Криминални досиета

• 569 637
  • 13 069
  •   81
Отговори
# 12 525
  • София
То ако имаше отговори за действията на всички откачалки, щеше да е прекалено лесно и само 2-3 странички темата...

# 12 526
Защо да не е редно? Тогава да не ги разпространяват тези кадри, а да кажат, че вече е ясно за самоубийството, видяно е на запис и който желае да види този запис от журналистите, за да се потвърди, защото никой няма доверие на доказани лъжи като министъра и прокурора.
И мъртвите имат достойнство.
Съгласна съм с теб. Смятам за нередно да се публикуват такива кадри.
Но никой до момента не се е трогнал за достойнството на мъртвите, включително и властите.

# 12 527
Току що питах ИИ, оригиналният, суров, необратен запис ли е предоставен от следобеда, на който се вижда, че вече ги няма Калушев и децата. Отговаря ми според информацията която имам, да, предоставен е оригиналният запис на медиите, т.е. с оригинален звук, не с кашляния от пресконференция. Питах го МВР потвърждава ли че това е оригиналният запис, и не е манипулиран. Вика ми Да. Записа е оригинален без манипулации, демек женското кашляне, както твърдите в темата, не е плод на журналистка/прокурорка.

# 12 528
Оф, за какво му било... абе хора, тук съвсем изтрещяхте. Айде като е решил да се самоубива да не ходи никъде преди това и да се затвори в тъмна стая за медитация?!
Бил е в селото за 10 дни, преди убийствата, какво е правил никой не знае, както и защо го е направил. Едва ли ще влезете някога в неговото съзнание, че да разберете обяснението за всичко, което е направил.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 17:27 от Rimmona

# 12 529
  • España
Уважаеми съфорумци , моля някой да направи ОТДЕЛНА ТЕМА по случая “Петрохан/Околчица” !!!!! Там спокойно могат да се вихрят всички с предположения; съмнения ; догадки и тнт и тнт….
Мисля , че случаят е толкова обемен и “без аналог” по нашите територии ( както и полицаите твърдят) , та си “заслужава “ специална тема .
Пък и тази тема е “Криминални досиета “ ….тук още ни досиета има , нито е изяснен точният криминален елемент !
Бълват се страница след страница …..а реално повечето е “разказ по картинка” …

# 12 530
Аз имам няколко въпроса, първият е сериозен: сигурно вече е писано, обаче заради снега, снежинките, светлините и женското покашляне (само пръдня не се чу и анализира), съм изпуснала информацията - колко са оръжията, открити и на двете места и на кой са? Разбрах за 15-18 пистолета на Калушев, ама не разбрах официална информация ли е, броя на разрешителни/открити ли е?
И сега, понеже четох, че и Слави Трифонов е казал, че е мафията - така ще да е. Като пак казвам, че вярвам че може Държавата-Мафия да ги приключи (сериозна съм). Обаче защо така завъртяно го правят - дали, за да не обидят интелектуалците и да е по-изискано? И нямаше ли да е някак по-обмислено, да няма пропуски, да сложат и малко наркотици, не искам да хвърлям сянка на хижарите, ама съм почти сигурна, че щяхме да се вържем и на наркотици. И сега моята теория: Държавата, която до един момент е била Майка, хайде, специално, заради афинитета на някой/и от тях, ще кажа Баща, е била много удобна, как в един момент е станала Мащеха (Пастрок)? Мисля, че са се замесили с лекуване на детето на богат наркотрафикант и са разбрали/видяли наркотиците, които от такива за лична употреба, са станали трафикантска находка.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 17:38 от anmasu

# 12 531
Това е най-големия проблем на разследването. Всички са мъртви, нито някой може да разкаже, нито могат някаква експертиза да направят.
Отнесли са тайната защо са изтрещяли, само знаем, че не им е харесвало между нас.

# 12 532
Оф, за какво му било... абе хора, тук съвсем изтрещяхте. Айде като е решил да се самоубива да не ходи никъде преди това и да се затвори в тъмна стая за медитация?!
Бил е в селото 10 дни преди убийствата, какво е правил никой не знае, както и защо го е направил. Едва ли ще влезете някога в неговото съзнание, че да разберете обяснението за всичко, което е направил.

Ти четеш ли се изобщо? Значу, те решават дружно да се самоубият, ама лама вика, че първо трябва да направи едно леко ремонтче, за да не оставя недовършени неща. И ще разходи и децата и после като бие още 200км,ще ги заведе на Околчица и ще ги гръмне. Сигурно така е било, права си.

# 12 533
  • Разпиляна във въображението
Виждат се коловози от кемпера.

# 12 534
  • София
Имаше едно още по-пророческо в онзи форум - беше нещо в смисъл "дали К. е следващият Джим Джоунс, предстои да видим".

И аз го видях. Беше от 2013-2014 някъде. Не всички са смятали Калушев за ангел небесен, някои даже са подозирали, че е опасен, но допреди само 10 дни всичко е било разпиляно между хора, държави, времена и институции, мътно и само по себе си нищо незначещо. Нали, ако ги дробим поотделно, както правят доста хора в момента, всичко е малозначително - нито да се дърлиш с други будисти във форум е престъпление, нито да нямаш жена и деца, нито имаш школа за приключения, нито... Но то и всяко парченце от пъзела само по себе си нищо не значи, ама като си дойдат всички на мястото, става една съвсем цялостна, съвсем лесна за възприемане картина.

# 12 535
Калушев е бил с децата в края на януари в Българи.
После идва в Петрохан и оттам - към Околчица.
Какво неясно има?
Майката е търсила Ники след убийствата на първите в Българи, когато и полицията ги е търсила, защото нямала връзка с него.
Жителите на Българи казаха, че  са били там предните дни, оправяли са кран. Нали бащата на Алекс каза, че са ходили да се гмуркат на 29.01. Тогава последно го е чул и са били в селото.

Бил е в селото 10 дни преди убийствата, какво е правил никой не знае, както и защо го е направил. Едва ли ще влезете някога в неговото съзнание, че да разберете обяснението за всичко, което е направил.

Ти четеш ли се изобщо? Значу, те решават дружно да се самоубият, ама лама вика, че първо трябва да направи едно леко ремонтче, за да не оставя недовършени неща. И ще разходи и децата и после като бие още 200км,ще ги заведе на Околчица и ще ги гръмне. Сигурно така е било, права си.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 17:07 от tays

# 12 536
Между другото голяма част от самоубийците развиват трескава дейност преди планирания акт - организират събития, чистят, закриват стари сметки и задължения, разчистват, поправят и т.н.

Има много хора, които си изпълняват последната делова среща, плащат на чистачката, изпиват едно, измиват чашата и си теглят куршума.

# 12 537
Много са ми странни тия записи пред хижата с тримата как излизат и започват да си говорят точно пред камерата, като няколко пъти поглеждат към тая камера, все едно знаят, че трябва да запишат този разговор. Едно такова нагласено общуване, изкуствен смях, недомлъвки. Този, който е с гръб към камерата поне два пъти се обърна към нея, после тия средни пръсти, които показва и бурен смях.
Другото, което ми е странно- запис някакви хора, пак трима, които влизат в мазето уж да палят, как се разбира, че са същите трима души? Аз виждам трима, но е тъмно и няма как да знаем дали са те.

# 12 538
Вече станахме световно известни. В световният новинарски поток се говори за Петрохан, заради липсата на яснота по случая.

# 12 539
Не знам хора, но аз от цялата сага и истерия за себе си съм решила- дори да стана свидетел на някакво престъпление, катастрофа, побой, каквото и да е, ако не ме засяга лично, или някой от семейството ми, да не подавам сигнал, да не се доближавам и питат ли ме - не знам, не чух, не видях. Просто е страшно във фейсбук и форумите. Горкия овчар, сега ще го разпънат на кръст. Има призиви да му разследват овцете, кошарата- всичко. Някои пък  пишат, че бил от Бургас и работил като монтьор.Ама как можело овчар да има джип. Глупости, глупости… Горкия човек, къде му трябваше, да беше подминал.

Общи условия

Активация на акаунт