СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 851
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 240
  • София
"Ако се налага" хич не ми е достатъчно. Моето дете е от твърде изпълнителните  и би предпочело да се мъчи, вместо да "му се наложи" нещо да къса.
И моето също.От страх да не направи нещо нередно ще прехвърля листите напред-назад с неясен резултат накрая.
И се питам кому е нужно всичко това?!?
Преди да се публикуват определени изисквания,толкова ли няма кой да ги прочете,обмисли дали са правилни или не и чак тогава да се поднесат на широката аудитория?!?
Преди малко казах на моето дете,че по-късно ще изгледаме клипче,където е обяснено кое,как и че ще има право да отдели листите за чернова от останалите.
Реакцията беше,че го е страх да не обърка нещо.
Защо всяко нещо трябва да се усложнява,като може да бъде опростено!

# 241
  • София
Пратете ги с по едно копие от цитираното от Дидева писмо и с указания твърдо да заявят, че им се налага, защото не могат да си препишат черновата без да я откъснат и не могат да следят докъде са стигнали. Може и да напомнят на квестора, че в инстуктажа няма такава забрана.

# 242
  • София
Моето дете е свито пред чужди хора /да не помислите,че и пред мен  Mr. Green/ и няма да посмее да се разправя/защитава.

# 243
То няма писмено указание, заповед или каквото и да било друго черно на бяло, че НЕ могат да се късат. Квесторите и децата ще бъдат инструктирани и ще се подпишат  под текст, в който няма такава забрана. Някой на някоя работна среща го е казал. Явно са решили да улеснят работата на комисията по засекретяването, затруднявайки децата.

# 244
  • София
Ох, то както помним от миналогодишната история със седмокласниците, на които квесторите не дадоха листове за белова, учениците се оказаха виновни. Така, че явно това е и изпит за отстояване на права и позиции.

# 245
  • София
Моето дете е свито пред чужди хора /да не помислите,че и пред мен  Mr. Green/ и няма да посмее да се разправя/защитава.

Нахъсай го малко, да се учи да си защитава правата. Wink Все ще се намери някое по-отракано дете в стаята, с по-малко респект към възрастните. Joy

# 246
  • София
Дъщеря ми току що каза, че определено се налага да ги откъсне.

# 247
Ех ,Ваня Кастрева или който там пише инструкции - налага се , определено се налага.

# 248
В обран текст от наша страна трябва да се каже на децата на какво имат право. Без да им се заостря вниманието и да се всява излишна паника. Те са бойци и ще се справят!
Днес са имали инструктаж в часа на класа. Спокойна е , защито през цялото време са повтаряли, че квесторите ще са до тях и ще следят нещата да се вършат както трябва.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 20:04 от petenka1983

# 249
  • София
Сега се връщам от РС. Един час загуба на време. Не ми казаха абсолютно нищо, което не знаех.
Оказа се, че има много съвсем неориентирани родители. Задаваха са елементарни въпроси, на които ако малко човек се е поинтересувал ще знае, например не знаеха кои са датите за кандидатстване.
Обясниха, че след първото класиране си се въртиш и на второ (не стана ясно защо тогава трябва да заявиш желение за участие във второто) и дори и да не си се записал или не си подал заявление не си губиш мястото.
Много ми хареса питане на родител имат ли предимство за училището децата, които учат сега в него и на отрицателния отговор се чу възмутена реплика как така няма да имат предимство... 

# 250
  • София

Обясниха, че след първото класиране си се въртиш и на второ (не стана ясно защо тогава трябва да заявиш желение за участие във второто) и дори и да не си се записал или не си подал заявление не си губиш мястото.

Ей затова не трябва се ходи на такива родителски срещи. Smirk

# 251
Моето дете го подготвих . Изпратих му официалният отговор на вайбър да си го има и “ ако му се наложи”, а квесторите не са си слушали внимателно инструкциите , да си ги откъсне черновите и после да си ги сложи в плика.

# 252
Сега влязох в priem.mon да сверя данните на детето и в ИЗПИТИ излизат датите по БЕЛ и математика,съответно училището и номера на залата и на трети ред излиза това:

Тестов изпит   12.06.2019   ГР.СОФИЯ,       Тестова зала

Моля, някой да обясни ако му е ясно.

# 253
Ще има стрес-тест на системата на тази дата. Да видят дали ще удържи на напрежението. Joy

# 254
А следваше ли и на нас да ни прилагат стрес тест? Издържахме ли? Наздраве!
Дидева, БЛАГОДАРЯ!

Общи условия

Активация на акаунт