За края не мисли, в 10 клас си вече ти

• 45 214
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
Енигма, еднакви трески ще ни тресат догодина Simple Smile
Да, групата си е на набора. Дидева направи друга за реформите. Не знам аз дали мога да те добавя. Нека някоя от модките каже или направо да те добави

# 256
  • Русе
Enigma, изпратих ти на ЛС за групата във фейса.

Аз не знам дали това ще му е желанието след 3 години. Също така се концентрирам върху сегашните грижи, че и за там искат диплома за средно образование, нищо че вече може да предаде портфолио и да изпълни задачите. А и паралелката е само една за цялата страна. На този етап само регистрирам поривите му в тази насока без да влагам нещо. Но е факт че освен, че се занимава доста целенасочено и открай време си ме е тръпка.

Днес ми каза, че било обезкуражаващо това с образованието. Знаел бил за такива, които били завършили в Германия, но не можели да си намерят работа. Насметох го, че то не е въпросът да завършиш нещо, а да учиш това, което искаш да развиваш и да работиш. Насърчавам го за учителска професия. Справя се чудесно с езици и природни науки, има интереси, които може да развива в свободното време и още по-добре с деца.

# 257
  • София
Аз тази година съм и с НВО 4кл. и 10кл., разбира се.И  почнах да се треса,защото малкия въобще не може да схване какво го чака,а вятър го вее по плейстейшъна и компютъра. :

Еееее ама тези матури в 4 клас не си ли ги минавала веднъж. Моето малкото сега беше в 4 клас. По Мат хич не е учил. По БЕЛ само по великденските празници решавахме тестовете от миналите години. ЧП и ЧО учихме само в събота и неделя по подготвени пищови от нета - по 4-5 страници, но за вас ЧП и ЧО отпадат.
При нас госпожата си вървеше по материала и им даваше повече тестове, но само по текущия материал. И всичко беше толкова спокойно. Прецени само кои матури ще ти трябват ако ще кандидатства след четвърти клас и не тормози детето.

Уроците на наборчето са по 14 лв на учебен час, сам е - частни уроци, но е към школа. Предполагам че ако не минавахме през школата щеше да е по-малко. За малкото госпожата идва вкъщи за по 1 астрономически час и цената е подобна.

# 258
Не е по темата, но... промениха формата на НВО за 4ти клас от тази година, попрегледах го... амиииии... Моята 4токласничка ще се същиса, за другите не знам Thinking

# 259
  • София
Не мога да повярвам, че още е актуална темата за 4-класното НВО. В смисъл като подготовка... Саша не се е готвила за това НВО изобщо и мисля, че само по ЧП имаше една две грешки от тъпотия. А сега стават все по-лесни тестовете, или не е така? Моята малката сега ще е 2 клас и ми е далечно. Единственото е, че май сега някъде се взимат точките. В НГДЕК тази година ги взеха от всички НВО. Ама имаше толкова деца с максимален брой, че си мисля, че следващите години ще си променят начина на класиране. Виж, тогава сигурно и аз ще се затреса какво ще изкара, ама спомена ми е, че са елементарни тестовете, а отделно, че за общата маса изобщо нямат значение. Още тогава, обаче имаше учители, които преекспонираха нещата и чак купуваха помагала за тия тестове.

Амбърче, така както само регистрираш поривите му, така ще видиш след 3 г. на септември как ще подавате документи Wink

# 260
  • Русе
Vache  Smiley

И аз имах едни спомени от 4 класното НВО, че не пипна нищо и се късах от яд, а изкара максималните точки на всичко без БЕЛ, където не схванал кой за какво се бори от приказката.Дори на математиката нямаше грешка. На ЧП беше отговорил различно само на онзи въпрос с кръговрата, който си беше спорен.

# 261
Калоян не пипна нищо някога, но то беше само тестово + диктовка (БЕЛ)... (Калоян беше отговорил правилно на всички въпроси по всичко... но по ЧП си задраскал правилното... после го оградил пак... На класната й се ревеше, че му видяла работата, но проверителя казал "през шаблона виждам, че го е задраскал, не се дават точки!" и така 4 поредни... Тя все като го види и повтаря "Да те разцелувам ли, да те бия ли за мазалото!")
А и имаше натрупани минали години тестове за упражнение... Сега и малките са ни "пилотен" набор, та а да видим как ще е Close
Скрит текст:
Сега има 3 кратки текста за съставяне с "опорни точки" (ей това е моят ужас! За децата може и да не са, ама на мен като ми кажат да съставя текст като използвам думите по списък и откачам Head Band мой си бъг, ама и щерката паника...). По математика имат задачи с отворен отговор и една за описание и свободен отговор... не е драма, просто е различно.
И съм бясна, че не виждам планирано по другите предмети, още в 4ти клас последния месец ще упражняват Мат и БЕЛ, какво остана в 7ми за отношението към "другите" науки, не знам какво отношение се опитват да изграждат към тях, ама с това демонстративно неглижиране...
Head Band
Калоян не се е притеснил хич за литературата за лятото Thinking "Споко! Има време!"... аз съм спокоооойна, мноооого спокойна! Виж за септември нищо не обещавам... за май-юни още по-малко Smiling Imp

# 262
  • София
Veche,  НВО за 4 клас е много на дневен ред и ще продължава да бъде, защото участва в балообразуването за Математическите паралелки. Малко подценяване или разсейване могат да костват 2-3 точки и това да е решаващо за прием Simple Smile Доколкото знам дори в някои училища НВО-то е с доста голяма тежест.

Моята почива, на лагер е. Не знам дали чете, по-скоро не. Но прочете Тютюн. Оставила съм я да събира сили, че я чака поредната тежка година.

Бях обещала на Galimar тийн книгите, които чете щерката. Тя каза, че силно препоръчва -  Throne of Glass series, направо не можела да я остави, била завладяващо интересна и ти се иска да разбереш какво се случва, нищо, че била за фантасмагории Simple Smile Разказвало се за асасини, елфи, царе. Питах я имали любов, тя каза - умерено, по скоро малко Simple Smile. Иначе преди да замине на лагер беше прочела 4 книга, а поредицата май е от 6 или 7 книги.

# 263
  • София
Да, явно това са новости за мен... ще трябва да навлизам в тях, понеже се колебая за Малка Ралка.. дали 107-мо или НГДЕК Simple Smile А трябва да се готви и за двте явно.

# 264
  • София
Ели-дечкин HugЗаедно в играта е по-лесно някак си! Grinning
Amber Благодаря ти и тук.Успях да се присъединя Hug
Валя звучи чудесно,че при вас е минало леко.Не знам защо,но се съмнявам да му е леко на моя хубостник.Никак не е по ученето и не са му интересни предметите в училище.Само по електрониката се заглежда.Притеснението ми идва от това,че в нашето прословуто училище бала от точките е определящ за класирането.Класовете се разбиват и прекласират по резултати и желания,а той се привързва и ако само на него не са стигнали определен брой точки и не е с масата от класа си ще има реване и тръшкане.А 5 клас  си е сериозна работа и никой няма да го чака да му мине драмата.
Въобще направо си е като мини 7 клас, само че в едно училище.
Peneva-a явно сме много с дечица набор 2009 Grinning Hug Мисля това беше годината с най-много деца и после започват да спадат годините като раждаемост. В нашето училище са 7 класа и си бяха приети просто всички деца по уседналост т.е с равен брой точки.
Девойката е на морето вече и се припича на плажа grinning039

# 265
  • София
Аз пак се движа една година след вас - набори 2004 и 2010. 'Ми, по-добре съм го измислила. Bowtie Joy

# 266
Санака,
Скрит текст:
То и аз го бях измислила, ама като раждам с по поне 3 семици по-рано Sunglasses уцелих Бъднивечер 2009 Joy и като е най-малка и най-висока в класа, направи си представям, ако беше в началото на следващия набор... Smiling Imp
Питам Калоян какво става с книгите, а той "Спокойно, интернета (мобилния) ми е зареден!" Thinking Далечко ми е, иначе един зад врата ще му е по мярка Smiling Imp

# 267
Амбър вчера писа, че имат много прилки Косьо и Светльо, моят пък вече няколко години върви copy/paste с твоето момче, Пенева. Е моят е по - неприятен де.

# 268
Амбър вчера писа, че имат много прилки Косьо и Светльо, моят пък вече няколко години върви copy/paste с твоето момче, Пенева. Е моят е по - неприятен де.
Smiling Imp ти прочете ли предния ми пост за момчетата... ама аз си имам и други рогати добичета из къщи, та все си викам "Не е лошо детето и при него ще мине!" омннннннн!

# 269
  • София
Даже не е смешно https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Izpitite-sled-X-klas-shte … -tiah_708502.html

"Министърът има право, освен български и математика, да обяви още изпити за национално външно оценяване. Тази година решихме да ограничим броя на изпитите, защото е година, в която следват новости - за първи път ще има национално външно оценяване за десети клас, след четвърти клас ще бъдат по новите учебни програми, нов формат. А и Вие знаете колко често родителите казват: "Много са изпитите!", каза Михайлова и увери, че тази година няма да има изпити по Човекът и природата и Човекът и обществото.

На въпрос дали МОН планира връщането им друга година тя отговори така:

"Нека първо да минат новата учебна година, изпитите, да направим анализите. С оглед резултатите от държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване за последната учебна година, ние сме поискали от регионалните управления на образованието да извършат анализ на резултатите, защото с магическа пръчка резултати не се постигат. За нас е изключително важно да се знае къде всъщност трябва да се наблегне. Анализът е този, който ще отговори".

Общи условия

Активация на акаунт