СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 550
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 225
И какво се случва с изпитния материал, след като не се поставя в плик - учениците могат ли да си го вземат, с отбелязаните отговори на него?!
Предава се на квестора ( заедно с листа с формулите, ако НВО е по математика), без да се поставя в индивидуалния плик.

# 226
  • Пловдив
От снощи не бях влизала в темата, а то станало революция! Отчетох се на страницата на МОН, както и на адреса на приемната им, разпратих и на заинтересовани приятели... Дано има бързо и благоприятно развитие по този въпрос!
Благодаря и за таблиците за биографиите, много полезно!
Цитат на: 𝕯𝖚𝖉𝖊𝕭𝖆 link=topic=1122013.msg38857315#msg38857315 date=1560260739[url
[/url]]
И какво се случва с изпитния материал, след като не се поставя в плик - учениците могат ли да си го вземат, с отбелязаните отговори на него?!
Предава се на квестора ( заедно с листа с формулите, ако НВО е по математика), без да се поставя в индивидуалния плик.
Т. е. проверката вкъщи ще е само по спомен?

# 227
Браво, момичета!! Аз не съм в София за 2 дни, дано има някакъв успех в малко оставащото време.
За съжаление обаче, в крайна сметка, сигурно едни квестори ще дават да се отделя, други не.. Sad Иначе и аз мисля като Дидева:

Между другото в никой от официалните документи няма изричен текст, че черновата НЕ може да се отделя. Има такъв само за идентификационната бланка.

Става дума за това, една министерска заповед да бъде спазена, без съдържанието й да бъде подменяно с устни инструктажи на работни срещи. Пак повтарям НЯМА текст, който да забранява отделянето на листовете за чернова. Дори в същия този устен инструктаж е споменато, че ако са отделени, важното е да бъдат сложени в плика, като бъдат подредени в реда, в който са отпечатани, без да се захващат отново.

Mrs Jan, благодаря и аз!!

# 228
Момичета кажете последно сканираната бланка за отговори кой ще я оценява човек или компютърен шаблон?
Моят е научен да пише дирекно отговора в листа за отговори, не пише в теста, обаче когато сгреши прави както е упоменато на 1стр. запълва кръгчето и отбелязва друг отговор. Ако тази бланка не се гледа от човек,а ми от компютър това няма ли да е проблем?
ЕЙ голям стрес: не съм била под такъв стрес от както се е родил...

# 229
Здравейте,
имам питане за изчислението на бала. На РУО Русе има калкулатор за бала. Там за оценка от матура, ако напиша 20 точки например, излиза съобщение "Минималната стойност е 30". Не мога да схвана откъде идва това 30.

Скрит текст:

# 230
Мисля, че проблемът е решен.
На страницата на РУО София-град е публикувана информация, която днес по-рано ми беше предоставена по неофициален път.

Изх. № РУО1-17037/10.06.2019 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА УВАЖАЕМА ГОСПОЖО / УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,Във връзка с писмо на ЦОПУО с вх. № РУО1-16966/10.06.2019 г., относно възникнали въпроси, свързани с изпитните комплекти за НВО по БЕЛ и математика в 7 клас, Ви Уведомявам, че:

1. Няма защо да се отделят Указанията за работа. Ако това се случи няма да има проблем.

2. На листовете за отговори НЕ СЕ пише двустранно. На свитъците за белова СЕ ПИШЕ ДВУСТРАННО.

3. Листовете за чернова, ако се налага да се откъснат , но след това да се поставят в големия плик.

# 231
  • София
Браво, макар и малка крачка, това е успех за обществото на седмокласните майки.  newsm44

# 232
Всъщност писмото е пуснато до отговорните лица преди офанзивата от страна на майките. Друг въпрос е, че ако я нямаше, може би нямаше да бъде публично оповестено и на много места щяха да нарушат министерска заповед в ущърб на децата.

# 233
Здравейте,
имам питане за изчислението на бала. На РУО Русе има калкулатор за бала.

Скрит текст:
Не го намирам на сайта може ли линк

# 234
  • нейде там, където ....
Така звучи по-добре, но ... кой ще решава дали се налага да се откъснат или не? А като си представя как се откъсват накриво и някое дете се притеснява Confused Искам да е 19.06., 18:19. Имам вече уговорка, на по чаша бЕло Laughing

# 235
  • София
Дано това "ако се налага" да е достатъчно за квесторите. Как ли се разбира кога се налага и кога не Wink Даже създава предпоставки за неравнопоставеност.

# 236
Здравейте,
имам питане за изчислението на бала. На РУО Русе има калкулатор за бала.

Скрит текст:
Не го намирам на сайта може ли линк

Така излиза ли?
http://priem.rio-ruse.org/?nav=calc&step2&id=19

# 237
"Ако се налага" хич не ми е достатъчно. Моето дете е от твърде изпълнителните  и би предпочело да се мъчи, вместо да "му се наложи" нещо да къса.

# 238
Децата ще се подпишат, че са инструктирани след като им бъде изчетен текст, в който НЕ присъства изискване листовете за чернова да не се отделят от свитъка, т. е. следва да се придържат само към това, за което са инструктирани.

# 239
  • София
"Ако се налага" Rolling Eyes 'Ми, налага се разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт