Криминални досиета

• 505 175
  • 10 267
  •   327
Отговори
# 10 170
И аз не знам защо мафията би си правила толкова труд, за да ги убие, барбар с 15 годишното дете.
Всъщност за тях е много по-лесно да го натиснат по слабото място и да изкарат кирливите му ризи на светло. Тя и мафията си има връзки и уши и очи където трябва. Едва ли не са знаели за тайните му занимания и страсти. Като нищо просто е трябвало да задействат механизми и да започнат проверки, за да се покаже на света, това което се е криело в Петрохан.
Представяте ли си скандала тогава.
Толкова по-лесно и чисто е било да го покажат в истинската свелина, отколкото да ходят и да убият 6 човека, сред които и дете, защото видиш ли те им пречат да си прекарват наркотиците или режат дърветата.

# 10 171
А ако просто всеки един се е самоубил. Възможно ли е това. Малко вероятно но.

Джес, на оцелелите камери се виждало, че не той пали пожара, ами всички заедно с убитите, и са занесли кучетата горе, че да изгорят. Ако просто са си теглили куршума първо тримата, ама защо пък после другите трима. Защото не знам в будизма, как седят нещата с греховете, но тук се заговори че някой чел, будистко учение, че можело да приемеш греха на убиец, като го убиеш, или нещо такова, не обърнах внимание, и не запомних какво точно гласи канона, но ако се счита убийството за грях, то тогава ако всички са сектанти както твърди полицията, просто всички са се самоубили, до един. Но понеже е много странно, да не се самоубият групово и едновременно, не излиза все още полицията с тая версия, а проверява други.

Цитат
Пожарът е запален от тримата убити в хижата (поне в медиите пише, че това се вижда на камерите). Защо, едва ли ще разберем.

Аз четох, че на камерите се виждат всички как палят хижата, не само убитите, и по това е сигурна полицията, че в момента на смъртта на тримата и Калушев и децата са били там.

# 10 172
При религиозни убийства/самоубийства ползват отрови, ритуални ножове.
Абсолютни измишльотини изчетох тия дни.

# 10 173
А ако просто всеки един се е самоубил. Възможно ли е това. Малко вероятно но.

Нали имало следи от насилие, били на колене.

# 10 174
Абсолютно  не вярвам  че този човек е педофил.
Просто му харесва да живее с непълнолетни момченца. Сигурно само заради компанията им.

# 10 175
  • София
МарияХрис, за трети път те питам кой лийкна информация, че са били живи сутринта?
За пореден път пишеш нещо със сигурност и категоричност, така че предполагам имаш достоверен източник на това "лийкване" и не е проблем да обясниш?

Доста съм назад с четенето и не знам дали вече са ти отговорили, но да кажа - малко по-назад беше качен линк от някаква местна медия, която беше писала, че според техни източници, тримата са били живи сутринта. Бил е подаден сигнал на 112, че са видяли кемпера в околността - сутринта, преди да ги открие овчаря. Медията е надеждна, тъй като първа е публикувала повечето неща, които после се преписвали от другите големи медии. Мери Ан също потвърди, че тази местна медия е надеждна.

Дописвам - ето го линка

https://www.bulnews.bg/article/503342

"По непотвърдена информация Ивайло Калушев и спътниците му са били живи тази сутрин. Има данни от по-рано днес, че тримата са обикаляли с кемпера около Враца, като за това има подеден сигнал на тел.112. Малко след това пък овчарят е съобщил за кемпер в труднодостъпна местност край връх Вола, след което труповете им бяха намерени простреляни."

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 22:32 от Lady Cassiopeia Duval

# 10 176
Цитат
Сега като казахте  Мексико, нали тук се писа, че имаше задържан мексиканец или мъжа на мексиканка още от самото начало, с него какво стана, няма ли теч на информация?
Ставаше дума за семейство българин, някакъв приятел на Калушев, оженил се за мексиканка и дошли да живеят тука, които полицията е разпитвала. Каква е тяхната връзка и има ли такава, също не се знае.

# 10 177
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Подпалват хижата незнайно защо и после ги убиват? А всъщност имаме ли кадри от пожара, колко голям е бил, има ли изявление от огнеборците? Снимки на пожара? Как огъня не се е разраснал? Колко време са го гасили? Тук се писа, че ДАНС първи цъфнали, ако е така чий го дири ДАНС при горяща хижа?

# 10 178
В днешно време при положение, че навсякъде има камери няма как едно престъпление да остане неразкрито.
В петрохансия дом също е имало камери и всяка крачка на присъстващите е заснета.

# 10 179
Защо излезе/изтече информация, че Калушев е застрелял момчетата, след което се е самоубил, но все още няма абсолютно никаква информация за първите трима убити???

# 10 180
Защо излезе/изтече информация, че Калушев е застрелял момчетата, след което се е самоубил, но все още няма абсолютно никаква информация за първите трима убити???
Къде е тази информация? Аз мисля, че само предположения се правят. На брифинга не казаха нищо.

# 10 181
  • София
На брифинга не, но в  24 часа писиха, сега ще потърся (24 часа явно са прес центъра на МВР)

# 10 182
  • София
И аз не знам защо мафията би си правила толкова труд, за да ги убие, барбар с 15 годишното дете.
Всъщност за тях е много по-лесно да го натиснат по слабото място и да изкарат кирливите му ризи на светло. Тя и мафията си има връзки и уши и очи където трябва. Едва ли не са знаели за тайните му занимания и страсти. Като нищо просто е трябвало да задействат механизми и да започнат проверки, за да се покаже на света, това което се е криело в Петрохан.
Представяте ли си скандала тогава.
Толкова по-лесно и чисто е било да го покажат в истинската свелина, отколкото да ходят и да убият 6 човека, сред които и дете, защото видиш ли те им пречат да си прекарват наркотиците или режат дърветата.
И аз така мисля. Мафиотите гледат да минимизират щетите и възможността за преследване и публичност. А 6 трупа са си рецепта за грандиозен проблем.

# 10 183
Пример за мафия е по-скоро как изчезнаха трима мъже от групата на Наглите. Просто се изпариха, няма ги. Тук не е така.

# 10 184
И аз не виждам коя мафия за какво ще убива шест души, та и дете. Мафията убива за неразчистени сметки, за пари, за отмъщение.

Общи условия

Активация на акаунт