СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 531
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро! Помогнах за малкия Джони, дано се оздравее детето.
На този фон- нашите седмокласни проблеми ми се видяха нищожни.

Детето с варицелата да ходи така стига да не му е зле нещо. Няма други дати, което е супер тъпо измислено.

# 466
Здравейте. Ще полудея.. Дъщеря ми се разболя от варицела преди матурите. Цяла година ходене на уроци , учене до скъсване и сега - какво? И няма тикакъв шанс-ще получи служебно 0 точки. Защо не са измислили вариант за такива случаи. Просто не е честно. Случва се понякога нещо да стане. Така отнемат правото на децата.
[/quo

Мисля, че миналата или по-миналата година имаше такъв случай. Детето го бяха изолирали в друга стая. Обади се в инспектората и в училището.

# 467
  • Plovdiv
JoyGrinning
Ххаха, да, така е, ако може само до последния образ с чашките чай, един банкомат, може и банка. Joy

# 468
Моят племенник, който завърши преди две години ХІІ клас, успокоява братовчедката си, т.е. дъщеря ми, че матурите след VІІ клас били по трудни от тези в ХІІ клас, но тя да не се притеснява Satisfied

# 469
  • Plovdiv
Здравейте. Ще полудея.. Дъщеря ми се разболя от варицела преди матурите. Цяла година ходене на уроци , учене до скъсване и сега - какво? И няма тикакъв шанс-ще получи служебно 0 точки. Защо не са измислили вариант за такива случаи. Просто не е честно. Случва се понякога нещо да стане. Така отнемат правото на децата.

Съжалявам, много неприятно и несправедливо. Мисля, че трябва веднага да се обадите в РУО, за да дадат отговор и решение. Не е редно и трябва да има вариант, поне обсъден от тях за подобни случаи. Хора сме. Видях, че сте от Пловдив. Ето няколко имена и мейла, телефонът е един и същ на РУО Пловдив. Пишете им, в копие повечето. Ако не Ви отговорят на позвъняването.
инж. ДИМИТЪР   СТАВРЕВ   Старши експерт по организация на средното образование   032/ 63-18-46; e-mail: d.stavrev@ruoplovdiv.com
РАНГЕЛ   РАЙЧЕВ   Старши експерт по организация на средното образование   032/ 63-18-46; e-mail: r.raichev@ruoplovdiv.com
ДАНИЕЛА   СПАСОВА   Старши експерт по организация на средното образование   032/ 63-18-46; e-mail: d.spasova@ruoplovdiv.com
ПЕТЯ   ГЕРАСИМОВА   Старши експерт по организация на средното образование   032/ 63-18-46; e-mail: p.gerasimova@ruoplovdiv.com
http://www.ruobg.com/structure
А, това е за варицелата:
http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/zdravosl … avaniya/varicela/
21 дни след появата на първите пъпки, за съжаление има опастност от заразяване, т.нар. инкубационен период за новите болни. В общия случай. Заболяването протича различно при всеки. Пъпките излизат на "вълни" - висока Т - нов обрив. Може да са една-две, може и много.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 10:36 от N i y a

# 470
  • София
Ако получите неочакван имейл от Ролпласт, трийте - вирус е.

Боже, колко са ни дребни тревогите. Стискам палци за бебе Джони. Вярмам, че ще съберем сумата.

# 471

Отидете при личния доктор за консултация, защото и моят племенник, за когото споменах по-горе, беше с варицела на матурите в ХІІ клас, но понеже бяха минали няколко дни от пик-а на болестта, личната лекарка му издаде бележка, че не е заразно болен и той така успя да се яви, тя самата казала, че вече не може да заразява, но само той си знаеше какво му беше, не беше никак здрав.  А после в същото състояние ходи и на бал.

# 472
  • София
Jiny, звънете в РУО. От кога е болно детето? Варицелата е заразна в периода на избиването на обрива - около 5 дни от появата на първите пъпки. Спрат ли да избиват нови пъпки, вече не е заразно детето. В общия случай, варицелата няма да й попречи на представянето - ако няма температура и усложнения. И трите ми деца, че и аз на 30+ години, я карахме без никаква друга симптоматика, освен обрива.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 10:17 от sanaka

# 473
Sanaka, вие сте били щастливци, но има деца, които я карат много тежко, племенникът ми се чувстваше ужасно докато избие обривът...

Jini, дано да не е така тежко при вас, стискам палци да се оправи до матурите!

# 474
  • София
Така е, но в случая обривът явно вече е избил, а до понеделник би трябвало да е приключила фазата на нови обриви. И ако няма усложнения /дай, боже/ детето би трябвало да се чувства добре и да не е зарзно. Добра идея е консултацията с личния лекар и снабдяването с бележка, че е клинично здраво.

# 475
  • София
Ali97 благодаря за споделеното. Стискам палци на бебето и майката.

Много неприятно съвпадение за детенцето с варицелата, но и аз съм на мнение, че трябва да се яви на изпитите. Със сигурност ще се измисли начин, така че да не пропусне. Не се отказвайте въпреки голямото изпитание, което се очертава пред нея да ходи болна на такъв важен изпит. Миналата година също имаше деца с температура, даже и със счупени крака, ръце. Много гадно за децата и за това, че главчовците не са помислили за подобни случаи и да обезпечат явяването им в друг ден.

# 476
Здравейте,

Бих искала да попитам колко страници е мястото за решаване на зад.25 по математика? Задачата е разположена на гърба на зад. 24, но не съм сигурна дали само една страница ще стигне за описването и решаването.

# 477
  • София
Скъса ми сърцето малкият Джони! Disappointed Relieved Но само за 15 часа повече от 1/4 от сумата вече е събрана. Simple Smile Може да се дарява с карта през Helpkarma.

# 478
  • непостоянно
Много неприятна ситуация с тая варицела Sad Въпреки това, ако се чувства относително добре детето, аз също смятам, че не бива да пропуска явяването на НВО. Стискам палци, Jini ✌
Много криво ми стана и за детенцето на Sugar. Споделих страничката й във ФБ. Вярвам, че ще успеем да съберем средствата и нещата ще се наредят 🙏🏻
Здравето е най-важно, всичко друго са бели кахъри.

# 479
107 отговора имам, 7 страници. Абсурд да ги изчета, ще мина на първо време последната.
Моят е в чудесно настроение, гони 80 т. по БЕЛ и 75 по мат., големи усилия положи последните месеци. Дано да е права учителката ни по БЕЛ като казва, че трудът винаги се възнаграждава. Simple Smile

ММ е ходил на изпитите в Прогресивното със счупен крак. Аз карах варицела седмица преди изпращането и бала. На изпращането бях опъпена още, извън карантина, но с много ФДТ и пудра .. и пак се виждаха завехналите.

Моят син вчера си извади нова лична карта, станало нещоситам със старата, даже не разбрах какво. Оправи се без мен, купи, попълни, намери снимките, залепи и занесе в дирекцията за подпис и печат. 1/2 час работа.

Сметнали сте, че на 17-ти още ще в карантина детето ли? Попитайте директор, той ще ви упъти за реда в такива случаи. Надали сте първите. Ако са й последни дни, би трябвало да се чувства добре и ако е в отделна стая да успее да напише. Няма да има температура, доколкото помня и съм информирана. Сърбежът се бори успешно с фенистил капки. Бих се борила за отделно помещение, ако не дадат отделна дата. Има и опции за кандидатстване след осми клас. Не се отчайвайте, заради нея!

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 11:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт