Криминални досиета

• 420 884
  • 6 888
  •   3
Отговори
# 480
Случаят с Дятлов е много интересен. Статиите, от които черпя информация обаче, доста си противоречат. В едни се говори за радиоактивност, в други за странен цвят на телата, в трети за необясними наранявания, за странни снимки... Малко е объркващо и човек не знае на какво да вярва. Но след всичко прочетено, идеята за "мини" лавина изобщо не ми се струва достоверна. "Непреодолима сила" - това е заключението на тогавашното разследване. Ако както се твърди, властите  са искали да прикрият "нещо", нямаше ли да е по-удобно те да посочат нещастието, като следствие от лавина. За себе си, нямам логично обяснение. Честно казано случилото се ме ужасява, представям си тъмнината, вледеняващия вятър и минусовите температури. Какъв ужас са преживели. При тези нечовешки условия, какво може да те накара да напуснеш палатката и да се оставиш на стихиите.

# 481
  • София
За радиоактивността може да се намери логично обяснение, тя вероятно е била отпреди, защото някои от тях са работили на такива места. Преди няколко седмици бях много погълната от този случай и ми беше много интересно да чета за него, но да, страшно много информация и не знаеш кое е истина и кое не. Четох и че косите им били побелели, което говори за стрес и ужас. Оттогава случвали ли са се отново някакви странни неща в този район? Със сигурност има много желаещи да го посещават, макар че едва ли изгарят от желание да пробват да спят в палатка там. Аз поне не бих.

# 482
И на мен ми е интересен, но тия подробности с липсващи езици и подобни са ми много натоварващи. Чела съм хипотези, но не бих се ровила много точно заради натуралистичните подробности, не ми се задълбава.

# 483
Старите фенери, които са използвали тогава са съдържали торий (thorium), който е леко радиоактивен елемент. Не е невъзможно да е попаднал по тях в ситуация на хаос.

# 484
За радиоактивността може да се намери логично обяснение, тя вероятно е била отпреди, защото някои от тях са работили на такива места.

Да, абсолютно, дори  единият от туристите (Кривонишенко)  е работил в завод "Маяк" (завод за плутоний, ядрени оръжия и преработка на ядрено гориво за СССР)  по време на Кищимската авария (ядрен инцидент, последван от радиоактивно замърсяване).

# 485
Радиацията не ме притеснява мен, други неща са. Четат се между редовете. Защо детайли са изпуснати или нарочно оставени, не знам, но, ако някой крие нещо и лъже, маже и засекретява, значи има нещо за криене. Какво е, не знам. Може да е супер тривиално, а може и да не е. Лавина би била удобно обяснение, защо не са я използвали още тогава(лавини е имало и по тяхно време, а и те не са били глупаци). Просто е. Или защо са я отхвърлили?! А чак сега се сещат. Сириозно?! И към днешна дата - Лавина?! Ура!!! Разгадахме загадката!!! Дали?!? А, дано, ама надали!

# 486
Повече съм склонна да вярвам на Йети пред теорията за лавината.
Тази дама Хаджийска си страда от логорея и нищо съществено не успях да науча от нейните брътвежи. Не знам Коритаров( лека му пръст!) как я е изтърпял изобщо..

# 487
Смъртта на Пушкин след дуел също е обвита в загадки:
https://www.standartnews.com/lifestyle-lubopitno/koya-e-nay-goly … shkin-426414.html

# 488
Аз обичам да гледам документални филми и сериали на тази тема. На когото още му е интересно, това ми е краткото списъче от hbo:
• Кой уби Гарет Филипс?
• Нещо не е наред с леля Даян
• Алън срещу Фароу
• Случаят на Аднан Сайед
• Макмилиони

# 489
Интересна тема, и аз следя повечето криминални случаи. Вчера попаднах на случая със Снапчат убиеца. Две момичета на 13 и 14 от малко градче с 3000 човека отиват на разходка по мост в 2 следобед. На едната от снимките се вижда първо моста, след това едното от момичетата, после мъж сниман от далече да върви към тях и накрая видео с мъжа, вече по-близо до тях на което казва "guys down the hill" което може да се преведе - деца, надолу по хълма. За мен е интересно дали това обръщение е към момичетата да вървят надолу, или е към съучастници к, на които нарежда да ги водят надолу по хълма.
И досега няма обвинен и никой не свидетелства, че познава мъжа. Детектива по случая твърди, че виновния е сред тях във всеки един момент.
Децата са намерени убити на 1 миля от моста на следващия ден. Интересното е, че не е дадена информация как са убити и дали са изнасилвани.казва се само, че е било брутално.

От това, което изгледах запомних едно - профайлър казва в интервю, че тези деца са били в група с нисък риск, тоест не рискови да станат жертва на такова престъпление. До момента, в който отиват на моста в парка. От тогава вече са се превърнали в потенциални жертви с висок риск.
Случая много наподобява на Виктория от Русе, която в много други случаи не би си и по мислила дори, че може да й се случи нещо подобно. Докато не отива да тича в по-обезлюдена местност с липса на хора дори и през деня.

# 490
Гледах този случай по ID. Много ме потресе (имам дъщеря в тази възраст). На кадрите не се виждаха съучастници, само един млад мъж, но не се разпознава кой е.
Имаше някакви звукови записи от телефоните на момичетата, т.е. били са уплашени от непознатия и за всеки случай са записвали. Ужасно, ужасно...

# 491
Да, други хора не се виждат, но ми е малко странно този мъж да им говори по този така спокоен начин, че и да им дава наставления. Все пак са били две, можела е поне едната да избяга, а това не се е случило. Но при условие,че е даден сигнал в полицията в 5 и 30 а те са тръгнали в 2 , то значи са били последвани малко след като са ги оставили на моста, което е по-ужасното.

Да, децата е добре да знаят, че на изоставени места, по паркове и т.н. не се ходи. Мен така ме бяха научили навремето да не минавам под подлези и мостове и доскоро все още избягвах дори тези под които минават постоянно хора и коли.

# 492
Бях чела за случая с момичетата. Много жалко, че не са намерили извършителя/ите. Имало е повече от един според мен или ги е заплашил с оръжие и са му се подчинявали без опит за бягство..

# 493
Edit:  има движение по случая https://www.the-sun.com/news/2792107/delphi-snapchat-murder-investigator/ задържан е мъж, който е държал 10годишно дете в мазето си голо.

Доста прилича на този от парка, като нищо е същия.

# 494
Казват, че няма следи от съучастници, но е много странно как се е справил сам с двете момичета. Нали точно по тази причина вече 13-4 години никой не вярва, че Лазар Колев сам е убил сестрите Белнейски.
На краткия запис се чува, че подканва някого..аз останах с впечатлението, че това не са момичетата.

Общи условия

Активация на акаунт