Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 798
  • 663
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Доколкото можах да разбера - може и да греша, но наказанието за смърт по непредпазливост е също пет години.
Чл. 122. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Повишиха наказанията за убийства по пътищата - след камари жертви на шофьори-идиоти. Колко изядени от кучета трябва да има, за да променят наказанието и за такива престъпления?

# 421
  • при късмета
О, разбира се, че няма да реши генерално проблема. Но лично собственика ще отнесе нещо по-сериозно от 5г., ако изобщо му дадат максимума и е важно една жертва да мине по този път и да постигне нещо повече от закона, защото иначе на останалите ще им се засили чувството за безнаказаност, вместо да се сепнат
Джуд, явно си наясно, ако не си изплати кръвнината (мисля, че не са малки сумите, които могат да бъдат постигнати) и след като минат всички процедури с изпълнителни листове и прочие и пак не е изплатено, не може ли за това пак да лежи? Познавам човек, макар един единствен, но лежал в затвора за неплатена издръжка, какво остава за по-голяма сума и то за кръвнина, та това породи въпроса ми

# 422
И аз четох НК. В случая до 5 години затвор и до 10 000 лв. глоба. /чл.325 ../
Също така този човек е осакатил 5 кучета, вярно не физически, но той развъжда животни, не се грижи за тях правилно и ги превръща в глутница. Това ще се вземе ли под внимание? Ще му забранят ли да размножава каквито и да било животни?

# 423
Лимонче, не съм казала, че не е проблем, ако не е познат, а, че няма да страдам за човека. Аз не плача за всеки умрял човек на планетата, плача за близките ми.
Разбира се, че човешкия живот е по-важен от кучешкия, просто отбелязвам, че е различно, когато е близък, било то куче или човек - нормално е.

Естествено, че е нормално. Само тук чета за някакви възвишени хора-божества, които ги боли за всеки човек на планетата. За животните - не, те били нещо отделно. Никак не им вярвам на такива - жал ми е за този, щото е човек, пък за онова псе - не, щото не е човек. Истината е, че им пука само за собствената им безопасност и тази на близките им, нищо повече. Както и на мен ми пука за моето семейство, децата ми и животните ми. Всички останали са след тях, независимо хора или животни.
Точно понеже на някой хора купета ИМ са по-важни от чуждите хора се случват подобни трагедии.

# 424
О, разбира се, че няма да реши генерално проблема. Но лично собственика ще отнесе нещо по-сериозно от 5г., ако изобщо му дадат максимума и е важно една жертва да мине по този път и да постигне нещо повече от закона, защото иначе на останалите ще им се засили чувството за безнаказаност, вместо да се сепнат
Джуд, явно си наясно, ако не си изплати кръвнината (мисля, че не са малки сумите, които могат да бъдат постигнати) и след като минат всички процедури с изпълнителни листове и прочие и пак не е изплатено, не може ли за това пак да лежи? Познавам човек, макар един единствен, но лежал в затвора за неплатена издръжка, какво остава за по-голяма сума и то за кръвнина, та това породи въпроса ми

Абе няма затвор за неплатени дългове.
Издръжката е специален състав и си касае точно издръжката. Т.е. въпросът не е в сумата, а в прездназначението й. Що данъчни длъжници има... и банкови. Ако отиваха в затвора само за това...
Щяхме да храним до живот купища длъжници иначе. Ние ще ги храним - те ще си играят на карти и ще ядат, че и държавата ще съдят, че не им предоставя топло, светло и секс без надзиратели.

# 425
За неплатена издръжка прокуратурата се намесва. Но в случай като този-не. Ако има пари-ще му ги вземат. Ако няма нищо на негово име - ще пият една студена вода.

Доколкото разбрах, жертвата има майка-болна. Не вярвам да ходи по съдилища, а и докато излезе решението за обезщетението, все някой трябва да плаща на адвокатите....

# 426
  • София - Рим и обратно
Лимонче, не съм казала, че не е проблем, ако не е познат, а, че няма да страдам за човека. Аз не плача за всеки умрял човек на планетата, плача за близките ми.
Разбира се, че човешкия живот е по-важен от кучешкия, просто отбелязвам, че е различно, когато е близък, било то куче или човек - нормално е.

Естествено, че е нормално. Само тук чета за някакви възвишени хора-божества, които ги боли за всеки човек на планетата. За животните - не, те били нещо отделно. Никак не им вярвам на такива - жал ми е за този, щото е човек, пък за онова псе - не, щото не е човек. Истината е, че им пука само за собствената им безопасност и тази на близките им, нищо повече. Както и на мен ми пука за моето семейство, децата ми и животните ми. Всички останали са след тях, независимо хора или животни.
Точно понеже на някой хора купета ИМ са по-важни от чуждите хора се случват подобни трагедии.
Точно не е затова. Да, кучето ми е по-важно от чужд човек, защото се грижа за точно това куче и съм отговорна за него. И това включва да имам грижата да не навреди на никого. Както се грижа и децата ми да не навредят на никого, нали така. И за децата ми ми пука повече, отколкото за чуждите хора и деца. Изненадана ли си?

# 427
  • при късмета
Джуди, наясно съм, че за задължения към банка няма да лежиш, но си мислех, че кръвнината може да се приравнява на издръжка, а не на дълг към банка, защото знам, че предназначението на парите има значение. Наистина ли се приравнява с обикновен дълг?

# 428
Децата са ХОРА, а кучетата животни! Тук е голямата разлика. Хубаво е, че се грижиш кучето ти да не навреди на някой, но за много кучкари нещата опират до " те ще ми кажат къде и как да си разхождам кучето, важното е то да се натича , изс*ре, а на тях май*ата им!"

# 429
  • София
Както и се очакваше:
Защитата на Йордан Карагьозов пък отбеляза, че няма категорични доказателства, че именно петте кучета са причинили смъртта на нападнатия човек.
от ТУК
Надявам се да вземат коректно всички нужни данни за анализи и да се докаже в съда как точно е загинал Димитър. Дано не провалят всичко и този идиот да се измъкне от отговорност.

# 430
Нали щяха да вземат отпечатъци от зъбите им, за да докажат че те са причинили нахапванията, от които е починал човека...

Този трябва да го погнат по всички параграфи. Не само по НК. И по другите закони, касаещи там развъждането на кучето, да го проверят всичко ли е както е по закон, и НАП да го проверят....

# 431
  • при късмета
Както и се очакваше:
Защитата на Йордан Карагьозов пък отбеляза, че няма категорични доказателства, че именно петте кучета са причинили смъртта на нападнатия човек.
от ТУК
Надявам се да вземат коректно всички нужни данни за анализи и да се докаже в съда как точно е загинал Димитър. Дано не провалят всичко и този идиот да се измъкне от отговорност.

Още с настаняването на животните в клиниката, казаха, че са им взети отливки от зъбите, именно с цел да се докаже те ли са или не. Гледах го още в първоначалните новини. Дано излезе коректна експертиза и да може да се използва, а адвоката му е ясно какво ще говори, може още да не е готова и към момента положението е това.

# 432
Джуди, наясно съм, че за задължения към банка няма да лежиш, но си мислех, че кръвнината може да се приравнява на издръжка, а не на дълг към банка, защото знам, че предназначението на парите има значение. Наистина ли се приравнява с обикновен дълг?

Скрит текст:
Ми такъв е - обезщетение, деликт, щета. Като да си убил някого с МПС при ПТП. Ти ще да си носиш отговорност за ПТП-то, ще си понесеш наказанието там, но за гражданската отговорност, т.е. за обезщетението на близките, си отговаряш до размера на имуществото си. Като нямаш - нямаш. То и там бая народ би запрашил иначе към затворите. Не е само причинена смърт. Колко телесни повреди има причинени... И за тях се дължат обезщетения. Добре, че там има застраховка "ГО", че да плати барем застрахователя. Ама ако няма? Ако са те бутнали, например, с колело? Аз имах такъв случай точно. Виновен колоездач, нанесъл поражения. Ми няма пари - у баща си живее със семейството си, с бебе и жена си. Ако не получава заплата над съответния минимум - кое да му вземеш? 

Както и се очакваше:
от ТУК

Правят се експертизи на кучешките захапки, доколкото четох. Точно за да се установи този момент. И медицинска - за причината за смъртта. То няма как да станат за ден-два всичките. Като станат готови, ще ги пратят където трябва. И пресата сигурно ще разбере и "ще ни пишат".

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 15:31 от Judy

# 433
  • София - Рим и обратно
Децата са ХОРА, а кучетата животни! Тук е голямата разлика. Хубаво е, че се грижиш кучето ти да не навреди на някой, но за много кучкари нещата опират до " те ще ми кажат къде и как да си разхождам кучето, важното е то да се натича , изс*ре, а на тях май*ата им!"
Ми всички серем и имаме нужда от движение. Това не означава да се изпотрепваме помежду си. Не мога да разбера това противопоставяне на деца и животни. Както те е грижа за едното, така и за другото. И двете имат нужда от възпитание - както не разрешавам на мое дете да скача по главите на хората и да им врещи наоколо, така и кучето ми имам грижата да не пречи, събирам му и лайната в специални пликчета, разградими. Абсолютно еднакво непоносимо ми е разни лигави хлапета да ми нарушават спокойствието, както и непознато куче да ми се метне на врата. Само дето, 90 % по-вероятно е стопанина на кучето да се намеси на секундата, докато гордата майчица - или не забелязва какви ги върши отрочето, или го гледа влюбено и смята, че обществото е длъжно да го изтърпи.
Това е толкова тъпо, колкото и мъдростите на разни бабета по улиците - абе защо не си роди едно дете, ми куче водиш? Ми родила съм си бе, споко, добре че не чаках ти да ми кажеш.

# 434
Аутопсията е вече направена и е установила причината за смъртта - кръвозагуба от раните.
Чакаме само зъбната експертиза....

Общи условия

Активация на акаунт