Криминални досиета

• 420 958
  • 6 888
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Бащата и майката на Кристина дадоха неотдавна интервю по телевизията и на въпрос дали е била бита като малка, бащата отговори нещо от сорта на "как ще биеш болно дете". Тоест, вероятно те са знаели много отдавна, че има психически проблеми и те са били налице още от детска възраст. А по-натам и като е попаднала в среда на домашно насилие в новото си семейство, то и здрав човек ще се срине.

# 571
Напълно съм съгласна с Флип, жалко, че мога само веднъж да лайкна поста.

# 572
Изобщо не е неуместен примера - така както психическата болест влияне върху околните, така и заразната. Болният може да не осъзнава за наличието ѝ или да осъзнава, но да не иска да се лекува, но въпреки това тя не изчезва.

В повечето случаи психично болните знаят за болестта си, която обикновено може да се менажира с лекарства. Много от тях отказват да ги вземат, когато се получвстват по-добре от лечението, и се влошават след това.  Чия отговорност са тогава?

Обстоятелствата са важни само и единствено за присъдата. Убитите деца няма да се съживят, понеже убиецът/майка им/ е невменяем, нали....?

# 573
Истината е, че когато има разбиране и грижа от близките и им се осигури сравнително спокоен живот и редовно вземане на лекарствата, такива болни живеят нормално. Лошото е, когато останат сами или с неподходящи грижи - тогава се сриват. Имам няколко примера пред очите си. За мен най-важно е семейството. И родителите на тази жена всъщност са били изправени пред доста дилеми - вероятно са искали тя да има семейство и деца, за да има кой да се грижи за нея, когато тях ги няма. Може би, в такива случаи най-добре е да се разясни на бъдещият съпруг какво е положението и какви грижи се изискват. Пък той да си направи сметката дали е готов да живее по този начин.

# 574
Той съпругът ми се струва че е разбрал за евентуалното й заболяване (ако изобщо има такова) много преди да се ожени за нея. Такова нещо няма начин да остане скрито при по-близко познанство.
ПП: в интерес на истината депресията също е психично заболяване, но не те прави невменяем и не те освобождава от отговорност за постъпките ти, просто помага на другите да разберат действията ти.

# 575
Отговорност са на близките си. Децата също са били отговорност на близките си, но поради някаква причина са оставени на жена със сериозни проблеми.

Ако оставиш едно дете в гората, този, който го е оставил ли е виновен или животните, които са го изяли? Горе-долу толкова доверие бих имала на човек с психични проблеми, колкото на животинче. Пък ако ще да пие най-модерните хапчета...

# 576
Наскоро моя приятелка ми сподели за смъртта на майка си. Каза, че майка й е била с циклофрения, но баща й се е грижил да пие редовно лекарствата си и тя, със сестра си не са усещали по никакъв начин болестта на майка й. Аз я познавам от дете, чак след смъртта на майка й разбрах, че е била болна. Явно, че след като баща й е починал, не са могли да убедят майка си да си приема лекарствата, доста зле са се развили нещата.

# 577
Пони, явно жената е посегнала на живота си (предположение само). Тези хора се нуждаят от подкрепяща среда, за да живеят нормално и да са пълноценни, а съм сигурна, че голяма част от тях могат да са такива.
В случая с Кристина мисля, че жената е следвало да се лекува при психиатър и да си пие хапчета, за да е пълноценна и да води нормален живот. Но затова е трябвало да се признае от близките, че жената има нужда от специализирана помощ и да се потърси и ползва такава. И второто - нуждаела се е от подкрепяща среда, това е много важно. Ако е била тормозена от съпруга си, ако я е заплашвал, че понеже е луда, ще й вземе децата, това още повече е влошило състоянието й. Затова не подкрепям по никакъв начин оставането с насилник. Винаги една жена може да намери начин да оцелее дори с две малки деца и да им осигури базовите потребности. Не приемам, че трябва да търпи насилие, дори и за ден, за да са на топло и да имат  храна, както днес, когато времената са трудни, но има отзвук и се говори все повече за това, така й преди, когато това е било тема табу, но животът бе по- евтин и предвидим.
Елунария, психично болните хора не са животни. Те също имат чувства, вътрешен свят. Много от тях са талантливи и способни, чувствителни и интелигентни. Затова не ги убиваме или заключваме, когато им се отключи такова заболяване, а ги насочваме към лечение. Отношението и разбирането към тях е мерило и изпитание за нашата интелигентност и морал.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 15:32 от Nataka

# 578
За съжаление са комплексни нещата. Познавам няколко подобни случая и повечето пъти се развиват неблагоприятно. Един такъв болен е в ръцете на близките си. Той става много лесна жертва на брачният си партньор. Никакъв проблем не е да му се отнемат децата. Става и много лесна жертва, ако има някакво имущество - и на мошеници, и на близките си. Обикновено родителите все пак се грижат за тези хора, но когато си отидат, положението наистина става тежко.
Би ми било интересно какво мислите за един също нашумял случай отпреди няколко години, който за мен остана неразрешен, независимо, че посочиха убиец. Ще го потърся, но става въпрос за едно убийство на цяло семейство, точно преди нова година, в една къща край София. Беше обвинен един рецидивист, който спрягаха за любовник на жената. Намериха го след няколко дни мъртъв. Казаха, че се е самоубил. За мен имаше много неясни моменти.

# 579
Би ми било интересно какво мислите за един също нашумял случай отпреди няколко години, който за мен остана неразрешен, независимо, че посочиха убиец. Ще го потърся, но става въпрос за едно убийство на цяло семейство, точно преди нова година, в една къща край София. Беше обвинен един рецидивист, който спрягаха за любовник на жената. Намериха го след няколко дни мъртъв. Казаха, че се е самоубил. За мен имаше много неясни моменти.

Шесторното убийство в Нови Искър ли? Ако става въпрос за този случай, то и  за мен, а и предполагам за болшинството, останаха много, твърде много неясноти...

# 580
Да, точно за същият става въпрос.

# 581
Той там "убиеца" не беше ли се "самоубил" с няколко изстрела в гърба. Върти ми се нещо, че самоубийството му беше скалъпено или поне не изглеждаше много достоверно. Може и за друг случай да е било. Със сигурност имаше мътилка там и случая остана някак неизяснен за пред обществото.

# 582
Баш си го самоубиха. Иначе вчера ми попадна ей тази статия за убийството в Нови Искър.
https://www.google.com/amp/s/m.fakti.bg/amp/mnenia/281099-grigor … voto-v-novi-iskar

# 583
Григор Лилов доста фантасмагории пише по различни теми.

# 584
А защо да не е достоверен убиецът ? Съвсем му съвпада пхихопатският  профил с убийството . А  ,от коя посока се е самоубил ,никоя от нас не е видяла .

Общи условия

Активация на акаунт