СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 91 996
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Desem може да каже.
Моят младеж не се е явявал на природни науки, той е последователен. Joy
Мисля, че резултаите от състезания и олимпиади се появиха след оценките от свидетелството. Това по спомен от споделеното във форума...

# 271

Листовете за отговорите са за първи модул, а свитъците за белова са за втория модул, така ли е? Защото ако е така, то листовете за преразказа са с редове само от едната страна, а е указано, че се пише от двустранно и се чудя.....дано ме разбрахте..

[/quote]

Така го разбирам и правя следните изводи:
- Текстът ще е относително кратък - ще може при нормален почерк (средно голям) да се вмести на една страница.
- На децата с по-едър почерк е дадена възможност да ползват втората страница - но това ще е изключение.
- Щом текстът е кратък, ще бъде сложен, за да компенсира обема.
- Ако изводите ми са правилни, вариантните текстове са вече избрани.

# 272
Доколкото чета, разяснението, което публикува Дидева, е направено от Началника на РУО-София и е адресирано до софийските директори. В сайта на МОН или на другите РУО не откривам нищо по въпроса. Което значи, че продължава да е голяма вероятността някой квестор или местен шеф от РУО да установи за първи път този проблем по време на самия изпит и тогава не е ясно каква идея ще му дойде ...
Писмото трябва да е разпратено до всички РУО, а вероятно и до училищата. Преди да го публикуват на сайта на РУО-София, текстът ми беше изпратен от друг град.

# 273
  • София
Шарлот, едва ли може да е толкова кратък, че да се вмести на една страница. И двете ми девойки бяха писали по две страници и половина /пишеше се и на гърба/, а и двете, особено малката пишат много дребно. Много ги надценяваш май - всички доказателства до момента сочат на липса на толкова задълбочено мислене и предвидливост. Joy

Сега пак погледнах бланките на НВО по Бел. Страниците за белова с редове са 4, което означава, че ще се пише и на гърба. Пак влизат в противоречие със собствените си писания.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 21:58 от sanaka

# 274
  • София
sanaka, и миналата година ли листовете са били с редове само от едната страна?

# 275
  • София
Аз не помня дали имаше редове миналата година Joy Но пишеха двустранно - ясно си спомням това /ходихме да гледаме работата/. При голямата - набор 1999 - също. В тестовия комплект за сегашното НВО страниците с редове са 4 - или са 4 листа с редове само от едната страна, или пак ще се пише и на гърба /второто май е по-вероятно/

# 276
Нещо не мога да разбера тези от МОН.  Защо просто не дадат листовете отделно, за да не се налага да се откъсват, отрязват, отделят или каквото могат. Нали после кветорите така или иначе ще следат всичко ли е в правилния вид и ще ги защипват с телбод. Безумно е да им се дават закачени и да се занимават с разкачване... Може и аз да съм тъпа и да не осмислям процеса.

# 277
  • София
Аз съм на бЕло още от обяд в работата...а сега си спретнах едно Мохито за вечеря....плюс валерианче и мелатонинче за сън после...
Ще побелея вече аман от това НВО.
Днес пак разяснявах на младежа кой плик за какво е...клипа разпространи на съучениците.И го питам : ти план правиш ли си за преразказа....той се пули и вика че не можело да прави....
Оффф моля кажете може ли да си нахвърля най важното на черновата преди да започне да прави преразказа?

# 278
В писмото изрично пише, че на свитъците за белова  се пише двустранно. Извинявам се за тавтологията.

Нещо не мога да разбера тези от МОН.  Защо просто не дадат листовете отделно, за да не се налага да се откъсват, отрязват, отделят или каквото могат. Нали после кветорите така или иначе ще следат всичко ли е в правилния вид и ще ги защипват с телбод.
Вероятно си мислят, че ще спестят време на комисията по засекретяване по подреждане на листовете в точната последователност. Квесторите няма да захващат с телбод. Това ще става при засекретяването. ( пак допуснах повторение Joy)

# 279
  • София

Оффф моля кажете може ли да си нахвърля най важното на черновата преди да започне да прави преразказа?

Разбира се, че може. Но не и по време на слушане/четене на текста. Едва при започване на работа.

# 280
  • София
Мисля, че платените курсове, трябва да завършват с един урок разясняващ пликове, телбоди, писане от лицева и опакова страна, запознаване с бланки за изпит. И този урок да е в уикенда непосредствено преди изпита, за по-голям стрес, но и с цел да са обхванати всички последни умотворения на кораба-майка.
Може преди това да имат за домашно да назубрят инструкцията за ученика. Две странички-две, ама аз три пъти я четох и всеки път Дидева като ни мъмреше, защо не сме я прочели, виновно се впусках да я чета и постепенно ми изплуваше в съзнанието, че това май съм го чела Joy Дали е от допинга?

# 281
  • София
Досега рових наши теми и извадих това:

Придружено с тези обяснения от Евгений Василев, мисля, че резултатите от оли ще влязат в графата с точките от изпитите, след нанасяне на свидетелствата:
"Технически няма как оценките на децата от свидетелствата им да се появят в системата преди да са написани самите дипломи. Тези оценки се въвеждат от самите училища, а не от администрацията в РУО (МОН). След като училището напечата свидетелствата (дипломите) следва въвеждане на данните от тях в системата на МОН, включително се качва и сканирано копие на свидетелството (дипломата) за всяко дете.
В системата за класиране се качват само онези постижения от олимпиади и състезания, за  които има училища (паралелки), включващи тези резултати в балообразуването си. Ако постиженията от дадена олимпиада или състезание не участва в балообразуването на нито една паралелка в страната, тези постижения не се качват в системата."

# 282
Ако щеш вярвай, много от документите ги знам почти наизуст и въпреки това при всяко следващо преглеждане откривам нови и нови неща. Ама може и от допинга да е. Simple Smile

Всъщност през двете предходни години имаше качени и резултати от олимпиади, които не участват в балообразуването.

# 283
Как двустранно ще се пише за преразказ, като няма редове на гърба на листовете?

# 284
Доколкото чета, разяснението, което публикува Дидева, е направено от Началника на РУО-София и е адресирано до софийските директори. В сайта на МОН или на другите РУО не откривам нищо по въпроса. Което значи, че продължава да е голяма вероятността някой квестор или местен шеф от РУО да установи за първи път този проблем по време на самия изпит и тогава не е ясно каква идея ще му дойде ...
Писмото трябва да е разпратено до всички РУО, а вероятно и до училищата. Преди да го публикуват на сайта на РУО-София, текстът ми беше изпратен от друг град.

Искаш да кажеш, че има такова писмо на МОН, което шефката на РУО-София "преразказва" от свое име ?! Много странен административен подход, ако наистина е така ... Ако има нещо на МОН, то автоматично си важи за цялата страна, не е необходимо регионалните началници да го потвърждават със свои заповеди, най-много да се погрижат да сведат до знанието на директорите акта, издаден от МОН.

Общи условия

Активация на акаунт