Криминални досиета

• 420 245
  • 6 877
  •   2
Отговори
# 300
Да, тя корупцията измислена в България и на запад тарифи няма.

# 301
  • София
Правораздаването не следва принципите на пазарлъци на селския пазар. Няма вселена в която отстояването на защитна теза да не е докрай. Иначе казано - няма я постановката "не настоявай твърде много че си невинен щото може да стане по-лошо".

Това звучи чудесно в 272 аудитория. Просто не се отнася до българската правораздавателна действителност, която позовлява всяка възможна "постановка".

Малко постановки ни сервираха дотук ли? Или сериозно вярваш, че в българския съд пазарлъци няма?

Дори линията на конфликт Калпакчиев-Гешев и прегледът на това кои медии най-яростно скачат срещу решението за предсрочно освобождаване дават много ясна представа за постановката. Това без да намесваме татко Монов, чиято реакция е поне оправдана (не правно, а биологично).

# 302
Корупция има навсякъде, но в България тарифите  са направо публични - вЕрвай ми.
Примерно - този съдия за убийство взима толкова и т.н.
Кажете ми тук как се вписва Иванчева - и тя с 20 г. присъда
И Чоков, пуснат под гаранция за 200 000 лева с цел да участва в изборите за кмет? Отвратително просто!

# 303
Правораздаването не следва принципите на пазарлъци на селския пазар. Няма вселена в която отстояването на защитна теза да не е докрай. Иначе казано - няма я постановката "не настоявай твърде много че си невинен щото може да стане по-лошо".
Bigcity, вика му се съкратено производство, ако не си чувал, при което се признава за виновен, в каквото го обвиняват и получава по-леката присъда; или се втурва да доказва невинност (в неговия случай равно на борба с вятърни мелници), но не успява и резултат - доживот.

# 304
  • Street of Dreams
В немското законодателство това би спаднало в графата "телесна повреда, довела до смърт", която се наказва с минимум 3 години, или дори "убийство при самозащита", което може дори да не те вкара в затвора.

Предумишленото убийство изключително трудно се доказва - трябва да има доказателства, че е на лична основа, че е от алчност, със сексуални подбуди или от удоволствие да убиваш. Само то се наказва тежко, но както казах - много рядко се доказва. Отделен е въпросът, че много хора се възползват от първото - телесна повреда, довела до смърт - и така сума ти убийци излизат след 7 години.

# 305
Ето и анализът на видеото , направен от адвоката на Джок. Има описани всички (или поне повечето)факти по самото дело. Включително и версията поради, която е осъден на непредумишлено убийство по хулигански подбуди.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3031087756961245& … d=100001801528468

# 306
Не знам кой прав, кой крив, не съм съдия на никой, обаче Ставински го осъдиха 3 г. условно за това, че пиян уби двама души с кола, а този австралиец на 20 г. ефективно, че се е защитил... newsm78

# 307
Ох, като се сетя за онзи пиян шампион и се изривам... Чак и да танцува щеше да идва, да го аплодират, жена му накви реалитита печели.
Чудя се какви пердета сме в някои ситуации.

# 308
Те изобщо не признават, че се е защитил, усъдиха го за предумишлено убийство, т.е според тях той е обикялял улиците и търсил кой да убие и така намерил тайфа от 15 ма и решил ей така без мотив да убива. Абсурдно, но факт.
Не знам кой прав, кой крив, не съм съдия на никой, обаче Ставински го осъдиха 3 г. условно за това, че пиян уби двама души с кола, а този австралиец на 20 г. ефективно, че се е защитил... newsm78

# 309
  • Street of Dreams

Това е защото няма корупция и тържествува правосъдие. Същата вечер пътувах по същата отсечка, с 40 минути по-рано. Също млад шофьор, също в не особено сигурна кола. Спокойно можеше да съм аз, тогава много мислих по въпроса, колко несправедливо е всичко. Какво стана с онова хубаво момиче, което живееше в будна кома? Това за мен е адът на земята.

# 310
Явно не винаги връзките помагат, психопатът дето закла преди години студентката във Варна също беше дете на не случаен, но май е с доживотна.

# 311
Но май е с право на замяна, та вероятно ще излезе след едни 20-на години. Син е на някакъв партиен лидер. Май на СДС или ОДС.

# 312
  • Street of Dreams
Може би просто връзките му имат някакъв морал.

Защо я е заклал?

# 313
Защото е психар. не стана ясно, харесвал я, а тя него не, не помня имаше ли логично обяснение да намушкаш някого над 60 пъти

# 314
Точно психопат е този Георги. Бил вманиачен по нея. Влюбен несподелено, защото Радостина си имала гадже в чужбина, с което се чувала всеки ден.
Георги ѝ станал нещо, като най-добър приятел и винаги я изпращал до квартирата и понякога оставал. Приятелят знаел за него и нямал нищо против.
Във въпросната вечер се прибират в жилището на Радостина след дискотека. И онзи я заклал. Намушкал я с нож ужасно много пъти , дори след като била вече мъртва. Не помня дали не е блудствал с тялото след смъртта, но помня, че го беше снимал. И по снимката в телефона са определили часа на смъртта или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт