Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 945
  • 663
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Оказва се, че май наистина обвинението ще бъде по чл. 325в, ал. 2 от НК, където присъдата е до пет години - нямало било данни за предумишлено убийство.   от ТУК
Аспарух - съсед: Изядоха едно голямо куче. Седем кучета бяха и го изядоха. И сега човека. - Подавали ли сте жалби? - 3 пъти. Не смеем да минем пеша от тук. - А собственикът как се държи, когато му кажете нещо? - Псува ни, "вадя пистолета и ви стрелям".

Има и още едни двукраки, дето трябва да отговарят, но най-вероятно ще им се размине.
Защо няма резултат от оплакванията на хората, би трябвало да отговори община Своге. От прокуратурата казаха, че заради жалба на хората, е имало образувана преписка в районното полицейско управление. Полицията е направила предупредителен протокол. Изпратена е преписката в районната прокуратура в Своге, откъде са дали предписания на общината, която е отговорна по контрола на отглеждането на домашни любимци, да изпълни своите задължения, но нищо не се е случило.
Размятат си преписките, докато някакъв идиот и кучетата му тормозят цяло село.
А този техен т.нар. "стопанин" не е просто селска мутра, а уж кинолог, член на Българската републиканска федерация по кинология, кучетата му са отглеждани с цел чистопородно развъждане по правилата, за което законът дава преференции да не се плащат такси за тях. На практика животните са били безстопанствени и са се размножавали безконтролно.  Самата БРФК е организация, затънала в скандали и корупция, а бившият й председател е с присъда за педофилия. Sick
Много народ не си е свършил работата, за да се стигне до жестока и нелепа смърт на човек. Колко ли наказани ще има?

# 76
Няма да престанат такива ужасии на разкъсани хора от кучета, докато държавата не приеме закон против агресивните породи . Преди два месеца имаше нахапани три деца от ротвайлер , преди два дни жена с разкъсана предмишница и устна пак от пес ...Пак ще има такива случаи, защото няма да има мерки и защото сега слушах една татуирана кучкарка по бтв която обяснява че няма проблем да се отглеждат големи породи в апартамент стига стопанина да знае как ...Отказвам се да споря с подобни хора , ясно ми е че за тях песа е по важен от човека ..Но се надявам в някои политици да има разум и да внесе закон в парламента за забрана на поне пет, шест породи ...
https://www.vesti.bg/bulgaria/tri-deca-v-pirogov-nahapani-ot-rotvajleri-6094188

# 77
  • Насред хаоса
Оказва се, че май наистина обвинението ще бъде по чл. 325в, ал. 2 от НК, където присъдата е до пет години - нямало било данни за предумишлено убийство.   от ТУК
Аспарух - съсед: Изядоха едно голямо куче. Седем кучета бяха и го изядоха. И сега човека. - Подавали ли сте жалби? - 3 пъти. Не смеем да минем пеша от тук. - А собственикът как се държи, когато му кажете нещо? - Псува ни, "вадя пистолета и ви стрелям".

В една статия са цитирали изказвания на хората и че въпросният е оставял кучетата гладни. Това е също един отвратителен похват на много "стопани" на кучета - така или нарочно ги озверяват, или чисто и просто ги тормозят.
Наказани няма да има - защо да си вършат работата, като така и така си вземат паричките? Няма да се оправят и идиотите с кучета - от опит знам, защото и аз съм потърпевша от такива идиоти, че не обръщат внимание, независимо дали правиш забележка, караш се или му казваш да помисли и за останалите, които среща по пътя си - късмет ще е, ако се разминеш само с някоя псувня. На него не му пука нито за кучето, нито за хората. Затова и аз съм за да се забранят определени породи. Не заради кучетата от породите, а заради това, че тук масово нямат съзнание и разбиране за отговорност как точно да ги отглеждат - мотивът е фукнята, изкуственото самочувствие, а в някои случаи и печалбата, които трупат на гърба на животното. Оттам нататък, както писах, не ги интересува нито животното, нито хората.

# 78
Аз съм израснала при нашите с куче . Винаги съм била грижовна към тях , даже според майка ми прекалявам, защото има там при тях сега една малка Сара която са я вързали със синджир за малкия врат и понеже аз винаги когато отивам я развързвам да потича с детето ...Но определени породи наистина трябва да се забранят , особенно пък да ги отглеждат в апартаменти . Колкото и да ги възпитаваш пак може в парк, в асансьор да нападнат човек просто защото е животно .

# 79
  • гр.София
И аз се питам,за какво са ни институциите,щом и при подадени сигнали не са направили нищо?
Пореден случай.Ще мине и замине.
Признавам,че  намаляха бездомните кучета в София.Появиха се съответно повече котки.
И сякаш, вече всеки втори има домашно куче.
Обичам и кучета ,и котки !

Бях се присетила тия дни по друг повод - преди години леля ми се прибра разревана у дома- бяха я глобили,че пресякла бул . Дондуков на място без сфетофар и пешеходна. Представяте ли си?
Кой и как да глобява за отвързани или без намордник кучета?  Та аз виждам полицаи по улицата само покрай мачовете на Националния стадион.   
Сигурно има куп наредби за домашните кучета,но никой не  следи за спазването им.   

# 80
Не искам и при всеки такъв случай журналята да тикат микрофона на разни кучкари...не ме интересуват техните приказки.
Искам да повикат адвокати и защитници на ХОРА и с тях да разговарят за нашите права!!!
Като правото на свободно придвижване без във всеки един момент да си в риск че ще ти скочи едро куче...

# 81
Живея срещу училище с огромен зелен двор , дървета ..Ставам рано и всяка сутрин виждам един барльок да тича с един доберман . Това куче е голямо като магаре , този барльока не ходи а тича с него защото това животно го тегли със сила ...хвърля му пръчки кучето ги гони . И вечер го разхожда пак в двора на училището . Сега лятото когато децата излезнат във ваканция и ще играят до късно лятото  ужасно ме е страх да не нападне някое дете този пес . Закони и институции няма насреща за да му забранят да отглежда такова куче - и там е проблема

# 82
Живея срещу училище с огромен зелен двор , дървета ..Ставам рано и всяка сутрин виждам един барльок да тича с един доберман . Това куче е голямо като магаре , този барльока не ходи а тича с него защото това животно го тегли със сила ...хвърля му пръчки кучето ги гони . И вечер го разхожда пак в двора на училището . Сега лятото когато децата излезнат във ваканция и ще играят до късно лятото  ужасно ме е страх да не нападне някое дете този пес . Закони и институции няма насреща за да му забранят да отглежда такова куче - и там е проблема

Василена, ежедневна гледа, ужасно общество, хора и животни живеят в едно, все едно сме средновековие. Влизаш в магазин за хранителни стоки, редовно има някой с куче, което души храните. Миналата седмица в Пловдив ми се наложи да седна в заведение (понеже бях с компания и нямаше как) в което ... на съседната маса стояха двама и вечеряха и до тях стоеше огромното им куче. Тези си вечеряха тримата. Кучето лаеше от време на време другите хора. Олигофренията на обществото е преминало всякакви граници.

# 83
  • при късмета
Кактус, явно само ти не разбра, че за мен не са виновни само кучетата. Поне няколко пъти написах, че по никакъв начин не оневинявам собственика.
Продължаваш да дълбаеш в насока, че са обучавани за бой, а няма такъв казус и логика в този аргумент, но ти си продължавай да си търсиш причини там където ги няма. Щом са му за развъждане няма никаква логика да рискува да бъдат осакатени или убити в някой бой, пък ти продължавай да си сигурна в това. Според това което гледах по новините, ограда изцяло липсва, не е с дупки. Дадоха напълно разградено място.

За общината е ясно, че са приели сигналите колкото да не заспят. Кмета вчера по ТВ обясняваше, че са му правени актове, а той се криел и не можели да го намерят. Стана ясно, че развъдника му е регистриран, а защо още на първата проверка са действали като към частно лице, а не като към регистриран развъдник, и за мен остава загадка и оправдания на общината. При нас това е работа на инспектората, не знам дали имат такова звено в тази малка община, но и да нямат, пак е тяхна работа.

Казаха, че собственика го заплашвали до 5 г. затвор и 10х. глоба, за мен е малко. Дано като във всяко наказателно дело, близките имат механизъм да се включат като страна, че да му се увеличи присъдата и да му треснат най-високата кръвнина. Та това е млад човек по дяволите. Не, че щеше да е различно, ако беше пенсионер, де. Дразнещи са такива случаи и ме вбесяват. Вината и на стопаните и на институциите е повече от ясна, но няма да се съглася, че самите животни нямат вина. Гледала съм предимно котки, но и кучета сме имали и то не само едно. Имам и достатъчно стопани на кучета покрай себе си и примери и в двете посоки мога до утре да давам. И съм стигнала до извода, че всяко животно, не само котката си има характер. Собственика много малко може да направи в тази насока, въпреки цялото му желание. Така, че не всичко зависи само и единствено от него и не той е единствения фактор. Пък вие си въобразявайте каквото искате.
Писала съм и друг път, кумовете ни имаха ротвайлер. Съвсем отговорно го водеха дори на училище. От там си им казаха, че животното е крайно глупаво и почти нищо не могат да направят за него. А това същество мразеше деца от съвсем малко. Имаха го още преди те самите да имат дете. Успяха да опазят чуждите деца, но своето само 2 години и накрая стана беля. Даже родителите на това куче познавам и съм се разхождала в техния дом м/у 2 ротвайлера съвсем спокойно, защото го взеха от техни приятели. Обаче ей на, тяхното си беше лошо по рождение. При спокойни и добре гледани родители с родословие, при наличието на професионално обучение и грижи от страна на стопаните и всичко което може да предположиш, че се иска.

# 84

Василена, ежедневна гледа, ужасно общество, хора и животни живеят в едно, все едно сме средновековие. Влизаш в магазин за хранителни стоки, редовно има някой с куче, което души храните. Миналата седмица в Пловдив ми се наложи да седна в заведение (понеже бях с компания и нямаше как) в което ... на съседната маса стояха двама и вечеряха и до тях стоеше огромното им куче. Тези си вечеряха тримата. Кучето лаеше от време на време другите хора. Олигофренията на обществото е преминало всякакви граници.
И по морета ги влачат Smiley и специални магазини за кучешки храни има , някои ги наричат "моя син"Grin Няма място без песове . По зле сме от средновековието , тогава са ги отглеждали предимно да пазят къщата , животните -сега им лежат по леглата , тресат им се повече от на децата ...И очакват всички да приемат това за нормално , все едно че аз съм длъжна да търпя грозния им пес с течащите лиги докато си пия кафето. Ако имам против -съм лош човек според кучкарите

# 85
Журналистите не случайно дават думата не просто на "кучкари", а на хора, които се занимават с обучение на кучета. Именно, за да не станат такива случаи повод за всяване на омраза към кучетата като цяло и за да се замислят стопаните на кучета, че не е толкова просто да си вземеш куче от опасна и каквато и да била порода, без да обръщаш внимание на поведението му. Проблемът тук от една страна е, че много стопани на кучета нехаят, че питомците им са агресивни и будят страх, а някои дори откровено се радват, че е така.
И не разбират, че страхът поражда първо негодувание, а после и омраза. Явно предпочитат да плашат, отколкото да са в мир с останалите хора.
Това не пречи и да има съвестни стопани, като например едни мои съседи с лабрадор. Бяха го оставили на училище за кучета и дори го кастрираха, за да предотвратят възможни прояви на агресия. Тези хора в никакъв случай не ги смятам за "олигофрени", както се изказа доста агресивно една дама тук.
Ние също имаме лабрадор, който е много дружелюбен, но и аз изпитвам понякога страх по време на разходка, когато срещу нас е агресивно куче, а стопанинът едвам успява да го удържа. Хората трябва да разберат, че да имаш куче за домашен любимец е голяма отговорност и много добре да си помислят, избирайки определена порода, имат ли капацитета да се грижат да кучето, така че то да не представлява опасност.
Всъщност и доста стопани на пинчери и други дребни породи търпят критика, въпреки удобните извинения, че кучето е малко и има малки акита. Доста такина кученца има, които се държат изключително предизвикателно, тъй като ги глезят като малки бебета и дори и стопаните им нямат особен авторитет пред тях. Не знам, може би са с по-лабилна нервна система.Мен 4 пъти са ме нападали кучета, и в 3 от случаите това бяха от дребните породи. Нашето куче не им обръща внимание, но на мен като човек не ми е никак приятно такова зъбене и скачане и се сещам за случаи, в които такива наперени дребосъци са предизвиквали инциденти с деца или по-големи кучета.
В основата на конкретния случай с Кане Корсотата, убили човек, в основата на трагедията стои безхаберния им стопанин. Първо трябва да му се отнемат, да не му се дава право да ги развъжда повече и да си изтърпи присъдата. Самите кучета, след като са смъртоносно опасни, е добре да се евтаназират, дори за тяхно добро. Каквото и да е довело до тази ексцесия при тях, не е ясно доколко са поправими нещата. И наистина трябва да се спре с това развъждане на питбули, ротвайлери, кане корсота и др. опасни породи от случайни хора. И понеже в БГ ме съмнява да има специалисти от рода на Сизър Милан, които да знаят как да превръщат такива породи в миролюбиви, според мен е най-добре да ги забранят.

# 86
Решението е някой да следи дали правилата се спазват, защото както с всичко друго, и тук винаги ще има нарушители.
Ако нещо работи при хората, то не е толкова заради доброто им възпитание, а заради последствията, които ще понесат.

# 87
  • при късмета
Там е работата, че не им пука какви последствия ще има. Нашия инспекторат работеше доста успешно в това отношение преди и лично съм подавала няколко сигнала. Даже глобени на улицата (т.е. на детската площадка) имаше, това обаче не ги спря да си взимат акта и да продължават в същия дух. подавала съм и сигнал за немска овчарка, отглеждана в павилион. Вярно, че всичко в него беше пакетирано, освен кафето, но и то да беше нямат право там да го държат по цял ден докато со на работа, да го пускат самО да се разхожда и то друга детска площадка до детска градина, идваше с тях като отваряха и го прибираха вечер като затварят. Платили са 3 акта само по мои сигнали, вероятно и други е имало. Да не мислиш, че нещо промениха? До ден днешен това куче е там.

# 88
  • Rock & Roll feeling ...
Продължаваш да дълбаеш в насока, че са обучавани за бой, а няма такъв казус и логика в този аргумент,
Напротив. Има логика в този аргумент.
Историята на кучетата все още се разнищва. Сама видя,че преди няколко коментара твърдеше,че животните не били проявявали агресия друг път и нямало сигнали ...

но ти си продължавай да си търсиш причини там където ги няма.
Причини за агресията им има. И за разлика от най-често репликиращите ми, аз държа те да бъдат изяснени.
Щом са му за развъждане няма никаква логика да рискува да бъдат осакатени или убити в някой бой,
Те са му за пари. Развъжда ги за пари. Ако ги пуска на боеве - пак е за пари.
Предполагам нямаш впечатления, но не всяко куче пуснато на бой умира или осакатява.Пуска се определен период в който носи кинти, като спре да върши работа се изхвърля. И това дори ако нямаш стратегия. Ако имаш, преценяваш срещу кого да го пускаш, колко често и т.н. . А то изродяването на кучето си върви и е опасно за хора и животни. Този човек не обича нито кучетата, нито породата. Обича парите.

Вината и на стопаните и на институциите е повече от ясна, но няма да се съглася, че самите животни нямат вина.
Да де, но може би диалога се върти около това,че вината на стопанина и институциите е основна и много по-голяма от на кучетата.  И като цяло слагаме по различен начин ударението на вината на кучетата. За мен тяхната изроденост е следствие на човека,а за опониращите те са такива защото са кучета и хищници. Ами не, сигурна съм ,че ако бяха гледани по друг начин - от други хора  и при други условия нямаше да бъдат убийци. Това е всъщност тезата,която защитавам от толкова поста насам.

Алба Роса,
както виждате, поне 5 различни човека тук наричат кучкарите олигофрени.

Вие ги наричате олигофрени, защото видиш ли са кучкари.
А ние се опитваме да обясним,че те са олигофрени без значение дали имат куче или не.
Те ще са олигофрени и като шофьори и като пешеходци и като стопани и като граждани и като всичко. Защото им е такова мисленото. Такива са като хора. Прости, безотговорни, без позиция,възпитание и чувство за срам. Живеейки сякаш всеки им  е длъжен. Така си пускат кучетата, така си  хвърлят фаса през прозореца, така и за най-малкото което не им изнася гледат да си го нагодят в тяхна полза. Това са порода хора, а не хората с кучета.

# 89
Сигурна съм, че нито той, нито аз, нито друг би нападнал стопанин, водещ едрото си куче на къс повод и с намордник.

Психари са тези стопани, които съставляват 99.9% от всички стопани, които са ПУСНАЛИ кучето си свободно да ръфа деца и хора.

Общи условия

Активация на акаунт