СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 545
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 435
Не видях подобно изискване в инструктажите, но все пак не избрах квестор, а член на училищната комисия за организиране и провеждане на НВО. А и си говорим за неразумни начини все пак. Joy
Между другото, имах зрелостник тази година. Единственото, по което разбрах, че е ходил на ДЗИ, бяха оценките. НВО в седми клас явно е топ-секретната операция на годината.

# 436
  • Варна.

Обаче пък няма предвидена опция за четец. Евентуално член на УКОПНВО застава в средата на стаята и пуска записа на телефона си през горния високоговорител.

Може и през системата за оповестяване при бедствия и аварии, която чуваме да тестват два пъти годишно.

# 437

Обаче пък няма предвидена опция за четец. Евентуално член на УКОПНВО застава в средата на стаята и пуска записа на телефона си през горния високоговорител.

Може и през системата за оповестяване при бедствия и аварии, която чуваме да тестват два пъти годишно.
Хахаха, ами не е лоша идея. Тъкмо и ние да чуем в реално време.
Иначе, в нашето училище си има радиоточки и се ползват редовно. Всяка родителска среща започва с обръщение на директорката към родителите. И в предишното училище беше така. Само дето не им викат радиоточки, а нещо малко по-така - уредба ли, система ли, не мога да се сетя точно, но нещо от сорта.

# 438
  • София
Тази вечер сина ми благоволи да го изпитам за биографиите на авторите. Открих си доста правописни грешки, за което съжалявам, но пусках сниман текст през програма за разпознаване и след това не съм видяла да поправя всичко. Но за безумния отговор на последния въпрос съм си изцяло виновна аз, за което искрено се извинявам. Ще помоля модератор да смени последната снимка, но... вече се изложих.

# 439
А, това мога да го преведа. Да го пуснат по училищната радиоуредба. Joy

При нас на пробната в училище текстът им е четен по уредбата и са казали че и на НВО ще е така.
Записано ли е някъде в документите как на практика се случват нещата?
Колко лесно било НВО-то по БЕЛ
https://m.webcafe.bg/article/1504492436

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 00:57 от красми

# 440
Mrs Jan, изобщо не се притеснявай за такива неща! Това са едни от най-полезните материали, качвани в темата. Аз даже се опитах няколко пъти да кликна палеца за "полезно", ама не можело  Grinning
Изключително сме благодарни, както на теб, така и на всички други, които си губиха времето да снимат и качват материали за чуждите деца!

# 441
Който не е правил подобни материали, той не е грешил. Ако някой мисли да мрънка, да го прави другаде.
Скрит текст:
Вчера и мен ме клъвнаха в една друга тема за пробен, който съм набирала на ръка, така че има и неблагодарни хора, които смятат, ме всички са им длъжни.

# 442
  • София
Абсолютно подкрепям последните две мнения. Детето и мъжото се състезаваха. Куцат и повече от розовия и синия комплект, но попреговори добре

И да се оплача -  с 39 е седмокласничето. Пак добре, че не са утре изпитите.
Имало май вирус такъв, да видим.

Само глава я боли, но то при толкоз температура Sad
Мрън

# 443
  • София
 Ох, представих си системата за бедствия и аварии как обявява " Внимание, Внимание! Преразказът започва! " Joy Joy
Добре че е тази тема да отпускам малко напрежението. Мъжът ми въобще не разбира моето безкрайно притеснение и не мога да говоря с него за това. Не мога много и с приятелките ми, тъй като не искам да ги отегчавам с тази досада. Само тук намирам съмишленици.

Сънчо, много неприятно. Бързо да минава.

# 444
  • София
Още един бисер от инструкцията за провеждане на НВО

"Тиражиране на аудиофайла в брой, равен на броя на залите или подсигуряване на друг разумен механизъм за достигане на аудиофайла до всеки до всяка изпитна зала"

Мамета, хайде, малко кураж,
аудиофайлът е в точен тираж,
на броя на залите той отговаря,
тъй рекъл "грамотно" баш главатаря.
Защо се съмнявате, аз не разбирам,
на Ваня да вярвам - това си избирам.
Тя не греши, не допуска тъпизми,
разполага жената със куп механизми
във случай, че дискът не иска да тръгне,
уредбата стара  когато се бъгне.
Разумни са те от начало до края,
какво толкоз в тях ви смущава не зная.
Варират те в граници доста широчки,
започва се примерно с радиоточки.
Минава се после през тези системи,
при аварии, бедствия много големи
които се включват във наш'та родина
с тестова цел по веднъж на година.
Пореден вариант е и МОН-ска експертка,
да бъде на аудиофайла куриерка,
да кацне набързо в ръка с мегафона
във двора училищен тази персона -
от лист разпечатан чете без да срича
и после към следващо даскало тича.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 00:36 от пенсионирана русалка

# 445
  • София
Рева от смях Joy ... представих си я как тича с мегафон в ръка
Наистина, няма и аз с кой друг да си споделям седмокласни страсти. Вчера опитах да се жалвам на мъжа за чернови и белови, а той ледено ме отряза: "Добре де, не се ли разреши този проблем?"

Mrs Jan, толкова полезна работа си свършила, айде редактирай каквото считаш за нужно и те издаваме на зелени карти Wink

# 446
  • у нас
Пенсионирана русалка, много ми хареса. Точно в целта. Kissing Heart

Защо наблягате на биографиите? Изпуснала съм нещо , явно.

# 447
  • София
Русалкееее на глас се смея ...признах те!
Кога ти се появи тоз талант,обаче,аз не зная!
Имах нужда от точно това,щото усещам,че колкото повече чета таз тема,толкова повече се бъгвам.
То не са бланки,свитъци,чернови,едностранни,двустранни, с редове,без редове.Пък кое,къде се поставя,как се "разтелбордира"...
Абе ще речеш,че тези деца за ФБР ще кандидатстват,а не за български гимназии.

# 448
  • София
Време ви е за това:

# 449
  • София
Леле,  Санака,  с какво нетърпение чакам да стигна до третия етап с всичките.. Само още два-три месеца и лайфът започва, дай боже.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт