Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 юни 2019, 20:58 ч.

Криминални досиета

 • 5 980
 • 130
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 962
Прочетох за убийството на 2-годишното момченце (направо съжалих), ужасно е това нещо. Има хора, които просто се раждат лоши - такива са и убийците му. На мен един от първите ми спомени е как група деца хвърлиха малко коте в огън. Това ме е травмирало и го помня повече от 25 години по-късно. Още тогава се ужасих как може да се причинява зло на беззащитно живо създание, но това е, просто има изконно лоши хора.

# 31
 • Мнения: 573
Аз четох и случая на Мария и Антония. Това е станало точно, когато аз съм била на същата възраст. Помня времената тогава и завистта и омразата в гимназията.

За мое нещастие, бях спечелила някакъв измислен градски конкурс за красота (в 7ми клас) и в 8ми клас отивам да уча в гимназия. Естествено в малкия град всички вече са разбрали, включително и мои съученички от съседни класове. Преживях около две години непрестанен тормоз, като в един от дните група момичета ме бе нападнала вечер, докато се прибирах към вкъщи, от разходка с кучето ми. Бяха го ритнали, а мен ме скубеха и ритаха също. Прибрах се удома, но нямаше никой. Заключих вратата, а те започнаха да я ритат, да ми крещят да изляза, защото ще запалят къщата. Едната беше с нож и ми каза, че на другия ден ще ме причака да ме убие. Обадих се на баща ми и на полицията. Не знам какво се случи, бяха ги викали после в полицията, мисля че баща ми им беше пратил негови хора да ги предупредят, но от тогава не са ме закачали.

До ден днешен, когато ме срещнат по улицата, минават на отсрещния тротоар. Обяснението им пред полицията било, че съм ги наричала леки момичета (но с онази грубата дума). А аз дори не ги познавах. Някои от тях виждах за пръв път.

Та...отклоних се от темата, но - за мен убийството на това момиче си е от чиста женска злоба и завист. Не е имало никакви други подбуди, както бащата обяснява. Жалко, че са ги пуснали, защото за мен те не се чувстват виновни, както и моите нападателки до ден днешен.

# 32
 • Мнения: 4 570
Съгласна съм с горното мнение! Но такава злоба..., има нещо необратимо сбъркано в тези двете. Аз също мисля, че леко им се размина.

# 33
 • Мнения: 2 684
Доста леко...сега си живеят живота, а момичето изгни...А са били най-добри приятелки.

Едни такива навремето мен ме бяха завързали. Добре, че майката на "домакинята" си дойде и вдигна лют скандал.
Повече не припарих до въпросните "приятелки". Искали малко да ме уплашат. Дали?! Всички бяхме 6-7 клас..уж деца..

Кристиан Петров, койтк уби и разфасова съученика си Кристин в Перник, също вече е на свобода. А това беше едно от най-бруталните убийства..

# 34
 • Мнения: 31
Децата всъщност са по-лоши от възрастните,винаги в училище има насилие и тормоз,за съжаление свободията ни направи още по-беззащитни.
Нито учителите,нито охранителите могат да те защитят,защото и на тях им се взима мерника.
Какво ли не са правили от завист към мен,единствено ме научиха ,че не трябва да си мълча,трябва да отвръщам както мога,дори и това да ми коства живота.

# 35
 • Мнения: 1 883
Това убийство ме потресе и помня всичко подробно макар и толкова години по-късно. То е и причината да говоря на сина ми да не се хвали какво има, какви подаръци е получил, къде е бил и т. н. Особено ме потресе факта, че при задържането им едната е била със сутиен на убитото момиче!
Съдебното решение за случая Белнейски е публикувано на сайта на ВКС като дело с голям обществен интерес. Според мен, за жалост, няма да разберем истината. Спомням си ясно едно интервю на бабата на Лазар малко след като беше задържан. Много силно впечатление ми направиха думите й, че е бил много кротък, дори Венци (явно брат му) като го "сбиел" и той се свивал и не отвръщал. Помня я като днес, слаба, смалена от възрастта женица, цялата в черно и с бастун.
Което ми напомни убийството с нож на едно момиче в асансьор преди 2-3 години, май пак в Пловдив. Обвиниха едно момче, за което казаха, че трудно държал вилица, май имаше някакъв недиагностициран дефицит. Дори този факт го коментира андариел в темата по случая.

# 36
 • Azeroth
 • Мнения: 2 957
Уау, KPP, направо се вбесих заради историята ти, много жалко.

Има някаква болна политика, че като нямаш 18г, значи нещо явно си недоосъзнал както трябва и не носиш чак такава отговорност. И след няколко години можеш да си ходиш по живо по здраво. Сякаш няколко години много ще променят нещата...

За мен, такива хора, трябва да ги наблюдават цял живот и да ги връщат обратно в затвора доживот, дори само да кихнат накриво. А родителите им, трябва да лежат и те, както и да им се забрани да имат повече деца. Явно не са за тази работа - създават убийци.

# 37
 • Мнения: 2 684
Убийството на Никол от Бургас, мисля че беше края на август 2017.
Теорията е, че тя го е отблъснала. Явно той е опитал да интимничи и това го е ядосало , извадил нож и я намушкал...

Психипатите си личат от деца още, бял чела една интересна статия по темата, как ако се хване в ранна детска възраст и се работи с детето може да бъде предотвратено нещо страшно в бъдеще.
Може да бъде спрян някой Тед Бънди или Чикатило..

# 38
 • Мнения: 1 190
Истината за шесторното убийство в Нови Искър все още я дължат на обществеността. Вие какво смятате, че е станало?

# 39
 • Мнения: 4 562
А  журналистката Виктория Маринова и официалната версия?
Цирк пълен..

# 40
 • Мнения: 1 883
Там случаят е ясен.

# 41
 • Мнения: 2 684
Аз мисля, че при Виктория - оказала се е на неподходящото място в неподходящото време. Ужасни стечения на обстоятелствата.
Когато съобщиха за убийството ѝ мислено направих паралел с Вероника от Велико Търново, която беше убита за 20 лв край един неосветен подлез. И помня, че казах на приятелки, с които коментирахме случая на Вики, че за мен е циганин убиецът - първично животно. Оказах се права..

За Нови Искър , мисля че онзи е превъртял и ги е избил всички, после обаче май го самоубиха баретите..

# 42
 • Мнения: 4 562
Твърде "ясен" бих казала..Като по учебник.


Скрит текст:
Цитат
Убийството на Виктория е послание към всички разследващи гранд корупцията у нас

09 октомври 2018

Източник: OFFNews.bg


Реакциите у нас и в света на убийството на Виктория Маринова са симптоматични за фундаментални разминавания в ценности.

Оставям настрана казионната журналистика като 24 часа, Труд, Пеевските и централни медии. При тях патологията е крайна.

Но в т. нар. широка периферия от хора наблюдавам странен стремеж към омаловажаване на дейността на Виктория и нейния принос към разследващата журналистика. Уж в името на истината. Дори "корифеи" с претенции за разследващи генерали започнаха да обясняват, как тя в същност не била точно и толкова разследваща журналистка.

Тази теза вероятно не толкова странно съвпада с кризисния пиар на властта, която гради стратегията си за "спасение" от публичния гняв върху липсата на връзка на убийството с нейната работа.

Нека видим разликите между международните и вътрешни реакции - западните медии свързват логично убийството с нейната лична отговорност, намеса и участие в оповестяването на данни от едно от най-значимите разследвания - по-скоро изтичане на информация у нас, което касае олигархични групи с достъп до властта. В днешна България проблемът на корумпираните не е толкова, че някой ще се занимава с тях, като ги разследва, а това, че ще застане в защита и разпространи резултатите от тяхната работа. У нас прокуратурата действа не поради достоверността и важността на сигнал, а много често по силата на обществения отзвук. Ето тук Виктория е свършила изключителна работа, която осмисля работата на всеки разследващ журналист - ангажирала се в комуникация и медийна защита на тяхната работа, като е рискувала много в личен план.

Питам тези "смелите", на колко места журналисти се осмелиха, като нея, да публикуват разкритията за Джи Пи Гейт и други разтърсващи корупционни скандали? Колкото телевизионни канали и предавания закриха само защото даваха трибуна на инакомислието. Ето защо стореното от Виктория се равнява по значимост и е достойно за най-висока морална и нравствена оценка, особено в контекста на жестокото и убийство. Обратно хората със скепсиса за нейната роля, които трудно скриват желанието и очакванията си всичко да бъде битова драма, по същия начин игнорират разследването и изтеклата информация за скандала Джи Пи Гейт. Мълчат солидарно с властта и чакат прокуратурата да произведе новини по казуса.

Тук бих искал да цитирам последните думи на Виктория в нейното предаване - за да поставим точка над i

   "Картината на разследващата журналистика в България е доста противоречива. От една страна, силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и върху самите медии. Все повече забранени теми. Систематично отстраняване на разследващи журналисти. И от друга страна – безспорни успехи на разследвания през последните години, голяма част от които са публикувани и на сайта „Биволъ“. Екипът ни се ангажира и в бъдеще да дава трибуна на журналистически проучвания, както и да извършва и свои такива, касаещи с изключителна степен обществения интерес. Защото това е „Детектор“ – предаването, което отчита лъжата, но дава предимство на истината".

Кой може да твърди, че заради тези думи не могат да убият в днешна България?

За това не се чудете, че ни виждат по-добре отвън, особено когато убият журналист.

Ако има нещо сигурно, и то без да чакам резултатите от разследвания, че това убийство бе послание към всички ангажирани по веригата с разследвания на гранд корупция - опасно е и за тези които копаят и за тези които разпространяват и сътрудничат.

Б. ред. - Позицията на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев е от фейсбук профила му.Цитат
Румяна Ченалова се усъмни във фактите, изнесени за Селяйдин

11 октомври 2018

Източник: OFFNews.bg


Бившият съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова, която е и едно от действащите лица в гръмналия в "Биволъ" скандал "двете каки", се усъмни във фактите, изнесени за арестувания в Германия Селяйдин.

Ето какво написа  бившата съдийка във фейсбук профила си:

Да обобщим изнесените на пресконференцията факти и изводи:

1. Северин цяла нощ пил. Употребил голямо количество алкохол. Тежи около 50 кг.

2. Скрил се в храстите и изчаквал жертва (по Маринов),но пък престъплението е спонтанно (по Цацаров). Така чакал до обяд.

3. Виктория Маринова била с приятелки до 12 ч.

4. За времето до 12,11 ч (записи на тичащия Северин) той извършил нападение, изнасилване и убийство. Хладнокръвно потърсил телефона и ключа от автомобила, дааже и дреха на жертвата (като в сериал за сериен убиец).

5. Със скорост на спринтьор , скривайки вещите се изнесъл от местопрестъплението.Алкохола въобще не му пречил, щото бил боксьор.

6. Пристигайки в къщата, решил да остави вещите на полицията за всеки случай. Щото ДНК-то, което му взели когато бил 10годишен може и да не е сигурно.

7. След това разказал на леля си, че е извършил изнасилване и отпрашил към Хамбург.

По-добре да не бяха говорили!

Румяна Ченалова стана обвиняема за длъжностно и за документно престъпление.

Обвинението за престъплението по служба бе за това, че от 19.07.2013 г. до 22.01.2015 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - съдия от СГС, докладчик по търговско дело, образувано по молба на „ОЕТ - Обединени Енергийни търговци“ ООД, при условията на продължавано престъпление, с 14 отделни деяния е нарушила и не е изпълнила служебните си задължения, визирани в ЗСВ и ГПК, с цел да набави облага за търговското дружество.

Мнение на потребител в нета
Цитат
И нито една медия не се и опитва да предположи, че репортерката е поръчана и че местния наркобос е спуснал нарежданията до един от мангалите си в Русе. Кой очакваха да бъде намерен? Самия Борисов с голи ръце ли? Или ДНКто да съвпадне с това на шефа на Джи Пи Груп?

Колко идиотски отначало всички медии изкрещяха, че това е във връзка с работата й, а когато показаха снимката на извършителя в интернет, по някакъв магически начин това че е млад мангал сякаш отхвърля варианта, че убийството е свързано с работата й и по някакъв магически начин щом е млад мангал, значи става дума за "случайно решение на сексуалния нагон". Кой си представяха че ще намерят, който да я убие във връзка с работата й, полицай под прикритие ли!?

И колко бързо мангала избяга в Германия, и колко бързо от задържане на клошарите в Русе един по един по метода тука има тука нема, хванаха точния мангал в Германия! Кой друг да повярва, че ще вземе пет бона и ще започне нов живот в Германия и никой няма да го намери, освен 20 годишен и освен мангал... Кой бушон осъзнава че е бушон?

Или всъщност трябваше да не намерят никой, за да продължи разговора, че е във връзка с работата й? Самото намиране на някой ли опровергава тезата, че е във връзка с работата й? Естествено че някой го е направил! И точно извършителя ли ще знае за какво става дума? Защо го прави и защо тя? Боже... в игралните филми има повече смисъл, отколкото в нашата медейна среда.

Действително човек с право може да е покрусен от българските журналисти, които 50% от некадърност и 50% от продажност погребват онези -0.5% от тях, които стават за нещо

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 20:50 от Какво?

# 43
 • Мнения: 1 190
За журналистката не смятам, че убийството й беше случайност, не вярвам и че Росен е убил шест души в Нови искър съвсем сам и от ревност и т.н.

# 44
 • BG
 • Мнения: 649
...направих паралел с Вероника от Велико Търново, която беше убита за 20 лв край един неосветен подлез. И помня, че казах на приятелки, с които коментирахме случая на Вики, че за мен е циганин убиецът - първично животно. Оказах се права..

Всъщност колко ще лежи въпросният?
Между другото, тъй като учих във Велико Търново, изключително се учудих на смелостта на това момиче да минава по тъмния път, където я е пресрещнал циганинът. Реално, става въпрос за гориста местност, деляща града и Технополис, където е работила. Доста опасно ми се струва за през деня, а по тъмно...

Общи условия

Активация на акаунт