато се разминавате с куче, по-малко от котка, това също подхранва страха. И не говоря само за теб, а за общият случай. Най-вече реакцията на родителят учи децата.
Нали ги виждам навън, дърпат си децата и от врабчета. Къде и кога ще се научат тези деца, и какво по-точно ще научат, освен да се страхуват?
Определено започнаха глупостите. Ухапано дете дали не реагира преди родителя, като види куче, замисляла ли си се или говориш наизуст? Теориите ти нямат нищо общо с действителността

# 173
Ма ко, теориите не са мои, а са писани в книгите и учебниците по психология. Твоята реакция и напътствия като родител, могат да променят нещата.

# 174
Elunaria, а защо трябва да се търпи дори и малко куче, което е злобно и агресивно? Не мога да ви разбера, защо трябва да търпим прояви на агресия от страна на кучета? Ако кучето е на каишка и на подходяща дистанция, надали някой ще отиде до собственика му да го нарита специално. Ако кучето не е на каишка и на подходяща дистанция, защо да не бъде наритано, ако лае?

Отново няма никакви последици от смъртта на този човек. Няма оставки, не се обсъждат промени...интервюират се кучкари, а не и пострадали от кучета. Арогантния психо собственик Пенчо Канекорсото ще го пуснат по живо по здраво, а за убития и изяден човек бързо ще се забрави. Ще сложат условна присъда и символична глоба и дотам.

# 175
Ако си сигурна, че си в позиция, в която трябва да се защитаваш, да. Но ако си правиш изводи, че кучето е агресивно, защото лае. Не си права. Кучетата лаят понякога, особено дребните.

Не вярвам да се размине с условна присъда, или по-скоро надявам се, че няма. Това вече ще е прекалено.

# 176
  • Другата България
С последното съм съгласна. Напълно.
Затова трябва да са на каишка кучетата, за да не се стига до там.
Защото като го нариташ поради това, че те обикаля или ходи по теб и те лае без причина, собственикът става агресивен на момента. Но ако го е вързал, няма да ти прави впечатление и ще го подминеш.

# 177
  • София
Намордник се слага на агресивните песове, не на всички кучета. Моето е без.

Понякога ми се иска да сложа каишка на всички хора, които се струпват да ахкат и да я галят, тя не обича да я пипат непознати. Някои питат може ли, но повечето директно посягат. И ако ухапе някой, ще я обявят за лошо куче. Интересно ми е, ако тръгна да дърпам ушите и да галя същите тези хора ей така, изневиделица, щото са ми "сладки," как ще реагират? Българите имат отчайваща липса на елементарна култура по отношение на кучетата - често пътуваме навън с песката и разликата с чужденците веднага се забелязва. 

# 178
Защо обаче толкова ви вади очите, че се помага и на животни? Нито е ваша работа, нито пък отнема от грижата за хората.

Чувствам се дискриминирана , защото ако кажа цялата истина каквато я мисля
ще ме изкарат изрод . По меко от това не мога -
защото за мен не е нормално цялата тази мания по кучетата , всички тези песове които са навсякъде
приютите, защитниците на кучетата , гледам и едно кулинарно предаване и там кучкари и техните любимци в специален ресторант и специална храна им сервираха , песове по 30 кг да лежат по креватите ., кучета по детски градинки ..и още и още..Изтрещяла работа

# 179
  • при късмета
Ма ко, теориите не са мои, а са писани в книгите и учебниците по психология. Твоята реакция и напътствия като родител, могат да променят нещата.
Пак пропускаш същественото, че детето реагира преди мен. Първосигналната реакция е негова. Пак те питам, искаш ли ти да обясниш на 2 годишно дете защо не трябва да го е страх и да заместиш неговите реакции с една твоя? Успеха те ще е нулев
Разказвала съм случката, но пак ще го направя за олицетворение на стопаните. Кучета е изведено на детска площадка, защото собственика е извел едновременно внук и куче. Пуснато да се разхожда свободно. Детето ми няма страх от кучета, но дори на 2 години е научено да пита дали може да погали някое куче е да чака разрешение. Пита, собственика го извика, че беше се запиляло на другия край на площадката, кучето идва, детето го погали само веднъж от главата през гърба и се обърна да тръгне. Кучето го захапа за китката. Единствените думи на собственика бяха "Ами той и моя внук го хапе". Значи може дете на 2 да пита, а не на самоиницитава да гали чужди кучета, но собственика не може да каже, че хапе и го вика. съвсем отделно, че такова куче е пуснал без каишка и на забранено място.
Толкоз за съвестните стопани. Но пък от потърпевши се искат адекватни реакции. Парадоксално е

Общи условия

Активация на акаунт