Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 866
  • 663
  •   1
Отговори
# 285
Сега пък децата били виновни че искали да галят куче .
Нашите деца в двора в който играят на училището никой не ги пита дали искат
добермана да тича до тях . Щом и закони няма да му забранят на стопанина не знам какво остава ...
А, това не е пинчер да му биеш шут , това куче си е машина за убиване .Недай си боже някой ден от някой храст да изкочи някое дете търесщо си топката и песа ако е там ще стане беля ...Не вярвам в Германия така да позволяват там където има деца , да тичат агресивни породи ...

# 286
Някои породи кучета трябва да бъдат забранени със закон за отглеждане и санкциите да бъдат жестоки. Останалите породи трябва да се водят само с повод. По-едрите от 10 кг с намордник. Едно куче е непредсказуемо. За пример мога да дам съседи, които отглеждаха доберман. Както казвате по- кротък от хамстер. Добре гледаното, социализирано и дресирано куче един ден решава, че ще изяде детето им. Добре, че бащата е бил там. Кучето е било до такава степен озверяло, че единственият начин да спаси детето е бил да застреля кучето. Онзи ден бях на разходка с децата , малкото на 4 месеца в раница и голямото на 9 години. Разхождаме се по алея на, която има няколко детски площадки и заведения. През цялото време зад гърба ми пуфти една огромна овчарка, без повод, която според собственика не хапела. Ами ако тази овчарка изведнъж превърти, колко време ще и отнеме да ме събори на земята и да отхапе главата на 6 килограмовото ми бебе? Ами ако нападне голямото ми дете аз как да го спася с пеленаче на ръце? Ами ако се спусне към близката детска площадка?

# 287
  • София
Кучетата - домашни, помияри, все тая - нямат място в двор на ДГ и училище.
Аз съм подавала сигнал за разхождано куче в двора на училище в Гео Милев, когато живеехме в квартала. Никой не ме отрази.

# 288
  • Насред хаоса
Не децата, Василена, а родителите. Защото смятат, че всеки е длъжен да се съобразява с тяхното дете. То не разбира, но те трябва да разбират. Като искат от мен да се съобразявам и да не се навирам при тях, то да не се навират и те при куче на повод и да настояват да позволявам дърпане и скубане. Няма място за сравнение с пуснато в двор на училище куче и това да идват при мен и да настояват. Съжалявам, този начин работи и него прилагам, за да спестя главоболия и на двете страни. А и в крайна сметка, както аз се съобразявам, така ще се съобразяват и с мен за кучето, за което отговарям аз.

# 289

Но, ако теб не те притеснява толкова това, че някой е способен да убие животно по жесток начин, за удоволствие или каквото там изпитват, то мен ме притеснява.

Кучкарите се държат сякаш именно техните кучета са по-важни от хората. Никой не казва, че животното е по-важно от човека в прав текст, но реакциите са различни при смърт на животно от човек и на човек, изяден или ухапан от кучета. Не в този форум, а по принцип. Просто животнозащитниците са многа по-кресливи, а нашите баби не са достатъчно сладки и симпатични.
Не, не се притеснявам от насилие над животни, заради случките последните години, през които постоянно биват нападани и тормозени изяждани и хапани хора, и въпреки това никой не се затрогва. Е, от тогава не ми пука за насилие над кучета и котки и толкова! Явно тях има кой да ги жали, няма да съм аз! Отраснала съм с животни, като дете сме имали три кучета и две сиамски котки. Кучетата са били стоварени на гърба ми от много ранна възраст, заради несериозните ми родители и съм ги гледала до смъртта им, котките пък си бяха изначално мои и аз съм се грижила за тях, сменяла пясък, чистила, при мен са спали и тн. на женската съм й израждала котенцата за сефте като бях на 8 годинки, защото я бяхме изпуснали.  На първото си куче сама съм му кормила, чистила и готвила замразена риба, защото не ядеше никакви изкуственяци, беше северно куче, пак някъде 4ти клас. И въпреки това, кресливите животнозащитници човеконавистници ме отвратиха от животните, а кучкарите от кучетата. Докато не видя някакви мерки за човешката и детската безопасност, докато детето ми няма къде да играе и не мога да го пусна по тревичка в града, защото всичко е осрано, докато по села и градове изяждат хора, няма как да ми пука за насилие над животните. Когато безчинстването от страна на кучета и кучкари спре, може пак да ми запука. Дотогава аз нямам милост, да ги трепят и толкова.

# 290
  • Насред хаоса
Погрешно ти е насочена агресията. И да не ти пука за насилие над животни, първопричината за всички проблеми с тях са именно хората. И докато те не се поправят, и цялата фауна да избиеш, проблемите ще останат. Хем настоявате уж само за спазване на закона, хем и непрекъснато вадите нови претенции и заявки как тези с кучета трябва да се съобразяват с вас, дори когато са си изрядни и в правото. Няма как да стане. Вместо към животните и съвестните стопани си насочете гнева към немарливите такива и неработещите институции. Тогава може и да се получи нещо.

# 291
almablanca, хората са виновните за тези неща - х о р а т а. Кучетата са животни, когато ги поставиш в конкретни ситуации, те ще следват най-лошите си инстинкти. Да държиш животните отговорни и да ги мразиш, е като да отидеш да риташ и да се караш на оръжие - нож, пистолет.

Не знам как е възможно заради нечии реакции, които са ти се сторили преувеличени, да се отвратиш от животните. После ела пак да ми говориш за психопатия.

# 292
  • Другата България
Май темата се поизчерпа.
Едни и същи хора повтарят едни и същи неща и всеки си държи на своето.
То темата всъщност е едно миниотражение на обществото ни...

# 293
  • при късмета
Днес снимах две клипчета на пуснати свободно в училищен двор кучета, специално за темата. Не мога да ги кача от телефона, а от ФБ дава грешка във файла и също не мога. На следващото излизане ще пускам снимки директно в темата, това поне може, нищо, че няма да е в у-ще.
La Sombra, вече няколко пъти се каза, че именно към безхаберните собственици и гнева на хората, нито към животните, нито към изключенията-съвестните. Време както вече и това казах, на съвестните собственици гнева да се насочи в същата посока. Но и вие не го правите, въпреки, че призивите ви към всеки който иска да се спазват законите са именно такива. И така не става, нали си наясно. Вие се оправяйте, пък нашето съсловие, няма нужда да се оправя отвътре. Много добре знаеш, а и не само ти, никой не може да отрече, че има огромна разлика в правенето на забележка и реакцията на този, на когото е направена. Ако е направена от човек без куче, следват твоите доводи и то на скандал, въпреки, че е в нарушение, защото все пак има някакво основание за забележката. Абсолютно сигурна съм, че същата забележка от човек, с когото всеки ден се разхождат кучетата заедно ще се приеме по съвсем различен начин. Та вместо да призовавате хората без кучета да правят забележки, да насочват гнева си в определена посока, да подават сигнали и т.н., първо вие го направете. Иначе никога съвестните собственици да ги разграничат от булшинството. Сигурна съм, че това положение не ти харесва, но трябва да си наясно, че само вие може да си го промените, а не хората които гледат на някаква група в цялостта ѝ

# 294
Елунария, ох едно и също сто пъти. Не, не хората са виновни. Твърдението "хората са виновни" е манипулативен трик, който цели да вмени вина на протестиращия срещу кучешката агресия. Нали и той е човек, значи и той е виновен. Виновни са не хората, ами виновни са кучкарите, аз тях обвинявам, но кучетата изяждат хората, нали така? Кучетата, изяждащи хора и особено деца, също са виновни, виновни в агресия към човека. Не са съдебно отговорни, но пък е нормално да бъдат евтанизирани. Това нали го обсъдихме вече. Нормално е да ми бъдат противни, щом са агресивни и опасни. няма как да са ми мили и сладки, аз не съм мазохист.

Елунария, моля те да коментираш вината на "хората" за това, че кроткият като хамстер доберман (това е много тъпа порода) напада и почти убива дететоо на собственика си, абсолютно безпричинно. Къде е вината на "хората" в случая. Такива случаи не са един или два. Случаят е описан няколко поста по-нагоре от съфорумка майка на бебе и по-голямо детенце.

Това, че животните са ми опротивяли, заради кресливите реакции на природозащитници и пълното безразличие към убити и нападнати хора, е напълно естествена реакция за човек с развито чувство на справедливост. Да, повече ми е мъчно за една бабичка, отколкото за едно куче и като не виждам никаква обществена загриженост или промяна, никаква дискусия, която да последва такава жестока смърт, е нормално да се отвратя.

# 295
Не, не се притеснявам от насилие над животни, заради случките последните години, през които постоянно биват нападани и тормозени изяждани и хапани хора, и въпреки това никой не се затрогва. Е, от тогава не ми пука за насилие над кучета и котки и толкова!

Да не те притеснява насилие над животни, защото и животните били нападали хора, за мен граничи с психическо заболяване. Съжалявам.
Доберман с бебе/дете няма да събера на едно място никога. Да дават обяснения тези, които са го направили.

# 296
  • Другата България
Какъв е смисъла от снимки? Никой не отрича, че кучета свободно се пускат навсякъде, нали това е проблема всъщност?

# 297
Хем настоявате уж само за спазване на закона, хем и непрекъснато вадите нови претенции и заявки как тези с кучета трябва да се съобразяват с вас, дори когато са си изрядни и в правото. Няма как да стане.

Кой и къде казва, моля с цитат, че искаме нещо повече? Освен да сложите една проста каишка на кучето.

Май темата се поизчерпа.
Едни и същи хора повтарят едни и същи неща и всеки си държи на своето.
То темата всъщност е едно миниотражение на обществото ни...

Май май да...

# 298
Какъв е смисъла от снимки? Никой не отрича, че кучета свободно се пускат навсякъде, нали това е проблема всъщност?

ами никой не отрича, от друга страна кучкарите го играят жертва и не виждат смисъл да спазват тъпи закони.

Ти не би оставила дете при доберман, но за агресията на добермана са виновни хората? Не излиза ли, че доберманът е агресивно животно, щом не би оставила дете при него?

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 18:15 от almablanca

# 299
  • при късмета

Добре, не се отрича, но се промъкват твърдения, че са изключения, а не правило, а това е също толкова невярно. Наравно с това се твърди, че всички други нарушения също са изключения, това също е невярно.
Ако ще водим някакъв цивилизован спор, да е с аргументи. Другото е надскачане и преливане от пусто в празно. Аз до сега не съм видяла и един собственик, колкото и съвестен да е, да направи забележка на друг. Дори той да си води кучето, а другия да го е пуснал. До нас скоро направиха кучешка площадка, даже разделена за бебета и по-възрастни кучета, та ги наблюдавам ща, не ща, запътилите се натам

Общи условия

Активация на акаунт