Криминални досиета

• 420 905
  • 6 888
  •   2
Отговори
# 510
Покрай новият български сериал "Порталът" се сетих за убийството на Татяна Титянова. Известна говорителка в БНТ през 80-те. Била е изключително красива и ерудирана. Умира едва на 28. Уж скочила от 8 ЕТ, пък после от 13, и накрая от 16 ет. При една от ексхумациите се доказва, че е убита, чрез удушаване, но доказателствата биват покрити. А ход на дело срещу неизвестен извършител , така и не се дава. Едно предположение е, че вероятен извършител е бил Владимир Живков. Синът на Първия.

Много добра асоциация, може би и сценаристите на сериала донякъде са се вдъхновили от случая с Т. Титянова, в действителност интересен и мистериозен криминален случай  ( и аз мислех да пиша за него в темата), за който няма достатъчно информация, въпреки че е български. Според роднините на загиналата, както и техните адвокати, мълвата, че в смъртта й е замесен Вл. Живков е изиграла пагубна роля за развитието на разследването, защото хората са се страхували да свидетелстват, като според семейството й всичко води до нейния съпруг, с когото са били в изключително силно влошени отношения.

Ето и още една статия по темата:

https://www.bgdnes.bg/Article/7321922

# 511
Аз опитах да намеря стари записи с нея. Но не успях да открия нищо. Била е доста харизматична, освен че е красива.
Интересен факт е, че вечерта, когато е станало всичко баща ѝ бил при нея. Тя се страхувала да остава сама. Но той помни само как съседката им донесла борш за вечеря и после някак странно се унесъл. На другата сутрин, след като я открило съседка си прибира остатъка от супата, което му се видяло много странно.
Зълвата, която била също известна говорителка в БНТ страшно е завиждала и насъсквала брат си срещу нея.
Свидетели покрай делото умират. Други заминават скорострелно за чужбина.

# 512
  • София
Хм, значи вероятно и съседката е замесена, имало е нещо приспивателно в супата, и тя е знаела за него, щом е държала да си я вземе обратно.

# 513
Аз пък бях разбрала, че бившия й мъж я е убил.

# 514
Хм, значи вероятно и съседката е замесена, имало е нещо приспивателно в супата, и тя е знаела за него, щом е държала да си я вземе обратно.

Интересна подробност е това със супата. И то борш- където може да сложиш и "размиеш" почти всичко в него е да ен направи впечатление.

# 515
А кой е съпругът? В няколкото статии, които прочетох, не видях име. В едната имаше вметване, че колежките и за виждали заради заможните свекър и свекърва.

# 516
Георги Иванов. Някакъв уж дипломат е бил. Работел нещо в Сирия и често отсъствал от дома. Брат е на колежка на Татяна - Стефка Иванова.

# 517
При самоубийствата също има наследственост. Дължат се обикновено на депресии, които се унаследяват. Когато някой е в депресия , психиатри питат дали е имал самоубили се роднини. Иначе близките на самоубийци трудно приемат, че не са забелязали, че близкият им е бил толкова зле и се съчиняват мистерии.

По принцип е вярно, но в конкретния случай съществуват обективни данни за  извършено спрямо нея престъпление - напр. счупената й подезична кост - травма, характерна при удушаване, а не при падане от високо.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 12:36 от _Електра_

# 518
Когато тръгнат слухове по някакъв повод,винаги имат основание. Вярвам на слухът,че синът на Тодор Живков е най-малкото замесен в смъртта на Татяна. Няма дим без огън.

Наследява се склонността към дадено заболяване,а не самото заболяване. Ако бащата е алкохолик,то и дъщеря му също може да стане алкохоличка,но само ако попадне в лоша среда. Ако пък има щастлива Съдба,може и никога да не близне алкохол.

# 519
Аз пък не вярвам на разни велики конспирации макар да звучат пъти по-интересно. За мен почти винаги обяснението е най-баналното възможно. Не разбрах дали е потвърдено със сигурност че смъртта е насилствена - ако е така най-тривиалното е да е бившия мъж. Ако не е убийство - по-скоро бих заложила на нещастен инцидент отколкото самоубийство, макар да звучи по-драматично.

# 520
Точно тези,които отричат конспирациите,след това без да искат или нарочно развиват някакви нелепи конспирации! Разбере че конспирациите съществуват навсякъде около нас. И то в изобилие. Вярвате ли,че Ахмед Емин са е самоубил в сараите на Доган? Мислите ли,че дъщерята на Тодор Живков Людмила се е подхлъзнала във ваната и се е ударила смъртоносно в смесителя? (Впрочем,всичко се връща,казано цинично. Това за смъртта на Людмила Живкова...) Впрочем,за нейната смърт също има слухове,че е "премахната" от КГБ. И тези слухове също имат основания.
Вярвате ли на официалната версия на президента Барак Обама,че Кенеди бил убит от...мафията!!! Или ще вярвате на слуховете сред американският народ,че той е ликвидиран от хора от американският елит?
А и няма как да се провери от какво е починала Татяна защото Тодор Живков е имал пълната власт да унищожи доказателствата ако синът му е бил убиецът и.

# 521
  • София
За Кенеди и Л. Живкова - не знам, чета, чувам, чудя се.
Но за Титянова - живея в съседния блок. Все още има хора, които помнят историята на семейството. Според тях и бащата, и майката, и сестрата имат вина, че постоянно са я бутали към т.н. семейства от средната номенклатура. Нима допускате Вл. Живков да се катери по етажите, мъкнейки  нея за да я хвърли от  прозореца на стълбището? Ами то си е имало хора за тази работа, като им наредят и действат - УБО се казваше организацията. Отделен въпрос е, че Владковите подвизи бяха известни на куцо и сакато. Умно и уважаващо себе си момиче не би драпало да му се води позната. Поне ако и е скъп живота.
За мене ако тя не беше надъхана от родителите си, колко е единствена и неповторима нямаше да има такава съдба. Щеше сега да си разхожда внуците из квартала.
Какво ли им е струвало на родителите да се докопат до връзки и възможност ученичка да се изпрати на обучение във Франция  през 80те години..... Колко други можеха да си го позволят....

# 522
Аз пък не вярвам на разни велики конспирации макар да звучат пъти по-интересно. За мен почти винаги обяснението е най-баналното възможно. Не разбрах дали е потвърдено със сигурност че смъртта е насилствена - ако е така най-тривиалното е да е бившия мъж. Ако не е убийство - по-скоро бих заложила на нещастен инцидент отколкото самоубийство, макар да звучи по-драматично.

Доколкото аз съм чела, най-убедителното доказателство за насилствена смърт е счупената подезична кост, травма,  характерна само за удушаването. Иначе и аз съм за тривиалната версия със съпруга, мисля си, че  намесването на Вл. Живков в смъртта й е плод на градска легенда предвид славата му, но е възможно и обратното.

# 523
Аз също не мисля, че Вл. Живков има нещо общо със случая. Впрочем бившата му съпруга Маруся също е много красива и интелигентна.

# 524
Точно тези,които отричат конспирациите,след това без да искат или нарочно развиват някакви нелепи конспирации! Разбере че конспирациите съществуват навсякъде около нас. И то в изобилие. Вярвате ли,че Ахмед Емин са е самоубил в сараите на Доган? Мислите ли,че дъщерята на Тодор Живков Людмила се е подхлъзнала във ваната и се е ударила смъртоносно в смесителя? (Впрочем,всичко се връща,казано цинично. Това за смъртта на Людмила Живкова...) Впрочем,за нейната смърт също има слухове,че е "премахната" от КГБ. И тези слухове също имат основания.
Вярвате ли на официалната версия на президента Барак Обама,че Кенеди бил убит от...мафията!!! Или ще вярвате на слуховете сред американският народ,че той е ликвидиран от хора от американският елит?
А и няма как да се провери от какво е починала Татяна защото Тодор Живков е имал пълната власт да унищожи доказателствата ако синът му е бил убиецът и.
Еми то за конспирациите и до днес има такава, твърдяща, че 9/11 е дело на Мосад, а не на Ал Кайда и мнозина фанатично вярват в тая глупост, въпреки че е не само абсурдна, но и смехотворна. Но пък само колко тайнствено и занимателно звучи, а не като лишеното от съспенс признание на Ал Кайда - да, ние бяхме и толкоз.
А за Татяна и аз съм на мнението на Айша - невероятно ми звучи Владо да я е мъкнал и хвърлял по етажите или пък тя да е имала общо с него.

Общи условия

Активация на акаунт