Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 834
  • 663
  •   1
Отговори
# 345
  • Rock & Roll feeling ...
Дори само да е малтретирано  физически, може да започне да развива агресия. Към други кучета. А и към хора.
Да не говорим,че  този боклук може умишлено да го е нахъсвал.
Само като слушам как общува със животното... За мен този човек е поредния извратеняк, долен комплексар.

# 346
Актьорът Иван Пасков, който от години се занимава с кучета, каза, че има много добри впечатления от Йордан (41-годишният Йордан Карагьозов е собственикът на кучетата). "Кучетата живееха при децата. Аз съм потресен от това, което виждам и чувам", коментира той. Пасков е категоричен, че всяка порода кучета може да бъдат опасни, ако не са гледани добре, цитира го Нова.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/zhenata-namerila-ubitiya-ot-kuche … -vizhda-sarnichka

В друга статия, която не можах да намеря, пишеше, че съседите са подавали жалби без резултат.

В един от коментарите -  Йордан Карагьозов е имал за цел да продаде кученцата /когато са били малки/, но не е успял. Като пораснали ги закарал заедно с майката в някакво село.

Каква е истината не е ясно. Жалко за младото момче.

# 347
  • Другата България
Дори само да е малтретирано  физически, може да започне да развива агресия. Към други кучета. А и към хора.
Да не говорим,че  този боклук може умишлено да го е нахъсвал.
Само като слушам как общува със животното... За мен този човек е поредния извратеняк, долен комплексар.

Точно същото си помислих и аз.

# 348
  • София
Това е сайта на развъдника във ФБ - COMA BERENICES, има снимки и видео на кучетата му. Това е профилът му във ФБ - Yordan Karagyozov
Някога пишех във форум, където участваше и той, ник-ът му беше много подходящ - IzrodGaden.
Може би не винаги е бил такъв изрод и някога се е грижел за кучетата си, но това не променя нещата - в крайна сметка се оказа пълен боклук и убиец.

# 349
Кучетата са умъртвили овчарка на съсед...не били агресивни. Това, че кучето слуша стопанина си, не значи, че не е агресивно към околните. Още повече, че става дума за 5 кучета наведнъж и то без стопанин...динамиката е съвсем различна.

Нъмлокс, а какво е твоето впечатление за него от тогава?

На много от снимките му във фб са кучетата, с децата му и с него...не знам как е възможно после да ги остави във двора. Сигурно там е оставил малките кучета, които не е успял да продаде, а не неговите домашни кучета. И младоците са подивели...Голяма трагедия. Честно казано и мен ме смути начина, по който говореше с кучето, но на снимките изглеждат много привързани. Но това сигурно са родителите на младите изоставени кучета. Има снимка и на много кученца с малко момиченце...

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 20:57 от almablanca

# 350
На мен от това куче ме побиха тръпки а тъкмо вечерях ...
И кучето и стопанина са от един дол дренки . Сега ще започенете да обяснявате как само комплексара е виновен а животното невинно . Но едно животно, дори и вълк може да стои кротко пред психопата който му дава храна
и в следващия момент да разкъса някой чужд

# 351
На клипа виждам едно сравнително нормално, грозно, неагресивно куче, което стоически издържа да му бъркат в устата. Това животно за да скочи има причина. Каква е тя според вас, щом не допускате жертвата да е направил нещо, което да е накарало кучетата да скочат върху него?
Това е непознаване на куче. Това, че неговият човек му бърка в устата не е проява и не доказва добър характер. Кучетата, отглеждани по такъв начин, развиват пазачески инстинкти. Както тези, които някоя добра душа храни пред блока и те инстинктивно при появата на живеещ в блока скачат да лаят срещу преминаващ. Демонстрират предаността си.
В момента в ограждението на къпалнята са две много добре гледани животни. Ако мине човек покрай оградата - никак няма да се разбере, че са вътре. Обаче ако мине с куче - в дупките на оградата изскачат едни разпенени муцуни. В заграждението вече има случаи на жертви.
Преди около година и половина в квартала пред блока им едно йоркширче беше убито от съседският ротвайлер. Йоркчето залаяло дребосъка, разхождан с ройтвайлера и беше убито с едно захапване. Кучкарите след това скочихме, отнеха ротвайлера (не знам какво стана с него след това, но тази жена остана с другият и двете немски овчарки, като отскоро ротвайлерите са отново повечко. Всяко чудо за три дни. Нашият косматник беше зверски нахапан горе долу по това време от булдог при разминаване на повод. На онзи "за пръв път му се случвало", а истината е, че еднополовите кучета имат непоносимост едно към друго, ако не са социализирани и затова е добре да бъдат кастрирани. Свободно движещите се двойка добермани в парка, които преди ме ужасяваха с присъствието си заради породата, сега ми вдъхват увереност, защото знам, че с тях се движи един от най-добрите кучешки треньори в София. Този човек има абсолютен контрол над животните си (с поводи на ток са се оказа). Вече го знам. Преди обаче знаех единствено, че трябва да хвърча като хеликоптер над моето дете с нечовешки страх от кучета и да предугаждам всичко с петнайсет хода напред. 

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 21:22 от рони

# 352
  • Русе
Каква е тя според вас, щом не допускате жертвата да е направил нещо, което да е накарало кучетата да скочат върху него?
 Жeртвата сама се е нахапала до смърт. Какво друго. В никой случай добрите кученца, с тоз хрисим стопанин, не са го наранили. Щом казва артист Иван Незнамкойсиков.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 22:16 от A m b e r

# 353

Някога пишех във форум, където участваше и той, ник-ът му беше много подходящ - IzrodGaden.

Падна ми в очите .На този погледа му е налудничав . Защо изписва че в момента  във фейсбук , да не би да са го пуснали този психар на свобода .

# 354
  • Rock & Roll feeling ...
На мен от това куче ме побиха тръпки а тъкмо вечерях ...
И кучето и стопанина са от един дол дренки . Сега ще започенете да обяснявате как само комплексара е виновен а животното невинно . 
Само от клипа, как прецени,че са един дол дренки ? Или щото кучето е грозно ?
Аз принципно обяснявам защо стопаните са виновни.

рони, при кой треньор сте ?

За кучешко ограждение ли става дума при къпалнята?

# 355
*Василена, човекът е писал във форум за мотори

# 356
Каква е тя според вас, щом не допускате жертвата да е направил нещо, което да е накарало кучетата да скочат върху него?
 Жартвата сама се е нахапала до смърт. Какво друго. В никой случай добрите кученца, с тоз хрисим стопанин, не са го наранили. Щом казва артист Иван Незнамкойсиков.
Щом познаваш стопанина сподели. Ако имаш повече информация кажи. Написала съм това, което съм прочела. Изказвам предположение на база написаното в темата. Не защитавам, но и не обвинявам никой.

В момента н оглаждението на къпалнята са две много добре гледани животни. Ако мине човек покрай оградата - никак няма да се разбере, че са вътре. Обаче ако мине с куче - в дупките на оградата изскачат едни разпенени муцуни. В заграждението вече има случаи на жертви.
Това потвърждава предположението ми. Едно и също животно реагира различно при определени обстоятелства.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 21:23 от Mama_Nana

# 357
Човека е психар -зъл ,
не от тези селяни които ще мъчат животното физически ,
но е такъв изрод който съска през зъби
уж с добро реноме в очите на околните
тероризиращ кучетата с тон ..
явно е и с пари и с положение
но си е психопат
и по снимките и по гласа ,,,пу-пу -плюя си в пазвата
Дано го опандизят

# 358

рони, при кой треньор сте ?

За кучешко ограждение ли става дума при къпалнята?
Само веднъж сме правили среща със Сашо. Обаче човекът ми е обръщал внимение за воденето и съм му благодарна, че му пука за другите кучкари. Иначе ходихме на училище в Челопечене при един човек, от когото съм страшно доволна. Много неща направихме заедно, за да контролираме добре лигата ни.    Не става въпрос за кучешко заграждение. Онази стара ограда, която опасва от найсет години къпалнята.

# 359
Погледнах клипа без звук, но както някой спомена стопанин на кучето си може да му бърка на всякъде без то да реагира. Ако стопанина не може да бръкне в устата на кучето си, то той не е никакъв стопанин, а просто индивид даващ му храна и вода.
Случая е ужасна трагедия и какъвто и любител да съм на животните, то тези които са нападнали и убили човек трябва да бъдат евтаназирани. В “белия свят” е така и ако се стремим към него, то не трябва да възроптаваме срещу мерките, които са довели до спазване на разпоредбите и съобразяване със закона. Жалкото е, че този идиот най-вероятно няма да понесе никаква отговорност и най-много да разтовари други пет кучета в оня пустеещ разграден двор.
А за това дали жертвата е предизвикала или не кучетата е просто.. разберете, че който не се интересува от кучета не чете и не се информира от това кое ги предизвиква, кое ги провокира, как да се предпазят (ако е възможно), как да реагират. Това е работа на стопанина, да опознае освен природата и психиката на кучето, то и да разчита по тялото му как би реагирало и да предотврати всякакви нежелани прояви и реакции, които застрашават околните.
Някой питаше за моето куче, не е чиста порода - смес между стафордшир и гонче, малко над 40 кг. Изглежда внушителен, воден на къс повод, научен и на намордник, но поради факта, че го разхождам предимно извън града почти не му го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт