Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 542
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Може да пиеш пробиотик даже било хубаво докато кърмиш да пиеш, чувала съм че щом на майката чревната флора е добре и на бебчето е добре.
Залъгалка се опитвам от родилното да давам не винаги се получава, но и аз съм твърдо да я науча да си я цока.
А мойте и двете деца хълцат още от корема ми. На баткото давах бибата и спираше веднага ама малката сега не я иска и като се изтормози давам гърда макар, че инея не я иска когато хълца.

# 511
Момичета, на антибиотик съм и се чудя дали мога да пия на своя глава и пробиотик някакъв, че много ме е страх от гъбични и фекции точно сега. Кърмата още не ми е слязла, но пък бебока здраво работи по въпроса. Предполагам има коластра за него, но като засуче и не иска да пуска, заспива и пак си суче, а като опитам да измъкна зърното не дава. Разбира се дохранвам, но се чудя при това положение дали мога да вземам пробиотик.
Задължително пий пробиотик, че и аз съм се напатила от гъбички след антибиотик. Не ти ли изписаха и някакви противогъбични паралелно?

# 512
  • WonderLand
Нищо противогъбично не ми изписаха, казаха, че е по-добре след антибиотика, но няма да рискувам, ще си взема още сега.

Kroki kk, тук ни казаха да даваме колкото има нужда бебето. Моето вчера по около 5мл на хранене поемане, днес сутринта малко повече след като го оставих на гърдите, но аз все пак имам само капчици коластра. Той като се наяде и плюе шишето. Та за сега се водя по него до колкото мога. Лошото е, че не ни дават информация за това кога се хранят бебетата, под час ли са или на поискване, колко изяждат и т. н. Та докато ни изпишат ще е на сляпо.

За бибата и аз се замислих дали да давам, даже накарах таткото да ми донесе, защото засуче ли не пуска зърното, но явно просто не му стига и е още гладен. Като почнах да давам и АМ е по-спокоен и заспива бързо, иначе е нервен. Тук има мами, които дават вече залъгалки, но аз за сега искам да видя как ще тръгнем.

# 513
За залъгалката аз се притеснявам от тази гледна точка да не е да не иска после гърда, а да търси шише. Дали е възможно?

# 514
  • София
С баткото се кърмихме до годинка. Нон стоп е бил със залъгалка. Не е отказал гърда нито веднъж.

# 515
  • WonderLand
Kroki kk в Шейново съм, бебето може да е при мен почти постоянно, но аз го връщам в детското отделение вечерта за да си почина и поспя преди да останем сами с него. Иначе съм във ВИП стая, където съм сама и мога да имам посетители 24/7, но само таткото пускам. В някои такива стаи има по 2 легла, но в моята е само едно. Иначе в общите стаи са по 2-3 майчета и при тях е въпрос на уговорка дали бебетата ще са там и през нощта, но на моя етаж нямаше такива желаещи. Иначе без значение от стаята вземат бебетата от 7 до10 сутринта и от 8 до 10 вечерта за да ги прегледат, да им пуснат изследвания, да ги изкъпят и преоблекат ако е нужно. По това време са и визитациите при родилките. Трябва да спомена, че съм доста доволна от отношението тук.

# 516
Да се запиша и аз.
На 26.06 в 17.32 се роди нашата принцеса Анабел, 3220 гр, 52 см Heart

Живи и здрави да са всички бебенца и честито на мамите! На тези, които им предстои - успех!

Връщам се от преглед и след много чудене от двама доктори все пак решиха утре да ми е секциото ( 3 дни преди термин), въпреки че нямам никакви признаци нито контракции, нито разкритие, нито застаряваща плацента, нито намалели води. И понеже нямам и един см разкритие искат преди операцията да ми пукат мехура. Та исках да питам някоя от родилите мами преди секциото дали са и пукали мехура. Досега не бях чувала на някоя моя приятелка така да са и правили преди секциото, та нещо както си бях спокойна почна да ме хваща шубето.

Моят мехур го спукаха лекарите преди секциото, но аз почнах естествено раждане и преминах в секцио. Явно не е проблем това, не се притеснявай. Важното е ти и бебенцето да сте добре.
Успех!

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 07:21 от AnMary

# 517
Новородените бебчета са постоянно на гърда заради силния сукателен рефлекс и нужда да се успокоят, не непременно защото са гладни (даже основно не е това причината). Моят бебок си беше плътно с мен от момента на раждане и първите два-три дни беше нон-стоп на гърда, ама аз нали за това съм там Simple Smile хем той спокоен, хем лактацията се стимулира, хем изпи добро количество коластра. Момичето с мен в стая дохранваше, защото бебето беше по-нервно и тя си мислеше, че не му стига. Въпреки съветите на акушерките да не го дохранва, да го слага постоянно на гърда, тя не искаше и за два дена бебето отказа тотално да суче.
Залъгалка давам, защото много бързо си нацели палеца, а се оказа, че е с рефлукс и не мога да го успокоявам на гърда, че много връща като преяде. С баткото махнах залъгалката на 8 месеца и отне точно един ден. Не е лошо да се дава, все пак успокоява бебетата, стига да сте сигурни, че засукването от гърда е усвоено добре и стига да не я влачи до детската градина Simple Smile

# 518
Да се запиша и аз.
На 26.06 в 17.32 се роди нашата принцеса Анабел, 3220 гр, 52 см Heart

Живи и здрави да са всички бебенца и честито на мамите! На тези, които им предстои - успех!
Честито! Здрава и щастлива да расте! Simple Smile

# 519
Момичета, които са гледали момченца, как точно сменяте памперса? Има ли значение как са разположени атрибутите? Майка ми казва, че по нейно време се поставят да сочи нагоре, но в болницата не ми казаха да го правя

# 520
  • София
Момичета, които са гледали момченца, как точно сменяте памперса? Има ли значение как са разположени атрибутите? Майка ми казва, че по нейно време се поставят да сочи нагоре, но в болницата не ми казаха да го правя
Няма значение как го поставяш...така или иначе се размества:)

# 521
Adry_ane,Честита принцеса. Нека бъде здрава и щастлива!🌻🌻🌻

# 522
Честити нови бебешоци Simple Smile)) напълнихме групата с прекрасни бебчета Heart ние сме 2ри ден вкъщи вече и добре сме справяме . Още не давам залъгалки, но имам жесток проблем с кърменето... още от болницата не иска и не иска мъчихме се всички педиатирки казаха, че е голяма мързеланка Joy от снощи съм с протектори и малко по-добре се случват нещата, но постоянно дохранвам Confused мъча на всяко хранене, но явно не иска да тръгне тая кърма... ям жито, пия айряни, много течности но още е само коластра и то едва едва по 50 мл.

# 523
  • WonderLand
Adry_ane, честита принцеса, пожелавам ви крепко здраве и бързо възстановяване.

Milk choc, това е така но в един момент зърната се разраняват и когато слезе кърмата кърменето може да стане много трудно, особено ако бебето суче така силно като моето.

За момченцата и аз исках да питам същото, но гледам, че ditmade вече е отговорила, за което благодаря.

# 524
Зърната се разраняват ако бебето не е захапало правилно, ако е - трябва зърното да е много навътре чак до небцето и така изобщо няма допир с венците, за да се разрани. Аз не го виждах добре дали се справя и се мазах профилактично с Лансинох два дена, нямах проблем, даже чувствителни не станаха.
За момченцата искам да ви кажа, че ако пишокът се задържи нагоре в памперса, ще намерите едно яко опишкано бебе Simple Smile аз гледам да е надолу, защото веднъж в тъмното не съм видяла и е застанал нагоре. После беше целия опикан заедно с одеала, чаршафи и всичко

Общи условия

Активация на акаунт