Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 948
  • 663
  •   1
Отговори
# 105
Да се сравняват всички собственици на кучета с този индивид, това е абсурда.

# 106
оказа се, че човекът е бил изяден. Жената, която го е намерила, го помислила за сърничка. Скалпът му бил свален, а левият крак изяден.  Преди дни  на 35 годишна жена дого аржентино й отхапал устната...Тези кучета трябва да бъдат евтанизирани, без съмнение, стопаните им в затвора с ефективни присъди. За мен всяко куче, проявяващо агресия към човек, дори минимална, трябва да бъде убивано и толкова. Грам не ми е жал.

колкото и хора да бъдат убити и нахапани зверски от псета, постоянно ще се натрапва мантрата " няма лоши кучета, няма опасни породи, ". Явно с кучкарите няма оправия. Тази тема го потвърждава. Никой кучкар н е се затрогна за зверски убития човек, а веднага се тръгна в защита на зверовете.  Ако всички си почистваха след кучетата, нямаше цяла София да е в кучешки изпражнения, нали така?
Днес бяхме в южния парк с детето.  навсякъде кучета без каишки и никой не почистваше след кучето си.

"Един от най-шокиращите случаи на нападение от кучета се случи през 2012 г.

Тогава 87-годишният професор Ботьо Тачков беше атакуван от глутница бездомни кучета в столичния квартал
"Малинова долина", след което беше почина във ВМА от тежки наранявания.
Малко преди да почине проф. Тачков се върна в България след десетилетия успешна кариера научна и професионална в САЩ. Там той е работил като научен сътрудник в Колумбийския университет, имал е сериозна кариера на "Уолстрийт", работил е в Държавния департамент на САЩ, в Световната банка и в ООН."

# 107
  • гр.София

Елунария,можеш ли да защитиш отглеждането на "адски породи"?   Порових. В България няма забранена порода,но в останалата Европа има ограничения. И то доста.
У нас кучешките боеве май са забранени. Кучета за охрана - има СОТ вече,слава богу! 
Не гледам тв.  Освен защитници на породата Кане Корсо,  някоя институция даде ли обяснения за това престъпление? 

# 108
Аз не защитавам отглеждането на всякакви породи, а съвсем други неща. Можеш все пак да ми прочетеш коментарите, достъпни са за всички.

# 109
Old_Behrman, то и сега има болни мозъци, които хвърлят отрова с причина и без причина. С какво ти ще си по-различен от причинителят на въпросният инцидент, ако започнеш да се саморазправяш, защото така ти е щукнало?

Има си държава, тя трябва да играе по-голяма роля в случаят. Да се караш на хора във форум, които или дори нямат кучета, или пък възпитават добре своите, няма да промени нищо.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 19:41 от Elunaria

# 110

А намордник защо не им слагат?
На кого ? Ти искаш всички кучета да са с намордник ?  Или само проблемните ?
Аз съм на мнение,че проблемни кучета трябва да се движат с намордник. Но ако кучето е неагресивно, социално, свикнало с градската среда, не виждам причина за по-голям вид превенция от водене на повод.

Няма ли закон кое куче трябва да е с намордник и кое не? То няма да е точно закон, а by-law (не зная еквивалента на български).

# 111
  • Другата България
Факт е, че не всички ги водят на повод, сега това не може да се отрече. Което не е редно. Това е поводът за негодуванието на човека, а и на повечето НЕкучкари.

# 112
То и сега има болни мозъци, които хвърлят отрова с причина и без причина. С какво ти ще си по-различен от причинителят на въпросният инцидент, ако започнеш да се саморазправяш, защото така ти е щукнало?

Има си държава, тя трябва да играе по-голяма роля в случаят. Да се караш на хора във форум, които или дори нямат кучета, или пък възпитават добре своите, няма да промени нищо.

На кой съм се скарал аз в този форум тук? Някой посочих ли тук аз поименно, че е олигофрен. Аз казах, че статистически кучкарите са хора олигофрени, които не се съобразяват с никой. Всеки с две капки мозък може да иде в който и да било градски парк и сам да провери това. Питах тука една или две дами дали те си връзват кучетата и чистят след тях и казах, ако вие правите това, никога не бих ви поставил в горната група. Модератора това вижда ли го като лична обида към някой, че ми е изтрил постовете. И бях ли наречен аз тук психопат и импотентен? Лично ?

Иначе аз лично не търся да бъда по различен от някой, но е възможно да се използват всякакви средства за самозащита, когато държава липсва.

Не мисля, че има какво да кажа повече по темата. Разбирателство няма да има.

# 113
Намордниците са задължителни само за опасните породи. Който е чел наредбите, знае кои са те. Това, че някой се бои от Голдън или Кокер, не значи, че на всяко куче трябва да се сложи намордник. Отделен е въпросът, че тези, които трябва да слагат, масово не го правят. Но тях органите на реда отдалеч ги заобикалят и по-често се заяждат с жени с далеч по-безобидни породи.

# 114
  • Rock & Roll feeling ...
колкото и хора да бъдат убити и нахапани зверски от псета, постоянно ще се натрапва мантрата " няма лоши кучета, няма опасни породи, ".
Не можеш ли да си обясниш защо ?

# 115
  • Насред хаоса
Понеже ми изтриха поста относно "кучкарите няма оправия", го пиша пак. Има оправия, когато се чуе какво казват кучкарите, не калпавите, а отговорните. За това, какво ще стане кучето, е отговорен стопанинът му, защото както и при хората, основната част от характера се изгражда с възпитанието години наред, а не е вродена. Затова и няма и да се чуе някъде да подвеждат под отговорност, да съдят и наказват животни - за всички проблеми отговорни са хората, колкото и да не искат някои мразещи кучета да го признаят.
Питах тука една или две дами дали те си връзват кучетата и чистят след тях и казах, ако вие правите това, никога не бих ви поставил в горната група.
Писах, че от известно време реших обяснения на предубедени хора да не давам. Да си мислят каквото си искат, от обяснения няма полза.
А за хората, убиващи и измъчващи животни, някакво наказание няма ли да се предложи? Животното поне си е животно, ами хората?

# 116
колкото и хора да бъдат убити и нахапани зверски от псета, постоянно ще се натрапва мантрата " няма лоши кучета, няма опасни породи, ".

А защо има забранени породи в Германия, например? Или ние българите разбираме повече от германците, нация, създала доста породи и  от векове занимаваща се с кучета?

Елунария, да, и всяко куче, което минимално тръгне с агресия към човек, дали с лай или с хапане, също трябва да се трепе. Това е начинът. Който не е дружелюбен и безопасен, да си ходи.

# 117
  • Другата България
Понеже ми изтриха поста относно "кучкарите няма оправия", го пиша пак. Има оправия, когато се чуе какво казват кучкарите, не калпавите, а отговорните. За това, какво ще стане кучето, е отговорен стопанинът му, защото както и при хората, основната част от характера се изгражда с възпитанието години наред, а не е вродена. Затова и няма и да се чуе някъде да подвеждат под отговорност, да съдят и наказват животни - за всички проблеми отговорни са хората, колкото и да не искат някои мразещи кучета да го признаят.
Ето това е казано на място и олицетворява и моето мнение по въпроса, без да съм кучкарка и без да мразя кучетата. Peace

# 118
  • Rock & Roll feeling ...

А защо има забранени породи в Германия, например? Или ние българите разбираме повече от германците, нация, създала доста породи и  от векове занимаваща се с кучета?

Въпросът ти не отговаря на въпроса ми.
Има забранени породи,защото поради причината и значението им на създаване,което е умишлено и отново от човек направено, ако попаднат в грешни хора става лошо.  И това как прави виновни кучетата,а не стопаните им?

# 119
almablanca, съжалявам, за мен това си е чиста омраза, която няма общо с решаване на проблема, а с някакви лични, твои си неща.
Не знам защо така ти се струва? Съжалявам, но проблемът си е твой. Точно така се процедира в една Америка или Германия. За леко ухапване или проявена агресия ( нахвърляне с  лай дори без ухапване) се сигнализира и кучето се евтанизира. Никога не ми се е случвало да имам проблем извън България. Нито с агресия, нито с лайна, нито с разхождане на кучета по детски площадки. Хората там са с приоритет, особено децата.

Летящ кактус, естеествено, че има АГРЕСИВНИ породи. Сзъдавани и кръстосвани специално за да са агресивни. Доберманът е едно такова куче. Това е страхлива, агресивна и тъпа порода. Ротвайлерът също е агресивна, но не толкова тъпа порода. Естествено, че кучетата са причинители на вредата и дори да нямат "вина" в човешкия смисъл на думата и да не могат да влезнат в затвора, те трябва да бъдат отстранени при първи минимален сигнал. А агресивните породи, каквито има, трябва да бъдат забранени.

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 20:11 от almablanca

Общи условия

Активация на акаунт