Криминални досиета

• 513 438
  • 10 603
  •   249
Отговори
# 10 440
Магдена, но къде се е водил на училище Алекс???

Сега пък не могат да извозят телата на убитите от върха...теренът бил непроходим. Е как тогава са качили тоя кемпер...
Полицията разполага с много джипове, жандармерията - също...Имат и хеликоптери, в крайна сметка...

# 10 441
Не, за Алекс нищо не се знае. Дали изобщо е бил записан в училище, дори и наужким, или кое е то. Знае се за Леон.
Аха. За Алекс не се знае, но тук веднага с поредната теория как Калушев в набирал деца от училището. Отново с категоричност, все едно коментират официални и доказани факти.

Интересно и защо никой не попита Макулев синът му ходел ли е на училище или е бил в самостоятелна форма на обучение.

# 10 442
Попаднах на едно интервю на директорката, която се поскара доста, беше тв екип май, в смисъла на "Стига сте ме питали, нищо общо нямам, само филм съм пускала на едикойси фестивал" ли празник, ли какво там каза. За човек, чието училище няма нищо общо и желае да съдейства (ако не на мвр, поне на обществото), би трябвало да е доста по-обрана. Но е нормално да е нервна, особено, като е ясно, че не просто си пускала филм, ами сте въртяли лога-подкрепа.

# 10 443
Birdflower, гледах едно много подробно интервю на Макулев за Дарик плюс и там човекът си казва, че детето по-добре учило при Калушев, а в училищата имало пушене и енергийни напитки. Учило спорт и духовни практики, неща за природата.

Когато дядото на Леон отива да види Леон, там са и Сашо и Ники в базата в Българи, а това е по учебно време. Сашо, на 12 тогава, е Алекс, жертвата. Та със сигурност не е ходил на училище, по-скоро фиктивно се е водил някъде. А къде-- силно вероятно да е Космос.

# 10 444
Те като го питаха какво прави при този детето му, какво каза- Това са лични работи, дали щеше да отговори за училището нещо.

# 10 445
Леон е бил отписан от елитно столичното училище и записано в частно училище извън София. Звучи като Космос, но не е потвърдено.

За Алекс май нищо не се знае, освен, че явно е прекарвал доста време с Калушев в учебно време.

За Ники Златков прочетох, че баща му бил против и се опитал да го измъкне от цялото нещо. Няма официално потвърждение за това. Тук споделихте профили, за които се твърдеше, че са на майка му и баща му. Изглеждаха разумни хора, бащата се занимава със снимане и дронове. Стискам палци този човек да проговори, въпреки личната си трагедия. Поне с цел да се предпазят други деца в бъдеще и да не попадат в такива ситуации.

# 10 446
Ако отпишеш дете от училище, защото се местиш да живееш в чужбина?

# 10 447
Леон е бил отписан от елитно столичното училище и записано в частно училище извън София. Звучи като Космос, но не е потвърдено.

За Алекс май нищо не се знае, освен, че явно е прекарвал доста време с Калушев в учебно време.

За Ники Златков прочетох, че баща му бил против и се опитал да го измъкне от цялото нещо. Няма официално потвърждение за това. Тук споделихте профили, за които се твърдеше, че са на майка му и баща му. Изглеждаха разумни хора, бащата се занимава със снимане и дронове. Стискам палци този човек да проговори, въпреки личната си трагедия. Поне с цел да се предпазят други деца в бъдеще и да не попадат в такива ситуации.

В  труд пише изрично, че училището е Космос.
Ето статия "Кое е частното училище, в което е преместен малкият Леон, пратен да живее в хижа Петрохан?".

https://trud.bg/a/articles/koe-e-chastnoto-uchilishte-v-koeto-e- … e-v-hija-petrohan

Бащата на Ники е бил против, а и е събирал през годините много информация за педофилията в сектата. Бащата на Ники е свидетелствал в полицията. Опитвал се е да го извади, но не се е получило, защото Ники вече е бил грумнат от ламата.

# 10 448
Мен тези думи на Макулев ме навеждат на мисълта, че това дете е имало проблем, заради който семейството е решило да го прати в хижата:

„Познавам Иво Калушев и познавах загиналите, които ми бяха приятели, знам с какви морални устои бяха тези хора. Синът ни ще бъде възпитан в много други дисциплини, които не се преподават в нормалните училища при Ивайло Калушев. Той там получава познание за природата и духовните практики“, заяви Яни Макулев.

В това положение, в което бе той, нямаше как да се справим ние от гледна точка на време и финанси. Бих могъл и съм дал на детето си достатъчно. Имам дъщеря и по-голям син. Много хора знаят как съм си възпитал децата и знаят за какво става въпрос. В този конкретен случай съм преценил, че това е правилното за него. Не съм разочарован от детето си, напротив – много съм горд и доволен“, добави Макулев.

Спекулирам, няма как да знам със сигурност, за разлика от голяма част от пишещите тук, но ми звучи точно така - имат сериозен проблем, нямат ресурс да се справят с него - не само финансов, и решават, че Калушев и ко могат да помогнат. Още повече, че го познават, споделят някакви общи виждания с него, имат му доверие и т.н.
Определено не изглежда детето да е вербувано от частното училище. Интересно защо журналистите не го разкостиха цяла седмица това частно училище, да ги притиснат, да докопат данни дали някое от замесените деца е техен ученик.

За Леон знае ли се дали е запитан там след като пратен при Калушев? И в крайна сметка Леон колко време е бил при Калушев?

# 10 449
Е в какво “положение” е бил, някакви намеци… Мисълта ми е, че е лесно да се намекне за “проблем” - и какво, единственият начин е да те пратят при ламата.

# 10 450
Няма финанси да се справи с проблема, но за частно училище- има.

# 10 451
Birdflower, за Леон се спомена също, че е имал проблеми -- заекване и нощно напикаване. За мен това, че детето е "имало проблеми" прави нещата още по-страшни -- дете с проблеми трябва да работи с родители и специалисти, каквито в България има много. А не с лама-педофил!!!! Едно дете с проблеми е много по-уязвимо, от здраво дете и ептен пък не трябва да бъде пращано с чичаци-без-жени-без-деца в хижа на майна си!

Моят по-голям син имаше някакви особености като беше малък и подозирахме аутизъм, за щастие не се потвърди, но много съм наясно колко уязвимо е едно дете с подобна диагноза и колко много специализирана помощ трябва. Каквито и проблеми да има едно дете, то е много по-уязвимо от здраво такова и има нуждаа от специализирана грижа, лечение, терапия, а не да бъде грумвано и по-страшно от педофил сред планината.

# 10 452
Започвам да се чудя дали Калушев и момчетата не са първите три жертви, а другите трима - вторите.

# 10 453
Аз друго не разбирам. Защо ще се занимаваш с гмуркане, катерене, и будизъм, и ще се въоръжаваш до зъби. Камери, ок, за да си пазиш оборудването, технологии, ок, да следиш прогнози, обхват и т.н., но оръжията? Да имат по едно лично оръжие, пак, ок, лична сигурност.

Къде Калушев се е научил да стреля? За да може да научи и другите, щото, съмнявам се, счетоводителят, Дечо, който сигурно и в казарма не е ходил, някога преди да е виждал пистолет, автомат и т.н.

Освен това, за мен няма логика, ако убиецът е външен човек, да дели така групата, ако всички са били на Петрохан.

А тия комшии, дето са чули виковете и изстрелите, какво са си казали, ааа, някой стреля и вика, голяма работа.

Полицията се била насочила веднага към Враца, но някак Околчица явно им е убягнала.

Това, което ме притеснява, е че все още няма детайли. А те обичат да се тупат сами по рамото и да се изтъкват, че са работили.

# 10 454
А някой забеляза ли как майката на Алекс на 02.02 е постнала няколко негови детски снимки публично до тогава няма такива постове
Дали е знаела нещо още на 2ри?

Общи условия

Активация на акаунт