Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 983
  • 663
  •   1
Отговори
# 90
  • София - Рим и обратно
Точно този, за когото говоря, със сигурност трябва да се разхожда с повод, намордник и вързани ръце. Особено като не си е пил хапчетата. Според него всички кучета трябва да измрат и напада стопаните (ама чудно нещо, мъже не смее).
Така че, нямам нищо против хората, дето смятат, че са венец на природата и само те и отрочетата им имат право да дишат и серат, обаче да си траят и да си пазят гениалните размисли за себе си.

# 91
  • Другата България
Психари са тези стопани, които съставляват 99.9% от всички стопани, които са ПУСНАЛИ кучето си свободно да ръфа деца и хора.
Това вече е прекалено, не си права тук. Малко стопани биха наблюдавали безучастно как кучето им "ръфа деца и хора", малко са и тези, които не биха го озаптили при подобен инцидент. Така поне мисля аз. Не всички кучкари са за затвора.
Виж, с това
Сигурна съм, че нито той, нито аз, нито друг би нападнал стопанин, водещ едрото си куче на къс повод и с намордник.
съм напълно съгласна.

Нямам куче, харесвам ги, но по други причини не се наемам на този етап с подобна дейност. Въпросният идиот според мен трябва да лежи в затвора, а кучетата да се умъртвят за съжаление, не виждам друг вариант.

# 92
Teta, не знам какви наблюдения имаш, но аз самата никога не съм ставала свидетел на това, куче да нападне дете/човек. А кучета виждам всеки ден.

Ако кучетата бяха тези свирепи зверове, които описваш, вероятно щяхме да ги виждаме само в гората или в клетка, до тази на лъвовете.

Да, големите породи трябва да бъдат водени на каишка и да носят намордник, но ти преувеличаваш доста в разсъжденията си.

# 93
Ами водете ги с намордник...защо не им слагате?
Колко с намордници сте виждали около вас?
Аз не съм. И молбите ми към тях да си хванат кучето, докато се разминем, не дават ефект..само се хилят малоумно насреща ми...

# 94
Аз кучета нямам.
Но имам доста примери със съседи, които си водят големите породи само на каишка и ги пускат чак когато стигнат в заградена градинка до нас, предназначена само за кучета.

# 95
А намордник защо не им слагат?

# 96
Мисля, че можеш и сама да си водиш това разследване.

Няма смисъл да спорим, отношението ти към темата е прекалено крайно, за да се постигне съгласие.

# 97
Институциите въобще не се трогват от такива случки. Поне 5 пъти за последната година аз и мъжа ми сме подавали сигнал през гражданите и call София. Пращат ни един и същ отговор - редовно минават инспектори на проверка ! Всеки Божи ден мога да пращам по 10 сигнала за парка до вкъщи и все тая! Кучешка площадка напарвиха , ама не - друго си е кучето ти да пикае и сере на люлките и в пясъчника! И като им направя забележка на великите им собственици почват едни малоумни разговори от сорта - ми те и ваште деца пикаят в парка! Айде добре, да дойдат да ми го кажат, когато видят, а не така наизуст!
Обичам животните, но вече ме втриса от пуснати на свобода кучета и наглите им собственици! Как едно не видях с намордник, а са като мечки!

# 98
  • при късмета
Няма какво да се лъжем, кучетата масово се пускат и не са на повод. Изключение са тези, които ги връзват. Масово не се събира след тях, изключение са тези, които го правят. В наредбата, която определя правилата ясно е упоменато, че около и в дворовете на детски градини и училища, детски площадки, болници и т.н. е забранено дори да присъства, масово там се разхождат. Няма нищо крайно да говориш като цяло за кучкари и да си с негативно отношение към тях, след като не масата, а изключенията спазват правилата. И да, масово като им се направи забележка вдигат скандали, лични наблюдения. Не е крайно, а си е сама действителност

# 99
  • Другата България
Аз също не съм виждала куче с намордник.
Всъщност виждала съм, един доберман. Евала на момчето, водеше го на къс повод и с намордник. Но това си беше.
Но пък доста кучета, водени на каишка срещам.

Опасни, безопасни породи, трябва да се спазват някакви норми на безопасност според мен. Докато всичко е като разграден двор и няма солидни санкции и наказания за безотговорните стопани, нищо няма да се промени. Примери бол, и тук в темата, и в реала също.
Одеве мернах отново за жестоко нахапан мъж в Столипиново, прясна беше новината.

# 100
Все още не е незаконно да се гледат кучета, а когато няма кой да съблюдава спазването на настоящите закони, не знам какво се чудите изобщо?

Не живеете в перфектно общество, на което само кучетата са им проблем. Има още хиляда и един проблема, които отново са създадени от същите хора.

# 101
  • Другата България
Чакай малко сега, ти какво се опитваш да кажеш? Или в какво да ме убедиш? Мен или който и да е? Че като всичко друго не е наред, дай да ни изяждат кучета по улиците?
Те и другите проблеми са за разрешаване, и се създават от същите тези или подобни на тях хора, за които няма правила, наредби, закони и всякакви други норми.
Това е свободен форум, всеки има мнение и го споделя.
Нали не се опитваш да налагаш цензура?

# 102
Не, а и не знам как стигна до такъв извод?

Много от коментарите ги няма, защото съдържаха грозни обиди към собствениците на кучета като цяло, което е абсурдно.
Разбира се, не кучетата са проблема, а това, че няма достатъчно добри наказания, които да вкарат малко ред и да се ограничат до минимум тези трагедии.

# 103
  • Другата България
Ами не знам, така ми се стори.
Ок, щом казваш, значи не съм разбрала правилно.
С това последното съм напълно съгласна. Както вече писах, аз също не съм против кучкарите по принцип, но случилото се с онзи нещастен човек, тръгнал на разходка и умъртвен брутално от кучета е не абсурдно, а нечовешко. Категорично е за затвора този собственик, но имам силни подозрения, че няма да се стигне до там.

# 104
  • София
Много ме развесели възмущението, че има специализирани магазини за храна на кучета. А с какво предлагате да ги храним, с попара ли? М/у другото, във въпросните магазини освен кучешка храна, се продава и храна за котки, папагали, рибки и прочие. Щото и те някакси не оцеляват само на мусака.

От около час разхождам пес и две деца (едното на наши приятели) в Заимов. Специално заради темата гледам дали се събират лайната - ми повечето кучкари, особено младите, събират. И аз събирам, винаги. Да, пуснали сме ги свободно, но си е поляна на която винаги търчат кучета. Не пречат на безценните принцове и принцеси на преминаващите покрай нас хора. Всъщност принцовете и принцесите постоянно идват да ги галят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт